Tékozló Homár

Az APEH olajszõkítésbe kezdett?

törvénycsere

2007.03.10. 12:03 | mvmv | 1 komment

Az APEH nem ismeri a magyar törvényeket? A weboldalán a személyi jövedelemadót tárgyaló törvényre hivatkozva a kõolaj és kõolajtermékek biztonsági készletezésérõl szóló paragrafushoz irányít. Ez minimum fura, úgyhogy mi most akkor eláruljuk a hivatalnak, hogy a személyi jövedelemadóról az 1995. évi CXVII. törvény rendelkezik.

A magyar ember már akkor retteg ha az APEH nevét hallja, naiv ügyfélként el is hisz mindent amit a hivatal mond, mert az már csak tudja. Tudja? Nézzük az APEH portálon pld. ezt az oldalt: adózási információk általános forgalmi adó. "A személyi jövedelemadóról szóló 1997. évi CXVII. törvény (Szja-törvény) 70.§ 12) bekezdése mentességet ad a cégautóadó-fizetési kötelezettség ..." Csakhogy valójában a törvényi hivatkozás a "1997. évi CXVII. törvény a behozott kõolaj és kõolajtermékek biztonsági készletezésérõl szóló "1993. évi IL. törvény módosításáról" szól. Vagyis az APEH nem tudja melyik a személyi jövedelemadó törvény?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2008.01.07. 17:14:50

a link még mindig él. nem tudja.
süti beállítások módosítása