Tékozló Homár

Ananászmentes ananásztallér

2007.04.25. 14:41 | jackyll | Szólj hozzá!

Balázs a napokban bloggolta le teszkós kalandját a 614 Ft-os ananásztallérral, amelyrõl utóbb a gondos nyelvi elemzés kiderítette, hogy a színe és az íze azért nem emlékeztet az ananászra, mert történetesen galagonyából készült:

Az Ananász tallér (amelynek zacskóján egy csomó ázsiai betû között ott virít nagy betûkkel a Pineapple Slice felirat is, megerõsítvén az angolul tudó vásárlót, hogy a csomagban valóban ananász-tallér található) a következõképpen van csomagolva. Adva van a nagy celofán zacskó, a fent említett feliratokkal, plusz a ráragasztott magyar nyelvû útmutatóval. A nagy zacskóban van 24 db kis celofán csomagocska, mindegyikben egyenként 6 db korongocska, amely méretét tekintve leginkább az Oltáriszentségre, színe szerint mondjuk egy elbaszott farostlemezre emlékeztet. A nagy zacskón található magyar nyelvû eligazítás a következõképpen igazít el: Összetevõk: ananász, cukor, víz, rost. Figyelmeztetés: ananászra érzékenyeknek nem ajánlott!
Otthon kibontottuk. A színérõl már beszámoltam fentebb. Csodálkoztam, hogy legalább egy picike sárga árnyalat mért nincs benne, de legyintettem: több dolgok vannak földön és egen és kínai ételgyárakban... Ha nem sárga, hát nem sárga. Aztán megkóstoltuk. Édes, az kétségtelen. De az ismerõs ananászízt nem éreztem. Tomi sem – õ azt mondta, meggyre emlékezteti. No jó, ha meggyízû ananász, hát legyen. Behoztam a csomagot az irodába, és lelkiismeretesen már a harmadik kis csomaggal zabáltam be belõle, amikor is feltûnt, hogy a kis csomagokon sem csupán kínai betûk sorakoznak, hanem ott virít az angol szöveg is, miszerint Haw slice.

Általában nemigen ismerem a Kínában használatos speciális fogyókúrás angol szókincset; történetesen eddigi angol tanulméányaim során a haw szótól is megkímélt az élet. Megnéztem hát egy internetes szótárban, vajha mondják-e valamilyen dialektusban az ananászt haw-nak. Nem mondják.

A haw jelentése: galagonya. Gyorsan rákerestem, mit írnak a galagonya és a fogyókúra összefüggéseirõl. Megtudtam, hogy a galagonya (túl azon, hogy õszi éjjel izzik) az egyik legkiválóbb gyógynövény: egyszerûen felülmúlhatatlan a 40 éven fölüliek szív- és érrendszeri panaszainak természetes kezelésében. Fogyókúrás hatása? Az történetesen nulla.

Ja, egyébként pedig nem is ízlik.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása