Tékozló Homár

Ördögi Smartkártya-összeesküvés

2007.03.13. 10:53 | jackyll | Szólj hozzá!

Hová tûnnek a Smartkártyáról a pontok? Ha mindenki tud róla, miért nem tesznek ellene valamit? Hol érdemes terroristákkal házat bontatni befektetési szempontból? Karesz elõtt egy szörnyû konspiráció sarka feslett fel, amiben természetesen mindenki benne van:

Történt egyszer, hogy elhatároztam, hogy a Smell Smartkártyámra sok-sok pontot gyûjtök össze, hogy egy komolyabb ajándékot vásároljak rajta. Múlt hét pénteken el is érkezett a várva-várt nap, amikor pontegyenlegem a megfelelõ mennyiséget tartalmazta, így felkerekedtem a hozzám legközelebb esõ pontbeváltóhelyre, ami a Duna Plaza-ban található. Ekkor kezdõdtek a problémák. Az eladó közölte, hogy a terminál által mutatott kb 6800 pontom helyett valójában csak kb 5300 pontom van, így kb 10 másodperc alatt elbúcsúzhattam 1500 pontomtól és természetesen a kinézett ajándéktól is...:((

Természetesen, mint mindig, volt magyarázat is: a Smartkártya pontjairól a McDonald's-ban menüt tudsz vásárolni, illetve ha a mekiben készpénzzel fizetsz, smartpontokat kapsz a vásárlásodért. Egy rendszerhiba miatt azonban elõfordulhat, hogy ha korábban pontokért menüt vásároltál, majd legközelebb készpénzzel fizetsz (tehát pontot íratsz fel), akkor a korábbi beváltáskor levont pontok visszakerülnek a kártyádra. Állításuk szerint így keletkezett az extra 1500 pont. Igazából az alábbi 'szépséghibák' miatt ragadtam tollat:

1. A hiba 2004 óta létezik, legalábbis állításuk szerint akkor történt az én kártyámon elõször ilyen hiba. A hibát azóta nem javították ki. 2. Semilyen értesítést nem küldtek a hibáról, nem javították automatikusan az egyenleget. Az eladó szerint ez azért van így mert nem tudják (!!!), hogy kinél mekkora eltérés van egészen addig, amíg egy pontbeváltóhely termináljában nem rakják a kártyát. 3. Ha nem megyek be a beváltóhelyre, jóhiszemûen elkölthettem volna a teljes egyenlegemet, hiszen sem a mekiben, sem a Shell kutakon nem tudják kimutatni a hibát.

A dolog még nem ért véget, futok még egy kört a Shell-nél is, de azért írtam le Neked, hogy legalább Ti is tudjatok errõl az 'apró' problémáról.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása