Tékozló Homár

Hajléktalanokkal a kerékbilincsekért

2006.10.24. 14:07 | jackyll | Szólj hozzá!

Illegális parkolásért leggyorsabban térfigyelõ kamerák alatt lehet kerékbilincset kapni, de zs.K. esete alapján valószínûsíthetõ, hogy a köztereseknek ott is jó a statisztikájuk, ahol fejpénzt fizetnek a környéken bóklászó hajléktalan megfigyelõknek:

X.21.-én nyitott a Városligetben az Orchidea kiálllítás. Meghívóval, 10.00-ra szerettünk volna odaérni. Parkolóhely nem volt, a hosszú sor végén - sajnos a kresz tábla után közvetlenül raktuk le a kocsit, egy magát Máriának nevezõ, sárga mellényt viselõ hajléktalan nõ segítségével - egyébként szokatlan módon beteg gyerekeire hivatkozott. Mondta, hosszú sor vár az Orchidea bemutató elõtt... Adtunk neki 100 Ft-ot, kaptunk egy hajléktalan újságot, amit a szélvédõnél hagytunk. Kb. 2 óra elteltével visszamnetünk a kocsihoz, kellemetlen meglepetés: kerékbilincs a kocsin, és még vagy egy tucaton a miénken kívül.

Közteres kocsi szemben, várva a delikvensek visszatértét, kezdõdhet a kaszálás... A kocsiban 3 ajtós szekrény ül, fogát vadul csattogtatva, a mai stílusnak megfelelõen csípõbõl " hazugnak " nevez, amikor elsõ döbbenetemben azt találom mondani, "alig fél órája mentünk el". Amikor ezt a stílust kikérem amagamnak, közli, még nem láttam milyen az, ha õ agresszíven viselkedik. Közben ki nem száll a kocsiból.

Társa, aki kinn áll, és emberségesebb, sõt beszédesebb, elmondja, a múlt héten hajléktalanok "parkoltattak", 1000 Ft-ot kérve a tájékozatlan "mazsoláktól", persze sokszor rossz helyre irányítva a kocsikat, és õk máris jöttek - és büntettek. Mondta, most is füleseket kaptak, gyorsan jöjjenek! - a kiállítás miatt ismét eredményes napnak nézhetnek elébe.

Úgy tûnik újból hasznosítják a hajléktalanokat, elég egy mobil és egy kevés juttatás - és máris tutira lehet menni. Bunkó modorú 3 ajtós közölte, hogy a nehezen összekapart 14.400 Ft kifizetése után még fel is jelent közlekedési vétség miatt. Kár, hogy nem a Kossuth tér közelében rendezték a kiállítást, hiszen az tabu a köztereseknek...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása