Tékozló Homár

Szöcskének nézi at Auchan a mozgássérülteket

Auchan/állatkód

2007.02.15. 09:59 | jackyll | Szólj hozzá!

Az Auchan parkolójában lévõ állatos navigáció egyszer már majdnem felkerült Homárra, de akkor még nem tûnt fel, hogy a mozgássérültek jele a szöcske. Szerencsénkre Oleg Gontar nemcsakhogy kiszúrta, de be is fotózta. (Az aszfaltról sajnos eléggé lekopott a festék, de eredeti képeken is alig látszottak.)

Az Aquinkcumnál lévõ Auchanban, a parkoló utcákat zseniális módon állatképekkel azonosítják. Ez azért nagyszerû, mert ha én a denevér sorban állok, akkor azt hiába jegyzem meg, mert nem ad támpontot. Keresgélek a tehén sornál, és sejtése sincs az embernek hogy a denevér ettõl most jobbra, vagy balra lesz található, és hány sorral. Természetesen a biológiában jártasaknak sem ad eligazítást, mert az elrendezés nem a törzsfán alapul. A laposféreg sor békésen fut a gepárd sor mellett, amit a parti lile sor követ.

A tervezõ szerintem még most is mosolyra húzza a száját ahogy lelki szemei elött megjelennek az emberek akik reménytelenül forgolódva keresik a mélytengeri lámpáshal sorba leállitott jármûvüket. De az még kevés. Ez a renyhe szórakozás nem indokolja még, hogy a sorokat nem számozással, vagy az excelbõl megismert módon betüjelekkel azonosítsák.

Az EU-s elõírások alapján a parkoló befogadóképességének x%-át a rokkantakra kell áldozni. Majdnem 1 teljes sort elfoglalnak a rokkant parkolók, a bejárathoz közel. És most jön ami ennek a rettenetes, ostoba módszer létjogosultságát igazolja. A sornak a jele a szöcske.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása