Tékozló Homár

Busszal büntették a Múzeumok Éjszakájának közönségét

2007.06.25. 00:11 | szily | komment

Azt még mi sem hittük volna, hogy ez a remek kultúresemény Homárba való eredménnyel járhat, oszt mégis az a helyzet, hogy szombatról vasárnapra virradóra decens, kultúréhes nők voltak kénytelenek péniszre utaló karjelzést mutatni távolodó buszok irányába a Lágymányosi hídon. Tartsanak velünk ezen a fülledt éjszakán, amikor a Ludwig Múzeum megállója egész egyszerűen eltűnt, a Budai Múzeumi Járatot meg maga Kurt Rusell vezette!

Szia Homár!

Másodmagammal   indultam  el  tegnap  este  a  Múzeumok  Éjszakájára. Megcéloztuk a Budai Várat, és az ingyenes (vagyis a megváltott múzeumi belépőjegy  ellenében  igénybe vehető) járattal szerettünk volna odáig eljutni. Elméletben  ugyanis flottul meg volt szervezve az egész, a rendezvény honlapján  írtak  szerint több körjárat is volt. Mi a Ludwig múzeumnál vettük meg a jegyünket, és utána akartunk felszállni a Ludwig járatra, hogy azzal eljussunk a Deák térig.

Na itt követtük el a hibát.

A  jegyeladó  nem  tudta,  hogy  hol  áll meg a busz, neki csak annyit írtak,  hogy  van valahol arrafele egy megálló. Mondtuk, a neten mi is ezt  láttuk, de sebaj, kicsit sétálunk, majdcsak meglesz az a megálló. A Közvágóhídnál, a villamosok végállomásánál az egyik  BKV-s fiatalembert  megkérdeztük. Ő sem tudta, de - maximális     respect! -   megpróbálta    kideríteni.   Nagyon lelkiismeretes   volt,   én  még ilyen  BKV-dolgozót  nem  is láttam. Néhány perc  alatt  kinyomozta,  hogy  az  "M"(  mint  múzeum) jelzésű buszok bekanyarodnak  a Művészetek Palotájánál a mélygarázs felé, és ott állnak meg  az  ideiglenes  megállóban.  Visszasétáltunk.  Egy fia ideiglenes megálló  nem  sok,  de  annyit  se láttunk, beszédbe elegyedtünk hát a mélygarázs  őreivel, akik szintén megpróbáltak nekünk segíteni, és azt derítették ki, hogy a busz a 2-es villamos pótló megállójában áll meg.

Itt  már  kezdett  kicsit  rángtózni  a  szemöldökünk,  ugyanis  még a Közvágóhídnál  láttunk  két M-buszt bekanyarodni a Művészetek Palotája felé, tehát a 2-es villamos megállós tipp biztos, hogy rossz volt. No, ahogy  ott  állunk  és  tanakodunk,  egyszercsak  elhúzott egy múzeumi járat.  De nem mellettünk, hanem a fejünk felett, a Lágymányosi hídon! Hogy előtte hol  állt  meg,  azt  persze nem láttuk. Nosza, felcaplattunk a hídra. Eddigre  kb.  40  percet  töltöttünk el a megálló keresésével, úgyhogy gondoltuk,  itt  megvárjuk  a  következő buszt és a  belépő  matricánkat  bőszen  lobogtatva,  nomeg  a  gyér forgalomra tekintettel egyszerűen leintjük. Hát mi intettünk is, de a buszvezető vigyorgott,   vállat   vont  és  továbbhajtott.  Azért  a  nemzetközi karjelzést még utánaküldtem, majd lejöttünk a hídról.

Ezalatt  a  busz  megállóját  keresők is megszaporodtak, minden sarkon kisebb  embercsoportokba  botlottunk,  akik  matricájukat szorongatva és prospektusaikat sűrűn lapozgatva próbálták meglelni a buszmegállót. Mi még  egy  utolsó  kísérletet  tettünk, beálltunk a 2-es villamos pótló megállójába,  hátha.  Jött is kisvártatva egy M-es busz. Lassított, és sávot  váltott,  gondoltuk  hurrá,  eljött  a mi időnk, közel egy órás keresgélés  után   csak  meglett az a rohadt buszmegálló! Hát nem!!! A buszvezető   ugyanis a megálló előtt úgy száz méterrel kikanyarodott, és úgy elhúzott, mintha soha ott sem lett volna.  Ekkor   megtörten levontuk  a  konzekvenciát,  hogy  a Ludwig Járat a Ludwignál egész egyszerűen nem áll meg, és sima BKV-járatokkal mentünk el  a  Deákig.

A Várban jól éreztük magunkat, sőt  a hazafelé úton grátisz haláltúrán  vettünk  részt  a  Budai  Múzeumi  Járaton, melynek kedves sofőrje  a  jelek szerint csak a gáz-padlófék-gáz-padlófék kombinációt ismerte.   A   hátsó   traktusban   néhány   fiatal  eleinte  nevetve sikoltozott, később a nevetés elmaradt.

Tanulság: jövőre vagy kocsival megyünk, vagy sehogy.

Na, csápcsók!

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babsz 2007.06.25. 00:32:24

mi az ujdonsag? a buszvezetok a bekave legalja. vezetni nem tudnak, nem allnak meg, nem tudnak semmit, max beallni a keresztezodes kozepebe, mert nekik lehet.

nemetorszagban egy buszvezeto komplett muzeumlatogatasi utitervet keszit neked, ha megkerdezed, hogy na hanyat kell menni ideoda. es addig nem is gyujt ra meg nem kezd el vezetni, amig az elegedett arcodat nem latja.

na ha majd errol mesel valaki hogy itthon ilyen akkor felszallok.

MezgaAladar 2007.06.25. 02:13:29

azér' lehet, hogy az sem elhanyagolható szempont, hogy németoszágban egy buszvezető annyit keres mint nálunk Antal Attila. :-)

Mocoria 2007.06.25. 07:39:05

Mi a Deák téren rohangáltunk ide-oda, hogy feljussunk a Várba. Először a volt autóbusz állomás oldalánál (egykor a 16-os busz megállója?) álltunk, vagy századmagunkkal. Aztán jött egy BKV-s, és átküldött bennünket az evangélikus templom oldalához (ahol persze nincs buszmegálló, csak kicsit előrébb, a kilences busz megállója. Ott álltunk (nagyon sokan), jött egy budai busz, és leszálltak róla a megálló előtt, de felszállni már nem engedtek rá, azzal, hogy menjünk még 100 métert előre. Mire odaértünk, a busz elhúzott. Visszakullogtunk. Jött egy 16-os, leszálltak róla, de nem engedtek felszállni senkit, mert ez csak leszállóhely (mintha a táblára nem ez lett volna írva!) Átzavartak a tér szemben lévő oldalára, a Madách-ház elé. Rohanás át árkon-bokron, ott felszálltunk a 16-osra végre, majd a sofőr indított, megkerülte a teret, és megállt ott, ahonnan elhajtottak bennünket... Visszafelé a Várból ugyanazt az élményt élveztük, mint a cikk írója: padlógáz-padlófék kombináció lefelé a szerpentinen, az utasok meg dőltek, mint a zsák krumpli. A Deák térről tovább inkább a kisföldalattit választottuk a buszos itt-a-piros-hol-a-piros játék helyett a Hősök terére. Onnan viszont éjjel fél 2-kor macerás volt hazajutni, azt valahogy nem mondta senki, hogy a Hősök teréről a Deák térre csak a Ludwig múzeumon keresztül lehet eljutni... Ott derült ki számunkra, hogy a körforgalom csak egyirányú. Az Andrássy út végénél a 4-es busz megállójában állt vagy 100 reménykedő ember, egy darabig mi is vártunk, aztán hazagyalogoltunk...
A BKV-nak ezt az eseményt is sikerült felejthetetlenre varázsolnia!!!

volga 2007.06.25. 07:56:50

Tavaly mi is ugyanezt játszottuk. Idén autóval mentünk.

Valaki más 2007.06.25. 08:40:01

Miért vártok bármit is, amikor Abszurdisztánban bárki bármit megtehet következmények nélkül?

kapa · http://kattints.ra.a.szaros.blogomra.hu 2007.06.25. 08:40:22

Aki akkora lúzer, hogy egy évet vár egy szaros belépőre, az ne csodálkozzon, hogy még a busz is elkerüli.

aldwyn 2007.06.25. 08:47:33

Ez nem a múzeomokról szólt nekünk sem... Vártuk a Deákon a Buda múzeumjáratot a felszállóhelyen, kicsit furcsa volt, hogy a máodik busz is teljesen tele van az első megállóba állás előtt, mikor leesett a BKV-s kollegának,hogy nem kéne engedni, hogy a leszállóhelyen felszálljanak,mert akkor a jó helyen várakozók közül senki sem képes feljutni a buszra és ez az este hátralevő részében is valószínű. Jön a harmadik, bunyó a sok kultúrbarbárral, még ülőhelyem is volt.(egyébként öröm volt látni, hogy a nyugdíjas amazonok milyen kis arányban voltak jelen)
De így is szinte csak egy nice buszút lett a MÉ-ból, mert a széna térre mentünk és hát nem is tudom hol élek,hogy megfogalmazódott bennem az az őrült gondolat, hogy "jajj de jó, van múzeumjárat, akkor menjünk ezzel",elfelejthettem, hogy a BKV is benne van a dologban... nem tudom ezt miért nem lehet külsős cégre bízni:D

DonCiccio 2007.06.25. 09:11:34

Aki kíváncsi a kúltúrára, az bűnhődjön!
Egyébként pedig ismervén a BKV szeretve "tisztelt" vezetőit a sofőrök is büntetésként élhették meg a dolgot és nem az extra jövedelem (mint nekik az ügyben egyetlen motiváló tényező, ugye) miatt vállalták.

vrasand 2007.06.25. 09:14:31

Mi a Széna térnél akartunk felszállni a Deák tér felé, megtaláltuk a buszmegállót a kirakott táblával, pár perc múlva jött is a busz, meg nem állt. Körbenéztünk a Széna téren, de máshol nem volt megálló, visszamentünk, a következő busz megállt, felszálltunk. A menetrend szerint a Margit híd után a Honvéd utca és a Deák tér következett volna, de a busz a Nyugati, majd az Oktogon irányába robogott, végül valahol az Oktogon előtt lekanyarodva a Bajcsyn kötött ki, és onnan ment a Deák térre.
Mivel ez még kora este volt, mi azt hittük, hogy csak még nem jöttek bele a sofőrök.
A Deák térről a Hősök fele induló busz megállóját, meg se próbáltuk keresni, mission impossible lett volna.

mamusz 2007.06.25. 09:26:57

Azért a hazaút sem volt piskóta. A Blahán minimum ötszörannyian vártak az éjszakaira mint amennyien felfértek volna rá. Jövőre vajon megsűrítik, vagy álmodozzak csak tovább?

mamusz 2007.06.25. 09:41:27

Mondjuk nem minden BKV-s nemtörődöm, az Örsön vettem meg a múzeumjegyemet, ahol a pénztáros srác készségesen körbetelfonálta a fél várost hol áll meg a Deákon a Hősök terére induló busz, és melyik is az. Lehet pont ő a kivétel aki erősíti a szabályt.

Amit nem értek: 921-es, beér az Örsre. Miért kell ott átszállni egy másik 921-esre, ami továbbvisz Keresztúrra?

Mocoria 2007.06.25. 10:01:23

Kedves Kapa, nem VÁRTAM a belépőre, hanem odamentem és MEGVETTEM. Gondolom, Te se gondolod komolyan, hogy ha valami kedvezményes (mondjuk évközben egy diákjegy a múzeumba), az csakis gagyi lehet, de köszönd meg. Mit szólnál, ha a félárú diákjeggyel csak a múzeum poros pincéit nézhetnéd meg? Vagy a kedvezményes diákjeggyel a villamos ütközőjén utazhatnál? A BKV is elfelejtette közölni, hogy lesz ugyan busz (az árban bennefoglaltatik), de az aztán olyan is lesz.
Egyébként évközben is szoktam/szoktunk múzeumba járni. Ez az éjszaka nem a "potyázásról", hanem másról szól - jó esetben nem a BKV-ról.

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.06.25. 11:35:42

Én pont most írtam a BKV-nál bekövetkezett szemléletváltásról, ami abból indul ki, hogy a bliccelőkkel szemben bármilyen durva fellépés megengedhető. És mivel mindenki bliccel, vagy bliccelni fog, kivétel nélkül ki kell baszni velük, ahol csak lehet. Ez így fair.
Ha valakit érdekel, itt: copypasteblog.blogspot.com/2007/06/szigoran-ellenrztt-villamosok.html

villikukka 2007.06.25. 13:18:38

Bicikli! Környezetkímélő, nem kell benzint venni bele, és még jó kis testmozgás is! Nem is beszélve arról, hogy már egy hét BKV elvonás után is szemmel láthatólag kisimulnak a ráncok.

kapa · http://kattints.ra.a.szaros.blogomra.hu 2007.06.25. 13:32:42

Mocoria 2007.06.25. 10:01:23

Mit is mondjak erre? 1-2-3. Tudsz követni?

Szgya 2007.06.25. 13:39:00

De most tényleg komolyan azt gondolta az illető, hogy egy olyan cég, aki még a rendes nappali járatait sem tudja normálisan üzemeltetni, pont az éjszakai, ráadásul kultúrális célú járatát fogja színvonalasan megoldani??? Nem véletlenül ülnek át az emberek autóba a BKV-ról...Még egy 15 éves kis-Polski is színvonalasabb tud lenni a BKV-nál...

Mike36 2007.06.25. 13:51:02

villikukka, rendben, hogy bicikli, de amíg ent vagyok a múzeumban, ellopják
tehát a görkori jobb :)))

Mocsár 2007.06.25. 13:52:30

Szar ügy, részvétem. De hát ez a BKV.

Emlékszem, életem első külföldi útján, a németországi Münsterben egyszer elakadtam a közlekedés forgatagában (pedig nem egy nagy város), odamentem az egyik helyi közlekedési információs ponthoz, ahol kb. tíz percig magyaráztak mindenfélét, útbaigazítottak, és grátisz a kezembe nyomtak egy vaskos kis térképet is, segítségképpen. Később megnéztem a könyvecske hátoldalát: hét márkába került volna, ha boltban veszem...

Van itt még mit tanulni bőven.....

mucurca 2007.06.25. 15:16:26

Mi a Hősők terénél kerestük és vártuk feleslegesen a M buszt. De ez a Múzeumok éjszakája nem is azt adta programban, mint amit hirdetett. Számomra egy hatalmas csalódás volt. Igaz idén mentem kiváncsiságból el.

Kismacska (BELLA) 2007.06.25. 15:44:48

Nem tudom... itt mindig az jut eszembe, hogy olcsó húsnak... ha pesti vagy, akkor inkább BKV, ha készülsz, akkor nagyjából ki tudod számolni az éjszakai buszokat is... én nem használtam a múltkor sem a múzeumi járatot: ráérek hétköznap is szardíniát játszani.

Egyébként meg igazat adok neked. Mindegy, milyen, de írják már ki, hol van a megállója!! Mi jártunk úgy tegnap, hogy a körúton a 4-6 -osok helyett pótlóbuszok voltak. Na beállunk a vili megállóba, hát nem a túlsó oldalra áll meg a busz?? Na jó, akkor biztos onnan indul. Átmegyünk, várunk, jön a következő busz és hol áll meg??? Hát ahonnan eljöttünk!

Igazat adok neked tehát, de tök fölöslegesen idegesítettétek magatokat. Múzeumok éjszakáján amúgy se érdemes a múzeumi járatot használni, ott nyomakodsz? (Persze ha vidéki vagy, nem nagyon van választás...)

YCE 2007.06.26. 01:21:56

Egyik évben a Critical Mass felvonulás útvonalát és időpontját 1.5(!!!) órával a kezdés előtt kapták meg a BKV buszvezetők forgalomirányító diszpécserei, hogy: Itt az info ami szükséges a megoldáshoz, oldjátok meg.
Ugyebár ebből is látszik, hogy nem a munkakedvel van itt a baj, hanem sajnos a kényelmes és/vagy jól fizető állásokra már meg van az előre kiszemelt alkalmazott. Ha majd mindenki válogatás nélkül elutasítja a kedves rokon arra irányuló kérelmét, hogy ha tudsz valami jó kis szaftosat szóljál, akkor majd lehet pálcát törögetni! Tele az összes vezető pozíció hozzá nem értő rokonokkal! Egész MaO erre a rendszerre épül. Példaként szolgáljon az állami szervek felépítése. Rendet kéne lassan tenni a fejekben! Persze mindez nem jöhetett volna létre így ha volna itt bármiért is felelős személy! Dehát ez a tömeg itt MaO-n lusta számonkérni a KÉPVISELŐKTŐL bármit is! (KÉPVISELŐKTŐL - értsd a szót! Én soha nem éreztem, hogy egy képviselő a saját pénztárcáján kívül képviselt volna bármit is, nemhogy engem!) Ha meg valaki mégis megpróbál számonkérni, akkor hazazavarják a média által irányított közvélemény erejével, hogy odahaza tüntetgessél, mi itt szorgosan rabszolgáskodunk, hogy az elitnek telljen szép új autóra! Itt sikkaszthat 1.5 mrd HUF-t parlamenti képviselő és vigyoroghat a bizonyítékok hiányában lezárult eljárás után 3 hónappal a parlamentben, holott egy demokratikusabb, átláthatóbb törvényű országban ilyenért tán munkát se kapna, nemhogy közügyek közelébe engedjék! Éljen az az alkotmányunk ami nem a miénk és közfelkiáltás hiányában inkább Sztálini diktátumnak kéne hívni. Hol van már a jó öreg Aranybulla és a szent korona tan?! Az elmúlt 17-20 év reformjait mindenki érzi a bőrén. Qrvára mindegy ki volt fenn. Szép színes paletta van a pártokból. És egyik szarabb mint a másik. A szomszédasszonynak aki egyedül neveli tanári fizetésből a két gyerekét, már megváltozott a véleménye a dübörgő gazdaságról mióta az önkormányzat a lakbért felemelte 9-ről 27 ezer forintra. Ideges válaszlevelére reagáltak is egy frappánsat, hogy ne aggódjon, a lakbérek mértéke felzárkóztatására kerül épp sor az albérletek áraihoz és nyugodjon bele, mert ez egy többlépcsős művelet. Rögtön ki is vette Enikő lányának a szájából a vacsorát, hogy be tudja majd fizetni a havi 50-60.000-es lakbért!
Erényként könyveljük el ha egy kormány már kevesebbet lop. De ez csak egy gondolat volt és a véleményem kinyilvánítása, lehet visszaballagni a Barátok közt elé értelmesen kinézni a fejekből!

