Tékozló Homár

A cseheknél is trükköznek a kutakon

2007.05.21. 16:31 | jackyll | 1 komment
Megnyugtató (?) érzés, hogy nem csak a magyar benzinkutakon próbálják kilopni az ember szemét, hanem cseh testvéreinknél is, ahogy Péter a hétvégén tapasztalta:
A hetvegen sikerult Pragaban jarnom munka ugyben. A megkozelites autoval tortent penteken. Vasarnap reggel mielott munkaba indultam volna meg megtankoltam a ceges autot, hogy hazafele ne kelljen megallni, csak ha nagyon muszaj. Mivel ezen a vonalon nem nagyon mozgok (nem ismerem a korona erteket, nem ismerem a gazolaj arat) nem tunt fel, hogy az eleg morcos kutas lany az 1.033 koronas tankolashoz hozzautott egy 529 koronas Helix motorolajat, amit termeszetsen nem vasaroltam meg. Ez azert sem gyenge teljesitmeny, mert durvan es korulbelul 50 %-kal emelte meg a szamla osszeget, es igy 1 liter gazolaj kb. 470 forintomba kerult.
Utolag persze mar remlik, hogy eleg sokat szoszmotolt a szamlaval, de eppen munkaba siettunk, 4-en vartak ram a kocsiban, nem ismertem a helyi viszonyokat, a gyerekeknek is kellett valami meglepetest venni, stb.... Szoval igy jartam. A kut egy Shell kut volt, ha jol emlekszem a 11-es kihajtonal rogton Praga utan, Brno fele. Sok mindent nem tudok csinalni, mert a bizonylatot alairtam es bizonyitani sem tudom, hogy az olajat nem vettem meg. Azert irunk egy levelet a banknak, es megkifogasoljuk a terhelest, de az egyebkent reszben jogos. Ja es tervezek irni egy kis levelet a cseh Shellnek, legalabb tudjanak rola. Egy kis extra: a cseh es szlovak kollegaim sem voltak maradektalanul boldogok a tortentektol, amikor ma reggel elmeseltem nekik!
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sftomee (törölt) 2007.06.20. 00:31:20

Hali mindenki!
Hát énis megszívtam már a kedves cseheknél egyszer. Először sajnos nemjutott eszembe hogy pofancsapjak valakit, mert eppen sűrgős dolgom volt.
Szoval hazafele tartottem nemetorszagbol magyarba. És a teherautomba kellett vennem égőt. Gondoltam megveszem a cég shell-kártyájára. Gondoltam én...
Aztan pár nemzetközi mutogatos jelzés utan kiderült hogy bár a mindenhol europaban megtehetem, de ott a cseheknel nemvetek kartyara égőt csak ha ottis tankolok. De mivel ott nemtankolhattam, gondoltam veszek készpénzért. Hát nemhuzom tovabb a dolgot, a kedves kutasok 2 db égőért 41 eurot számláztak.
Szoval vannak mindenhol parasztok, nemcsak nalunk. Bocs a formai hibakert csak mar k. almos vagyok. :)
Sziasztok!
süti beállítások módosítása