Tékozló Homár

Fillérekbõl extraprofit a Centrum Pakolónál?

parkolóórák/biztonsági rés

2007.02.01. 11:33 | szily | komment

Gábor bedobott egy százast a parkolóórába, a jegy 17 óra 59-kor járt volna le, de a gép nem fogadott el egy plusz tízest, hanem 30 forintra ugrott. Ebbõl lenne havi egymilliója a cégnek? Szerintünk nem, mert valószerûtlennek tûnik, hogy naponta több ezer fogyasztó beleessen ebbe a csapdába. Önök szerint? Sztori alant.

A minap esett meg velem az alábbi x-aktákba illõ eset.

Kb. negyed hat magasságában a Városmajor utcában parkoltam. Ahogy kell, apró elõkeres, automatához megy, elkezd bedobálni. Mivel két 50 Ft-osom volt, elõször azt dobtam be, ekkor az óra éppen azt jelezte ki, hogy 17.59-ig érvényes a jegyem. Gondoltam nehogymár egy percen bírságoljanak, bedobtam még egy 10 Ft-ost. Na ekkor váltott a kijelzõ, és mondta, hogy minimum 30 Ft. a bedobandó. Holott már 110 Ft-nál jártam. És persze, hogy nem volt hajlandó kiadni a jegyet. Tovább dobáltam, de 130 ft-nál meguntam. Hozzáteszem, eszem ágában sem volt másnap reggel is ott parkolni.

Egy régebben történt esetnél jártam már így, és akkor mire hajladó volt kiadni a jegyet, már azt jelezte, hogy másnap reggel fél 9-ig tudok ott parkolni. Akkor még átsiklottam felette, mondván biztosan én szúrtam el valamit.

Namost gondoljunk bele a következõbe: Ha van minimum 2000 parkolóóra, ahol ez az esemény elõfordul, és átlag 30 forinttal kér többet a gép, mint amennyi kellene, akkor az naponta 60 000 Ft extraprofit, vagyis havonta kb. 1-1,2 milla.

Gondolom a Centrum most azzal jönne, hogy mivel az már másnapi esemény, ott újraindul a minimum, 30 Ft. befizetés. Csakhogy nem kéne ennyire hülyének nézni a polgárokat, manapság csak bitek kérdése, hogy az ilyen problémák ne forduljanak elõ.

Üdv

Gabor

p.s: bocsi a képminõségért, mobillal készült.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása