Tékozló Homár

A világ legeslegmenõbb álrokkantja

Mozgássérültek parkolási engedélye

2006.03.12. 21:49 | szily | komment

Nem akarunk ízléstelenül tréfálkozni, hiszen nagyon gazdag ember is lehet rokkant, de azért minek tagadjam, a külsõ mészvázamra zuhantam a röhögéstõl Sugár János képzõmûvész képe láttán. Nem festette, hanem fotózta, múlt szombaton, a Pozsonyi úton. Ha rosszindulatú elõítéleteink igaznak bizonyulnának, ez lenne a legtöbb legális parkolóhelyet elfoglaló álrokkantjármû a világon, kivéve ha valakinek van ilyen kis hamisított kártyája utasszállító repülõgépre is.

Olvasson tovább!

Vadnyugati benzinkút

2006.03.10. 13:02 | jackyll | komment

Mintha Hazárd megyében járnánk, ahol a savköpõ benzinkutas a pult alatt aknavetõvel tartja sakkban a vásárlót, miközben kint a seriffhelyettes biztos, ami biztos alapon tányéraknát helyez a gyanús külsejû idegen autójára. Trobi valami hasonlót élt át, amikor Békásegyeren kombinált fizetési struktúrában (kápé és kártya) próbálta rendezni a szolgáltatás árát:

Helyszín: Békásmegyeri kagylós kút Szentendre irányába. Idõpont: tegnap reggel 8 óra elõtt. Tankolok, szélvédõmosót veszek és irány fizetni. Kártyámon levõ összeg nem elég a teljes számlára, csak kétharmadára. Sebaj, asszony a közelben, telefon, hozzon pénzt. Hoz. De sajna kevesebbet mint a fizetendõ összeg. Nem baj, gondolom én, akkor kp-ben az összeg kétharmada, kártyáról az egyharmada, és az élet megyen tovább. De nem. Kagylósok rendszere szerint VAGY kápé VAGY kártya. Kettõ együtt, Európai Unióban, 2006-ban Kagylóéknál nem megy.
Olvasson tovább!

Kreatív telefonszámtépegetés

Dasuno/TBWA\Berlin

2006.03.10. 11:41 | jackyll | komment
Nem tudjuk ki hogy van vele, de a Homár a maga részérõl gyûlöli a házi gyártmányú falragaszokat, amikkel összepiszkítják az amúgy szintén illegálisan kiragasztott, de igényesebb, néha meg kifejezetten esztétikus plakátokat. Azt hinné az ember, hogy ez a mûfaj korlátai miatt van így, de nem. Példáinkból kiderül, hogy lehet ezt normálisan is csinálni, bár ahhoz már pénz vagy legalábbis egy szines nyomtató kell.
Olvasson tovább!

Svejcibicska helyett hitelkártya

Toollogic/Ultra Slim Credit Card Tools

2006.03.10. 09:04 | jackyll | komment
Aki még mindig azon gondolkodik, vegyen-e mp3-lejátszós svájcibicskát, jobb ha tõlünk tudja, hogy a Victorinox helyett már a Toollogic fut egy ideje. A hitelkártyányi tokba rejtett eszközök között találni ötcentis menedzsernyúzó-pengét, csavarhúzókat, fogpiszkálót, ollót, azaz a szokásos baromságokat illetve a nélkülözhetetlen bónusz lézerpointert, mindezt kiszereléstõl függõen 23-30 dollárért (5-7 rugó).

Lecsap a dán telekommunikációs bunkó

Tele2 Dánia/Ügyfélszolgálat

2006.03.10. 00:36 | szily | komment
Különös élvezet arról olvasni, hogy a fogyasztóknak nem csak Magyarországon szar, ahol a szélessávú internet beköttetése, a számhordozás vagy bármilyen banki ügylet megrendelése egyenlõ az öncsonkítással. És akkor már ki ne hagyjuk a vonatozást és a postai csomagmegrendelést. Mai mesénk fõhõse Éva, akivel abban a Dániában parasztkodott egy jó nagyot a Tele2 mobilcég, ahol a naiv magyar ügyfelek téveszméi szerint mosolyból és egyablakos ügyintézésbõl van fonva a kerítés. Hát nem mindig, hála Amalie Blomnak:
Olvasson tovább!

Az igényes fogyasztó vásároljon az amerikai kormánytól!

Amerikai kormány/Government Liquidation

2006.03.10. 00:00 | szily | komment

Legalább van valami eredménye, hogy hajnalhasadtáig meresztgetjük a levegõhöz amúgy is nehezen alkalmazkodó teleszkópszemünket a monitor elõtt: megtaláltuk a világ egyik legfantáziadúsabb webáruházát, amit az amerikai kormány üzemeltet. Itt árverésen vehetjük meg a leselejtezett kincstári holmit. Ami lehet akár katonai dzsip is.

Olvasson tovább!

Mosható billentyûzet

Unotron/Washable Wireless Keyboard

2006.03.09. 13:09 | jackyll | komment
Rázogassa kicsit a billentyûzetét az asztal fölött fejjel lefelé és borzadjon, mennyi gedva lakik benne. Ha összefüggõ biomassza csorgott ki a perifériából, lehet, jobban járna egy mosható változattal. A Unotron billentyûzeteit csak kézzel lehet mosni, ami viszont jobb, mintha sûrített legevõvel pumpálná a port szetteszét. Az online boltjukban egyelõre csak drótos cuccokat kapni (28 font/11 ropi a billentyûzet, 40-50 font/15-19 rugó az egér), várják meg a drótnélkülit.

Scrabble kártyával, harmadáron

Mattel/Scrabble-kártya

2006.03.09. 12:07 | homáradmin | komment
Dórától kellett megtudnunk, hogy a Scrabble-nek már létezik egy új, kártyával játszható verziója is. Nem találunk szavakat, ehelyett izgatottan rágcsálunk egy szál tengeri füvet. Dóra elküldte a játékszabályt beszkennelve. Ezt most nem tennénk közzé, mert nehezen olvashatók, de a lényeg az, hogy a játék eléggé hasonlít a táblás eredetihez, azzal a különbséggel, hogy a kétszerezés-háromszorozás bónuszkártyák segítségével történik és van pár spéci lap, amikkel például pontokat vonhatunk le az ellenféltől.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása