Tékozló Homár

Miért nem való a magyarnak a magánegészségügy?

2007.06.26. 00:05 | szily | 48 komment

Hát azért, mert ez a különös nép még a kapitalimust is olyan lepukkantan kádáristára tudja alakítani. Borzongjunk együtt a Főnix S.O.S. Zrt - vagyis magáncég - által fenntartott, Heller utcai központi háziorvosi ügyeleten, ahol vederbe zubog a víz a sötétben és ahol a beteg távozása után villanyt oltanak és behúzzák a rácsot, hátha nem esz oda a fene több ilyen kriplit.

Szia Homár!
http://www.fonixsos.hu/index.php?module=cikk_show&cikk=felnott_ugyelet ezen az ügyeleten jártunk vasárnap este. Ha megnézed, láthatod, hogy ez nem "állami" orvosi ügyelet, a Főnix S.O.S. Zrt. a szolgáltató..
 
Az egy dolog, hogy sötétben ültek az emberek a folyosón. Kerestük a kapcsolót, végül meglett (nehezen). Utána kerestük a mosdót. A kézmosásnál furcsa zubogó hang jött alulról - a mellékelt képen látszik, miért volt ez a hang.
Amikor már villanyfénynél vártunk, az ajtóra (belülről) ragasztott szép nagy matricát láttuk, amelyen megfenyegetik mindazokat, akik rendellenességgel érkeznek, hogy megsemmisítik őket. Én elhiszem, hogy ezt valaki viccesnek tartotta akkor, amikor kiragasztotta. Viszont az, hogy kint is maradt, azt nem tartom viccesnek, nagyon nem.
 
Még valami: amikor eljöttünk, kábé fél perc múlva kijött egy ember a rendelőből, lekapcsolta a villanyt, becsukta a bejárati ajtót, és behúzta a rácsot is. Nem zárta be, az igaz, de a mellékelt kép szerint nem úgy nézett ki, mint egy beteghívogató hely, ahol megfelelő ellátásban fogják majd részesíteni a rászorulókat.
Üdv.
 
GA

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Literáti Groß 2007.06.26. 00:39:53

Szerintem a Magyar Kétfarkú Kutya Párt újabb matricája. Vagy csak a műholdas megfigelés emészt fel minden költséget.
Esetleg félreértettem, hogy a legfelső kép is a magyar Schwarzwald klinikához tartozik?

Ionágyúról nem is hallottam a C&C óta... Kezdett hiányozni.

tudor 2007.06.26. 00:55:10

Ó. Itt én is jártam a múlt héten, fel is jelentettme őket pár helyen. Elég nyílt ajánlatott tettek hálapénzre, félrekezeltek, és alapvetően és legelőször rettentően bunkók voltak.

Megdobbent 2007.06.26. 06:30:04

Hat csokoltatom en is akkor ezt a "szolgaltatot". kb. pontosan annyi penze es megbecsulese legyen, amit tolem valaha is kap. NIL NOCERE, gecik. Tessen elmennyi vajarnak, ha nem megy az orvoskodas, illetve az egeszsegugyi ellatas.

Sir Mortzosch 2007.06.26. 06:46:59

Google Earthel figyelnek. Mindenki ragassza be az ánuszát, mert ezek oda is belekukkantanak. Azt hallottam, hogy rosszabbak, mint az APEH!

yooccoo 2007.06.26. 07:50:16

Literáti Groß: a párt és a fent említett intézmény nem azonos helyen van :)))

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2007.06.26. 08:36:23

Gondolom tipikus magyar vállalkozó az üzemeltető: magának megveszi a milliós kocsikat meg luxusvillát, de az ügyféltől meg az alkalmazottól azt is sajnálja hogy ingyen finghat. Ezt a fajtát kéne kiírtani és akkor sokat haladnánk előre.

ikunuku 2007.06.26. 08:41:20

A magán semmivel sem jobb, mint az állami a kettö között a különbség, hogy a maszek még az államinál is többet lop. A komcsi elvek ötvözödnek a mengelei elvekkel, mert a farok csóválja a kutyát. Dr. Josef Mengele annyival jobb, mint "horváth nyaló ágnes", hogy nem a saját népét, írtotta szisztematikusan, és a "kezelésében" álló kuncsaftokat gyorsan elpusztította, míg "horváh nyaló ágnes" és ELVTÁRSAI saját népüket lassan és szisztematikusan pusztítják, míg röhögve kaviáros szendvicsekkel tömik bendöjüket az adófizetök rovására, és nyalják az amerikai segget. Idézném megboldogult
Hofi Gézánkat: A magyar ember azt szereti, ha szaros a szája, egy ideig az orosz segget nyaltuk, most az amerikait. Minél magasabb a polc annál több a szar, sajnos ez az ungarische wirtschaft.

ikunuku 2007.06.26. 08:51:09

Sajnos a gerinc is elfogyott a magyarból, mert a saját érdekeit sem tudja, vagy akarja megvédeni, már alapigazság cirka ötszáz éve nem jegyeznek bennünket sehol sem, csak tahó, tapló, bugrisnak néznek bennünket
mert gyengék vagyunk, mint a lágy tehénfos. Mátyás király volt az utolsó aki, ha megszólalt felfigyelt a világ; a mai bugris varázslókon röhög mindenki
mi pedik nyögünk, mert lopnak és lopnak
arcátlanul. Az egész orszának kötelezöen el kellene olvasni Petöfi Sándor két örökbecsü halhatatlanját:
1., A farkasok dala
2., A kutyák dala; majd olvasás után szembe kellene köpni magunkat, remélvén megjön az eszünk, és a gerincünk is erösödik, védve így magunkat a magyar átok ellen mindenütt nemcsak az egészségügyben.

kapa · http://kattints.ra.a.szaros.blogomra.hu 2007.06.26. 09:23:33

Valaki nem tudja, merre van ez a Heller utca? Szily-t már kérdeztem, de ő, mint az AK-sok, csak törölt.

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó. 2007.06.26. 09:45:17

Bele sem merek gondolni mi történik ha megtelik a vödör... :|

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó. 2007.06.26. 09:50:37

Tényleg tré ez a blogmotor. Ráfrissítek percekig de nem jelenik meg a hozzászólás, utána elküldöm mégegyszer akkor meg klónozza magát...

n_gery 2007.06.26. 10:00:15

A magán biztosító a profitot nézi. Csak és kizárólagosan. Mi a fenéért nézne mást? A holland "túrán" is elmondta az orvos, hogy úgy tudja náluk is csak az egyik figyeli a minőséget is, a többi csak az árakat. Nem Hollandiába kell menni többbiztosítós modelt nézegetni, hanem Szlovákiába. Vajon miért nem oda mentek? :)
Jobb egészségügyet OEP-pel is lehet csinálni. Meg kéne határozni a minimum követelményeket, rendes, értelmes szabályokat kell felállítani, és ellenőrizni kell, a szabályszegést meg szankcionálni.
Ja és nem kéne annyit lopni. Legyen már végre elég. Az egészség a legnagyobb biznisz. Szóval jól figyeljünk oda mit bűvészkednek odafent!!!

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.06.26. 10:14:46

Ha ilyen a rendelő, a beteg inkább otthon marad, és magától meggyógyul. Költségek csökkentve, reform kipipálva. Mi a baj?

G.T. 2007.06.26. 10:27:42

Tök jó, hogy már látható példa az SZDSZ magánbiztosítós modelljére! Miért is jobb ez, mint a mostani? Ha kivonul az állam mindenből, akkor minek fizetek én adót lépten-nyomon? A magánbiztosítókat nem érdekli az egészséged, csak az, hogy mennyi lóvét tud belőled kiszedni+minél olcsóbban foglalkoztassa az orvosokat. Mo. nem érett meg még a kapitalista rendszer használatára, ezt több élő példa bizonyítja, ezért csak szarabb lesz a helyzet, thx. a vezetőinknek, és a sok idiótának aki nyalja a vezetőink seggét.

ikunuku 2007.06.26. 10:31:40

"CUPROPENIS" köszönöm a két verset.
Személy szerint a farkasokat kedvelem a talpnyaló kutyák helyett, és allergiás is vagyok miattuk. Kedves kommentálók kinek , mi a kedvence??

ikunuku 2007.06.26. 10:33:41

cuprum = réz
penis = fasz

moli 2007.06.26. 10:34:23

tenyleg lehetne a blogmotorban duplikacio-vedelem. ilyet meg en is tettem a sajat kis szaros maganforumomba..

Loga 2007.06.26. 10:35:54

"egészség a legnagyobb biznisz."

majdnem. a BETEGSÉG a legnagyobb biznisz. rajtad kívül mégis kinek érdeke, hogy meggyógyulj?

menj az orvoshoz, fizess, vedd meg a tablettádat, fizess, legyél KICSIT jobban, de ne gógyulj meg, hanem MARADJ ÜGYFÉL, menj vissza az orvoshoz, és fizess.

ez meg, ez a post, ezt el sem tudom hinni, hogy ilyen létezik, mint ez a főnix sos. hogy nem dobott még senki molotov koktélt ide?

egyébként kik ezek?
kik a vezetők?
a www.fonixsos.hu -n csak egy név szerepel, Kelemen Péteré, mint rendezvénybiztosítóé.
milyen rendezvényeket szerveznek ezek?

Loga 2007.06.26. 10:40:03

ja, még:

Dr. Fodor Tamás

t.fodor@fonixsos.hu

Dr. Emri Éva

e.emri@fonixsos.hu

az igazgatóságnál nagy üresség van.

viszont vettek a kínain ISO-tanusítványt, ki is tették büszkén:

www.fonixsos.hu/index.php?module=cikk_show&cikk=minosegpolitika

ikunuku 2007.06.26. 10:40:46

Van rengeteg kutya Magyarországon és még több képzelt illetve valódi állatvédö, hogy lenyulják az állami apanázst a nagy semmiért; ergo a legnagyobb állat az ember miért nem szól egyikük sem? Miért fontosabb az
állat, mint az ember? Szerintem egy kis tovább képzéssel az állatorvosok és az állatvédö varázslók is képesek olyan szinvonalon írtani a magyart, mint a mai "horvát mengele ágnes" és tolvaj bandája, így a népírtás költségeit is el lehet lopni.

Loga 2007.06.26. 10:57:11

állatvédő varázslók? :O

ColT · http://kilatas.great-site.net 2007.06.26. 11:10:07

A szart is becsülni kell mert van annál szarabb :-D :-(

Lásd a következő évek állapotai.
Az a baj amúgy hogy közös lónak túros a háta. Az egész országban nincs egy ember (a magasabb helyeken) aki azt mondaná hogy most akkor ő a közért tesz valamit.
Verik magukat hogy így szolidarítanak meg úgy, de a jobbos-balos banda is csak egy húron pendül, mégozzá azon hogy lopjanak.
A választásokat is miért akarják megnyerni? Mert a kormányban több a pénz mint ellenzékben.

Széchenyi forog a sírjában. :-(

("Ja, ventillátor Kovács! Mindjárt szólunk neki!")

Warthog 2007.06.26. 11:11:38

A fönix tulajdonosa Takács Zoltán, aki érdekes módon egy ideig OMSZ igazgató is volt. Átszervezte a mentőszolgálatot, véletlenül úgy, hogy az az üzleti érdekeltégeinek jobban megfeleljen.
www.weborvos.hu/cikk.php?id=96&cid=77186
Ja, és ez 2004-ben történt, gondolom a mostani reformok előszeleként.

pankac 2007.06.26. 11:15:07

ikunuku, ez a mondatod, hogy az állatvédők lenyúlják az állami apanázst , egy hülyeség.
Semmilyen állatvédő szervezet nem részesül állami támogatásban, kizárólag adományokból tartják fent magukat! Magánszemélyek adományaiből, illetve a nekik felajánlott 1%-ból.
Ne keverd a dolgokat, hogy szar a magyar egészségügy azzal, hogy az álaltorvosi szolgáltatások jobbak. Az állatorvosok magán vállalkozók, megmondják, hogy mennyi a kezelés, kifizeted, és megkapod érte a szolgáltatást.
A nagy állami egészségügyi bugyorba meg hiába fizetgeted a pénzt évek hosszú sora alatt, nem kapsz egy nagy szart sem!
Na ez a különbség.
És nem az állatvédők nyúlják le az állami pénzeket, hanem azok akik ezt az országot irányítgatják, meg a sok birka embert az orruknál fogva.

ikunuku 2007.06.26. 11:50:41

Pankac! mindent olvass el, úgy megérted
amit írtam; ha jól emlékszem dícsértem az állatorvosokat, szemben "horvát mengele ágnes" bandájával. Magyarország a tízmillió tolvaj országa, mert kilencmillióra rákényszerítik; olyan nincs, hogy valamilyen stiklit ne csinált volna valamikor, valaki. A legtöbb pénzt cirka ötvezezer ember rabolja el, míg a többi türi, mint a birka a nyírást

Mr. Proper · http://copypasteblog.blogspot.com/ 2007.06.26. 11:59:11

Ahogy az orvosok mondják: Csak egészség legyen, meg beteg!

pankac 2007.06.26. 12:04:21

"még több képzelt illetve valódi állatvédö, hogy lenyulják az állami apanázst a nagy semmiért"

Én igazából erre kívántam reagálni, hogy ne maradjon senki ebben a hitben.
Az állam NEM támogatja az állatvédőket.

A magyar egészségügyre én is iszonyúan be vagyok rágva. Az egyik barátnőm anyukájánál bőrrákot diagnosztizáltak, amit ugye azonnal műteni kellene, hogy ne képezzen áttéteket. Októberre !!!! kapott műtéti időpontot, mondván előbb nem fér bele. Magyarul akár nyugodtan meghalhat..... Felháborító!!
A kutyámnál egy hónapja szintén rosszindulatú bőrrákot állapítottak meg. Azonnal megműttettem, kifizettem érte a hozzákapcsolódó vizsgálatokkal, mindennel együtt 25 ezret. A kutya jól van, nyoma sincs már a daganatnak.


Egy ember élete nem ér ennyit?????????? Ő nem kaphat esélyt, hogy meggyógyuljon?

ikunuku 2007.06.26. 12:32:09

A különbség annyi, hogy a eü.szolg árát
elöre kifizettetik veled, ha akarod, ha nem, és utána elsíbolják, ezért nem jut semmire. Az állatorvos hoci-nesze alapon dolgozik, hogy megéljen! Ma Magyarországon tudatos, de lassú népírtás folyik, melynek katalizátora
"h. mengele ágnes és k. mengele jános",
ebben különbözik Oswiecimtöl, ott gyorsan folyt egy degenerált ideológia alapján más nemzetbeli emberek írtása; itt a sajat nemzetet írtják sajátos ideológia alapján, mert a sok birka türi; nagy gond, hogy külsö erö nem fog segíteni ennek megfékezésében, míg Oswiecimben ilyen erö volt. Az emberek
kevesebbet érnek ma mint az állatok, mert nem védi senki az embereket. EMBEREK POZITÍV DISZKRIMINÁCIÓRA VAN SZÜKSÉG !!!!
Pankac szerintem egyetértünk, csak én általában fogalmazok, míg te konkrét esetet írsz meg!

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó. 2007.06.26. 13:00:22

Szívesen ikunuku:)

Farkasos tényleg jobb! :)

Énbiz' · http://nemcsalokadot.blogspot.com/ 2007.06.26. 13:01:30

Évek óta ugyanazok az "arcok" vezetik ezt az országot, s mi -a birkák- megszavazzuk őket. Szinte mindenki érzi a rendszer hibáit, a vezetők visszaéléseit, néha még tudjuk is. S mi történik? SEMMI! 4 évente elmegyünk szavazni, a kampány idejére Tisztelt Választópolgárok leszünk, majd 3,5 évig kizsákmányolt adófizetők. Fél éven át szidjuk őket, mocskolódunk rajtuk, de ők tűrik a 3,5 év hatalomért. Kiröhögnek, és kihasználnak.
Nincs ezzel mondanivalóm, mert tudjátok ti ezt. Nem csak az egészségügyben vannak problémák...

Loga 2007.06.26. 13:02:01

tehát az az állatvédő, aki nem védi az embereket?

vagy hogy a túróban van ezzel az állatvédelmis varázslókkal? magyarázd már meg, tényleg kíváncsi vagyok.

Valaki más 2007.06.26. 13:04:27

Marha okosak vagytok. Pont ez a lényeg, ha szar, nem mész oda, azt szevasz.

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó. 2007.06.26. 13:57:56

Valaki más 2007.06.26. 13:04:27

Igaz, de ha mindenben ezt az elvet követem, akkor szinte soha nem mennék el otthonról, max. a kedvenc kocsmámig.

molaris 2007.06.26. 15:23:48

Na azért ebbe azeü. reformba beledöglünk.Jaaa így lesz igazságos és egyenlő?!?!

Jack__Bauer 2007.06.26. 15:29:20

ikunuku:

Veled valami komoly gond van, öreg. Tény, hogy szarban van az egészségügy, bár ez már évtizedek óta így van, csak most még nagyobb a szar, illetve kifelé is egyre feltünőbbek a jelei. És ez leginkább az elmúlt év "reformjainak" köszönhető.
Mindezek ellenére, nem hiszem, hogy egy elmebeteg, háborús bűnöshöz lehetne\szabadna hasonlítani akár Molnárt, akár Horváthot.
A dolog másik része az állatvédő ellenes dumád, ami számos kommentedből visszaköszön (állatvédő varázslók, az ember többet ér, stb.), bár utólag picit elhallgatod.
Szóval lényeg az, hogy kezeltetni kéne magad, mielőtt súlyos paranoid pszichózisba fordul a dolog...

Loga 2007.06.26. 16:05:40

állatvédő varázslók vazeg
:D

ramirez7788 2007.06.26. 16:05:44

Én Debrecenben voltam többször is a helyi Főnix ügyeleten, és ott mindíg rendesen elláttak, nem kértek pénzt és tisztaság volt. Csak jelzem.

montpellier 2007.06.26. 16:09:29

naszóval, ismerem a főnixes bandát, mármint második lépcsős ellátóként. Az ügyeleti ellátók annyira tapasztalatlan csikók, amennyire olcsó embereket lehet szerezni az egyetemről kikerülők közül... és nem velük van a baj...összeesküvés elmélet szerűen azt gondolom, hogy szóban utasították őket a "takarékoskodásra": az ügyelet az István kórház oldalában van, rendszeresen eljátszották, hogy valamilyen műszerük elromlott és "átküldték" hol cukormérésre, hol EKG-ra az ellátandó betegeket az István kórház belgyógyászataira. Ilyenkor a kórházi orvos elmorzsolt egy szitkot a fogai között és tisztességesen ellátta az "elpasszolt" beteget. A főnix megúszta egy beutalóval, sokat nem szaggatták az eszközeiket...

nem hörgök az egészségügy magánosítása ellen, mert ha a teljes rendszerben megjelenik a "magamét védem" elv, akkor a főnix nem tudna ilyen aljasan játszani... szóval ez a cég pontosan az állami egészségügy tehetetlenségére és rendezetlenségére ült rá. Lefogadom, hogy nem szakmai szabályok be nem tartása miatt fogják őket elmeszelni, hanem csődbe mennek amikor a magánbiztosítók leszámlázzák nekik az ellátásokat.

a jelenlegi egészségügyi vállalkozások a nyolcvanas évek GMK világát idézik, amikor a cégek drága, kihasználatlan gépeit néhány ember magáncélra használta, nem számolva költségeket, amortizációt stb. A magyar egészségügyben most írunk 1987-et.

Loga 2007.06.26. 16:16:38

"nem kértek pénzt és tisztaság volt"

az jó, csak wc-re ugrottál be?

egyenlítő 2007.06.26. 16:40:02

Ugye ez egy időutazás volt, a reform utánra? Ne mondjátok hogy ez a jelenlegi helyzet! Ennek a megőrzésére kellene népszavazni?

kid07 2007.06.26. 16:46:44

kedves szociálisan érzékeny és jól tájékozott emberek!

ezeket fűzném hozzá a fent látottakhoz:

- a céget ért kritikákkal mindenki egyetért, a profitorientált egészségügyi vállalkozások Magyarországon a legminimálisabbat (vagy azt se - lásd a képeket) forgatják vissza a szolgáltatásba, ezért a helyzet csak romolhat.

- minden orvos és nővér mellékállásban dolgozik képeken látható helyen, hogy tudja fizetni a rezsit. a hálapénz sokuknál nem motiváció, hanem visszatartó erő.

- az orvosok nettó bére kb 800-900 Ft/óra.
- a nővéreké ennek kb. fele-harmada

- az orvosi szoba is pont olyan, mint a képeken. néha csótányok is vannak.

- a bezárt rács mellé kellene egy őrző-védő ember is. az elmúlt hónapokban alig maradt olyan dolgozó, akinek nem lopták el semmilyét, beleértve angol orvosi könyveket, saját orvosi műszereket, pénztárcát, fényképezőt, mentőautóból oxigénpalackot. a legutóbb az orvosi szoba szúnyoghálóját felvágva az ügyletes orvos minden pénzét és iratát vitték csak el szombat délután 3 és 5 között. egy 24 órás ügyeletben az ellátó orvos kb. kétszer kap testi fenyítést pl. ha nem ír fel antibiotikumot vagy nem utal valakit indokolatlanul kórházba, vagy egyszerűen csak fáradt 30 óra munka után. talán túlzás berúgni az ajtóüveget, a nővér lábát szétvágva, még ha jogos is a felháborodás. a Kén utcában miért szúrják ki az ügyeleti autó gumiját?

- hiába törekszik valaki minőségi munkára és hiába próbál minden helyzetben empatikusan, emberien, legjobb tudása szerint eljárni, a megítélését így is a hozzá fordulók prekoncepciói, a környezet és a gyógyítás (diagnosztika!) feltételei, a munkatársak viselkedése fogja együttesen meghatározni, ezek eredője pedig, lássuk be, nem lehet pozitív.

Ki az a nemzetközi szinten is kvalilifikált szakember, aki ilyen erkölcsi, anyagi és érzelmi feltételek (itt is többször legecizték az egészségügyi dolgozókat) marad a magyar egészségügyben:
- aki mindezek ellenére kötődik ahhoz a sikerhez, amit együtt érez egy beteggel, aki meggyógyul, vagy csak jobb lett neki, mert kapott valamit (pl. két jó szót)
- nem akar beülni az irodába papírt tologatni és nem akarja elhagyni a hazáját és a családját.
-aki alkalmatlan másra. ti is sejtitek, hogy előbb-utóbb ebből lesz több.

És végül, mondja már meg nekem valaki, hogy mindezért ki a felelős (mindannyiunk kollektív felelősségén túl) és mikor fogják felelősségre vonni?

egyenlítő 2007.06.26. 17:13:16

Ha jól emlékszem, a felelős Rákosi Mátyás, a "forint atyja".

46-ban, a forint bevezetésekor, ha az 1938-as árszínvonalat 100 %-nak vesszük, a fizikai dolgozók fizetését 50 %-ra állították be, a szellemiekét 20 %-ra. Ezzel, ugye, helyreállították a munka becsületét. Ezért aztán a mai napig olcsó az orvos, el is szaporították rendesen. Ez a titka a "kiváló magyar egészségügyi ellátásnak", a gazdasági színvonalhoz képest túlszaporodott orvostársadalom, és egészségügyi ellátórendszer (meg az oktatás és a nyugdíj).

A rendszerváltás óta dolgozik azon a mindenkori kormányzat, hogy rávegye az orvosokat: dolgozzanak ingyen (több milliárddal tartoznak pl. az ügyeleti díjakért). Az igyekezet sikertelen, az állam nem meri közvetlenül leépíteni azt, amit nem tud fenntartani, tehát privatizálja, és a magántulajdonosra bízza. Az első lépés a "családorvosi praxis" magánosítása volt (na, melyik nemzetrontó kormány alatt?). A fenti példa is ennek a gyümölcse.

Tori 2007.06.27. 17:00:09

Állatvédelemhez nem értek, de ha minden igaz, fenti képek a Haller - és nem Heller - utcán készültek. Igen, mindig behúzzák a rácsot, ezért van kint a tábla, hogy csengetni kell. És mi a túrónak égjen a lámpa a váróban, ha üres?
Engem kezeltek ott párszor, pénzre senki nem célozgatott, a lámpát felkapcsolták nekem, és amikor kiderült, hogy szoptatok, a doki és asszisztense előszedett egy gyógyszerkatalógust, és kijegyzetelték nekem, hogy melyik szer nem ártalmas. Kiírták a vény nélkül kapható szereket is egy cetlire. Egy szavam nem lehet.

antares 2007.06.27. 21:31:06

Egy idézet a Főnix honlapjáról:

"A FŐNIX S.O.S. Zrt. több innováció révén – a hatályos szakmai és jogszabályi környezet előírásait figyelembe véve és adaptálva – dolgozott ki saját ügyeleti protokollt, mely a társaság minőségügyi rendszerének részét képezi.


