Tékozló Homár

Belföldi turizmus light

2006.07.26. 11:38 | jackyll | Szólj hozzá!

Az a jó a belföldi turizmusban, hogy fillérekért érhetik az embert ugyanolyan megaláztatások, mintha többezer kilométert utazott volna ide ezért, mondjuk Ausztráliából. Küldjék bátran a történeteket, nem kell feltétlenül foskolódni, jöhetnek kutyás-gyerekes-hepiendes- megmenekülõs nyaralási sztorik is, csak legyen bennük akció, sok nõ és olcsón meg lehessen filmesíteni. Ez a történet nem ilyen:

Péntek délután (2006 07 21) érkeztünk kedvesemmel a Szajoli Alcsi-Holt Tisza Szabadidõközpontba egy hosszú hétvége eltöltése céljából. Felvertük sátrunkat a sátrazásra kijelölt helyen. Elmentünk úszni a holt tiszába, ami egy holt ághoz méltóan susnyás-büdös, de erre számítottunk is. Ezután természetesen irány a zuhany, csakhogy nem volt melegvíz. A létezõ összes boiler le volt kapcsolva az áramról. Valamennyire megmosakodtunk a hideg vízben és természetesen felkapcsoltuk az összes bolilert (ha olvassa valaki a szabadidõközpontból, akkor én voltam az, aki ezt az áram túlfogyasztást okozta!)

Éjszaka aludni, meglehetõsen gyéren lehetett, mivel egy tánctábor záróakordjaként hajnal kettõig disco ment, tölünk kb 200 m-re. Amikor ennek vége lett, és álomba tudtunk zuhanni, jött a csúcs! 6:30 ránkindult az autómata öntözõberendezés! De nem ám egy lightos permetezõ, hanem egy korrekt 1,5 centi vastag körbejáró vízsugár, a sátortól kb 5mre lehett (ismételten mondom, a kijelölt sátrazó helyen!). El lehet képzelni, azt az ébredés élmény, amit okozott, amikor végigverte a sátrat. És persze a hatást is, amit a száradni kint hagyott ruhákon és cipõn mûvelt + élelmiszereken.

Reggel továbbra sem volt melegvíz, habár a boilerek felfûtöttek, valahol még el volt zárva a a vezeték, amit gyakorló gépészmérnök létemre, nem találtam meg (ez most is szégyellem :).

Mi nem tetszett még? Rengeteg szûnyog, pókhálós-szemetes vizes blokk, nem zárható WC ajtók, átlátszó nagy méretû ablakok a zuhanyzóban, az ha ráköszönök a melósra aki üríti ki a szemetet nem köszön vissza és még hosszan lehetne sorolni.

Azt hiszem érthetõ, hogy a fentiek hatására + mivel megtudtuk, hogy szombat este meg lagzi lesz, összeszedtük a sátrunkat és hazamentük, vasárnap meg inkább lementünk a balatonra (az egyébként egy nagyon kellemes csalódás volt, mind az árak, mind a szinvonal tekintetében (Siófok)).

Ja, és hogy mennyit fizettünk azért a szolgáltatásért, amit megkaptunk volna, ha bárhol az alföld közepén, senki földjén felverjük a sátrunkat (csak akkor tudtunk volna aludni). 4000 Ft. Ez volt két személyre egy éjszaka sátor, illetve szombatra a látogató jegyünk. Szerintetek megyek én még valaha a Szajoli Alcsi-Holt Tisza Szabadidõközpontba? Vagy ajánlom nektek? :)

Ja, amúgy ebben az idõben én voltam az egyetlen sátrazó, ugyhogy messze nem név nélkül küldtem vádolok akárkit.

Üdv:

Egy lelkes olvasó

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása