Tékozló Homár

Hogyan adjunk el sávszélesség-bõvítést

2007.05.24. 14:55 | jackyll | Szólj hozzá!
A kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében mázlija van a Homárnak, hiszen épp befutott egy tékomos ügyfél, akit kamu szöveggel próbáltak rádumálni a további (ezúttal már fizetős-csomagváltós) sávszélesség növelésre:
Egy kisvállalkozás vezetőjeként megdöbbentő átverési kísérletben volt részem. Hosszú évek óta különböző telefonnal kombinált T-Com-os internet előfizetéseink vannak. Még a télen csomagot váltottunk (1 Mbit), közben pedig lezajlott a sávszélesség bővítés, aminek eredményeképpen a sávszélességünk 4 MBitre nőtt. Mivel főleg böngészésre, levelezésre használjuk a netet, ez a sávszélesség teljesen megfelelő. 10.30 tájékán felhívott egy hölgy a következő szöveggel: "X. Y. vagyok (pontos neve és telefonszáma mellékelve) a T-Comtól. Tájékoztatom arról, hogy a sávszélesség növelés során tévesen állították be az Önök paramétereit, ezért eddig 8 MBit-tel ment az internetük. Lehetőségük van arra, hogy ha ezt a sávszélességet igénylik, kicsivel több hívidíjért a jövőben is használhatják. (durván 6.000 Ft/ hó ez a kis többlet..."
Ezt követően kedvesen elhárítottam az ajánlatot majd — mivel belém költözött a kisördög — felpattantam a T-Com ADSL sebességmérő oldalára és megmértem a sebességünket. Gondolom kitalálják: 4 Mbit/sec... Megmértem más sebességmérőkkel: ugyanaz.

Letöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 1024.20 kbyte (1 048 776 byte)
Letöltési idő: 2.34 sec
Sebesség: 3518 kbit/sec (3 602 432 bit/sec)
Vonali sebesség: 4128.00 kbps

Feltöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 1024.20 kbyte (1 048 776 byte)
Letöltési idő: 39.82 sec
Sebesség: 205 kbit/sec (209 920 bit/sec)
Vonali sebesség: 256.00 kbps).

Marketingtrükk vagy átverési kísérlet? Döntse el mindenki maga...
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása