Tékozló Homár

A Nagy Kellemes Hányinger – Thai sznekkeket kóstolt a Homár rogyásig

vegyes/rágcsálnivalók

2006.12.14. 09:55 | szily | 1 komment

Csomagolás- és beltartalomvonalon is rajongunk a thai ropogtatnivalókért, leginkább azért, mert nagy részük tengeri bigyókból készül, csípnek és mókás ábrák diszítik õket. Éppen most futott be Navarro északnyugat-Thaiföldrõl egy kazallal, gyorsan leteszteltük õket. Íme.

Taro Fish Snack – Best of Korean cuisine

Tonszerû hallal a pink zacskón csábít ez a levesbetétként és rágcsálnivalóként is bevethetõ szárított halféle. Gyufatésztányi csíkokra van vágva, állaga gumis, fûszerezése egész enyhén csípõs és direkte kellemes.

Big Sheet algalap

Zacskóján South Park on acid-stílusú algazabáló – vagy algát hányó? - kisfiúval kellette magát ez a bizarra zöld izé. Mintha egy ostyavékonyra szárított gyepdarabba harapnánk, miközben az íz eltéveszthetetlenül zöldalgás. A zacsi egyetlen nagy lapot tartalmaz. Utóíze kicsit hánytató, de nem kellemetlen.

Bento chilis, perforált tintahallap

Messze a legjobb a készletbõl, követeljük az azonnali importálást. A tintahal eleve jó sznekkalapanyag, mert ruganyos, nem porllik el, markáns íze van, de sokféle fûszerezést elbír. Ez a széttéphetõ lapocska formájában bezacskózott kis remek baromi erõs, ugyanakkor tintahalízû, ami verhetetlen párosítás.

Bento édes-csípõs sárga chilis perforált tintahallap

Majdnem olyan jó, mint a vadul maró tesója, sõt többen ezt favorizálták, hiszen alig csíp kevésbé, viszont édes is, ami ízorgiát indukál a szájpadláson. Ez is bõven importérett!

Sellõmintás, fûszerezett tengerifû-lapocskák

Cuki dizájn, elõkelõen külön kis borítékba csomagolt hosszúkás algalapokkal. Az íze pont olyan, mint a maki burkolatáé. (Nem félmajomra, szusiféléra gondolok.)

Big Sheet algalap, chilis

Furcsa, de nem csíp. Ennek még algaíze se nagyon van, inkább csak túlsütött olajhangulata.

Taro Fish Snack – Szilveszteri különkiadás, Happy Celebration 2007

Kábé olyan, mint a koreai fûszeres verzió, csak kevésbé megnyerõ rajta a fûszerösszeállítás.

Taro Fish Snack – Füstölt lazacos

Ez a legrosszabb a hármasikrek közül, semleges, hánytatós, alig üt át a halaroma, pedig 77 százaléknyi halhús van benne. A lazac amúgy is a XXI. század konyhájának nagy félreértése, hiszen még az ezüstkárász is finomabb nála.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.10.26. 11:23:57

Jéé, a sulioban vmikor olyan Big Sheet-es, meg Bentos-s zart dobáltak a aballagók :)
süti beállítások módosítása