Tékozló Homár

Lúzerek földje: Magyarország feketelistás a kártyacsalások miatt

BazaarAdriatic/online rendelés

2006.09.04. 13:23 | szily | Szólj hozzá!

Ökölbe szorul az ollónk, de komolyan. Az történt, hogy Ádám elolvasta az új kedvenc online butikunkról, a BazaarAdratic-ról írott postot, aztán annyira megtetszettek neki a pólók, hogy rendelni próbált. Azt ugyan mi is leírtuk, hogy Magyarországra nem szállítanak, de Ádám kinyomozta, hogy a USPS gyorspostacég, amelyikkel az oldal szerzõdésben áll, az bizony igen. Ezzel az infóval újra megkereste a BazaarAdriatic-ot, ahol nagyon kedvesek voltak, de elhajtották, mert Magyarország a csalások földje. Csaba királyfi irgalmazzon minden online vásárlónak! Sztori alant.

Sziasztok!

Homárból homárosra kerekedett a történetem.

Nem vagyok egy nagy fogyasztó, de kivételesen felizgatta fantáziám az általatok felfedezett webshop pólókínálata, valóban érdekes és egyedi darabok közül lehet válogatni egész emberi árfekvésben. Mint azt írtátok, a weboldalon Magyarország nem szerepel a listán, magyarul innen nem lehet rendelni.

Gondoltam megérdeklõdöm miért, hiszen más EU országok is voltak a listán. Az oldalon található (és nagyszerûen mûködõ) online support chaten megkerestem a cég alkalmazottját, aki egyrészt örömmel hallotta, hogy Magyarországon is tudnak már a boltról (linkeltem neki a homárt), másrészt meglepõdött a helyzeten. Megígérte, hogy utánajár. Ma kaptam egy emailt, tömören 2 mondatban összefoglalva a weboldalról is levonhato konklúziót, miszerint rendelést csak a listán szereplõ országokba teljesítenek. Tetszettek annyira a kiválasztott darabok, hogy ne hagyjam annyiban, ezért megnéztem a szállító cégként említett USPS honlapját, ahol azt tapasztaltam, hogy Magyarországra bizony az említett súlyú csomagot ugyanannyiért kézbesítik, mint Ausztriába, Németországba, Lengyelországba, stb.

Online live support ismét, elmagyaráztam a tényállást és mutattam a USPS megfelelõ linkjét: (egyébként http://ircalc.usps.gov/default.asp?Mode=Intl_Single&CID=10191 )

Ismét gondolkodási idõ, megkérdezi a feletteseit.

Pár perc után jön a hivatalosan megfogalmazott válasz, melyben az áll, hogy Magyarország az Americian Express szerint rajta van egy feketelistán, amelyen azok az országok szerepelnek, ahol különösen magas a hitelkártyával való visszaélések száma, ezért nem vállalják a rizikót és nem engednek innen tranzakciókat ügyfeleiknek.

Klassz mi? Azt hittem ennél azért beljebb vagyunk Európában, Szudánról még el tudtam volna képzelni, hogy ilyen elõfordul. Megígérték, hogy tájékoztatnak, ha van fejlemény az ügyben, állítólag rajta vannak és az AMEX is próbál valami biztonságosabb rendszert kidolgozni ezekre az esetekre.

Köszi az ajánlást, a cuccok tényleg jók!

Üdv Ádám

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása