Tékozló Homár

Kispolgári Homár – Hol szerkesszek fotóalbumot?

digitalis fotoalbum papíron

2007.05.22. 11:11 | szily | 1 komment

Ijesztõ a gondolat, de egyszer csak az jutott eszembe, hogy a gépemben lévõ egymillió digitális fotó egy részét kiprinteltetem, méghozzá rögtön egy komplett album formájában. A következõ nyilván a szivarka és a golfklubtagság lesz. A helyzet annyira nem vészes azért, lehet, hogy egyelõre csak egy összehasonlító cikket-tesztet csinálok a piacon lévõ hasonló szolgáltatásokról. Tök véletlenül egy darab ilyet ismerek, a szellemes elnevezésû Fotóalbumszerkesztõt, de nyilván akad hasonló még ezer. Ha valaki használt már ilyent, kérem, írja meg a címét a Homárnak – nem a sajátját, a szolgáltatásét – hadd teszteljünk minél szélesebb kört! Elõre is köszönöm.

Ja, és az lenne a kérésem, hogy csak olyan oldalakról írjanak, amiket ténylegesen használtak, és jónak - vagy adott esetben kifejezetten rossznak - bizonyultak.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kakukkfű 2007.06.18. 10:06:33

Sziasztok!

Amit én tudok felajánlani a témában, az alapból egy ingyenes 5Gb tárhely örökös garanciával - azaz a fotóid mindigis a te fotóid maradnak, és a cég garantálja, hogy mindigis ott lesznek feltöltve az oldaladon. (Érdemes ezt összevetni más szolgáltatók apró betűs részeivel.) Fotóid és videóid egyaránt biztonságban kerülnek megőrzésre, igény szerint rendszerezésre és megosztásra.
Ezen felül álló- és mozgóképeid rengeteg tárgyi formába is átalakulhatnak a bögrétől a nyalókáig, a fotókönyvtől pl. a MovieMagicDVD-ig - ami egy előregyártott kliségyűjtemény, amelybe fotóidat beillesztve, zenével megcombosított, megmozdított "videóklipet" kapsz vissza.
Az oldal meghívásos alapon működik, azaz új oldal nyitásához igényel egy 'friend's email" kapcsolatot.
Ha csatlakozni akartok, használjátok az emilem: artes.visuales@t-online.hu
Amit eddig láttam, az engem maximálisan meggyőzött, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Ja és minden új oldalhoz jár 20db 10x15cm-es papírkép is. (Ajánlom a matt Fuji papírt). Ezután pl. egy db 10x15-ös kép 20Ft-nak megfelelő cent.
Amire különösen felhívnám a figyelmet, az a régi papírképek, diák, negák profi szkennelése, azaz megmentése tisztességes áron. (Ugyanez régi videókkal, még asszem S8-cal is.)
Érdemes megnézegetni a videós részleget is, mer' abba is van bőséggel perspektíva (pl. saját TVcsatorna)
Az oldal angolul van - lévén a szolgáltató amerikai -, de mivel floridai nyugdíjas nénikre van méretezve, egyszerűen használható.
Amúgy meg zavarbaejtően seggnyalós: pl. azt is beállíthatod, hogy a galériában milyen gyorsan, milyen zenére pörögjenek a képeid, úsztatva, avagy direktbe vágva.
A cég úgy gondolkodik, hogy használd az ingyenes részt, amennyit jól esik (azaz nem szólnak rád, hogy mostmájóvóna rendelni valamit), így jószívvel ajánlgatod az ismerőseidnek is, és előbb-utóbb valaki úgyis vásárol. (vö. Skype)

Tehát a lényeg: www.photomax.com.
süti beállítások módosítása