Tékozló Homár

Csökkenõ hatékonyságú Ariel? (frissítve)

Procter & Gamble/Ariel Color

2007.01.17. 14:18 | jackyll | 1 komment

Egy újabb példát talált Lioness, hogyan is alakul egy bevezetett slágertermék sorsa, mielõtt annyira leromlana a minõsége, hogy lecserélnék vmi új, még színesebb, ütõsebb és korszerûbb névvel, dizájnnal és bullshitpíárral megrakott termékre:

Lehetséges, hogy a Procter & Gamble marketingesei is lelkes Homár olvasók és megirigyelték a korábban bemutatott Danone joghurt praktikus életciklusát? Bár itt a méret változatlan, a tartalom az ami gyengült... A folyékony Ariel Color mosószer új címkéje láttán merült fel ez a kérdés bennem. Alapvetõen hagyományos mosóporral mosok, csak alkalmanként használok folyékony mosószert, ezért volt még otthon egy, röviddel a termék megjelenése után vásárolt (még 2005. novemberében gyártott) Ariel Color folyékony mosószeres falkon. Ezt sikerült összehasonlítani az újonnan vásárolt, majdnem napra pontosan egy évre rá gyártott falkonnal.

Az új címkén megjelenõ öt csillag a termék kiváló minõségét is jelenthetné... csak sajnos az is kiderül, hogy a 1,5 liter folyékony mosószer, ami egy éve még 3 kg hagyományos mosópornak (Ariel Automat) felelt meg, ma már csak 2 kg-al egyenértékû. Valószínû bejáratot termékként már lehet kevésbé hatékony...

Hádde közben biztos tökre feljavult a hagyományos mosópor hatékonysága, muhaha.

update: Elképzelhetõ, hogy itten tényleg nem parasztvakításról van szó, ugyanis mint azt többen már meg is írták, tavaly tényleg felturbózták a mosóporok hatékonyságát. Vannak még csodák.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hamis Acti Ariel 2012.12.12. 21:28:25

Nálam egykét fontos dolog megtalálható a hamis Arielekről amivel tele van a város.
www.facebook.com/hamis.ariel
süti beállítások módosítása