Tékozló Homár

A BKV szétesett, jöhetnek az okmányirodák

2006.08.18. 13:14 | jackyll | Szólj hozzá!

Mintha csak ráérzett volna T. olvasónk, hogy a Homár nemsokára mélyebbre mártja ollóit az okmányirodák körüli mocsárban. Következzen Attila rendszámváltós kalandja a misztikus szoftverhibával, aztán jövõ héten folytatjuk a mókát:

Megpróbáltam ma az autóm sárga rendszámát fehérre cserélni, nem sikerült. Az okmányirodában, ahol ezt intézik, és ahol ez általában fél óra alatt kész is van, azzal a megdöbbentõ infóval fogadtak, hogy szeptember 15-re tudnak idõpontot adni. Miután fellapátoltam az álamat, a csoportvezetõhöz fordultam, aki elõadta, hogy új a számítógépes szoftver, ezért naponta két - még egyszer Kettõ db - forgalmit tudnak megcsinálni.

Amikor kimondta az új szoftver szót, már tudtam baj van. Ebben az országban ugyanis – legyen az kereskedelem vagy közigazgatás – egy új program bevezetése azt jelenti „hónapokig nem mûködik” . Miért? Miért? Miért? Csak a kereskedelem estében mehetsz a Föfelügyelethez ha valami gondod van, itt viszont mehetsz a sóhivatalba, a sunyiba..etc. Estleg emil Lampert Móninak.

Itt szerintem semmi sem változott a rendszerváltás óta. Megnyeri egy csókos cég a tendert, majd megfelelõ (szerintem legalább fél éves) tesztelés nélkül rászabadítják az országra, az ügyintézõkre, akikre egyébként nem is tudok igazán haragudni. Az, hogy az autót addig nem lehet eladni, amíg õk kegyeskednek fehér rendszámot adni az meg senkit nem érdekel. Utolsóként megjegyzem a sárga rendszám kiváltás jó 20 ezer forintomba fájt, a visszafehérítés dettó.

Tanácsom: most egy jó ideig ne menj okmányirodába!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása