Tékozló Homár

Fájlcserélni csúnya dolog

2006.12.15. 10:35 | jackyll | komment

A Zugyügyvéd passzolta át lánctalp fedõnevû naivügyfelünket. Internetszolgáltatója szerint a fájlcserélés csúnya dolog, ezért inkább le is tiltotta:

Nem régen váltottam internetszolgáltatót. Kedvezõ áron kínált elfogadható sávszélességet stb... Aztán kiderült, hogy nem "közvetlen" internetkapcsolat" az amit kapok, hanem egy routerrõl elosztott alhálózati kapcsolat vagy mi :-) Bár ezzel még önmagában nem is lenne probléma. Amin megütköztem, hogy pár hónap elteltével semmiféle P2P-alapú filecserélõ klienssel nem tudok file-okat fel-illetve letölteni.

Pedig néhány hónapig mûködött. Elõször még a gépemmelvaló hibára gyanakodtam, ezért full újratelepítést eszközöltem. Ez sem segített. Aztán felhívtam a szolgáltatómat, rájuk gyanakodva. Kiderült, valóban õk blokkolják a peer-to-peer alapú filecserélõ kliensek mûködését. Hallva az újabbnál újabb fellépést a filecserélés ellen, azt szeretném kérdezni: Mennyire jogos, illetve van-e jogalapja egy szolgáltatónak az ilyen jellegû internetes aktivitást blokkolni?

Annál is inkább, hogy korlátlan használatra jogosít az elõfizetési szerzõdésem, a szerzõdés nem tér ki az ilyen jellegû tevékenység korlátozására és eleve a filecserélõ kliensek önmagukban nem törvényellenesek, ha nem szerzõi jogokat sértõ adatok cserélõdnek általuk-gondolom én. Ezügyben szerenék tanácsot kérni tõletek és érdemes-e elkezdeni a pereskedést, mert ugyebár egyéves hûségnyilatkozat köt ehhez a szolgáltatóhoz?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása