Tékozló Homár

Vámmentes érkezés Ferihegyen?

2007.01.10. 13:07 | jackyll | Szólj hozzá!

Kicsit elkalandozunk a repterek élõvilágának kevésbé lopós szegmensébe, hátha errõl is lesz vkinek vmi infója. Nem elég a terrorizmus és a bicskaelvétel kiutazásnál, amikor érkezéskor a vámosok szétkapják a javakat újra. Vagy mégsem?

Ami mostanában Ferihegyen megy vámvizsgálat címén, az is megér egy misét. Az egy dolog, hogy agyon vegzálják az embereket mp3 lejátszók és mobiltelefonok miatt, noha én teljességgel elfogadhatatlannak tartom, hogy kötelezõ legyen megfizetni a sokszoros vám és adóterheket, ha valaki saját használatra vásárol elektronikai cikkeket. Az viszont már büntetõjogi kategóriába esik, hogy a futószalag és a nyilvános érkezési oldal között hordárok mûködnek, akik 1500-2000 forintokért kiviszik az ember csomagját (40 métert) úgy, hogy nem vizsgálják azt át a vámosok. Ezek a hordárok egy pekingi járat érkezésekor 7-8-szor fordulnak és feltételezem, keményen jattolnak a vámosoknak.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása