Tékozló Homár

Félmillás porszívó ügynöktõl

2006.09.28. 12:44 | jackyll | 2 komment

Ki gondolta volna, hogy a XXI. században is léteznek porszívóügynökök, akik ráadásul aranyáron mérik a hájtek eszközeiket? Olvasónk egy szomorú, bár elég könnyen kivédhetõ történetet osztott meg a Homárral:

Mindenki okulására szeretném elmesélni szüleim történetét a Kirby nevû céggel. Felkereste õket egy porszívó ügynök, aki 2,5 órás gyõzködés alatt meggyõzte õket, hogy remek befektetés lenne számukra egy Kirby márkájú takarítógép (nevezzük egyszerûen porszívónak) 850.000 (!) Ft helyett 590.000 (!) Ft-ért. Ez még nem lett volna akkora probléma, mert részletre is megvásárolható a termék. Az ügynök az ottléte alatt végig elõlegrõl beszélt, amit adni kell, majd amikor szüleim azt mondták, hogy 100.000 Ft-ot tudnak adni elõlegbe (spórolt pénzük) akkor a szerzõdésbe (ami már elõre el volt készítve, csak aktualizálni kellett névvel, címmel stb.) már foglaló volt beleírva.

Ezen a tényen szüleim (idõs korukra tekintettel) átsiklottak. (2,5 óra után már elég fáradtak és óvatlanok voltak, a csapda készen állt.) Majd, amikor másnap rájöttek, hogy mit is tettek (még x évig fizetni kell a részleteket és x=n+1) akkor meggondolták a dolgot, és szerettek volna elállni a szerzõdéstõl, (amire 8 napon belül joguk is van a „szerzõdés” szerint) és ezt jelezték is írásban a cég felé. Mondták semmi probléma, viszont látásra. Kérdezték és az elõleg? Mondták nem elõleg, foglaló. És az, bizony nem jár vissza!

Hm... Mit mondjak, ügyes. Ezek szerint a cég ebbõl él, hogy kiszedi a pénzt a gyanútlan áldozatoktól, majd amikor azok rájönnek, hogy hülyeséget csináltak, akkor viszik az elõleget, ami tulajdonképpen foglaló. És szerintem másnapra sokan rájönnek, hogy minek is nekik közel 600 ezer Ft-ért porszívó és szeretnék visszacsinálni a dolgot.

Ezúton szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy ha ilyen ügynök keresné fel, ne engedje be a lakásába. Ha mégis megtenné, nagyon gondolja át, hogy tényleg kell-e 600 ezerért porszívó, és kérdezze meg, honnan tudja az adatait. Ugyanis akinél voltak, annak meg kell adni 25 nevet és telefonszámot, hogy tovább tudjanak építkezni. (Lásd még MLM, piramis játék, stb.) Továbbá ne írjon alá semmit. Vagy ha aláír, javíttassa ki a foglalót elõlegre. Mert akkor így esetleg késõbb átgondolva a dolgot, még visszakozni lehet.

A következõ az lesz, hogy megkeresem azt, aki megadta a felhatalmazásunk nélkül szüleim adatait az ügynöknek. De az már egy másik történet.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cilon 2008.07.04. 19:10:56

Én is szeretném felhívni a figyelmet a Kirby cégre. Sajnos nem pozitív értelemben. Az édesanyám is hasonlóan járt velük. A porszívó valószínüleg jó. Ha hinni lehet nekik. Az eljárás, ahogy értékesítik...az igencsak nem hosszú távú üzletpolitikát mutat.
Az anyukámra is rábeszélték. Aláírta az árugyorskölcsönszerződést. Egy hét múlva elromlott a tv-je, a mikrója és a mosógépe is. Ő 75 éves , édesapám béna. Ezután rájött, hogy így nem bírja fizetni a részleteket a nyugdíjából és fontosabbak a többi műszaki dolgok. Fel is mondta. Nem is hozták ki a gépet. A banktól viszont felvették a kölcsön összegét és nem hajlandók visszafizetni nekik. Pedig a felmondással a hitel is visszamondásra került. A banknak viszont fizetni kell - olyan áruért, amit meg sem vásárolt. Szegény Mami nagyon odavan. És a stílusuk...!
Nagyon sajnálom a rendes kereskedőket. Az ilyenek miatt szenved a korrekten dolgozó is. És sajnos ez más területen is igaz.
Amit ez a cég művel, az kiemelkedően erkölcstelen.

Issti 2010.01.11. 18:42:06

Volt itt egy csomó komment. Elvitte a nyuszi?
süti beállítások módosítása