Tékozló Homár

Adósok és adószámok

2007.06.19. 11:54 | jackyll | 35 komment
Az megvolt, hogy "az APEH-tól kikerült egy algoritmus, amely az adóazonosítóból legenerálja a születési dátumot. Az A1 mezőbe írd be az adóazonosítót, A2-be pedig ezt az algoritmust VALUE(MID(A1;2;5)-12051) mire alul megjelenik a születési dátum (amennyiben a születési dátum cellaformátuma: éééé"/ "hhhh n\.)" Jobb, mint a dokumentum, amiből kiderül a Microsoft és 9/11 kapcsolata.

De hogy ne maradjon senki sztori nélkül, hajtás után egy igazi jóhiszemű internetes vállalkozó történetét olvashatják (autentikus helyesírási hibákkal tarkítva), aki miután feladta a harcot a piacon, ráhagyta a cégét egy fickóra azzal, hogy hajtsa be a tartozásait. Természetesen nem ez történt, az ember 140 millió forintnyi számlát adott ki a cég nevében hamis pecséttel:
T. homár itt egy napjainkra jellemző nagyon szemét átvágás amibe sajnos sokan bele futottak már kutatásaim alapján sajnos mi is.

Volt egy cégünk amely internetes dolgokkal foglalkozott, sajnos a nagyok nyomása miatt befucsoltunk. Ezért csak magunkat hibáztathatjuk de ami utánna jött azért már nem igazán, na jó kicsit igen mert naivak voltunk és nem figyeltünk. 2004 folyamán fejeztük be működésünket. Sajnos a cégnek volt egy 7 számjegyes kintlévősége (a már ismeretes körbetartozás) volt egy kb 7 számjegyes kintlévő eszköz vagyona, és egy 7 számjegyes tartozás állománya. Mi után bezártunk úgy döltöttünk ha lehet eladjuk a céget ahogy van hátha valaki még feléleszti. Lett is egy jeletkező aki vállalta hogy majd ő részben más célra fel éleszti a céget, beszedi a kintlévőségeket és begyűjti az eszközöket és ennek fejében rendezi tartozást amely  kintlévőségekhez képest kb a 2/3 da volt. Na inentől lett érdekes a dolog.

Az elején még nem is volt semmi gyanús vagy probléma 2004 végén meg is született a szerződés az átadásról amelyben minden fentit válallt a delikvens. Itt még nem tudtam mi lesz :((( meg ki ez az illető. Elvitte a cég iratait és elkezdte a ténykedését. Sajnos már itt lett egy hiba. A szerződés mivel az ügyvéd nem volt jelen csak előszerződés volt, a felállás szerint az ügyvédeink egymás között intézték volna el a véglegesítést. Ez eddig ok is volt. Inenn jöttek a problémák. A mi ügyvédünk hiába kereste a csákóét, hiába jártam az ügyvédjénél kb 3 szor minden alkalomal volt valami kifogása hogy éppen miért nem hitelesíti mint ügyvég a dolgot. Ez idő alatt eltelt 4 hónap , a delikvens közben mint utólag kiderült be szedte a intlévőség nagy részét és az eszközöket és eladta azokat a pénzt fel használta és mint állítóla kiderült 140 millió forintnyi ÁFA számlát adott ki a cég nevében.

Na és a lényeg itt jön mivel húzta az időt és az ügyvédje nem hitelesítette a dokumentumokat mi nem tudtuk kényszer átíratni a céget rá de ő meg ezt nem tette meg. A csávó szépen keresett az ügyen kb 50 millát ha jól halottam mennyibe kerülnek a fiktív számlák. Mi meg szívunk az üggyel mostanáig. Hiába tettünk feljelentést a yardon semmi NEM ÁLL MÓDUKBAN az ügyben nyomozni. Közben kiderült a csákóról hogy kb 70 cégel csinálta már ezt, és kb 120 rendbeli hitel csalást követett el ilyen cégekkel is mert fel használta a cég irataiban lévő adatokat és ügyfél adatokat is. (Hiteleket vesz fel hamis pecsétekkel és adatokkal munkáltatói igazolássokkal) na ezt már nyomozzák de kb 2 éve semmit nem tudni róla mi történt az ügyel. De a céges ügyekkel nem áll módjában SENKINEK foglalkozni! Az ügyvédje titoktartásra hivatkozva nem nyilatkozik, király így könnyű ... Pedig mint kiderül az ügyvédje fején is van már sok vaj információk szerint.  Jah és még a csávó ennek tetejében még behajtási papirokat is hamisított állítólag de ezzel SEM LEHET HIVATALOSAN FOGLALKOZNI MERT NEM KÖZTÖRVÉNYES vagy mi ...

