Tékozló Homár

Direkt teszi tönkre a Posta a Szent István körúti fiókot?

Magyar Posta/irracionalitás

2007.03.26. 11:25 | szily | 1 komment

Nem az elsõ jelzést kaptuk arról, hogy a Posta új, teljesen értelmetlen nyitvatartási rendet vezetett be amúgy forgalmas pesti fiókokban, magyarul akkor nyitnak, amikor már mindenki dolgozik és pont akkor zárnak, amikor a kuncsaftok befejezik a munkát. A Körút és Tátra utca sarka azonban egészen kivételes, mert a dolgozóknak ugyanannyit kell bent lenniük, mint eddig, ám nem nyithatnak ki. Egy fogyasztó úgy tudja, hogy mindez arra megy ki, hogy a forgalomcsökkenésre hivatkozva a helyiséget átjátszhassák egy baknak. Hahó Postások, hahó bennfentesek! Aki tud valamit az ügyrõl, kérjük írja meg, vissza fogunk jelentkezni!

Hali!

Egyre viccesebb a helyzet a Szent István kõrút és Tátra utca sarkán lévõ postánál. Eddig (kb. egy hónappal ezelõttig) tisztességes idõben tartottak nyitva, reggeltõl estig. Volt is forgalom, hogy ihaj! Sosem lehetett megúszni minimó kalkuló félórás sorban állás nélkül (fõleg, ha pénzt és levelet is kívántunk feladni). Most gondolt egy merészet a Királyi Posta! Ezt az agyonzsúfolt hivatalt új munkarendben üzemeltetik.

Reggel 9-kor nyit, délután 5-kor zár. Igaz, bent ég már a villany reggel is, meg még este is, de az ajtó zárva. Még a törzskoldus is arrébb tette onnan székhelyét, a Terranova és a százforintos bolt elé.

Többször is pórul jártam, mert azt hittem, csak pár napig tart ez a horror, de nem. Mikor egyszer ebédidõben jutottam be, 34 percnyi sorbanállás után feladhattam a leveleimet. Megkérdeztem a postáskisasszonyt, hogy ugyan már, meddig lesz ez így. Vicsorogva válaszolt, hogy: "mindig!" "Azt hiszi, ez jó nekünk? Mi a fizetésünket a nyitva tartás alapján kapjuk. Levették a nyitva tartást, levették a fizetést. Közben meg ugyanannyi munkaidõben kell itt lennünk, mint régen, tessék már tovább menni, ne tartsa fel a sor!"

Mögöttem megszólalt egy úr: "rövidesen bank fog a helyén nyílni, arra való hivatkozással fogják bezárni a postát, hogy nincs kihasználtsága" - hm... még nincs elég bank a környéken... mondom én. Kint a posta elõtt egyébként rendszeres a balhé. Már pár éve kísérleteztek itt ilyesmivel, akkor egy elmés figura fel akarta gyújtani a bejáratot. Csak nem sikerült neki. Viszont visszaállították a nyitva tartási rendet.

Sok üzlet van a Szt. I. krt-on, ezek nem merik hat után a bevételt a nyugati postára vinni, hiszen tudható, hogy ott vannak e célra szakosodott megfigyelõk, akik pár sarokkal errébb ügyesen "elkérik" a pénzt a bolti eladóktól. Lent az aluljáróban már kidolgozott módszerekkel figyelik a bolttól követett személyt. Még nagyon sok okot sorolhatnék, hogy miért oltári seggség egy ilyen nyitva tartás, ami még a sarki cipõsbutik nyitva tartási idejét sem követi, de nem teszem. Úgyis tudja mindenki. Nincs más épkézláb posta a közelben - leszámítva a Nyugati melletti (már eléggé megtépázott ablakszámú) örökké végtelenségig zsúfolt náthagyárát. A Szalay u. kispostája már fél háromkor lehúzza a rolót. Szóval, megint egy faszság, amit fejlesztésnek titulál ez a zseniális ország. Japán a mosoly országa, mi pedig már a röhejé váltunk. Írjatok már errõl valamit! A reggeli és délutáni elégedetlenkedõk közé vegyülve értékes bírálati információkhoz juthat a Homár! :-)

Üdv mindenkinek Titta Toten (alias Varga Ilona) -- Titta

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása