Tékozló Homár

Lassítja a fájlcserét a UPC?

2007.05.24. 13:39 | jackyll | Szólj hozzá!
Úgy látszik a trend elérte a UPC-t is, vagyishogy szándékosan lassítják a fájlcserélő programok adatforgalmát, mert a fájlcsere csúnya dolog. Legalábbis ezt állítja G! illetve egy halom fórumozó, akik le is mérték, hogy a p2p-szoftvereken kívül minden letöltés normális sebességen megy:
Pár hete lehetett olvasni egy cikket az egyik online hír portálon, hogy kitűntették a UPC-t mint a legjobb sávszélesség emelő szolgáltatót. Ebből csak arra tudok következtetni, hogy a díjat odaítélő bizottság tagjai közül senkinek sincs UPC internet előfizetése, ugyanis a "fejlesztések" elindítása óta (kb március), letöltésre szinte használhatatlan a szolgáltatás. Itt elsősorban a p2p szolgáltatásokat értem. Érdemes gyorsan átfutni a Chello nem hivatalos fórumát a HWSW-n, ahol már több mint 70 oldalon keresztül lehet olvasni a hozzászólásokat a "priorizálásról", ugyanis az ügyfélszolgálat elismeri, hogy priorizálják a p2p csomagokat. Ez annyit tesz, hogy a letöltés sebessége 25Kb/sec és 150Kb/sec között ingadozik még annak is aki a 20Mbit-es csomagra fizet elő és meg sem közelíti az emelés előtti sebességet.
Természetesen semmilyen jóváírást nem hajlandó adni a UPC, mert HTTP-n és FTP-n hozza a maximumot a rendszer. De most őszintén; ki az aki 10 vagy 20 Mbit-es csomagra fizet elő csak azért, hogy az index.hu gyorsabban töltődjön be? Ezzel a cikkel szeretném felhívni azok figyelmét akik gondolkodnak Chello előfizetésen, hogy jól gondolják meg, mert 2 év hűségidő nem kevés. Főleg 25Kb/sec-el.
update 14:39 asdf szerint a UPC egyéb brandjein is pusztít a kór:
Tegyetek be a Monortelt is batran a dologba. Ugyanis a UPC az o jo edes anyukaja, ennek okan a monorteleseknek is van szerencsejuk elvezni ezt a priorizalas dolgot.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása