Tékozló Homár

Parkolást fizetni csak mobillal érdemes

2006.12.07. 15:04 | jackyll | Szólj hozzá!

Fantombírság ideoda, azért még ne kezdjük egymás csáprágóját szopni, hiszen marad még feloldatlan helyzet parkolásilag. Péter például az apróváltás alatt kapott bírságokat szetette volna kivédeni parkolókártyával, csak késõbb jött rá, hogy ez az egységes kártyás fizetési rendszer még nincs a mobiltelefonos hálózat szintjén:

Újabban elegem lett abból, hogy mire az automatáig elérek, aztán elérek egy másik automatáig ami mûködik is (havonta legaláb 3-4 alkalom van, hogy a környék autómatáival játszok egyérintõt) bedobom a számtalan aprót, kiiválogatom belõle azokat a százasokat amiket egyszerûen nem fogad el a gép és visszadobott, megpróbálom beváltani a környezõ boltokban a százasomat egy másikra... Figyelem tehát nem aprót szeretnék felváltani, hanem csak cserélni... néha már ezt sem teszik meg a boltokban, tehát ismert parkolási népbetegség lehet a "nemjóaszázasagépbe"... Szóval mire lejátszom ezt a pofonegyszerû ceremóniát visszaérek a kocsihoz és már bûntetnek is meg. Ekkor még én érzem magam kellemetlenül, mert nem igyekeztem és nem készítettem ki másnapra azokat az érméimet amiket elfogad az automata, esetleg a pontos minimum összeget... Általában sikerül lebeszélnem a szolgálatuk teljesítõ parkolóõröket, hogy itt a jegy 1 perce állok itt... de volt aki vállat rántott és "már a gépben van" dumával indult is tovább a következõ autóhoz.

Volt olyan is aki a mellettem lévõ autónál állt azt vizslatta mikor leparkoltam, kiszálltam és beriasztottam az autót elfutottam az automatáig és addigra már fotzta a szélvédõt, kérdeztem, hogy nem láttott, most álltam meg? Azt mondta "Jaaa, nem!" Ebbõl elég volt kiiktatom az apróval való tökörészést! KÁRTYÁT vásárolok. Tudomásomra jutott, hogy a Markó utca 25.-ben lévõ Ronni Bt. árul parkolókártyákat, egyik "gyalogos" ismerõsömet megkértem mivel jogi területen dolgozik, sokat jár oda (Bíróság) egyik nap ugorjon már be és vegyen nekem egy 5000 Ft-os kártyát. Megvettem másnap használnám a munkából hazajövet... automata nem mûködik -háhá- sebaj sétálok tovább, a kártya hibás köpi ki egy másik gép a plasztik lapot. Egy gyors agyvérzés után felocsudtam.

Ekkor vettem észre, hogy 2 másik fajta gépezet képe van rászitálva a kártyára. Csaptam is a fejemre nagyot, hiszen már jártam, úgy, hogy parkoltam egy helyen továbbmentem és leparkoltam 2 sarokkal arrébb, új cetlit már nem váltottam, mert bõven volt még idõm, de mire a kocsihoz értem a másik parkolótársaság embere megbûntetett. Ekkor megvilágosodtam én naiv ügyvél ;)! Felmerült bennem egy érzés miért is nincs ez egységesítve? Könnyebb lenne? Bedobtam az aprót váltottam jegyet.

Másnap fél 5 körül elmentem a Markó utcába, ahol érdeklõdtem a biztonsági õrnél merre találom a Ronni Bt.-t. Az õr unta már a napot (és a kezében lévõ lapot is biztos, újságot olvasott) ezért elõször lehordott, h. itt nincs Ronni Bt. (majdhogynem hülye vagyok?) ez a Bíróság... aztán leesett neki, hogy mégis van... egy kis stand, egy bódé, ami már zárva van.

Mondta is fél 3 körül innen el szokott menni a hölgy. Jó akkor mondom megnézem mi van a bódéra kiírva, ugyanis munka után én fél 5re tudok csak ideérni. Megint le lettem horvdva, h. egy lépést sem mehetek tovább már nincs bejárás a bíróság épületébe... Mondom neki, hogy csak addig a bódéig mennék ami 6 lépésre ven és az ablakára lehet ki van írva melyik nap meddig van nyitva stb. Nincs kiírva semmi holnap visszajön szépen fél 3ig és kész - hangzott az értelmiségi bunkó válasz. Telefonon felhívtam Ronni Bt.-ben a kedves hölgyet, akitõl megkérdeztem miért nem hívja fel a figyelmet mikor megveszi az ember tõle a parkolókártyát súlyos ezrekért (van 30.000 Ft-os kártya is) hogy ez csak néhány helyen használható nem minden parkolóautómatánál? A válasz: Az igaz, hogy nem szoktam mondani, de azért mert ezt mindenki tudja magától.

Mi legyen a kártyámmal tudjuk sztornózni a számlát és visszaadná-e a pénzem, az összeg sértetlen, mert más fajta autómatába dugtam be (ahol nem tudtam használni, tehát nem vontam le belõle), vagy tud-e másik fajta kártyát adni? Õ csak ezt a fajtát árulja és különben is lehet, hogy már el is rontottam a kártyát azzal, hogy más automatába tettem... NEM rontottam el, mert kipróbáltam egy másik FAJTA autómatában és jó! - hangzott válaszom. Akkor sem tudja visszavenni, mert nincs celofán tasakban tehát sérült. Használjam el! Itt már sokkot kaptam. Legyen ez tájékoztatás mindenkinek, nehogy az én hibámat elkövessék, csak olyan ******* kártyát vegyenek, amirõl meg vannak gyõzõdve, hogy az Önök automatájához jó. A "mindenki tudja magától" néni bölcsességét meg irigylem, pont az a típus lehet, aki gondolom "sosem" szokott kérdezni az eladóktól és még véletlenül sem értetlenkedik, mondjuk egy mûszaki cikk áruházban a kenyérpirítók elõtt, hogy "Hogy mûködik fiatalember?"-kérdezvén az eladót... pedig mindenki tudja egyszerûen: be kell kapcsolni. Tehát a problémám nem egyedi, de minden marad változatlan egy (jó) darabig még.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása