Tékozló Homár

Ki kapja vissza a regadót?

2007.02.16. 12:54 | jackyll | Szólj hozzá!

Használtautós kolléga Homárhoz befutott kérdését rögtön tovább is passzolnánk Vomitnak, a regadó felszenteletlen pápájának, aki egy egész blogot futtat a témában.

Örömmel vettem tudomásul, hogy a 2000-ben gyártott, 2004 decemberében Magyarországon üzembehelyezett, és általam 2005-ben megvásárolt használt, eu tagállamból behozott autómra visszeigényelhetem a regisztrációs adót. Problémám a következõ: Az eladó kereskedés nem tud részemre prezentálni olyan számlát (vagy bármilyen okiratot) amibõl kiderülne, hogy mennyit és melyik Vám hatóságnak fizettek be. Nem õrzik meg a dokumentumokat. illetve elmondásuk szerint õk is magánszemélyektõl vették meg a gépkocsit. Visszakövethetetlen, de én kifizettem, hiszen beépítették az árba.

Szerintem ezen kizárólag a használt gk telepek nyernek, hiszen ÕK MAGUK igénylik majd vissza a lóvét, mert az egész ellenõrizhetetlen. Amikor megvásárolta a buta magyar a kocsit naná, hogy arra hivatkoztak azért ilyen drága, mert rajta van a regadó.

Vajh hogyan dönti el a Vám és Pénzügyörség (honlapjukon olvasható az igénylés menete..) kit illet meg, illetve tényleg beépítették-e az eladási árba a kereskedõk? Honnan tudok beszerezni hiteles másolatokat a befizetett regisztrációs adórol? JA és honnan tudhatom meg egyáltalán, hogy a kereskedõ befizette-e és ha igen, HOL?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása