Tékozló Homár

A Saturnban szûrik az iskolakerülõket

2006.11.02. 09:11 | jackyll | 1 komment

A biztonsági õr az egyik kedvenc létformánk, ha az olvasói igények populista kielégítésérõl van szó. Mária a Saturnban találkozott néhány társadalmi jócselekedetet végzõ példánnyal, akik el is hajtották egy másik boltba vásárolni:

Helyszín a Mammut II Saturn elôtti folyosó, péntek de. 10 óra után. 1.5 éves gyermekemet nagyon érdekelték a padlón villódzó fények, így a 11 éves fiút aki türelmetlenül "fogyasztani" akart (FIFA 2007 PS játékot vásárolni), elôreküldtem a Saturn áruházba. Rövidesen visszakullogott, hogy nem engedték be. - Ki? - Nem tudom, azt hiszem a biztonsági ôr.

Kérdésemre a biztonsági ôr azt feleli, hogy a falon kis fehér papíron az áll, 14 éves kor alatt csak felnôttel lehet. Kérdô tekintetemre a válasz: sok gyerek a konzolokon lóg hosszú ideig. Még mindíg nem értem, amikor a hölgynek a pult mögött feladattudata támad: -Miért nincs iskolában? Döbbenet, majd válasz: -Szünet van. Hölgy: a szünet majd a jövô héten kezdôdik.... Az iskolakerülést büntetik nem tudta? A szülô felelôs akkor ha a gyerek nem jár iskolába!

Ekkor ocsúdtam és feltettem a kérdést, hogy hogy jön ez ide. Kisebb szócsata után lehívattam a Fônököt. Közben a 11 éves kergette az egyébként gyakorlatilag üres, ám biztonságiakkal kellôképpen ellátott áruházban a 1.5 évest, aki boldogan szaladgált a sorok között.

Fônök érkezik, mindenkit meghallgat, majd közli, hogy a Minisztériumból jött a kérés, hogy szûrjék az iskolakerülôket... Miután még azt is meghallgattam, hogy ezzel ôk társadalmi jócselekedetet hajtanak végre, azt az egyszerû kérdést már csak késôbb tettem fel magamban, hogy akkor miért nem a konzolokon hosszasan idôzô gyerekeket vegzálják.. Miután rettentô bosszúvágyból közöltem, hogy azért sem itt fogom megvásárolni a bizonyos játékot, a fônök még közölte, hogy nem nem véletlenül köszönt el tôlem a "Minden jót!" formulával mert a Viszontlátásra nem volna helyénvaló....

Az emeleti 576K boltban jót mulattunk a történteken, miután náluk olcsóbban megvásároltuk a hôn áhított játékot, ôk abban a reményben, hogy még sok vásárlót küldenek hozzájuk.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samanoske 2009.04.03. 10:45:32

Hát igen a sok kissebbségit kéne kizavarni a konzolok elől mert ők nem vásárolnak csak ingyen játszanak ami illegális nem tudom miért hagyják a gyártók és az utat is elfoglalják a dolgozók elől!A cég filozófiája szerint mindent megengednek az embereknek hogy visszatérjenek de úgy néz ki mégsem!
süti beállítások módosítása