Tékozló Homár

Kendert minden háztartásba!

2007.05.09. 11:23 | jackyll | Szólj hozzá!

Nem kell túl sokat kombinálni ahhoz, hogy belássuk, minden összeesküvés-elmélet igaz a kender betiltásáról, ha tisztában vagyunk széleskörû hasznosíthatóságával (és hogy az milyen gazdasági körök érdekeit sérti), amiben egy olvasónk is segít:

Ehhez csak azt tudom hozzáfûzni, hogy a németeknél szinte mindenféle, THC-mentes ill. abban szegény kendertermék legálisan kapható, és óriási a választék. A belõle készült élelmiszer-alapanyagok pedig nagyon ízletesek. Egyébként, nagyüzemileg ültetve nem fosztja ki a talajt, mint a repce és a napraforgó, és sokkal értékesebb olajat ad, valamint remek, 2-4m-es cellulózszálakat (sokkal termelékenyebben, mint az erdõ). Ez minden népszerû természetes cellulóz- és rostforrásnál hosszabb.
Az amcsiknál ment egy kampány a 90-es években a kenderolaj hajtású autóért. Odakint még a 40-es években néhány százezer ha-on kendert termesztett a Ford, csak a DEA évtizedekig tartó kampánya miatt betiltották. A mai német kezeletlen kendermag csomagoláson annyi szerepel, hogy ne termesszük házilag, mert összetéveszthetõ a THC-tartalmú fajokkal.

És mi a helyzet a legálisan kapható szintetikus anyagokkal, a mákkal és a cukorrépából gyártott olcsó lõrékkel? Ha hülyén nevelnek egy gyereket, akkor valamit biztosan talál. Az alkoholtilalmat is akkor szüntették meg, amikor már a maffia megszedte magát a kriminalizálás miatt.

Az elsõ két bekezdésben leírtakat a kendermag.hu nagy ívben letojja. Ja, a nagy vicc az, hogy a kendermag eleve nem tartalmaz THC-t, inkább a levelek és a szár :)

update 12:37 skiba észrevételeivel bõvítjük ismereteiket az ipari és nemipari kenderrõl:

A kenderhajtású autóhoz még annyit tennék hozzá, hogy a Ford már le is gyártott olyan autót, amelynek még a karosszériája is kenderbõl volt, ha jól tudom a 40-es évek környékén. De beláthatjuk, hogy amíg létezik olaj a Földön, addig nem fog elterjedni a biomassza. Gondolom, ezt mindenki megérti, miért.

A Kendermag egyesület viszont szerintem nem tojja le nagy ívben az elsõ két bekezdésben foglaltakat, hanem õk elsõsorban az ártalomcsökkentést tartják szem elõtt, véleményem szerint. Szerintem jóval nehezebb lenne meggyõzni a mindenkori kormányt arról, hogy azért dekriminalizálják a kendert, hogy ne kelljen olajat és benzint venni és nem azért, hogy kevesebb ártalmat okozzon az embereknek.

Még annyit, hogy a THC elsõsorban a nõivarú növények virágjában található, illetve a virágot körülvevõ leveleken. A szár és a nagyobb levelek csak nagyon kis százalékban tartalmaznak THC-t. Azért a mennyiségért nem is lenne érdemes foglalkozni vele, hiszen túl költséges lenne a hatóanyag kivonása a szárból és a levelekbõl.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása