Tékozló Homár

Jogkövetõ kaller és a kedvezmény

2006.09.12. 09:38 | jackyll | Szólj hozzá!

Oké, hogy Hollandiában sincs a vasút kolbászból, de azért a Magyar Álomvasutak kallereit igen nehéz lesz lekörözniük. János barátnõje különbözõ bírságtételeket próbált be egy alkalommal és megdöbbentõ eredményre jutott:

Vicces dolgot tudtam meg egyetlen állami tulajdonú vasúttársaságunkról, ehhez persze az kellett, hogy egy barátnõm szívjon egy kiadósat, ami 6000 forintjába fájt. Történt ugyanis, hogy a lány vidékre akart utazni, és igénybe kívánta venni a 26 éven aluliaknak járó kedvezményt, csak épp arról nem tudott, hogy ez a kedvezmény csak hétvégén használható fel, õ pedig hétköznap akart utazni. Kalauz jött, jegyet kért, és egybõl büntetett 6000 forintra kedvezmény jogosulatlan igénybevétele miatt. Némi értetlenkedés után a szegény lány megkérdezte, hogy mi jár akkor, ha egyáltalán nincs jegye. Hát az pedig 2000 forint lesz személyszállítási szolgáltatás jogosulatlan igénybevétele miatt.

Szó bennszakad, hang fennakad...mi van?...ha nagyot csalok, az kevesebbe kerül, mintha csak kicsit? Ráadásul utóbb kiderült, hogy a kaller rossz rendelkezését alkalmazta az üzletszabályzatnak (ez persze a mozgó jármûvön nem áll rendelkezésre, csak a jegypénztáraknál), mivel a lány kedvezményt vett igénybe rossz útvonalon/idõben, az pedig kevesebbet kóstál...na mindegy, a barátnõm persze megpróbálta, amit mindannyian megtettünk volna, próbálta felhívni a kaller figyelmét erre a zavarra az erõben, és kérdezte, hogy nem lehetne-e, hogy akkor most õt inkább azért büntessék meg 2000 forintra, mert nem volt jegye. Ekkor a kalleron volt a sor csodálkozásban: de hiszen már láttam a jegyét... hiába na, jogkövetõ ember...
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása