Tékozló Homár

Gyakori a túszejtés a pécsi buszokon

2006.09.15. 13:21 | jackyll | komment

Mostanában riktábban jár a Homár Pécsre tömegközlekedni, de Slyka szerint bevett gyakorlat a buszon az utazóközönség túszul ejtése, ha bliccelõt fognak a kallerek:

A pécsi történethez csak annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy nem kizárólag azokat nem engedik le a buszról, akik lógnak, hanem ajtóbezárással SENKIT sem. Tudom, mert ültem már így a buszon. Ráadásul ez még a jobbik eset volt, ami Eszterékkel történt, hiszen a bevett szokás az, hogy a busz, ott ahol tetten érték a vétkest leáll és nincsen tovább... utána ha jó napjuk van és a vétlen utasokat engedik leszállni, akkor lehet gyalogolni... az persze senkit sem érdekel, hogy esetleg elkésünk a munkahelyünkrõl, iskolából. Láttam már olyat, aki próbált igazolást kérni a sofõrtõl, de az meg csak széttárta a kezét.

A másik kedvencem az volt, amikor a PK Rt bevetette a szabadnapos sofõrjeit. A dolguk az volt, hogy a buszmegállóban (!) álltak a reggeli csúcsforgalomban, és ott kérték a jegyeket bérleteket a fel- illetve leszálló utasoktól. Én már ezt is aggályosnak tartottam, ugyanis a buszmegállóban már nem az Rt területén vagyunk (ti a busz az Rt területe, és ha jól tudom, akkor a felszállással magunkra kötelezõnek vesszük a szabályaikat), mégis büntettek, és számonkértek.

Eszter édesanyja bizonyára nem véletlenül küldte lányának a jegyeket, valószínûleg ismerte a pécsi ellenõrök mentalitását. Amit õ leírt élõ probléma, azért viszont nem tudom sajnálni, hogy nem volt lyukasztott jegyet, ezért máshol sincsen pardon. Én Eszter helyében ott rögtön hívtam volna a rendõrséget, és bejelentést tettem volna, hogy jogsértés történik a buszon, ekkor gondolom lehelyszínelték volna azt is, hogy hogyan voltak "fogva tartva".

Szeretnélek kérni titeket, hogy járjatok az ügy végére, hogy mennyiben jogszerûek ezek az eljárások, mert nagyon sok pécsit bosszantanak ezek az akciók. Azt természetesen hozzáteszem, hogy aki jegy nélkül utazik, azt büntessék meg, de aki áldoz rá pénzt, azt ne büntessék, így is hagy kívánnivalót maga után a szolgáltatás minõsége, arról nem is beszélve, hogy nagyon drága is.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása