Tékozló Homár

A Decathlon nem a biciklijeiről híres

2007.06.27. 14:16 | jackyll | 72 komment
A Homár nem teljesen érti, Eszter miért akadt ki azon, hogy a Decathlonban 3 hétre vállalták volna 2 darab csavar pótlását a bringáján, a lényeg, hogy ezért Újpestről elvitte Dunakesziig, szal nagyon lelkes lehet. Később levitte "helyi srácokhoz", akiknél az is kiderült, miért esett le gyárilag minden bukkanónál a nyereg:
Decathlonban vásárolt, saját márkás kerékpáromat vittük vissza Dunakeszire az ingyenes szakszervizbe, 3 hónap alatt ugyanis egyszer mindenkinek jár egy ilyen átnézés. Három apróbb problémával: állítsák be a váltót (100km után ez szokás), a nyereg hátsó részén van egy műanyag tartó, 5 picike csavar tartotta, ezek mind kilazultak, 2 el is veszett, ezért a műanyag lötyög, nem túl kényelmes, a nyereg minden bukkanónál leesik, hiába van rászorítva a bilinccsel a lehető legerősebben, lépten-nyomon állítgatni kell. Gondoltuk, hogy a „Műhely" néven futó kis helyiségben 15 perc alatt megoldják ezt a pár kis gondot. Szabadnapot vettem ki direkt, hogy ne a hétvégi tömegben kelljen menni, szerdán a déli órákban kocsikáztattuk ki a bringát Dunakeszire, ahol igen sok „meglepetés" ért.

Egyetlen „dolgozó" volt az áruházban a kerékpár osztályon, aki a Műhelyhez kísért, felvette az adataimat, de a bringára rá se nézett. Ekkor lett gyanús a dolog, minek kér elérhetőséget, nem fogja becsavarni azt a 2 csavart azonnal? Kérdésemre elmondta, hogy 1 hétre ott kell hagynom a kerékpárt, de nem tud biztosat mondani, mert ha nincs megfelelő csavarkájuk éppen, akkor azt Franciaországból kell rendelniük, ami Olaszországon keresztül hoznak (???), és ez lehet akár 3 hét is.

Jó pár badarságot összehordott még, amit egy jól képzett és kicsit is empatikus szakszervizes nem tett volna, mi meg igyekeztünk rövidre zárni a történetet, és kértük, hogy nézze már meg, nincs-e véletlenül raktáron ez az alkatrésznek sem nevezhető kis rögzítő eszköz. 3 perc alatt megcsináljuk mi otthon is akár, csak adjon, mire a srác felháborodva közölte, hogy ő most nem tud ezzel foglalkozni, egyedül van mindenhol, bár egyetlen másik bringa sem várakozik szervizre(!), de ő még ebédelni is szeretne és amúgy is 1 hét. Csavar pedig „talán van", de a bringát akkor is ott kell hagyni.

A sztorihoz hozzátartozik, hogy nekem ez az egyetlen közlekedési eszközöm, nap, mint nap ezzel járok munkába és haza, lévén agorafóbiás vagyok, nem tudok BKV-zni, és nem is vagyok hajlandó 2 csavarért napokra otthagyni a járművemet, majd újból kikocsikázni Dunakeszire, a „talán talált" csavarért és a nagy kegyesen átnézett bicikliért, ami hangsúlyozom, 2 hónapos, és garanciális, és kutya kötelességük lenne foglalkozni vele. Ha meg 3 hét az átlag szervizelési idő, akkor azt közöljék előre, így lenne korrekt és akkor eszembe se jut kicaplatni ezért a nagy semmiért a világ végére, meg hogy hülyének is nézzenek a Franciaországból hozott csavarjukkal. Ha ezt tudja a kedves vásárló, akkor módjában áll mérlegelni, hogy megéri-e neki a dunakeszi kirándulás, vagy inkább fizet egy keveset és vár 10 percet a legközelebbi szervizben.

Panaszkönyv helyett az „ügyeletessel" tudtunk beszélni (az nem derült ki, hogy ügyeletes micsoda, mert se egy névkitűző, se egy bemutatkozás… az viszont tisztán kiderült, mert a szintén srác korú „ügyeletes" közölte, hogy ő egyáltalán nem ért a biciklikhez, de a problémánkat készségesen meghallgatva elmondta ugyan azt, amit az imént is végighallgatni kényszerültünk. Javaslatunkat pedig –miszerint elvisszük egy SZAKszervizbe, ami fél órát vesz majd igénybe, nem fél napot, megjavítatjuk, és elhozzuk a számlát, hogy fizessék ki – mereven elutasította, és felvilágosított, hogy akkor a garancia is elvész, bár itt nem tudom miről beszélt, mert ez nem garis szervizelés, ez semmi, maximum időhúzás és egy pofon a szarnak, no sebaj.

Végül úgy döntöttünk, hogy ennyit nem ér az egész, a helyi, újpesti kis szervizesek majd megoldják pár ezer forintért, nem is ez lenne a lényeg, hanem hogy hangsúlyozzák a 3 hónapon belüli ingyen átnézést, ami egyenlő azzal, hogy 3 hétre nélkülöznöd kell a 2 hónapos biciklit, még akkor is, ha csak 2 csavar hiányzik belőle, meg le-le esik a nyereg. Ezt, és az egész hozzáállást, a „mi semmiről sem tehetünk" stílust nagyon nehezen veszi be még a sportember gyomra is.

A következő felvonás a lakásomtól 5 percre lévő bringaszerviz, ahol eleve úgy indul a sztori, s ez mutatja a hozzáállást: „Nyitva: 10- kifulladásig", és ez valóban igaz, itt a fiúk dolgoznak, és bár szintén fiatalos a stílus, de legalább a lendület is. 3 pici problémámat ecsetelve a főnök úr egyből megnézte a bicajt, s habár ilyen mini csavart ők sem tartanak, nem a franciákhoz küldött ez ügyben, hanem a legközelebbi csavarboltba, ahol azonnal, kb. 6,5 forintért  fogok tudni venni ilyen alkatrészt. Ez már biztatóbb, mint a decathlonos 3 hét…

A nyereg leesésének kapcsán jött az igazi meglepetés. A szakember megállapította, hogy azért húzzuk hiába tökig a bilincset, és azért nem marad a helyén 2 bringázásnál tovább, mert nem a megfelelő méretű nyeregcsövet rakták bele . 26-os helyett ebbe 26, 4-es kell, na, azt már meg lehet úgy fogatni, hogy az életben nem esik le többet! Ezt a mintacsővel szemléltette is, és felháborodásunkon már csak mosolygott, valószínűleg tapasztalatból… Decathlonéknál már az összeszerelésnél is „talált" alkatrészekkel dolgoznak."Nincs vastagabb? Áááá, jó lesz ebbe a 26-os is"… az ember meg csodálkozik, hogy kátyúnként 10 centivel lejjebb találja magát… a szervizt pedig fentebb már ecseteltem…

Sokan, sok helyen dicsérik mostanság a decathlonos bringákat, amit részben meg tudok erősíteni, mert én tényleg 2 hónapja nyúzom minden nap a Rockrider elnevezésű csodájukat, és „csak" ennyi hiba jött ki rajta. Legyünk optimisták, rosszabb is lehetne, de mégsem tudom szó nélkül hagyni ezt az „elmultisodott" magatartást és a dolgozókat, akik, mikor eladni kell, akkor marha készségesek, de utána ne merje visszavinni az ember, csak erős idegzettel és sok-sok szabadidővel.

A hozzám hasonló átlagembernek, akinek nincs 60 ezer Ft-ja az első biciklijére, az nyugodtan vegyen a Decathlonba 30 ezerért, de sok jóra ne számítson, mert ahogy kedvenc szakim jogosan teszi fel a kérdést: „Szerinted a Decathlon ennyi pénzért miből főz?" Én már gyűjtök a Magellánomra, és azt is tudom, hol fogom megvenni. Köszönet a készséges, világos beszédű, segítőkész, újpesti szakembereknek!
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a rekettyés 2007.06.27. 14:41:46

nem lehet sikeres aki teker...

Marvin (törölt) 2007.06.27. 14:44:20

Már sok helyen elhangzott, hogy nem szabad a nagyáruházak (sorolhatnám) kerékpárnak látszó tárgyait megvásárolni!!! Tessék bemenni egy szaküzletbe, és egy hozzá értő eladó segítségével kiválasztani a céljaidnak megfelelőt. Én is így tettem öt éve, nem is csalódtam.

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó. 2007.06.27. 14:49:34

Alapban a csavarboltba mentem volna nem azé' az egyhuszé'...

Ettől függetlenül szíja ki a pitsám a dekatlonos verébcsóka, üzenem neki!

Kopi3.14 2007.06.27. 15:00:08

Nah, pont jó összeget említettél: Az a 60e Huf már pár évvel ezelőtt is a minimum volt, amit egy váltóval felszerelt gépre mondtak a nálam tapasztaltabbak, hogy az alatt csak szenvedés a gép. És lehet benne vmit. A Decatlon gépek meg elvileg azért jó példányok, legalábbis vmelyik profi országúti csapat mér évek óta ezeket használja. De gondolom ott nem annyi ideig kell használni, mitn mi szeretnénk. Azért a másik fontos dolog: kisboltban vegyél kerékpárt, meg mindent. Tudod, cipőt a cipőboltból. :)

janikahhh (törölt) 2007.06.27. 15:03:37

Én meg vettem 20-ért egy használt KTM-et... Minőségi alkatrészek, stb stb. Igaz, hogy nem aluvázas, meg nem nyeklik-nyaklik elöl-hátul (csak elöl), de az esti 2 órás tekeréshez az aszfalton tökéletes. És mióta megvettem, csak a kerekét kellet felfújni.

Mrs.Incredible 2007.06.27. 15:09:33

Marvin 2007.06.27. 14:44:20
ez így van!És mennyien,de mennyien megveszik az "egyszerhasználatos" szart 10-15e ftért,és örül,mint majom a farkának...Én 3 éve vettem egy bringát(biciklit a bicikliboltból!),és napi szinten nyúzom.És én jártam jól!Na

homár molla2 2007.06.27. 15:16:20

gasztonyi ádámnál kellet vóna vásárolni.

ülést leengedni minimumra, akkor majd nem döccen lejjebb.
két csavart betekerni rendesen.

decathlont felgyújtani.

problémák megoldva

Silent Bob 2007.06.27. 15:22:43

Bringát tényleg ne vegyen az ember százezer alatt, de komolyan inkább kimentél Dunakeszire mithogy vegyél 2 csavart? (mer ha valami komolyabb gáz lett volna akkor ok...)

Szopógép 2007.06.27. 15:38:38

Aki nem ért a felnőtt bringákhoz, az a gyerekbringák árán könnyedén lemérheti, hogy mennyire földön járnak a Decathlonos árak. Az így kapott 0,3-as szorzóval hamar megkaphatja a vásárolt bringa piaci értékét.

Amúgy miért kaptam a bant? Legalább írnátok, hogy bannolva vagy, köcsög. Vagy hogy ban 4ever. Tiszta MÁV öcsém ez a homár is...

Fapuma (törölt) 2007.06.27. 15:39:00

állítólag nem véletlenül esett kija zacsavar, hanem direkte, mert hogy nő a tulajdonos és úgy kényelmesebb tekerni a bicóm, no én nem tudom...

Majmász Gedeon 2007.06.27. 15:40:22

Az én biriglim is 107 ezer volt 5 éve. Nincs is sok baja, néha egy kis olajozás meg pumpálás, oszt annyi. Kábé 6700 km van benne most, ezzel járok télen-nyáron.

Fapuma (törölt) 2007.06.27. 15:45:33

kapa, neked rokonod az ásó meg a nagyharang?

én is voltam, én se tudom mijé, ilyen ez, elkap a zollójával, oszt annyi...

Szopógép 2007.06.27. 15:54:40

és utána visszaengedtek?

volga 2007.06.27. 15:55:24

Aki agorafóbiás az nem lehet sikeres ember.

Nakedape 2007.06.27. 16:03:11

100 000ért bicajt? akinak sok pénze van.. de nincs mndenkinek, csak nem tescoban kell vanni
15 ezerért veszel egy 30 éves Puchot pl, 5000 ért átnézeted kijavítod 20asból van egy jó bicajod:)

barceo 2007.06.27. 16:06:22

Mi a faxért kellene 100 rugó fölött bicajt venni egy hobbistának?
40-60 ezerért már lehet kapni kompakt gépeket. Nem profi darabok, de napi 10-20 km tekerést simán bírnak.
Az viszont igaz, hogy jobb kis bicikli boltban megvenni, mint nagy áruházakban.

Secnir 2007.06.27. 16:11:50

100 rugóért már akkor kismotor.
5-15e 25éves babetta, komár
50e 6 éves használt yamaha
70e 4 éves használt akármi
100e 3 éves használt akármi
agorafóbiásoknak is.

Cahal 2007.06.27. 16:28:31

Deca-rol ket sztorim, megprobalom roviden. Zarojelben, en is mindenhova bringaval jarok, de nem 30-60 ezres bringaval.
Tavaly deffektet kaptunk Kapmegyernel, Dunakeszi fele tartva, sikeresen otthon hagytam mindent, pumpatoldott, potbelsoket - okokat most nem reszletezem -, Decaba be, kerek a kezben, mert nem vagyok hajlando megtanulni a kodszamokat, pasi rogton jon segiteni, uj belsok meg vannak, mondja ne szorakozzak, nem kell toldo, ez egy tok jo pumpa, fogja, szetszedi, megforditja a belsejet, es mar tudom hasznalni a tuszelephez is. (ugyanakkor, vegre kaptam itt fotos ovtaskat 2000-t)
Kov. sztori: vettunk naluk egy sarkanyt, kozben egy 15 centis muanyag rud eltunt belole az evek soran. Ket hete arra jartunk, gondoltam megkerdezem, hatha....pasinak sztorit elmeseltem, oda setaltunk a sarkanyokhoz, kivette az egyikbol a szamomra hianyzo tartozekot, oda setaltunk a biztonsagiorhoz, leselejteztek az ott maradt arucikket, en meg boldogan eregethetek.

Ikean kivul itt tetszett a vevokhoz valo hozzaallas, azt meg minden nyeretlen tudja, hogy aruhazban nem veszunk bringat. 30-ert vetted? Tudod pld. van az a marka, aminek a neve rendezo angolul, ugyanugy arul 30-40-ert bringat, jo, nem telos, de nem rosszak, es 3 ev garival.
Sanyit, meg Gyurmat udvozlom, de a gagyi, colasdoboz vazu meridajukat inkabb kihagynam.

Szakyster 2007.06.27. 18:08:35

Hát nem tudom, nincs az az isten, hogy 60ért vegyek bringát... Akkor inkább busz. Két éve vettem 32ért egy gépet, 2 éve koratavasztól későőszig napi 20 km melóba, aszfalton. És eddig egy darab 1000 ft-os alkatrész kellett cserélni. Szóval nekem a 60-ért bringa olyan, mint a 250 kHufért pc szövegszerkesztésre

Zaklató_Panda 2007.06.27. 18:43:21

A biciglizés ősi román szokás!

karas · http://www.karas.hu/ 2007.06.27. 18:54:26

én az interneten néztem körbe, és 22.000,-ért olyan trekkent vettem, hogy semmi baja imádom!

Kopi3.14 2007.06.27. 19:41:10

Azzal egyet értek, hogy használt gépet lehet venni sokkal olcsóbban, DE: itt új masináról van szó, ergo ÚJ géprúl beszélünk. Abban meg a tényleg elviselhető és gondtalan kerékpározásra alkalmas 60 körül indul. Márkátl függetlenül. És ez még semmiféle telóval nem bír.

Ylmor 2007.06.27. 19:46:20

Mikor tanuljátok meg végre ti emberek, hogy kerékpárt BICIKLIBOLTBAN kell vásárolni. Van olyan hülye is, aki megveszi a bringát úgy, hogy mellette kenyeret sütnek és zöldséget mérnek...

2007.06.27. 20:08:04

mert? bisziklibótba nem veheti meg ugyanazt a kínai szart? vagy multiban ua-t a mainstream középminőséget?

greyhound (törölt) 2007.06.27. 20:16:55

Százezerért bringát?
Na az se normális aki ennyit költ egy darab vasra. Múltkor szóltam a Lehelen szotyizó brazéróknak, egy tízesért olyan bringát hoztak hogy megszólalt. Mondjuk biztos hiányzik valamelyik rasztafejű hajtáselvtársnak.

kacsa! 2007.06.27. 21:04:49

Aki decathlonban javíttat biciklit az nem sikeres ember. A decathlon ősi román áruház.

Vérmacska 2007.06.27. 21:46:53

Nem értem min vitatkoztok. Van akinek megér 100e ft-ot egy bicikli, van akinek meg nem. Aki csak A-B-be megy, annak jó a szarabb is. Aki meg élvezni akarja a bringázást, vagy komolyabban sportol az megveszi a bringát drágábban. MIndekinek van valami hobbija, valaki kibasz többszázezer forintot uj tv-re, amit meg sokan nem vesznek meg mert minek kell ilyen... Az alényeg hogy egyszer átveszem a hatalmat és mindenkit lángszóróval kiirtok teliholdkor.

PumaElBusta · http://pumaelbusta.fpn.hu 2007.06.27. 22:18:34

munkatarsaim meseltek, hogy dolgozott elottem a szervizben egy arc aki valamelyik dechatlon kerekpar osztalyvezetoje volt. orultek is, hogy nem kell betanitgatni... egeszen addig, amig nem hoztak vissza sorban a gyerekbringakat hogy osszerogyott a gyerek alatt ;]

"Aki csak A-B-be megy, annak jó a szarabb is."
szerintem meg jobb az egyszeru, de normalis bringa. a baj csak az, hogy egy normalisabb, de nem 97 fokozatu valtoval meg ilyenolyan fekkel szerelt bringa is draga mar. a leheto legrosszabbak a "kozepszar" bringak, amiken ugyan van elso telo, meg sokfokozatu valto, meg V-fek, de mind olyan f*s amennyire csak lehet. osszerakni/beallitani is kinszenvedes.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.06.27. 22:33:32

1. Új bringát az vegyen, aki élvezi, ha ellopják.
2. "El lehet menni Szlovákiába!" Régen a jogelődből hozták a remek Favorit félversenyeket, a versenyzőiket is jegyzik a doppingfutamokon, úgyhogy tavaly benéztem Kassán egy szakboltba. Csak a fentebb lesajnált, Alpokat hágó Meridákat árulták, a montikat 65 ezreért, az országúti versenygépeket 120-135 ezerért, a trekkingeket olyan 100 ezer körül. Koronában. És tele volt a bolt, tíz perc alatt elviitek kettőt.
3. Miért nem lehet kapni 180 cm és 120 kg fölötti emberek részére gyártott bringákat? A csendőrségi Toldit 32"-os méretben is gyártották, ma nyoma sincs hasonlónak, aki embernyi ember, az meg úgy görnyedezhet a legtöbb ma kapható bringán, mint majom a köszörűkövön.
4. Lesz még 2€ egy liter benzin... Először. Utána négy... Akkor majd a micropenis szindrómások hatalmas, drága, fekete bringákra ülnek át, és a gyalogosokat fogják fellökdösni.

[Sven] 2007.06.28. 00:55:47

Na a Decathlonos műhelyről nekem is megvan a véleményem. Azért is fájó a következő, mert én is dolgoztam Decába és fantasztikus volt. Tehát a Csömöribe készültem vinni a bringám, belső-külső cserére, átnézésre, beállításra stb. Na már most kocsi híjján HÉV-vel tudtam csak odaszállítani a biciklit, ami már önmagában is egy kaland volt. Tudni kell még, reggel azzal kedztem hogy felhívtam őket és a nyitvatartásról illetve az árakról érdeklődtem. Na, megérkeztem, sehol senki a műhelyben. Kisebb kutatás után találtam egy alkalmazottat, aki közölte, hogy ma a műhelyesek nincsenek bennt, mert éjszaka pakolniuk kellett... Na már most én akkor ki a franccal beszéltem telefonon, és ugyan miért nem bírta közölni, hogy hé fszfej ne gyere mert nincs itt senki?!
Persze ott hagyhattam volna "ott hátul" úgy hogy másnap azt se tudták volna már kié, meghogy mit kell rajta javítani hát kössz.

Kopi3.14 2007.06.28. 02:24:22

greyhound 2007.06.27. 20:16:55! remek megoldás. Éljen a tulajdon védelme. Remélem téged is megkpasztanak ecce.

Kopi3.14 2007.06.28. 02:28:49

Vérmacska 2007.06.27. 21:46:53! Aki "A-ból B-be megy" épp annak nem lenne szabad eladni a szart. Mert ő azért venné a gépet, hogy kiveszem a garázsból, a kerékpártárolóból, és megyek vele dolgomra, nem tudom miképpen működik pl az agyváltó, vagy a dinamó, csak teszi a dolgát, évente egyszer elviszem átnézetni, bezsíroztatni, beolajoztatni, és kész, sokáig szolgál. Az átnézésnél meg mondjuk a láncsere a legkomolyabb tétel. Esetleg küllőpótlás, külsőcsere. mindez azért, mert ő nem ért hozzá, nem is akar, csak használni akarja, úgy, hogy bármikor kell neki a közlekedési eszköze, akkor tudja használni. Mint ahogy a meghirdetett metróközlekedést is csak használni akarja az ember, nem az alagutat javítgatni, utazás előtt, alatt. Akinek komolyabban fontos a történet és többet ad ki egy gépre, az alapból nem veszi meg a xart, de ő veszi a fáradtságot, hogy majd saját maga karbantartja, pótolja amit elhasznál, netán fejleszti a gépet, amíg jó nem lesz neki.

Kopi3.14 2007.06.28. 02:32:25

Kitalátor feljegyzet · kitalator.blog.hu 2007.06.27. 22:33:32! Elvileg van Mo-n is olyan ember, aki ki tudja elégíteni igényeidet: yasec.hu Ő méretre készít vázakat. Igaz, hogy egyes források szerint vmi 200k egy váz, de az rád van sdzabva, mint egy jó öltöny, netán cipő. És többek között a két szélsőség, a nagyon kicsi, meg a nagyon nagy embercsoport szokott megrendelője lenni, a gazdag, netán elit sportolók mellett. Itt sem a gazdag, sem az elit nem pejoratív, csak azokat fedi, akik vmilyen ok miatt megengedhetik maguknak, ill megkövetelik bizonyos igényesség okán a dolgot. mondjuk pl nekem megfelel az én 94-es gépem, ami akkor volt 40k, de még remekül bírja, nem sok midnent kellett cserélni rajta.

Megdobbent 2007.06.28. 05:53:44

Nnnnade akkor kezicsokolom hiba csuszott a sztoriba, mertha agorafobiad van egy bazinagy buszban az ablak mellett ulve, akkor egy incifinci kis kocsiban meg nincs? ;> Na hogy van ez? Es az agorafobia a nagy budos vilagban hogy fungal bringan ulve, akkor nincsenek kulso hatasok? Szal valami hibadzik: ha megsem agora, akkor a kocsi kell basztasson, ha meg megis, akkor meg a bringa a bazinagy lakasonkivulisegben. Donts. Es vegyel csavart 1,5 Ft-ert a legkozelebbi kereskedesben maskor. Es huje biciklis! :P

Szil-Ka 2007.06.28. 08:34:58

Bringát csakis szaküzletből...
A jó minőséget meg kell fizetni, aki áruházi bringát vesz olcsón, ne csodálkozzon, ha problémák adódnak vele...

johevi 2007.06.28. 08:43:18

Azért a Decathlonos kerékpárok messze jobbak mint pl a Cora, tesco, Auchan kínálata. Az hogy rosszul van összeszerelve más téma.

rothadó test csimota 2007.06.28. 08:56:33


Az agorafóbiás nem a BKVtól fog félni.


Agorafóbia: nyílt terektől vló félelem

Klausztrofóbia: zárt terektől való félelelm.

HACCPi Corai Döglésű Rágcsáló 2007.06.28. 09:13:19

Agorafóbia: nyílt terektől való félelem.

Klausztrofóbia: zárt terektől való félelem.

Levélírónak, panasza jogossága mellett, leginkább szimpla agybaja van.

Bucsesz 2007.06.28. 09:29:24

Én is a Decathlonban vettem 60-ér'. Megkérdeztem az eladó sráctól, hogy szerinte milyen a 30 ezres bicajuk. Azt mondta, hogy az fos és sokan hozzák is vissza minőségi hibákkal.
A bicajommal semmi gond, rosszabbra számítottam :)

nikii 2007.06.28. 10:01:04

e l s o.

M o s t m i t b a m u l s z, b a n n o l v a v o l t a m.

Gestas 2007.06.28. 10:10:07

Bazzeg, én a biciglibótba vettem biciglit,mégis probléma adódott vele:úgy megfújták,mint a kétfenekű dobot!

Rav Antal 2007.06.28. 10:19:54

14-ért vettem egy használt KTM-et Bécsben. Két éve semmi baja.

guadana 2007.06.28. 10:22:24

engem ez az egész nem érdekel, de a rothadó test csimota 2007.06.28. 08:56:33 , meg a HACCPi Corai Döglésű Patkányegérke 2007.06.28. 09:13:19 nézzen utána, hogy mi az az agorafóbia, és ne írkáljon f@szságokat. én is így tettem, mert én sem tudtam.

guadana 2007.06.28. 10:31:29

engem ez az egész nem érdekel, de aki nem tudja mit jelent az agorafóbia, az ne írjon hülyeségeket. pl.: haccpi, meg a rothadó. én sem tudtam, de utánanéztem.
egyégként meg csavar.

nikii 2007.06.28. 10:31:30

Az agorafóbia azt jelenti, hogy valaki allergiás az agorára, valamint annak szagára, vizeletére. A BKV garázsokban nyüzsögnek az agorák, minden busz tele van a vizeletükkel.

guadana 2007.06.28. 10:32:36

de hülye az a homár!

Mics Bjukenen hadnagy 2007.06.28. 10:34:12

Nos egyből a csavarbolt lett volna a megoldás, sajnos ilyen a hozzáállás sok helyen! De azért két csavarért nem mentem volna Dunakeszire! :) Ha tartós bringát akarsz tényleg vegyél valami jobbat majd, de nézz körül, van sok jobb mint a magellan, persze figyelembe kell venni az ár érték arány is, ajánlom az univegát is én nagyon szeretem, vagy kona, merida, stb...

bapszy 2007.06.28. 10:49:17

En kb. 8 eve vettem Intersp@rban biciklit, akkor volt 13000 forint es a mai napig azt hasznalom, most kellett eloszor alkatreszt vennem hozza (belso gumit mert defektes lett) azon kivul alapvetoen jol hasznalhato. megyek vele sokat terepen, meg sokat aszfalton, es birja. Annakidejen meg az 13 rugot is nehezen szedtem ossze ra, es ha most kitalalnam hogy 60ert vagy 100ert akarok bringat kb egy evig kene sporolnom hogy meglegyen a penz. Nem mindenkinek van penze draga csillivilli bringara. De en orulok annak ami van. legalabb van. majd ha egyszer gazdag leszek lehet hogy veszek masikat, de valszeg akkor se 100st mert az olcsobb is jo ugyanarra (kiveve ha aktivan versenyzel)

gentry 2007.06.28. 11:52:48

Sosem fogom megérteni ezt a biciklis állatfajtát. Akadályozzák az autósokat, átmennek a piroson, állandóan panaszkodnak valamiért, ráadásul büdösek. Tudomásul kellene venniük, hogy a bicikli egy sporteszköz, ami nem alkalmas városi közlekedésre, és ha kerékpárutat követelnek, akkor ennyi erővel követelőzhetnének a lovasok külön ló-sávokat, a sífutók meg külön sífutó sávokat, stb...

Durchzugabwicklungskommandant 2007.06.28. 12:18:48

Az autó utazó eszköz nem alkalmas városi közlekedésre. Állandóan dugóban áll, szabálytalanul parkol, nem áll meg a zebra előtt, agresszív, türelmetlen, és ráadásul még büdös is.

Pioker.Ignac 2007.06.28. 12:21:03

Csak két dolgot fűznék hozzá:
1. Az a hülye, aki két kis csavarért kilométereket utaztatja a bringáját, mert garanciális. Hogy ha jobban belegondolnának az emberek, hogy 2 x 6,5 forintért megéri-e annyi időt, pénzt és energiát belefektetni (az idegeskedésről már nem is beszélve), mert ingyen megkaphatja garanciában, arra én nem tudok mit mondani mint, hogy gazdag és unatkozik.