Az ügyeleti ellátás folyamata szabályozásra került és olyan új, az ellátás magasabb minőségét garantáló elemek épültek be, mint számítógépes betegdokumentáció, bejelentés rögzítés, többpéldányos manuális dokumentáció, betegszállítási háttérkapacitás, szuper ügyeleti (tartalék) ellátó egység, kórházba integrált ügyeleti telephely..."
:)))))) vagy inkább :(((((

Gaillard 2007.06.28. 08:53:02

Kedves Állampolgárok!

Lehet nyugodtan valós jövedelemmel arányos TB-t (nem minimált) fizetni, s talán változni fog valami egyszer az ellátó rendszerben.

Persze, ha arról van szó, hogy a kocsim megvétele és fenntartása havi 100 ezerbe kerül, vagy havi több tízezret mobilozik el a család, az természetes (arra van pénz). Amikor pedig egészségügyről van szó még a nevetséges minimál TB-t (30 ezer) is sokallják, holott havi több százezerből, vagy akár millióból él sok magyar honfi.

A lopós magyar eü-i közéletnek - és itt nem feltétlenül a szolgáltatókat értem, mert aki ismerné rendesen a rendszert az tudja, hogy megy az eü. finanszírozása, pld-ul mennyit ad az OEP egy ügyeletre, mennyit vesz le belőle a semmire némely önkormányzat - lssan nem marad mit lopnia, mert eladják az intézmények jó részét (lesz majd szép wellness központ, irodaház a helyén) és kb. 1-2 millió rendesen fizető magyar állampolgár tart el 10 milliót a rendszerben.

Ismerve az ügyeleteket, az egyre nagyobb számban érkező állítólagos "betegek" által elkövetett sok atrocitás, lopás miatt, nem csodálkoznék azon, hogy vagyonőröket rendszeresítenének a bejáratokhoz, bár azt nem tudom miből fizetnék meg az ügyeletet fenntartók.

Az állami zsozsó szétosztásának számos pazarló, vállalkozókat igazán gazdaggá tevő szegmense van (útépítés, játszótér építés, kamu tanácsadások), de az egészségügyi nem az, ezért sincsenek jelen a multik. Egy-egy ügyeleten annyi nyereségre sem tehet szert - egy a befeketett tőkéjét kockázatató - vállalkozó, mint némely egyszemélyes büfés vagy kisközértes. Itt nincsenek 20-50 %-os nyereségi ráták, mint a gazdaság más szegmensében.

És még valami, az az ember, aki másodállásban (szabaideje terhére) szarért-hugyért dolgozik egy olyan környezetben, ahol folyamatos atrocitásoknak, megvetésnek van kitéve, szerintem dícséretet érdemel.
Kedves Hontársak, örülhetnek, ha találnak még mosolygós eü-i dolgozót (itt nem a sebészprofesszorokra, szülészekre gondolok) a rendszerben, mert akkor nagy szerencséjük van, s az illető dolgozó hatalmas vitalitással van megáldva.
Magyarországon egyes nem tudják értékelni a dolgokat, csak információk nélkül böfög itt mindenki nagyokat a levegőbe.
Ám, ha minden marad a régiben, akkor itt lesz tényleg a Fekete(erdei) Klinkia Afrikából két fillérért importált dolgozókkal, mert talán Ők még a minimál TB-ből még megfizethetőek lesznek (talán).

Gaillard 2007.06.28. 09:15:14

Az előzőekhez hozzátenném - amennyiben valaki nem ismeri a rendszert -, a TB járulék nagy része (60-70 %) nyugdíjra fordítok, így például a minimál TB esetén az eü. hozzájárulással együtt havi kb.13.000,-Ft-tal le lehet tudni az egészségbiztosítási kötelezettséget akár havi többszázezer Ft-os EVA-s, EKHO-s bevétel esetén is.
Na ebből építsünk egészségügyet, amikor a nyugati mamut cégek által monopol v.kartel rendszerben forgalmazott termékek (eszközök, gyógyszerek) nagy része (nekünk) hihetetlen áron beszerezhető csak.

Az, hogy financiális szinten még nem dölt össze a magyar egészségügy, annak köszönhető, hogy nagyon alacsony bérekért dolgoznak benne a közalkalmazottak (nagy része).

Az, hogy nagyon rosszul keresnek az eü. dolgozók (főként közalkalmazottak), az annak is köszönhető, hogy ők a többi közalkalmazottal és pár százezer becsületes munkavállalóval egyetemben viselik több millió ember nem megfelelő járulék fizetését, azaz fizetnek a jövedelmükhöz mérten másokhoz képest többszörös járulékot, adót.
Arról már ne is beszéljek, hogy nyugatabbra sokkal jobban meg vannak becsülve az eü-ben dolgozók.

Kismacska (BELLA) 2007.06.28. 19:30:23

Nyilván nem lehet különválasztani a politikától ezt sem, de mivel MAGÁN, talán nem az állam tehet róla... ez az egyik dolog. A másik pedig az, hogy a magántőke bevonása nem volt rossz a körzeti orvosok magánpraxisa esetében. Nálunk legalábbis otthon sokkal jobb színvonalú rendelőben sokkal jobb ellátást kapunk (lehet, hogy nem általános ez?)

Én a magam részéről szívesen kifizetem a hasznukat, csak TEREMTSENEK NORMÁLIS FELTÉTELEKET!!! Ez egy rémálom, ami ebben a posztban van. Miért mennek oda az emberek kezeltetni magukat?? Nincs más?

De nyomatékosan kérnék mindenkit, hogy NE OSSZA MEG MINDENKIVEL A POLITIKAI HOVATARTOZÁSÁT. Higyjétek el, sokan nem kíváncsiak erre. Én legalábbis nem azért jövök a Homárra, hogy itt is ezt a mocskolódást olvassam (mindkét oldalról is legyen szó).

beste 2007.07.15. 19:47:05

Kedves Hozzászólók!

Volt szerencsém tavaly kipróbálni a magánbiztosítós modellt.
Négycsillagos szállodai kiszolgálást kaptam. Bemenetelkor vasárnap este leadminisztráltak, majd jött a beszélgetés: a 6 fogásos menüből mit szeretnék enni, (egyébként mindig annyi kaját hoztak, hogy nem tudtam végigenni, de nem volt probléma a "kérek még egy csésze teát sem.) a telefon 3000 HUF használatig ingyenes, utána a különbözetet kell csak kifizetnem, a kávéautomatához adtak egy kütyüt, hogy azzal korlátlanul és ingyenesen használhassam azt. Ugyanígy, bemenetelkor közölték velem, hogy hálapénzzel ne is próbálkozzak, mert akkor azonnal elhagyhatom az objektumot. A közlekedőfolyosókon hatalmas tálakban mindenféle gyümölcs, bármikor el lehetett belőle venni, naprakész folyóiratok, napilapok kitéve.
A szoba: két személyes, televíziós, patyolattiszta fürdőszobás. (ja, és egy filléres valami: a két ágy egy függönnyel elválasztható, hogy a két beteg tévézés közben ne zavarja a másikat... mindazonáltal, hogy egyedül voltam a szobában.) Mindehhez nem tudtam úgy kimenni akár 5 percre is a szobából, hogy közben ne cseréljék a törülközőket és ágyneműt. Korlátlan és ingyenes internethasználat. Minden nap, ill. nap közben szükség szerint a nővérek hozták a Hohes C-t és a Szentkirályi ásványvizet (megérdeklődvén, hogy bubisat, vagy anélkülit kérek-e...) Minden orvosi vizsgálaton előrevettek, sehol nem kellett várakoznom, minden vizsgálatra/kötözére kísértek, bár erre nem feltétlen lett volna szükség.
Körpanoráma a szobából az Állatkerttől a budai hegyekig. Az már csak a hab volt a tortán, hogy bárki, aki bejött a szobába, képes volt mutatóujját behajlítva kopogni... A bent töltött hét legvégén egy kérdőívet nyomtak a kezembe, hogy értékeljem a munkájukat. (Nem hivatalos infóként hallottam utólag, hogy ez alapján javadalmazzák/jutalmazzák a munkatársaikat) Végig az éreztem és éreztették, hogy azért vannak, hogy én mielőbb meggyógyuljak. Ez az egyik biztosító kórházi hotelszolgáltatása, ami kábé 5e HUFba fáj havonta. Megéri.
Igen, mindezt 2006 nyarán, Budapesten.

Aemnnyiben így képzelik el az új egészségügyet - akár biztosítókra támaszkodva -, akkor semmi kifogásom ellene.
süti beállítások módosítása