Tékozló Homár

Re: Nincsen ADSL telefon nélkül

2006.08.18. 15:18 | jackyll | Szólj hozzá!

Most kaptuk az infót Zs.-tõl, hogy ez a hurokátengedõs ADSL problémásabb, mint ahogy elsõre tûnt.

Az ADSL3G és a T-Com viszonyával kapcsolatban még van egy érdekes adalék, amit, azt hiszem, kevesen tudnak. Mi ez év áprilisában rendeltünk ADSL3G-t a TvNettõl. A TvNet ügyfélszolgálatán azt az információt kaptuk, hogy 1 hónapon belül be tudják kötni (1. ütem), aminek mi nagyon megörültünk, hiszen ADSL2+ technológiát használnak (elsõként Magyarországon) és a havidíj is sokkal kedvezõbb. Akkor még szó se volt telefon nélküli ADSL-rõl egyébként.

Az ADSL3G-hez tudni kell, hogy részleges hurokátengedéssel mükõdik, azaz a T-Com-ot hivatalosan fel kell szólítani a telefonos vonal egy részének átengedésére. Ezt a T-Com véglegesen elutasította idén júliusban (a TvNet mindenezen idõ alatt hagyományos ADSL-t ajánlott fel a honlapukon hirdetett árnál olcsóbban, de az ADSL3G áránál drágábban).

Érdeklõdésképpen felhívtuk a T-Com ügyfélszolgálatát, majd a kerületünkben levõ T-Com mûszaki központját, hogy pontosan mi is a gond. Mint kiderült, kerületünkben (8.ker) a T-Com az összes hagyományos telefonkábelt a jóval modernebb (!) optikai kábelekkel helyetesítette, de ezek a kábelek, továbbá a hozzájuk csatolt átjátszó állomások sem az ADSL2+-t (amit a TvNet ADSL3G-nek nevez), sem a hurokátengedést nem teszik lehetõvé. Azaz elvileg az egész kerületben nem lehet használni a TvNet eme szolgáltatását.

Amit nem értek az az, hogyha a T-Com lassan egész Budapestet teljesen optikai kábelekre teszi, akkor rajta kívül soha senki más nem szolgáltathat majd önállóan ADSL-t? Mi több, hogy a fenébe mûködik mégis az egész Nyugat-Európában, ahol több, egymástól független ADSL szolgáltató is van, sokkal olcsóbb az internet, és régesrég ADSL2+ technológiát használnak. A TvNet pedig minden tiszteletemet megérdemli, amiért megpróbálja megtörni a T-Com eme monopóliumát (és nem utolsó sorban azért, mert velünk mindvégig korrektek voltak).

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása