Tékozló Homár

Kötelezõ életbiztosítás K&H folyószámlahitelhez?

2007.04.05. 18:09 | jackyll | 2 komment

Rhiannon egy sajátos hitelkonstrukcióba futott a K&H szolnoki fiókjában, ami a jelek szerint helyi akciónak tûnik:

Történt, hogy nemrégiben megigényeltem a K&H bank egyik fiókjában folyószámlahitelt. Amikor is csak a fizum 100 %-át tudtam megigényelni ugyanis csak 4 hónapja ment rá aktívan összeg. Hát sajnos volt egy balesetünk ezért kénytelen voltam ehhez hozzányúlni, de nem is ez a lényeg. Akkor mondták is, hogy ha a 6 hónapon is túl vagyok akkor meg igényelhetem a 200 %-ot. Nos én minap bementem egy szolnoki fiókjukba. Én már itthon minden lényeges pontot kitöltöttem a papíron és úgy mentem be, hogy már csak alá kell majd írnom elõttük a papírt. Nos bemegyek és oda adom a papírt. Ekkor a hölgy felhívja a figyelmemet, hogy egy folyószámlahitel igényléshez most már életbiztosítással kell rendelkeznem.
Azzal a feltétellel: 10 éven át havi 5.000 Ft igaz ebbõl egy része megtakarítás, de a lényeg, hogy ahhoz, hogy az ember kapjon pl. 50.000 Ft-ot folyószámla hitelként ahhoz egy 10 éven át futó életbiztosítást kell kötnie!!! Hát mondom jó végül is belefér. No de mondja a hölgy, hogy elõször megvárjuk, hogy engedélyezik-e ezt aztán megkötjük az életbiztosítást, majd aztán 1 napra rá lesz hitelkeretem is. Nem igen tetszett a dolog, de az elsõ lépésbe bele mentem.

Nos aztán másnap reggel beszélgettem az egyik ismerõssel, hogy ez történt és azt mondta, hogy ez neki egészen gyanús õ nem menne bele. Hát bogár ott csücsült a fülemen. Aztán amikor haza értem akkor felhívtam a K&H Telecenterét és megkérdeztem errõl a hitel feltételrõl. Ekkor õ azt mondta, hogy ilyen központilag nincs, de a fiók dönthet úgy hogy kitételekhez teszi a hitel igénylést. Na mondom akkor nem!!!

Ma felhívott kedves hölgyike, hogy engedélyezték a hitelkeretet és menjek be 5.000 Forinttal megkötni az életbiztosítást. No és akkor közöltem vele, hogy egy kicsit átrázott, mert a központban ilyenrõl nem tudnak. Ekkor a kedves hang megerõsítette a telecenteres úriembert, hogy ezt az õ fiókvezetõjük találta ki és csak abban az esetben írja alá a hitelkérelmet, ha kötök egy életbiztosítást. No én erre közöltem kedves hangú hölgyel, hogy akkor én nem kötöm ezt meg inkább átmegyek egy másik fiókjukba ahol ilyen feltétel nincs!!! Kicsit felháborodtam, mert belegondoltam mennyi emberrel csinálhatják meg ezt. Én csak biztosítéknak szántam a folyószámlahitelt, de akinek meg szüksége van rá az bele megy biztos vagyok benne. Errõl ennyit.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brian2 · http://bank-hitel.blog.hu 2007.07.30. 23:49:20

Valaminek a biztosítónak is meg kell élnie:) Meg amúgy se árt, ha az ügyfél köt egy életbiztosítást. Ilyen történetről már hallottam egy másik, nagy, ismert banknál, hogy valaki bement, hogy szeretne egy befektetést. Erre köttettek vele egy egyszeri díjas életbiztosítást, 10 éves lejárattal. Erről annyit kell tudni, ha előbb veszed ki a pénzt, jó nagyot lehet bukni rajta (mert felbontod a szerződést). Persze pár év után ki akarta venni a pénzt, és megrökönyödve látta, hogy nem hogy kamatozott volna a pénze, még bukott is rajta egy csomót. Mondjuk nem tudom mit szól ehhez a PSZAF? Pedig ez egy egyszerű termék, egy hitel pl. ennél sokkal bonyolultabb. Sajnos ott is történnek visszaélések.

babe 2007.12.30. 16:31:02

A fenti cikkhez hasonlóan jártam a szolnoki KH fiókjában. Számlát szerettem volna nyitni, és közölték, hogy azt csak életbiztosítással tehetem meg. Nem akartam életbiztosítást kötni, de úgy meg azt mondták, nem nyithatok számlát. Ráálltam, aztán találtam meg ezt a cikket, és írtam a KH bank ügyfélszolgálatára egy levelet, melynek hatására remélhetőleg észhez térítik a banki fiókvezetőt, és büntetést is várhat, mivel az árukapcsolást TILTJA a törvény.
süti beállítások módosítása