Tékozló Homár

Benettonék nem lazák

2006.12.28. 12:00 | jackyll | Szólj hozzá!

A Homár még mindig alig tért magához, a karácsony-szindróma élettani hatásai még napokig velünk lesznek. Nem úgy, mint a látatlanba vett ruhaajándékok, amiket Önök konténerszámra próbálnak visszavinni a leltározásba menekülõ üzletekbe. Fogarasi T. áruházigazgató szakmai érintettsége ellenére kiakadt, hogy a Benetton hazai forgalmazói nem annyira követik betûrõl-betûre az anyacég reklámokban látható imidzsét:

Jól meglepõdtünk tegnap a híres, hírhedt Benetton cég üzletpolitikáján. A reklámjaikból unalomig jól ismert fogásaik, mely szerint feketék, fehérek, sárgák, zöldek, ilyenek meg olyanok ugrabugrálnak termékeikben, a lazaságot, a barátságot, a liberalizmust meg mindenféle egyéb más "húdejófejcégvagyunk" feeling-et hírdetve, no, ezzel szemben a valóság egészen más. Természetesen a karácsonyi meglepi kapcsán bújt ki a szög a zsákból. Jómagam december 21-én vásároztam egy télikabátot a cég Mammut üzletközpontban lévõ kereskedelmi egységében. Akkor igen készségesen segítettek a választásban, az eladó nõihölgy még magára kapva meg is mutatta hogy fog majd pajtásnõmön állni a kabát... Persze nem úgy állt szegényen Szenteste a karácsonyfa mellett felpróbálva. Semmi gond, gondoltuk, két ünnep között megyünk, és kicseréljük egy számmal nagyobbra.

Tegnap délután pajtásnõm / blokkal, csomagolással felszerelkezve / visszavitte a kabátot a boltba. Ahogy ez már lenni szokott ilyen kabátból már rá való méret nem volt, a karácsony elött kifosztott polcokon meg az igen szegényes kínálatból nem tudott saját maga számára tetszetõs kabátot választani. Most mi legyen? - tette fel a kérdést az eladó kis-kisasszonynak aki a pult mögül homályos hal-tekintettel nézett rá. Pénzt nem kaphatunk vissza? - volt a következõ kérdés, mire az azonnali válasz ez volt: NEM LEHET! Kb. fél órás szóbeli masszírozás végeredménye, - mely közben kértük az üzlevezetõt is, hogy tiszteljen meg minket személyesen, de csak az irodájából üzengetett a szerencsétlen eladóval, - az lett, hogy december 31-ig levásárolhatjuk a kabát árát /32.000,-/ bármely más termékre. Tehát négy nap alatt költsük el a kabát árát náluk, akár általunk nem tetszõ dolgokra is.

Száz szónak is egy a vége, mivel én is kereskedelemben dolgozom, tudom, hogy a kereskedõnek nem kötelessége a vételárat ilyen esetben visszatéríteni, mivel nem hibás termékrõl lévén szó, hanem un. "téves vásárlásról". Ettõl függetlenül a lehetõsége persze meg van rá, pusztán a jóindulaton múlik. Sajnos Magyarországon még mindig nem a vevõk hosszútávú megnyerése a cél, hanam az esetleges egyszeri haszonszerzés belõlük, a legtöbb helyen. Mondanom sem kell, hogy ne lássam édesanyámat többet meztelenül salakmotorozni, ha Benettonéktól bármit is veszek mégegyszer. A kabát árából befolyt kb. 9000-10000 forintos árrésüket meg fektethetik újra "húdejófejcégvagyunk" reklámokra...

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása