Tékozló Homár

Red alert: Álellenõrgyanús alak a kettes villamoson

?/kontroll

2006.11.17. 11:21 | szily | Szólj hozzá!

Akit a kettesen mostanában elkap az ellenõr, ragaszkodjon ahhoz, hogy a kaller igazolja magát. Olvasónktól, Andreától ugyanis ma úgy vett el egy több mint 3000 forintot érõ jegytömböt a szekember, hogy nem volt hajlandó felfedni a kilétét, vagyis simán lehetett egy csaló is. Részletek lentebb.

Mai napon a kettes villamoson begyûjtést végezett egy BKV ellenõr, ha valóban az volt. Fogta egy leánytól elvett személyi igazolványát, tõlem meg a gyûjtõjegy tömbömet és leszállt a Kossuth téren. Nyilván gondolta, ha akarunk valamit csak leszállunk mi is. Kértem, hogy igazolja magát, ezt nem tette meg, ezért én az igazolványomat nem voltam hajlandó odaadni neki, ezek után még kitudja, hova vitte volna. Valóban nem kezeltem a jegyet, az a készülék, ami mellett álltam nem mûködött, de teljesen jóhiszemûen nem kezdtem el rohangálni a villamososon, meg egyébként is elég sokan voltak- ezért adtam oda a tömböt is, ártatlanságomat bizonyítva. Hiba volt. Szóval a 20-as gyüjtõjegy 3145 Ft, egy jegy használt volt, egy jegy jogosan járt, egy kettes villamossal tovább mentem jegy nélkül, vagyis jár nekem a 2.500 Ft - szerintem indokolatlan- büntetést leszámítva is 173,25 Ft a BKV-tól. Feltéve, ha valódi ellenõr volt. Azért kedves utastársaim a tanulság megéri: semmilyen igazolványt, jegyet átadni nem szabad, mert ki tudja, hol ugrik le vele egy ellenõr, vagy álellenõr a jármûrõl.

Üdv. Andrea

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása