Tékozló Homár

Tartozni egy cégnek, amihez semmi közöd

2006.11.10. 15:13 | jackyll | Szólj hozzá!

Hogyan lehet tartozni egy cégnek amivel nincs szerzõdése az embernek, és nem is vásárol/fizet elõ náluk semmire? Anna most tanulja a módszert, de megosztja Önökkel is:

A történet pár éve kezdõdött, amikor elindult a mobilos parkolási rendszer a XIII. kerületben, viszont a parkolóórákba bedobható pénzösszeg még maximálva volt. Akkor kötöttem szerzõdést a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-vel. A rendszert már legalább másfél éve nem használtam. Aztán okt. 24-én kaptam egy levelet, hogy tartozom az EME ZRt.-nek 188. Ft-tal. 200.- Ft. havidíj, - 12 forint, ami még volt a BÖP által vezetett számlámon. Hívtam õket, hogy akkor most kik is õk tulajdonképpen, és miért is kérnek pénzt tõlem. Kiderült, hogy az összes adatom, rendszámtól kezdve a telefonszámokig + lakcím átkerült hozzájuk, és aznap amikor az elsõ számlát megkaptam már nem is "csak" 188, hanem 568.- Ft. tartozásom van, ami két havi számladíj, + 180!!! Ft.- postaköltség.

Megbeszéltem a telefonos ügyfélszolgálatos hölggyel, hogy ez nagyon csúnya dolog ám, és semmi szükségem rájuk, töröljenek a rendszerbõl, és ne gondolják már, hogy én fizetek nekik bármiért is. Abban maradtunk, hogy írok egy e-mailt, és még aznap válaszolnak. Ez persze nem történt meg, másnap ismét telefonáltam, hogy akkor most mi a helyzet? Kiderült, hogy egyeztetni kell a felettesükkel, de nemsokára válaszolnak. Mondom én is szívesen egyeztetek a felettessel. Azt nem lehet. Eme ZRt.-nél az elérhetõ maximális csúcsvezetõ a telefonos hölgy. A mai telefonbeszélgetésünk alkalmával megkértem a hölgyet, hogy adja át üzenetemet felettesének, miszerint a nyilvánossághoz fogok fordulni.

Több telefon után a helyzet kb. úgy fest, hogy alá kellett volna írnom egy papírt, hogy hozzájárulok adataim átadásához, amit nem írtam alá, csak ez senkit nem érdekel. Ma bementem a BÖP irodájába, hogy töröljenek a rendszerbõl, de azt sajnos nem lehet, amíg ki nem egyenlítem jelenleg már 768! Ft.-os tartozásomat. Amit azonban minimum 1.000.- Ft. befizetésével tehetek meg. Viszont megkaptam egy ügyfélszolgálati vezetõ nevét, számát. Õ elmondta, hogy emberileg teljesen egyetért velem, õk is utálják ezt az egészet, de nem tehet semmit, viszont ez egy politikai döntés volt, és bírósághoz fordulhatok. Ha megnyerem, legalább lesz egy precedens értékû döntés.

Ezennel megkérem a Homár olvasói között fellelhetõ feltörekvõ ügyvédeket, ha precedensértékû ügyben szeretnének pert nyerni, jelentkezzenek nálam. A kártérítésbõl fedezem a tiszteletdíját.

Az Elsõ Mobilfizetés Elszámoló Zrt honlapjáról kiderül, hogy "2006. február elsejétõl átvette a ParkTel elnevezésû mobiltelefonos parkolási rendszer üzemeltetését a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-tõl", de hogy hogyan gondolták, hogy fél évvel késõbb elkezdenek számlázni a régi ügyfeleknek azt nem tudni. Bár ez mostanában divatos.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása