Tékozló Homár

250 giga a UPC-nél az új forgalmi korlát

2007.03.01. 12:45 | jackyll | 1 komment

Aki olvasta itt-ott a UPC sajtóközleményét, az tudja, hogy csak az új elõfizetõknek lesz mától 5/10/20 megás vonaluk, a többieknek nyár elõttre ígérték (update: de területfüggõen már van, aki begyorsult). Így aztán Detti panaszát be sem kopizzuk, sajnos ez van. Ami viszont nem jött le a sajtóközleményben az az, hogy a beharangozott korlátlan internet természetesen korlátos. Az eddigi nevetséges 30 gigás korlát ugyan megszûnt, de helyette lett egy napi 2 dvd letöltésével kilõhetõ 250 gigás. Ráadásul a sebességkorlátozást is csak egyszer lehet eljátszani, utána kivágják a felhasználót. Az ÁSZF idevonatkozó 10.1 pontja a szolgáltató hálózatának veszélyeztetése miatti korlátozás:

A szolgálató Internet szolgáltatása osztott erõforrásokra épül. Ezeknek az erõforrásoknak a túlzott (indokolatlan mértékû) igénybe vétele vagy ezekkel való visszaélés, akár egy elõfizetõ részérõl is, minden más felhasználó számára negatív hatást válthat ki. A hálózati erõforrásokkal való visszaélések leronthatják a hálózat teljesítményét. A fentiek figyelembe vételével a Szolgáltató túlzott mértékû használatnak tekinti azt az esetet, amikor az Elõfizetõ adatforgalma egymást követõ három hónap átlagában a 250 Gigabyte forgalmi mennyiséget meghaladja (extrém használat).

[...] Ha a hozzáférési pont forgalma meghaladja az extrém használatnak minõsülõ átvitt adatmennyiséget, akkor a Szolgáltató az adott elõfizetõi hozzáférési ponton keresztüli adatforgalom sebességét a 2. számú Mellékletben foglaltak szerint jogosult korlátozni. Amennyiben az elõfizetõ a szerzõdésszegést a szolgáltató jogkövetkezményekre történõ felhívása esetén sem szünteti meg, azaz adatforgalma az értesítést követõ hónapban ismételten meghaladja a 250 Gigabyte adatmennyiséget, a szolgáltató a szerzõdést a 11.3.1 pont rendelkezéseinek megfelelõen felmondhatja.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2008.01.07. 17:58:48

kezdem unni ezeket a "jaj de csúnya áfszük van" című bejegyzéseket. el kell menni tőlük oszt csá.
nemelsőző
süti beállítások módosítása