Tékozló Homár

Antisznob-kiáltvány a Darshantól

2007.03.12. 10:31 | jackyll | 8 komment

Valahogy éreztük, hogy a legutóbbi étteremkritika heves érzelmeket fog kiváltani, de álmodni sem mertük volna, hogy a tulaj a t. vendég torkának ugrik, és még attól sem riad vissza, hogy kijátssza a csinájjobbat-kártyát:

Kedves Homár Szerkesztõség és Kritikus Országjáró étteremlátógatói, Köszönettel megkaptam a törzsvendégeimtõl a továbbított kritikát. Megbeszéltem a felszolgálommal is az esetet. Ugye annyiban igazam van, hogy ez így, ahogy tálaltad a Homár sorain, nagyon egyoldalú. A rosszindulat sugárzik leírt szavaidból. Ezt a tényt a felszolgálom is alátámasztotta: kekec és nyegle voltál a társaiddal együtt, utaztál a hibaforrásokra. Olyan voltál mint aki eldöntötte már az étterembe lépése elõtt, hogy milyen cikket fog írni.
Igen, végül is ez a stílus ma menõ, Te egy igazán jó fej vagy. Gondolod magadról. Bizonyára zselézett a fejed, trendi ruhád csillog-villog. Szerencsétlen írói vénád tényleg megkülönböztet a többi társadtól,- silány a szóhasználatod és csak az erõlködés sugárzik soraidból. Szürke és pszichésen alultáplált vagy. Sajnálom szüleidet, hogy ezzel a kozmikus problémával megáldott gyermeket sikerült a kritikusok élharcosává nevelni. Nem nagyon merem, de leborulva elõtted ajánlanék valamit, de természetesen csak ha nem bántom szellemi-lelki magaslatodat: építs saját pénzedbõl egy étterem-kávézót és mutasd meg, hogy is kellene azt mûködtetni.

Alázatos ember lévén megígérem neked, hogy meghívásodat elfogadom és csak mi ketten suttogva, nem harsányan, de együtt fogunk örülni a csodálatos új helynek. Hiszen minden bizonnyal a Platóni idea étterem megtestesítõje lesz itt a Földön. Addig is míg el nem készülsz az éttermeddel, engedélyt kérve tõled, marad az utolsó suttyó, füstös hely a darshan udvar és ezentúl még az ujjúkat is belelógatják a felszolgálóim az italokba, kedves alultáplát testvérem. Martin Heidegger legyen veled, olvass Tõle sokat, s találsz még sok-más lét-problémát is amit meglovagolhatsz és feltárhatod a világ elött. Ha valamit nem értesz keress meg, segítek.

Üdvözlettel, Csonkics Karesz tulajdonos és üzletvezetõ

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seherezade 2007.12.04. 13:26:51

utolsó utáni: ez bunkó volt

átlátszó 2008.02.11. 09:46:02

mondhatnám: fejétől bűzlik a hal...

winston01 2009.02.27. 14:46:04

És meg is írja! És a 10(0). ugyanilyen hülye is képes megírni! Ezek semmiből nem tanulnak?

guerillero 2009.02.27. 16:49:57

Eddig szimpatikus hely volt a Darshan, gyakran jártam oda, de ezek után a közelébe sem megyek. Egy ilyen közleményt egy vendéglátóhely nem engedhet meg magának, még akkor sem ha adott esetben igaza van. Az oké, hogy megvédi magát az alaptalan támadásokkal szemben, de visszatámadni az ügyfelet nem jó policy. Tudom, hogy messze vagyunk még attól a hozzáállástól, hogy "a vevőnek mindig igaza van", de aki ezt nem képes elfogadni, az ne üzemeltessen éttermet. A fenti szöveg minősíthetetlen parasztság.

0 2009.12.08. 09:38:25

Ez tényleg egy idióta. Be nem teszem a lábam oda!
süti beállítások módosítása