Tékozló Homár

Amerikai HP-laptop ne hibásodjon meg

2007.04.23. 11:54 | jackyll | Szólj hozzá!

A XXI. századi szakszervizek mûködése jobbára a meghibásodott eszközök teljes vagy részleges cseréjére redukálódott, ezért aztán nem csoda, ha könnyû kiakasztani a rendszert. Például egy már fél éve nem gyártott laptoppal, de majdnem ilyen jó az amerikai piacra gyártott változat is, ahogy azt Ferenc tapasztalta a HP-nál:

 

Az Egyesült Államokban töltöttem hosszabb idõt az elmúlt idõszakban, ahol egy menedzsment cégnek dolgoztam, és vásároltam kint egy elég komoly HP notebookot a munkámhoz. Miután hazaköltöztem továbbra is használtam a gépet, míg tavaly október vége fele se kép se hang, a gép megadta magát. Mint kiderült, alaplap hiba. DV1331-es modellról van szó. Sajnos ezt nekem senki nem mondta mikor vettem, hogy ez kizárólag az amerikai piacra készült, és amerikán kívül gyakorlatilag lehetetlen javítani. Tehát a gépem azóta is áll egyszer egyik szervízben másszor másik szervízben, de alaplapot ehhez a géphez legközelebb a bécsi HP tud hozatni Írországból 400 Euro plusz áfáért.

 

Nemtetszésmet fejeztem ki egy kisebb csomaggal amit a kinti HP-nek küldtem. Ez a csomag tartalmazta a számlákat, a faxot, a hivatalos árfolyamot, több fényképet és minden dokumentumot amit összetudtam szedni. Több címre is elküldtem, de válasz nem jött. Írtam egy emailt, hogy mi a helyzet. Erre másnap a magyarországi HP-tõl hivtak, ismeretlen számról bemutatkozás nelkül, hogy elmondják, semmit nem tudnak tenni az ügy érdekében, gyakorlatilag 300.000 Ft-ot dobhatok ki az ablakon. Utána kissé keményebb stílusban írtam a kinti HP-nek, de sajnos azóta is rágodnak az ügyön. Immáron október vége óta gép nelkül vagyok, diplomamunkámat kéne irni, és hát szükségem lenne egy saját laptopra. Az, hogy egy ekkora világcég ennyire ne tudjon összhangban lenni, hogy nemtudnak egy alkatrészt meghozatni vagy beszerezni, és hogy igy bánjanak egy olyan vevõvel, aki mindig is lojális volt a céghez, úgy érzem kissé elkeserítõ.

 

Az utolsó emailemre nem is válaszoltak, amiben a pontos jogszabályt kértem megidézni amivel ilyen könnyen és egyszerûen leráznak. Szerintem ez nem csak nem etikus, de talán törvénysértõ is?!

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása