Tékozló Homár

Sárgacsekkfétis CIB-es hitelkérelemnél

2007.05.25. 12:44 | jackyll | 2 komment
Ha ez a sztori nem magyar lenne, úgysem hinné el senki. Naiv ügyfél hitelt szeretett volna a CIB-től, de pechjére nem voltak sárga csekkjei, mivel netbankolva fizeti a közüzemi számláit:
Adott a helyzet, hogy én kezelem a testvérem itthoni lakásának rezsiügyeit, és egy ideje már meguntam a postára járást, amit csak a sárgacsekk feladás miatt kellett művelnem. Inkább netbankon keresztül utalgattam a sárga csekkeket befizető azonosítóval, így is megy… Viszont! Testvérem hitelt vett volna fel, és egy 5.000.000 Ft-os hitelkérelmet (amihez egy 10-12 millió forintos ingatlan volt fedezetként, és 700-800 EUR körüli havi rendszeres jövedelem, munkaszerződéssel igazolva), csuklóból elutasítottak, mert a sárga csekkek (amik ugye arra kellenek, hogy vajon mindig pontosan fizeti-e a dolgait az ember – legalábbis a bank így gondolkodik) nem postán voltak befizetve, hanem internetbankon keresztül utaltam és hát a kinyomtatott utalási papír nem volt nekik elég a 3 utolsó hónapban fizetett villanyszámlához. Magyarország 2007: aki hitelt akar, az nehogy a posta kikerülésével fizesse a közüzemi számláit, mert akkor nem adjuk neki oda a pénzünket, mert az nem hitelképes ember! Eszem megáll.
update 15:28: Azreel szerint lehetett volna trükközni:
Annyit azért tegyünk hozzá kiegészítésképpen, hogy amit kinyomtatott az ibankon keresztül, az nem hivatalos nyomtatvány, ellenben a sárga csekkel. Persze lehetősége lett volna ezekről a befizetésekről hivatalos nyomtatványt kérni, mind a fiókban mind telefonon keresztül :) no persze jó pénzért :) Ennek ellenére ha erről nem tájékoztatták a fiókban, csak elhajtották az édesanyjába, az az ügyintéző sara.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoli (SSDB) 2007.06.25. 16:24:32

éljen a magyar real-time valóság

katamarán2 2007.06.25. 22:06:03

Ez nemcsak a CIB banknál van igy.Én a
fiamnak akartam felvenni a reklámok nyomán 300ezer forintot.Három banknál
utasitottak vissza formai okok miatt,
/sárga csekkek,telefonszámla,stb/.Végül
annál a banknál kaptam,ahol már évtizedek óta vagyok,csak persze jóval
többet.Igy 56 évesen 6 évre be vagyok havazva kamatokkal.
süti beállítások módosítása