2. Olcsó hús = híg lé! Sokan már egy 10000 forintos biciklitől is azt várják, hogy legyen überf@sza, csak abba nem gondolnak bele, hogy az a big nagy lóvé, amit megspórolnak a vételárral, majd szépen belecsorgatják szervizköltségekbe. Ezért éri meg drágább, minőségibb kerót venni, ha meg nincs pénz, akkor ott a hitel, ami a türelmetlen, spórolni képtelen embereknek nagy segítség.
Én inkább nyeltem a bűzt, a retket a bkv-n évekig, pedig megtehettem volna, hogy veszek valami biciklit, de tapasztalatból nem akartam, multinál, olcsón, gagyit venni, mert csak szétesett volna alattam (100+ kg vagyok). Ezért aztán vért hugyozva, de összeszedtem egy 170000 ft-os bringára valót, bringa boltban vettem, és láss csodát, nem esik szét!Évente egyszer elviszem a helyi szakihoz, 2500 forintért (borravalóval együtt) átnyálazza A-tól Z-ig (olaj, beállítások, utánhúzás), és egy évig, tavasztól őszig tekerek. Három éve megvan, és soha semmi baja nincs, pedig használom derekasan. Nem azt mondom, hogy akkor mindenki költsön ennyit keróra, mert egy 80000-100000 ft-os bicikli is akár élete végéig kiszolgál egy embert, hanem hogy ha nem hajlandó sokat áldozni valaki valamire, akkor ne is várjon el tőle semmi extrát, mint pl.: tartósság, megbízhatóság.

Durchzugabwicklungskommandant 2007.06.28. 12:43:32

Nekem egy 10 éves, még Párizsban vásárolt Decathlon bricóm van, mondjuk annak idején kurva drága volt, de az ég világon semmi nyüge nincsen. Még a felninek sem lett semmi baja, se centírozás semmi, pedig látott már egysmást a gép. Szal a Decás gépek sem feltétlenül szarok, csak hát azokat is meg kell fizetni, ha tartós könnyűfém paripát akar az ember.

Fanyuvo 2007.06.28. 14:08:19

Sajnalom a csajt, en ahanyszor voltam a Decathlonban mindig segitokeszek voltak.
Multkor hetvegen mentem, hogy nem jo a gumi amit naluk vettem. Es hiaba nincs hetvegen szerviz (nem tudtam) akkor is hoztak helyette egy ujat es fel is raktak.

Perillustris 2007.06.28. 16:08:30

Azoknak, akik leb@sztak a levelirot, hogy miert ment el emiatt a Decathlon-ba: az ujonnan vasarolt kerekpart KOTELEZO visszavinni 100-200 km utan, kulonben ugrik a garancia. Ezt minden kerekparbolt es forgalmazo megkoveteli.

PumaElBusta · http://pumaelbusta.fpn.hu 2007.06.28. 18:46:15

"Azért a Decathlonos kerékpárok messze jobbak mint pl a Cora, tesco, Auchan kínálata. Az hogy rosszul van összeszerelve más téma."

egyetlen dechatlonos bringaval talalkoztam, kb. a kozepszar feletti kategoria, nem mondanam hogy jo, de azt se hogy szar. ar-ertek aranyban viszont nem rossz. tesco/auchan kerekparokat szoktak hozni uzembehelyezesre, haaat... ilyenkor a munkalapra csak azt irom hogy kerekpar jellegu termek eloallitasa kinai import vashulladekbol.

phrase 2007.06.28. 21:39:33

agorafóbia? vazze, menj lakjál barlangban! nehogymá' még én vigyem utánad a biciklidet 3 rohadt csavarral...

Höbörgö 2007.06.28. 23:01:26

Ha nem vetted volna meg a 30ezres decatlon hulladékot hamarabb lenne meg a 60ezres magellan bringád.
ÍÍÍÍÍgy jártál.
Ezt a sztorit megeszik az auchan-tól a tesco-ig, az összes multinál a birkák.
Nem baj, legalább a normális üzletekben nincs olyan tolongás és jut mindenkinek korrekt áru.

Vérmacska 2007.06.29. 00:52:20

Ilyenolyan fóbia... lelki gyengeség az ilyen vagy feltünési zavar. Kb az ilyen emberek azok akikkel nem tudok beszélni 2 mondatot sem mert bolondok teljesen. Csodabogarak akik bemesélnek maguknak minden szart és elképzelik a kis világukban hogy ök az igazság, a törvény, és eszetlenül többezer forintot elautóznak csak hogy mert az nekik jár! Amugy meg nemtudom 4 csavaron minek ennyit drámázni, én megvettem volna bringaboltban sz@rnámle hogy garanciális-e, ha bajos eljutni a szervízbe. Független attól hogy valakinek van e pénze vagy nincs a spórolás visszaüt mindenhol. Ennyibe kerül és kész, a 60 nem sok egy bringára. Mint ahogy a horgászbot is "csak bot" de a legtöbb nyugdijas horgásznak is soktizezres/többszázezres felszerelése van. Faággal is lehet horgászni csak éppen szarul. Egy precíz szerkezet sokba kerül, tudomásul kell venni.

groovejet 2007.06.29. 09:04:19

Néha néha vásárolok a dechatlonban, de én azt tudom mondani, hogy az eladók nagyobb része normális.

palackos 2007.06.29. 09:38:03

grayhound! remelem kitorod vele a nyakad!!!

fruktózmütyür 2007.06.29. 14:41:31

Nekem egy Merida városi bringám van mindenféle extrák nélkül, egy pincében vásároltam hosszú keresés után (akkoriban jelentek meg az ilyenféle biciklik, és alig lehetett fellelni), összvissz 40e-ért. Arra kiválóan alkalmas, h. végigguruljak az aszfalton 10 km-t és 300 métert a bicikliúton. Az előző bringám a legolcsóbb volt, amit akkor kapni lehetett, de még mindig működik (igaz, néha lepotyog a lánca). Szóval lehet olcsón biciklihez jutni, ha 100e-ért akarnék venni, rámenne több mint egyhavi fizetésem, kösz, inkább másra költöm. pl. kajára.

fouche 2007.06.30. 21:55:28

Három csavar miatt írtál 4 oldalt? Te asztán ráérsz nem mondom...
Én a Decában vettem egy rockrieder csodát 2 éve nyúzom minden nap, és semmi baja. Életed legnagyobb problémája legyen tiszta szívemből kívánom!

EÖ (törölt) 2007.07.01. 20:29:21

Gasztonyi Ádámot kell keresni, a bejáratnál jobbra, ő majd segít

Eszteeer 2007.07.02. 10:16:25

Köszönöm Nektek az értékes, ill. kevésbé értékes hozzászólásokat. Az okos a más hibájából tanul. A tudatlan tahó pedig aláz és kötözködik, ha kell, ha nem...szóval azért kösz mindenkinek! Főleg a Homárnak a nyilvánosságot :)

2007.07.04. 04:29:31

1). greyhound 2007.06.27. 20:16:55 ----Valamikor a lotolvajlast halalbuntetessel jutalmaztak. a bringak ellopasat nem tartom ettol kulonbozonek.
2). a 30-40 ezer forintos bringk is 60-80-ba kerulnek, csak nem a vasarlasnal fizeted ki a tobbletet, hanem a szervizben, amikor a tonkremeno kinai alkatreszeket cserelteted.
3). gondolj bele, hogy a minnel olcsobbat szellemeben vasarolsz a gyereknek egy T. gazdasagos drotszamarat, es a kivalo minosegu kinai fek nem mukodik a keresztezodesben(pl. letorik a muanyag fekkar. velem megtortent)

Frajt 2008.11.12. 13:50:49

Én egy éve vettem egy fasza bringát. Bírta is. Amíg el nem lopták :(

vejne 2014.03.31. 10:14:13

pöff... 20-30ért lehet venni cromo-acélvázas biringát, gyakran Tange vagy True Temper csövekből, 7-es rapidfire-ös, régebbi Deore LX-STX cuccokkal, szóval durván egy jó 15-20 éves középkategóriás bringát.

És vannak, akik mai napig megveszik a gyengécske, elavult, hitenacél, tourney-Z, menetes racsnis hátsó kerék-gripshiftes szrokat 50-60 ezer ft-ért. Új bringát 100 alatt nem kell forszírozni, ellenben 30ból olyan használtat vesz az ember, hogy kiszolgálja 16 év és három hónapra is.

Kazettás hátsó aggyal, cserélhető tányéros hajtókarral, rapidfire váltókarokkal, jól fogó kantikkal vagy néha V-fékkel és "nullhibás" merevvillával.

Egy ideális világban aki nem akar vagy nem tud sokat áldozni bringára, vesz jó állapotú, használtat, aki meg újat szeretne, az egy nívó alá nem megy.

Nem .....-ból írom ezt, csak megnéztem, milyen alkatrészekkel adnak el bringákat 100ezer alatt. Nem venném meg. Inkább fele annyiért használt, és nincs több gond.

Viszont a használtból sem kéne forszírozni a már 30 évvel ezelőtt is a kínálat legalját-bringák szégyenét képviselő lemezpapucsos-pozitron váltós puch csodákat, vagy az ékes hajtókarral meg csodás acélalkatrészekkel (felni, kormány..) teleaggatott csepel-szputnyik hulladékokat.

túl sok a gond a meggondolatlan vásárlókkal, akik csak "olcsón akarnak rohangálóst". Általában alattuk találsz FF-systemes hajtást, positron váltást, Helicomatic hátsóagyat, régi szar pözsókat 35*1es középcsapággyal, s miattuk lesz piaca a 24-es és 24.8as nyeregcsöveknek, 22-es stucniknak, francia középrész-csészéknek.

Ha van 25-30 ezred bringára, tök jót is ki tudsz fogni, ne cseszd el magadnak az élményt. Ki fog szolgálni évekre-évtizedre, megbízható lesz, de csak akkor, ha jól és okosan választasz. ^^

Amúgy én sok apróságot tudok csavarboltban 5-10 ft közti összegeken venni. :)

vejne 2014.03.31. 10:15:23

@vejne: na, gratulálok, sikerült egy 2007-es posztra reagálnom. Nagyon sikeres.. :D

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2014.03.31. 10:17:35

@vejne: :)) Ne sápadj, azért érdeklődéssel olvastam.

A felét se értettem, de azzal egyetértek, hogy sokszor érdemes minőségi használt cuccot venni.
süti beállítások módosítása