És az ilyenek élnek mint hal a vízben már több lakása van több kocsija (és még jogsija sincs) stb .. Én meg személy szerint azóta 2 műszakban dolgozok hogy a cégbe belefektetett és sajnos elbukott kb 30 millámat vissza hozzam, lakásom azóta sincs és nem is igen lesz soha kocsim sincs apámét használom ...... és nem is igen lesz ez sem soha ... a helyzet mostani állása szerint Én ezért úgy döntettem most már akár az ügy dokumentumait is közzé fogom tenni hogy mást már ne szivathasson meg egy ilye szemétláda. Azt elismerem lehettünk volna okosabbak is .... meg minden de ez van meg történt és inkábbb a megoldás édekel mint a múlton rágódni engem a jövő érdekel ..

raycom
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

homár molla2 2007.06.19. 12:08:48

ez mondjuk elég szívás. jól meg kell verni vagy veretni a kollégát legalább. a pénz nem jön vissza, de mégiscsak jó érzés.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2007.06.19. 12:16:40

na akkor tessék megmondani a geciláda nevét.

Secnir 2007.06.19. 12:16:50

szerintem simán hüje volt a delikvens. én pl. autóeladásnál nem csengeti ki a pénzt, addig nem adom neki oda a slusszkulcsot+ forgalmit+ törzskönyvet.
ugyanez csak kicsiben.

countryhiker 2007.06.19. 12:29:14

A céget neked is Kaya Ibrahimnak kellett volna eladnod.

papugaja 2007.06.19. 12:40:55

Nekem még mindig megvan az a csudálatos "Söripar" feliratot viselő sörbontó, ami úgy 10 éve vagy 40 kilométeren át kapaszkodott egy Wartburg tetején.

Loga 2007.06.19. 12:45:36

nem értem, miért nem áll itt a csávó neve legalább.
az első dolog lenne, ha velem ilyen történne, hogy szétkürtölném a netem, hogy ki ez a görény.

Salgo2 2007.06.19. 12:45:44

"countryhiker 2007.06.19. 12:29:14
A céget neked is Kaya Ibrahimnak kellett volna eladnod."

Vagy apró jogi pontatlanság után elsüllyeszteni a cég adósságait azzal, hogy a bt.-t kft.vé alakítod, és nem csinálsz végleltárt és adóbevallást (adófietési kötelezettség ugrott), így az eszközöket is megmentheted.

Vagy a cégen keresztül elvégzed a lakásfelújítást, az áfát viszaigényled, aztán süllyeszted a céget.

Esetleg veszel egy állami ingatlant, az állammal felújíttatod, természetesen ingyen, aztán kiadod az államnak, akitől megvetted, így a vételár is szépen visszajön.

Utolsó lehetőség, hogy veszel egy állami ingatlant, és kiadod neki, így a vételár visszajön, az ingatlan meg tiszta nyereség.

A legőszintébb ember is így csinálta.


Raycom, függetlenül a fentiektől, együttérzek. A jogiforum.hu-n talán tudnak tanácsot adni.

vazze... 2007.06.19. 12:50:00

A kutyafáját nekijjjjeee!
20 ezernél nem zavar, ha elviszi a papírokat, de vazz 100 milkánál!
Amíg szar van, addig veréb is.

kim.bauer 2007.06.19. 12:50:07

a legnagyobb szívás mégsem az, hogy beszedte a kintlevőségeidet, hanem az, hogy a kiállított számlák után nyilván nem fizette be az áfát. a gazdasági társaságok átalakulásáról szóló törvény szerint az átalakulás során a társaságtól megváló korlátlanul felelős tag tagsági viszonyának megszünésétől számított öt évig korlátlanul felel a jogutód által nem fedezett, tagsági viszonya előtt keletkezett tartozásaiért.
ha az apeh bevizsgálja a céget, (ilyen nagyságú árbevétel+nulla áfabefizetésnél tuti bevizsgálja)akkor rád terheli az áfát, a mulasztási bírságokat, a kamatokat, stb, ami kemény, főleg, mert 500 e ft felett azonnali végrehajtás van.
SENKIBEN nem szabad ennyire megbízni.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2007.06.19. 12:55:07

Ez tényleg naiv ügyfél. Így érthető, hogy belebukott a vállalkozásába. És gondolom a lakását sem zárja...

U.i.: tudom, tudom, egy vállalkozás másba is belebukhat; de ebbe tuti.

Loga 2007.06.19. 12:55:54

mai magyar elit vót a csávó, mentelmi joggal

vállalkozóelit, elitvállalkozó audimenedzser, elütlekköcsög, társadalomcsúcs.

az ombi 2007.06.19. 13:01:38

Az ilyenekre mondják, hogy paraziták.

az ombi 2007.06.19. 13:02:46

Ha nem tudnának élősködni, éhen halnának.

nullstring · http://www.bmwfanatics.hu 2007.06.19. 13:06:14

Hátt ez ügyes tréfa vóltt. Bocsesz, de nagy lúzer vagy öccsém.
Az irómányódatt ólvasni meg eggyenesen haly meressztö... Na már meg ne haraguggy. Nameg eggyütérzés. Vagy nem. :S

Ras · http://futo.blog.hu 2007.06.19. 13:17:46

adóazonosítót alapból a születési dátumból (is) képeznek, ráadásul az algoritmus nem titkos...
bár ugye újszülöttnek minden vicc új...

countryhiker 2007.06.19. 13:18:21

Salgo2!

Egyetértek veled.
Azt viszont nem értem, hogy miből van a szőlőbánya. És azt sem értem, hogy miből van a kormányüdülő, a képviselői klub, az Al...s birodalom, az Elen..r, stb.
Illetve értem, csak mélységesen elítélem, és borzasztóan zavar, hogy nekem sosem szólnak, amikor adóforintokat öntenek magánzsebekbe...

izlésrendőrség 2007.06.19. 13:22:26

huu..ez szívás..egyet lehet tenni, mindkét térdét egy vascsővel pépessé verni..azt tolókocsiban majd minden reggel rádöbben hogy hibázott a geciláda...más eshetőség nem jöhet számításba, lévén magyarországon történt, jogorvoslatod sosem lesz..kár..még a kénsav az arcára jó ötlet, de ma már kitűnő plasztikai sebészek vannak, ugyhogy marad a nyomorékká tevés

countryhiker 2007.06.19. 13:23:19

Ja, meg ez:

Az adózó polgár adóazonosító jelének képzési szabályai

1. Az adóazonosító jel tízjegyű szám.
2. Az adóazonosító számot az alábbiak szerint kell képezni:
a) az 1. számjegy konstans 8-as szám, mely az adóalany magánszemély voltára utal,
b) a 2-6. számjegyek a személy születési időpontja és az 1867. január 1. között eltelt napok száma,
c) a 7-9. számjegyek az azonos napon születettek megkülönböztetésére szolgáló véletlenszerűen képzett sorszám,
d) a 10. számjegy az 1-9. számjegyek felhasználásával matematikai módszerekkel képzett ellenőrzőszám.
3. Az adóazonosító jel 10. számjegyét úgy kell képezni, hogy a 2. a)-c) pontok szerint képzett 9 számjegy mindegyikét szorozni kell azzal a sorszámmal, ahányadik helyet foglalja el az azonosítón belül. (Első számjegy szorozva eggyel, második számjegy szorozva kettővel és így tovább.)
Az így kapott szorzatok összegét el kell osztani 11-gyel, és az osztás maradéka a 10. számjeggyel lesz egyenlő. A 2. c) pont szerinti születési sorszám nem adható ki, ha a 11-gyel való osztás maradéka egyenlő tízzel.

Forrás: CD jogtár, 1. számú melléklet az 1996. évi XX. törvényhez

Trendetlen 2007.06.19. 13:35:03

Azért olyan szerződéseknél, ahol hétszámjegyű összegek szerepelnek (de még kisebb összegeknél sem), sosem csinálunk olyat, hogy csak előszerződést kötünk meg hogy majd az ügyvédeink elintézik egymás közt! Ezt kellett volna tudnia a T. naiv ügyfél ügyvédjének is!
kim.bauernek igaza van, senkiben sem szabad megbízni!

lOc (a pasztafáriánus) 2007.06.19. 13:35:41

Az APEH-től kikerül? Érdekes, ugyanis soha nem volt titok. Nem tudom ez miért újdonság. Már 10 évvel ezelőtt benne volt egy csomó programban hogy adóazonosítóból kitöltötte a születési dátumot is.

lOc (a pasztafáriánus) 2007.06.19. 13:36:54

Bocsánat, most látom hogy a Homár sem vette komolyan.

lOc (a pasztafáriánus) 2007.06.19. 13:41:01

Aki nem tud helyesen írni az nem lehet sikeres ember.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.06.19. 15:02:22

Az a csaló tagnak volt esze, ellentétben a levélíróval. Basszus, semmit nem kiadni, amíg nincs kifizetve, vagy jelen esetben a változások cégbíróság által hitelesítve. Az a tag azért tud királyul élni, mert az ország tele van ilyen tutyi-mutyi idiótákkal...

Anem gívándd göllenndő. A törögg zujtán.

Artie 2007.06.19. 15:53:13

Lúzer vagy, apám. Ennyiről van szó. Gondolom, pont annyi fogalmad van az üzletről meg a jogról, mint a hejesírásról. És fogadjunk, hogy te vagy a legnagyobb magyar!

fekete ٢etek 2007.06.19. 15:58:28

szerintem rendes raycomtól hogy védi az ürge személyiségi jogait :D

Xmas 2007.06.19. 15:59:40

Az adóazonosító jelhez tudni illik, hogy hiába van jogszabály a számsor képzéséhez, az APEH adott ki hibás adóazonosító jeleket, és nem hajlandó azokat lecserélni helyesre, mégha azt a tisztelt ügyfél kéri is.

Szóval, ha valakinek nem megy az Excel-es feladat, ne törjön össze lelkileg.

LickMyWounds (törölt) 2007.06.19. 22:43:48

kedves Xmas
lehet, de amit te írsz, az ritka, mint a fehér holló és nem is teljesen igaz

az adóazonosító jel felépítése és képzése egyébként mindig is teljesen nyilvános volt, nem értem miért kell ezen még mindig meglepődni

Lexxx 2007.06.19. 22:50:29

Raycom, te tényleg egy lúzer vagy. De ne védd tovább az embered személyiségi "jogait": egész véletlenül nem Málnai Istvánnak hívják azt a mocskos lehúzós gecit?

Kategórikus Imperatívusz 2007.06.20. 08:38:14

"A szerződés mivel az ügyvéd nem volt jelen csak előszerződés volt,"...na, pont idáig bírtam elolvasni.
Bazmeg, te hülye vagy, jelentkezz az ilferrónál, csak 180 misi, és fizetik a kocsid részleteit.

toi 2007.06.20. 09:29:54

így jár, aki szlovákoknak adja el a cégét.

Nagyokoska 2007.06.20. 14:14:58

Szerintem elképesztő, hogy milyen helyesírással írodott ez a levél. Lehet, hogy ez is a hanyagság következménye, ugyanúgy, mint a cégügy.

köszönni meg én fogok 2007.06.20. 17:32:35

Az oké, hogy az ember elővigyázatlan volt, de az mégiscsak elszomorító, hogy itt sokan elintézik annyival, hogy mekkora lúzer. Mintha teljesen renben volna, hogy ilyen csalók szabadon rohangálnak, nem sok erőfeszítésbe kerülne elkapni őket, de a rendőrség leszarja, ha mégis bíróság elé kerül, jó esetben pár év múlva ítélet, addig a csávó éli az életét.

Tekerni kellene egyet... 2007.06.20. 18:26:31

1. Szerintem photosop
2. Ha nem, akkor te vagy a legnagyobb barom, kedves raycom
3. a csajok 75%-ának lesz gombas a pinája legalább egyszer életükben
süti beállítások módosítása