Üdv innen a volán mögül!

ui: Ja és ha véletlenül szadesz székháza elé menne tüntetni, mert baja van Demszkygráddal és a 100%-osan a főváros tulajdonban lévő, szadesz irányítás(bár inkább a lopás egy módjának nevezném) alatt álló BKV-val, akkor legyen szíves kürtölje nyugodtan világgá (mert attól félnek) és számítson rá, hogy én is ott leszek!

YCE 2007.06.26. 01:23:01

Egyik évben a Critical Mass felvonulás útvonalát és időpontját 1.5(!!!) órával a kezdés előtt kapták meg a BKV buszvezetők forgalomirányító diszpécserei, hogy: Itt az info ami szükséges a megoldáshoz, oldjátok meg. Ugyebár ebből is látszik, hogy nem a munkakedvel van itt a baj, hanem sajnos a kényelmes és/vagy jól fizető állásokra már meg van az előre kiszemelt alkalmazott. Ha majd mindenki válogatás nélkül elutasítja a kedves rokon arra irányuló kérelmét, hogy ha tudsz valami jó kis szaftosat szóljál, akkor majd lehet pálcát törögetni! Tele az összes vezető pozíció hozzá nem értő rokonokkal! Egész MaO erre a rendszerre épül. Példaként szolgáljon az állami szervek felépítése. Rendet kéne lassan tenni a fejekben! Persze mindez nem jöhetett volna létre így ha volna itt bármiért is felelős személy! Dehát ez a tömeg itt MaO-n lusta számonkérni a KÉPVISELŐKTŐL bármit is! (KÉPVISELŐKTŐL - értsd a szót! Én soha nem éreztem, hogy egy képviselő a saját pénztárcáján kívül képviselt volna bármit is, nemhogy engem!) Ha meg valaki mégis megpróbál számonkérni, akkor hazazavarják a média által irányított közvélemény erejével, hogy odahaza tüntetgessél, mi itt szorgosan rabszolgáskodunk, hogy az elitnek telljen szép új autóra! Itt sikkaszthat 1.5 mrd HUF-t parlamenti képviselő és vigyoroghat a bizonyítékok hiányában lezárult eljárás után 3 hónappal a parlamentben, holott egy demokratikusabb, átláthatóbb törvényű országban ilyenért tán munkát se kapna, nemhogy közügyek közelébe engedjék! Éljen az az alkotmányunk ami nem a miénk és közfelkiáltás hiányában inkább Sztálini diktátumnak kéne hívni. Hol van már a jó öreg Aranybulla és a szent korona tan?! Az elmúlt 17-20 év reformjait mindenki érzi a bőrén. Qrvára mindegy ki volt fenn. Szép színes paletta van a pártokból. És egyik szarabb mint a másik. A szomszédasszonynak aki egyedül neveli tanári fizetésből a két gyerekét, már megváltozott a véleménye a dübörgő gazdaságról mióta az önkormányzat a lakbért felemelte 9-ről 27 ezer forintra. Ideges válaszlevelére reagáltak is egy frappánsat, hogy ne aggódjon, a lakbérek mértéke felzárkóztatására kerül épp sor az albérletek áraihoz és nyugodjon bele, mert ez egy többlépcsős művelet. Rögtön ki is vette Enikő lányának a szájából a vacsorát, hogy be tudja majd fizetni a havi 50-60.000-es lakbért! Erényként könyveljük el ha egy kormány már kevesebbet lop. De ez csak egy gondolat volt és a véleményem kinyilvánítása, lehet visszaballagni a Barátok közt elé értelmesen kinézni a fejekből! Üdv innen a volán mögül! ui: Ja és ha véletlenül szadesz székháza elé menne tüntetni, mert baja van Demszkygráddal és a 100%-osan a főváros tulajdonban lévő, szadesz irányítás(bár inkább a lopás egy módjának nevezném) alatt álló BKV-val, akkor legyen szíves kürtölje nyugodtan világgá (mert attól félnek) és számítson rá, hogy én is ott leszek!

startmenu 2007.06.26. 11:23:03

Örülj neki, hogy nem érted el! Mi lejöttünk a várból bkv-val. Nem pesti lévén lyukasztva. Aztán sajnos sok percnyi és 1 el nem ért múzeumbusz után jött 1. Olyan borzasztó gyors volt, hogy akár el is nevezhették volna ezt is városnéző busznak. Csak sajna mi inkább múzeumot néztünk volna, amiről meg jól lemaradtunk hála a busz 1órás!!! menetidejének, és ekkor még végig sem ért. (A vonat pedig nem várt hazafele, így inkább nem éjszakáztunk a parkban.)
Szóval legközelebb (ha egyáltalán benevezek erre még 1x, most voltam először) bicikli, vagy kori.

múvemáccsó 2007.06.26. 13:53:03

a Ludwig megálló:

a parkoló mellett volt, a soroksári úton.mentem vele, megállt ott.

béna vagy.

zzoci 2007.06.26. 14:41:26

Ez a Múzeumok Éjszakája egy rakás sz@r volt. Az 1200.-os "ingyenes" belépő, meg kritikán aluli, sztem valaki ezen megintcsak csúnyán meggazdagodott. Pláne azért, mert gyakorlatilag feleslegesen vettük meg. Mi ugyanis türelmetlen fiatalság révén sehova sem jutottunk be. Látom a vár sokmindenki célpontja volt. Hát mi is ide szerettünk volna ellátogatni, de nem csak a Dísz térre:) Az uszkve 2-3 órás sorokat egyszerüen nem voltunk képesek kivárni. Biztos, hogy velünk volt a hiba, de total nem erre az érzésre számítottunk. Jövőre sehova. Mármint éccaka'.

68nyara 2007.06.26. 17:01:25

zzoci: mi a hadtörténetiben kezdtünk, és a galériában is elsétálgattunk pár órát, a koncertre simán befért bárki, te hol álltál sorban?

zzoci 2007.06.26. 17:42:33

68: A Galériában bent voltunk mi is, a koncertre befértünk, viszont ami nagyon érdekelt volna: a sziklakórház. na a Nagy Boldogasszony templomtól majd' a Dísz térig állt a sor. Éjfél körül. Előresasszétzam érdeklődni az ott ácsingózógtól, hogy ugyan árulják már el mióta állnak itt. a válasz, nyökögve, 2,5-3 óra volt egyöntetüen. Mindezek előtt a szémművészetibe is be szerettünk volna jutni de ott éppen akkor zártak be időszakosan, mert megtelt!!! (pedig nem kicsi) a múzeum. Ja és az állatkertig állt a sor. Mondom, valszeg rosszkor voltunk rossz helyen. Haveromék pl, jól szórakoztak a meteorológiai intézetben, a nemzeti bankban és egyéb helyeken. Csak mi később értünk oda mindenhova.:(

brand_boy 2007.06.27. 13:21:32

A múzeumok éjszakája "túlnőtte magát" ez tény !
Olyan mint a Sziget, hiába van x számú koncert, ha azok egy része egyszerre van.
Mi három helyre is eljutottunk,de csak azért, mert nem a frekventált helyekre mentünk.
Ha mondjuk az MNB tárlatára akartunk volna bejutni, akkor sztem még mindig ott állnánk.

2007.06.27. 13:29:56

E! Nem csak büntettek a buszokkal, de kreatívan rá is kenték az utasokra az egészet - nevezetesen, hogy ők a hibásak, amiért háromszor annyi ember van a megállóban, mint amennyit el tud vinni a busz. Egy bkv-s kommentelő szerint megoszlik a felelősség az önkormányzat (mint a járatok megrendelője) és a bkv között. Hajlok rá, hogy egyetértsek ezzel, de végfelhasználóként nem igazán érdekel...

bkvfigyelo.blog.hu/2007/06/24/muzeumok_ejszakaja_bkv_modra
süti beállítások módosítása