Tékozló Homár

A nagyfejû Öcsi-babától a dögös címlapig

Puskás-relikviák

2006.11.17. 14:23 | szily | Szólj hozzá!


Most nem viccelõdünk, hanem kicsit borsózik a tarkónk és szomorúak vagyunk, hogy meghalt a Mester, bár a hírek alapján neki talán így a jobb. Mi magunk meccsre járó Homárok vagyunk a kedvenc hátravont centerünkrõl elnevezett Hungária körúti arénából, és ott voltunk a spanyolok elleni meccsen is a Népstadionban, amikor átnevezték Puskás stadionra, és Baumgartner Zsolt egy nyitott autóban körbevitte a beteg Csatárt a rekortánon. Akkor felpattantunk és üvöltöttünk, ahogy a torkunkon kifért, meg integettünk veszettül, remélem hallott még belõle valamit. Szóval búsan lengettük a csápunkat a hír hallatán, aztán körülnéztünk az interneten, hogy mivel vigasztalhatja magát a Puskás-hívõ konzumpolgár.

Bemelegítésnek egy 15 fontos DVD-re gondoltunk, nár a dolog ingyért is megúszható, hiszen pénteken este a Duna tévé leadja Koltay Gábor újravágott interjúfilmjét a Mesterrõl.


A gyerekekhez és a gyermeteg felnõttekhez talán nagyfejû baba formájában kerülhet a legközelebb a Legenda. Kedvenc szettünk két Öcsit is tartalmaz, az Aranycsapat hazai és idegenben viselt mezébe öltözve. Csak 4,55 font (1730 forint) az ára. Amikor néztük, már csak két dobozzal volt raktáron.


Akinek bejön a szobormûfaj, de komolytalannak tartana egy rajzfilmfejû Öcsi bácsit, annak logikus választás az élethû kidolgozású, vérkomoly Puskás-szobor, aminek csak az ára riasztó, de az nagyon, ugyanis 91 fontot (kábé 34600 forint) kell átutalni érte.


Gyanús, hogy ez ugyanaz a szobor, csak olcsóbban, 59 fontért. A szövegbõl kiderül, hogy porcelánból van és 17 centi magas. Esélye sem lenne egy mai védelemmel szemben, de hát akkoriban más idõk jártak.


Persze nem kell megelégednünk vitrinbe való nippekkel, a Nagy Internetes Világhálón simán találni korabeli és olcsó relikviákat is. Amikor ránéztünk, éppen 99 pennynél tartott az árverés a londoni hathármas meccs rohadt jól kinézõ mûsorfüzetére. Nincs rajta Puskás, de – most lelõjük a poént - rúgott két gólt a meccsen, úgyhogy nyomják az egérgombot!


Kisebbet üt a csapatösszeállítás + emlékzászló + fénykép hozzávalókból eszkábált kollázs, szintén a hatháromról, de itt már maga Puskás is megjelenik, a bevonuló Aranycsapat élén.


Szintén három fonton áll a licit a Soccer Star címû fociújság 1954 november 6-ai számára, a címlapon remek Puskás-fotóval és nagy vezetõ cikkel a „magyar csapat eszérõl”. A papíralapú relikviák közül mi ezt tennénk ki legszívesebben a szobánk falára.
Hirtelen ezeket találtuk, ha Ön lát jobbat, küldje el levélben, az összeállítást frissítjük!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása