Tékozló Homár

A kevesebb néha kevesebb 2.

2006.10.26. 12:46 | jackyll | komment

Nyáron cigifronton kaszált a 20-at fizet, 19-et kap akció az újracsomagolásoknak köszönhetõen, de az élelmiszeriparban ez egy rendszeres visszatérõ jelenség. Az elmúlt napokban Seik és ghost is kiszúrta, hogy a könnyû és finom joghurton ismét csavart egyet a Danone:

Halványan dereng, hogy mintha már lett volna egy ilyen, de mivel nem vagyok benne teljesen biztos, hát itt a mostani. Izzadtak erõsen a Danone-nál, hogy mit kéne már megint alakítani a kis joghurton, hogy nagyobbat kaszáljanak. Finomabb már nem lehet. Megvan! Legyen könnyebb! Rutinból vásárlók hátrányban.

Ghost megjelenésétõl követi a termék életciklusát, ami a vége felé járhat, hiszen a joghurt 200 grammon kezdett:

A minap gyanútlanul betérve egy üzletlánc hálózat egyik boltjába, leemeltem a polcról egy pár Danone Könnyû és Finom joghurtot. Ajánlott ár: 59 Ft, figyel a fedõfólia sarkán már jó ideje. Otthon bepakolva a hütõbe, valami feltûnik. Mitnha a korábban vásárolt ugyanilyen típusú joghurtok doboza nagyobb lenne. Tüzetesebben szemügyre véve a tárolóedényzet oldalát észleltem e paranormális dolog okát. A korábban szintén 59 Ft-ért, de 150 g-os kiszerelésben árult tejterméket egy 125 g-os dobozba helyezték el, szintén 59 Ft-ért. Magyarul ugyanazon az áron csökkentett adagot tesznek a tisztelt fogyasztó elé. Lassan Petite Danone lesz belõle... Emlékszem még, hogy kezdetben ez a fajta joghurt 200 g-os volt, majd lett 175 g-os, aztán 150 g-os, most meg ez a két kanálnyi adag. Biztos csak én nem értem a franciák marketingstratrégiáját és bennem van a hiba, de ezt az eljárást baromi nagy pofátlanságnak tartom.

14:35 update Zsibától:

Kis kiegészítést tolnék a Danone-os cikk mellé. Kb 1 hónapja vettem észre én is a csalafintaságot, ám akkor – a bevezetés idején – még együtt szerepelt a 125 g-os és a 150-g-os termék a boltok polcain. A 125 g-os viszont akkor még 49 Ft volt! De ez csak néhány napig tartott, utána ugyanis már csak a 125-ös került ki a polcokra, de már 59 Ft-os áron. Nekem akkor még volt szerencsém az egyik CBA-ban együtt látni a két típusú joghurtot, mindkettõt 59 Ft-os árral, mivel volt még készleten néhány a nagyobb poharas termékbõl.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Égi Mása 2007.07.10. 14:22:41

egyébként TúróRudi ue. a történet

kis_O_kos 2007.07.11. 08:08:55

CBA -ban ugyanezt tapasztaltam valamelyik nap. 125+25g ingyen a csomagoláson "+25g ingyen"(!) felirattal, a normál 125g-os(két kanálnyi) mellett.

EMU 2011.12.12. 20:52:04

Tessék dohányozni, akkor nem kerül ilyen badarság leírásra, hogy nyáron cigifronton mi esett meg, ugyanis ez a 19 szálas buli több éve megy.
süti beállítások módosítása