Tékozló Homár

Még van, aki hisz a Postában

2006.12.21. 13:32 | jackyll | Szólj hozzá!

A Homár értetlenül áll a jelenség elõtt, hogyan lehetnek emberek, akik csekkek befizetésén kívül bármi másra próbálják használni ezt a mûködésképtelen kövületet? István, az örök optimista:

A dolog pontosan december 12-én esett meg. A postás meghozta rég várt, amúgy elsõbbségi küldeményként feladott csomagomat, ami a Magyar Posta hirdetésében szereplõ információ szerint az esetek 90%-ában a következõ nap kézbesítik is - nos, ebben az esetben a maradék 10%-ba estem, mert kereken 4 napig bojongott valahol a rendszerben. A nagy örömöm azonban hamar el is szállt, mert a csomag kibontva érkezett meg.

A felbontás gondosan lebélyegezve egy budapesti postahivatal bélyegzõjével (a csomagot vidéken adták fel, ami látható is az elején található gépi bélyegen). A csomag szinte magától ki is nyílt a már elõzõleg valaki általi felbontás helyén és elõkerült belõle rég várt megrendelt ajándékom. Az igazi döbbenet csak ezután következett, mert a gyári csomagolás nylon tasakja fel volt vágva és tartalmának egy része hiányzott. Nagyon úgy fest, hogy valakinek a kézbesítés során megtetszhetett és végül megtartotta.

Természetesen elmentem a postára, ahol jegyzõkönyvezték a történteket, de olvasgatva a Homáron megjelent eddigi írásokat, sajnos ennél több nem is fog történni. Talán kapok majd egy bocsánatkérõ levelet, ami ugyan értékelendõ gesztus, de a csomagomból kilopott ajándékom ettöl megkerülni még nem fog, ráadásul az ezt elkövetõk tovább folytathatják kis játékukat, anélkül, hogy valaha valaki is felelõsségre vonná õket.

Az eset kapcsán viszont eszembe jutott néhány kérdés, amire valószínûleg soha nem fogok az érintett cégtõl választ kapni:

1.) Tudomásom szerint a küldemény illetéktelenek által történõ kibontása kimeríti a levéltitok megsértését, ami úgy tudom büncselekmény.

2.) Más tulajdonának elvétele úgyszint büncselekmény.

3.) Amikor elõre kifizették a posta szolgáltatását és átvették a feladótól a küldeményt, akkor ennek a kézbesítéséért elvileg felelõsséget vállaltak, vállalták, hogy azt sértetlenül eljuttatják a címzetthez. Tehát a szolgáltató és az azt igénybevevõ között valamiféle szerzõdés jött létre, amit a szolgáltató igen pofátlan módon egyoldalúan megszegett.

A reklamációval kapcsolatos fejleményeket majd megírom :)

Welcome to the real world.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása