Tékozló Homár

Turistaszopató rendőr Szlovéniában

2007.07.05. 13:25 | jackyll | 89 komment
Pierre-t egy szlovén faluban tájolás közben kapcsoltak le "gyorshajtásért", amit a rendőr egy kézi sebességmérővel igazolt. A Homárt tavaly Horvátországban szopatták szénné hasonló módszerrel, bár ott feljettebbek voltak és videóra vették a gyorshatjást, ahol a felvételen néha 160-ról 210-re, azaz az autó végsebességét meghaladó értékre ugrott fel a mérés, de ez őket cseppet sem zavarta, mint ahogy az sem, hogy nyaralás végén nem volt nálunk pénz. Nade vissza a friss ügyfélhez, akit ugyan csak 20 euróra húztak le, de tökéletes mintája a külföldi rendőrszopatásoknak:
Egy hét felhőtlen kikapcsolódásra vágytunk a horvát tengerparton. Utunk Szlovénián keresztül vezetett, júni 24-én. Mint minden tökös turista, mi is eltévedtünk, benéztünk egy rossz lehajtót. Vánszorogva gurultunk egy hangulatos kis faluban, amikor hirtelen elénktorpant egy rendőr. Az "egy" ebben a vonatkozásban nem csak határozatlan névelő, hanem konkrét számnév is. Hihetetlen módon megörültem neki, hiszen lesz, aki útbaigazít. Kaszáló mozdulattal téptem ki a feleségem kezéből az ostyává hajotgatott térképet. Már szállítam volna ki, de a tag megelőzött és bamba, kíváncsi tehén módjára betolta a fejét a leeresztett szélvédőmön.

 - Papieren, Bitte! - bőgte el magát. Összeszedtünk mindenünket, amink volt, átadtam neki! Megkért, hogy szálljak, ki és fáradjak a kocsijához. Kezemben a térkép, arcomon naív mosoly... és szapora léptekkel követtem. Benyúlt az autóba, az ülésébe dobta az iratainkat, majd elővett egy műszert, aminek a hátoldadalán egy Orion űrhajós íráskultúrával világító "63"-as szám volt látható.

 - Schön! - állapítottam meg, mellőzve minden megvetést. Elkezdtem kihajtogatni a térképet és kértem, hogy segítsen, mert eltévedtünk. Erre ő újra az arcom felé fordította a műszert és felvont szemöldökkel közölte, hogy túl gyorsan mentem és fizessek 20,84 Eurót. Egy időre néma csend lett, mélyet szippantottam az áporodott vazelingőzből - tudtam, hogy az ivarszerv rossz felére kerültem. Mondtam neki, hogy az nem lehet, épp hogy csak vánszorogtunk, hisz eltévedtünk.

Nyomatékosan rámutatott a béna kijelzőre, és póker arccal ráismételt az előző mondatára. Kérdeztem tőle, hogy hol a fotó? Honnan tudjam, hogy az én voltam a gyorshajtó? Azt mondta, hogy nem kell fotó, mert ő hivatalos személy és ez a mérés az én autóm sebességét mutatja. Én meg egy vendég vagyok az ő országában és szeretnék mielőbb fesztelen pihenésbe merülni, úgyhogy engedjen az utamra, válaszoltam ingerülten. Tovább feszítve a húrt, megkérdezte, vajon látom-e, hogy milyen egyenruha van rajta. "Nem postás, nem űrhajós, nem pék, hanem rendőr" felsorolással igyekezett a segítségemre. Próbáltam felvilágosítani, hogy a kommunizmusnak vége, hurráeurópa van, meg demokrácia, amiben, ha valakit megvádolunk, akkor kell ún. bizonyíték. De ezen a kacaton nincs sem fotó, sem rendszám, sem időpontkijelzés. Honnan tudjam, hogy nem pukibuborékok feláramlási sebességét méregette otthon a kádban, játszásiból?

Erre elkezte tovább döngetni a mellét, hogy ő itt a szlovén állam hivatalos képviselője és én hogy merek ilyen kérdéseket feltenni. A helyzet egyre feszültebbé vált, éreztem, hogy tehetetlenségemben elveszítek minden mértéket. Valószínű a gyomorideg miatt kialakult aceton szagú lehelletem inspirálta a rendőrt arra, hogy felcsillanó tekintettel nyúljon a szonda után. "Maga biztos ivott, azért ilyen ingerült..." Add ide azt a szart! - mondtam neki immár magyarul, hiszen időközben mindkettőnk a csökevényes némettudás korlátait kaparászta. Fújtam neki egyet, hadd örüljön. Csalódottan behuppant az autóba és elővett egy hivatalosnak tűnő nyomtatványt, majd elkezdte kitöltögetni.

Megkérdezetem, hogy vajon mit vet papírra? Mert ezekből a Jedi-karakterkeből egy kukkot sem értek... Kaján mosollyal az ajkán felnézett és flegmán közölte: a gyorshajtást. Rendben Pajt, írd! De utána add oda, hogy én is odaírjam a magamét! Erre a papírra csak ő írhat, válaszolta. Rögvest elöntötte a szar az agyamat, kiugrottam a főútra, és a következő autót jó rendőr mintájára leintettem. Szlovén rendszám, benne magyarajkú testvérekkel - öten. Jaj de jó, virgonckodtam előre a medve bőrére! A buznyák rendőr ahogy meghallotta a magyar bájcsevejt, kiugrott az autóból, és eddig nem tapasztalt nácis, pattogó hangnemben elkezdett acsarkodni a magyar férfi arcába, annak pedig szemmel láthatóan kiszaladt a vér a fejéből. Ennek ellenére elkezdtem kiönteni a szívem a magyarnak. Elmondtam neki mindent és megkérdeztem, hogy ez tényleg így működik itt? Az új barátom hirtelen képződött, tapadós habbal a szája szélén fordítani kezdett. Aztán a rendőr válaszként azt mondta, hogy ilyen műszerrel mérnek szerte Európában, és mindenhol elfogadják a mért eredményét. Mindezt lefordítva a magyar férfi illedelmes bocsánatkérések közepette felmentést kért a további tolmácskodás alól - őt hagyjuk békén, nem ért hozzá! A feleségem erre kiszállt az autóból, markában 20 Euróval. Ő nem vitatkozik tovább ezzel a köcsöggel, kifizeti, aztán húzzunk a vérbe!

Na, erre a rendőr bokrosodott meg, nyilván tisztában lehetett, hogy ebben a kontextusban a köcsög szó nem mint folyadéktároló alkalmatosság került elő. Beugrott az autóba, és ordított, hogy akkor irány Maribor (kb 60 km), az örsre! Majd ott megkapjuk a magunkét! Erre azért én is magam alá piszkítottam. Nála minden papírunk, attól féltem, hogy ez a tömény geciség nem a tag saját akciója, és még csak az kell, hogy benntartsanak egy terhes feleséggel, meg egy 9 éves gyerekkel! Mondtam neki, hogy itt a zsé, és felejtsük el egymást! Nem kell papír sem, csak hagyjon minket békén! No way, fuckers... valami ilyesmit mondhatott sajátos nyelvezeten és indított.

Akkor a feleségem odaállt az autója elé és a hasára mutatott, hogy bizony egy emberborjú tekereg benne, és ő nem megy sehova innen! A rendőr megszeppent, zavartan pislogott. Elengedte a slusszkulcsot, újra maga elé húzta a félig kitöltött brossúrát és szorgalmasan körmölt. Valamelyest enyhült a lárma. Beláttam, hogy nincs kecmec, szopón vagyunk és most ez a legjobb rossz, ami történhet. Közben néztem a rendőr fegyverét. Arra gondoltam, hogy kikapom a tokjából és elhajítom neki a picsába, hadd keresse. Mi meg szép lassan lekoccolunk az iratokkal.

Miközben hasonló gondolatokkal fugáztam ki széthullott európai méltóságomat, emberem elkészült a jelentésével. Szívből eredő vigyorral nyújotta át a papírt, hogy írjam alá. Megfogtam és egy üresen hagyott rovatba elkezdtem felírni a sérelmeimet. Pont addig jutottam, míg letettem a tollhegyet. A rendőr azonnal rákapott, hogy mire készülök és kétségbeesetten megpróbálta kiszedni a kezemből az irományt. Persze nem engedtem, montam, hogy én is szeretném ráírni az álláspontomat az ügyben... de nem! Megkaparintotta a cuccot és a nevem helyére odaírt valami hablatyot. Ez volt az a pillanat, amikor rést ütöttem a pajzson. Hirtelen elillant minden dühöm, összekapartam neki a pénzt... adtam neki bőven 1 centest, hadd húzza a zsebét! Miután nem én írtam alá a hülye papírt, ezért gyakorlatilag nem ismertem el a szabálysértést... és az első adandó alkalommal panaszt teszek!

Kedves Homár! Történetemet nem cifráznám tovább, pedig lenne mit! Ezúton is kérném a segítségedet, hogy ilyen esetben kihez érdemes fordulnom jogorvoslatért? Megelőzhető-e az ilyen affér ott a helyszínen, ha az ember esetleg a szlovén-magyar konzulátusra telefonál? Kérlek, adj tanácsot!

Ami igazán bosszantó, hogy Szlovénia meseszép ország, és ez az egész elbánás leírhatatlanul méltatlan volt minden addig átélt élményhez. :(
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bimblife 2007.07.05. 13:39:00

A történet első felét nagyon élveztem és a "Honnan tudjam, hogy nem pukibuborékok feláramlási sebességét méregette otthon a kádban, játszásiból?" mondatnál feküdtem végleg az asztalalá a röhögéstől abban a hitben, hogy jó vége lesz a történetnek. Salynálom, hogy így jártál remélem sikerül visszavágni!

Secnir 2007.07.05. 13:39:13

hát ne a kínai nagykövetségen :-)

homár molla2 2007.07.05. 13:45:49

bele akartam kötni a lehúzott szélvédőbe, de aztán egyrészt nagyon jót röhögtem a jótollú stíluson, másrészt bepöccentem a köcsög szlovénra, harmadrészt részvétem a kaland miatt. "Schön! - állapítottam meg, mellőzve minden megvetést." hahaha! hátezkurvajó. megérdemli az ingyenpapucsot, vesszen a zsernyák!

TH 2007.07.05. 13:48:00

homár molla 2007.07.05. 13:45:49
Nem kell kötözködni a szélvédő miatt, nyilván egy UAZról van szó! :)))
De egyébként az ilyen rendőrök tényleg elmehetnek a sunyiba, kár, hogy nálunk is van ilyen jó pár, bár közülük néhány BKV-ellenőrnek öltözik.;)

Zaklató_Panda 2007.07.05. 13:49:47

Szlovénia ősi román föld!

bizonytalan  2007.07.05. 13:50:41

Szlovénia a szlovénoké.

Yasashi Tanuki 2007.07.05. 13:51:33

Ez még mindig kispálya a magyar BKV ellenőrök Deák téri lehúzásaikhoz képest.

JXB 2007.07.05. 13:55:33

Jó sztori! Döltem a röhögédtől. :) De átélni nem szeretném.
Bár ez szlovéniára szerintem sem jellemző, itt az idő, rohanjuk le őket! :)

toi 2007.07.05. 13:56:31

iszonyat jó röhögtem a sztoridon!
félre ne értsd, nem konkrétan az eseten, hanem azon, ahogy leírtad.
sajnálom, hogy így jártál, remélem találsz megoldást.
eddig azt hittem, hogy a szerbek meg a románok az ilyen lehúzósak.

Rippes 2007.07.05. 13:59:18

a kurva anyjukat, mar bocsanat!
engem portugaliaban szopattak szet a minap. a strandtol 20 meterre vartak a rendorok es bar pittegos kocsi volt, az ovemet MEg nem kotottem be, pedig kepzelhetitek, ki birja azt a gennyes csipogast sokaig, tehat addig mindig be voltam kotve.
Ki is szedett a genya. 120 euro. MOndtam neki, hogy en Kelet-europabol jovok, es ha most kifizetem, nem marad penzem a szallasra. Valasz (az amugy csokevenyes angoltudasaval es f@szfejevel) : BAD LUCK.
Nagy onuralmamnak koszonhetem, hogy nem kapott egy gyomrost a fereg. En direkt bevitettem magam az orsre es megmondtam a fonokuknek, hogy az embereit tanitsa meg tisztesseges modon viselkedni egy turistaval, illetve megigertem neki, hogy a kovetkezo evtizedekben a varosa ellen folytatott reklamkampanyon altal a most beszedett osszeg tobbszoroset vesziti el a nemzetgazdasaga.
most pedig irni fogok egy levelet a belugyminiszteruknek (bar ugyse olvassa el, de legalabb megnyugszok), hogy velemenyem szerint egy ilyen gyonyoru orszagban egyik legszebb telepulesen a rendoroknek nem a turistak bäszogatasaval kellene foglalkozniuk.

mert amugy -es ebben nagyon egyezik a sztorink, Pierre, gyonyoru orszag Portugalia. ugyhogy a rendornek tett igeretem ellenere csak ajnlani tudom. CSAK KOSSETEK BE MAGATOK!

Manyizga (törölt) 2007.07.05. 13:59:33

Az ilyen esetek mindig meggyőznek arról, hogy nekem továbbra sem szabad csak nyugati irányban elhagynom az országot autóval, mivel én itthon is vonzom az összes ilyen hülyerendőrt...

Bit Rot 2007.07.05. 14:04:09

Azért szánalmas, ahogy a magyar viszonyokhoz szokott autós azt hiszi, hogy külföldön is megy ez a "nem is én vezettem az autót, hanem hozzártartozóm, nem is az én autóm, hanem a cégé, bizonyítsa be, hogy maga rendőr" szöveg!

Szánalmas :-(

Gyorsan hajtottál? Igen.
Jogos a büntetés? Igen.
Akkor fizesd be!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.05. 14:09:20

Konzulátus jó! Anélkül el sem szabad indulni! le kell írni a konzulátus telefonszámát, mert csak ők tudnak neked segíteni akármilyen ügybe ha belekeveredsz külföldön.

minket is kihúztak a szarból amikor sarajevoban 120€ -ra akartak lenyúlni az ottani BKV-sok úgy hogy a villamoson nem müködött a digitális jegykezelő, és mire átértünk volna a másikhoz (csak 2 db van a villamos elején, és a végén) útközbe lekapcsoltak... és nem voltak hajlandók megérteni azt hogy szar, és ezt nem voltak hajlandók kipróbálni sem.

mondtuk nem fizetünk mondták police, monduk ha ti police akkor mi konzul. ők nem hívtak police, mi hivtunk konzul.
bkv-sok taplók voltak, és nem tágítottak, és tulajdonképpen bizonyítani sem tudtuk hogy szar volt a jegykezelő. de konzulbácsink elintézte. csak 20€-t kelett fizetnünk összesen.

Charlie Drop 2007.07.05. 14:10:58

Eh, nem mondok semmit ugyanígy jártam, csak szerbiában, az ott élő rokonság/ismerősök mondták ott még a rendőr az atyaúristen, tehát ha azt mondja akkor úgy van.

Bár Szlovénia már "Európa", de lehet a rendőröket méág nem nevelték át. Én javaslom, hogy ilyenkor a kinti konzulátustól kérj segítséget...

alitta 2007.07.05. 14:12:26

Érdekes!
Tunéziában bérelt autóval közlekedtem.
Körforgalom kellős közepén megálltam (szinte minden ilyen helyen áll rendőr)
Besétált, útbaigazított, megállította a forgalmat, hogy könyebb legyen kihajtanom!
Ott arab világban nem szopatják az európai turistát, hanem segítik.

homár molla2 2007.07.05. 14:15:33

TH, UAZ-zal meg se kell állni a rendőrnek.

Madmoazell 2007.07.05. 14:20:05

Ahogy én kiolvastam itten nem ez volt a gond. Ha valaki szopatni akar, akkor fog is. Ez a rendőrökre halmozottan igaz.
Amúgy Szlovénia tényleg gyönyörű hely, kár, hogy ezzel elrontották nektek.

TH 2007.07.05. 14:21:45

homár molla 2007.07.05. 14:15:33
Ez is egy megoldás...

BushDoctor 2007.07.05. 14:26:09

JohnZero...

Elolvastad a cikket, vagy csak csipőből tüzelsz ????

A "sértett" világosan leirja hogy NEM hajtott gyorsan !!!
Vagy te is rendőr vagy ? :O :P





tapeta 2007.07.05. 14:26:42

sirály a sztori!
Makó úr, mehet a bőrpapucs az úrnak!!!

DonCiccio 2007.07.05. 14:30:32

Ezt a "...majd jól behúzok a rendőrnek..." dolgot javallom gyorsan elfelejteni.
Európában nem szeretik, nagyon megmorcosodnak a közegek tőle és az jó sok veréssel meg fogdával jár(hat). Kínában pedig akár ki is végezhetnek érte.
Náluk már az is 5 év letöltendő, ha az intézkedés közben hozzáérsz vagy megérinted a karját egy rendőrnek.
A levél stílusa tetszett, de azt gondolom, hogy akár 63-mal is mehettél.
Arrafelé nem divat a lehúzogatásnak nevezett össznépi társasjáték, kapnak ugyanis megfelelő fizetést.
Olaszországban pedig direkt utaznak a magyarokra, derék őreink honfitársaik elleni itthoni fellépéseit kompenzálandó.

padisah 2007.07.05. 14:30:53

alitta, az nem az európainak hanem a nőnek szólt - szerintem

a sztorira visszatérve, ami szerintem is jó volt, eszembe jutott, hogy most biztos született egy másik blogbejegyzés, szlovénul, az ottani tékozló homárba, ahol elmeséli a rendőr hogy milyen köcsögök ezek a magyar túristák, idejönnek gyorshajtani, aztán amikor rongyos 20 eurót kéne fizetni nekiállnak rinyálni, meg trükközni :)

gondolom a "vánszorgás" amit a szerző említett lehetett azért 63 km/h, ami lakott területen itt is sok, azért ha valami jogos azt illik kifizetni

marsellus wallas (törölt) 2007.07.05. 14:32:08

a rendőrök mindehol faszok, mert csak azok mennek rendőrnek. kész
meg kellett voln averni...
kész.


tij

További magyar hang 2007.07.05. 14:36:29

Rippes:
Nem volt bekötve az öved, de azért gyomorbarúgnád a rendőrt amiért megbüntet. Gratulálok! És akkor csodálkozunk, hogy mindenki utálja a magyarokat.

Énbiz' · http://nemcsalokadot.blogspot.com/ 2007.07.05. 14:36:52

Déli irányba úgy szoktam elindulni autóval, hogy a jogsiba teszek 10 Eurót. Amikor a rend éber őre megállít -akármiért- kinyújtom, ügyes mozdulattal kiveszi, és továbbot int. Az egész 10 másodpercig tart, és nem idegeskedek.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.07.05. 14:42:22

JohnZero 2007.07.05. 14:04:09
A levélből egyértelműen kiderül, hogy nem volt gyorshajtás, meg bizonyítás se.

ALCU 2007.07.05. 14:52:53

Érdekes a sztori, klassz a stílus, DE:
biztos hogy megéri szaros 20 EUR miatt balhézni? Értem én, hogy elvek meg minden, de abba gondolj bele, hogy a te szabadidőd is pénz...
Két éve Horváto-ban lőtt le egy rendőr 60-as táblánál 89 -cel, és nagyon befostam. Azt hittem nagyon szemét lesz, mert nem túl jó hírek jártak az ottani rendőrök magyarokkal való bánásmódjáról.
300 kunát kért mindössze (minimális büntetés, volt egy táblázata is), és mikor nem kértem a papírt, az útlevelemmel együtt visszaadott egy százast. Elköszönt és jó utat kívánt.

Aaronka 2007.07.05. 14:54:05

A sztori naon süti. Én el tudom hinni, hogy igazad volt, de azt is, hogy tényleg kicsit gyorsan mentél.
Nekem egy hülye kamionos kollégám járt úgy Belgiumban, hogy jó magyarosan meg akarta kenni a belga rendőrt. Az előszőr nézett rá bután, majd feljelentette vesztegetésért. Asszem 2év EU stop lett a srácnak. Járhatott a románokhoz, meg Dubaiba papucsot szállítani.

Vickk 2007.07.05. 14:57:33

A rendőr nem volt korrupt, számlát adott, jegyzőkönyvet csinált. Akkor mi a rézizéjű bagolyért hazudna? Kicsit sántít a történet, szerintem más lehetett az máshogy. Tényleg elhiszem, hogy most a szlovének sajnálkozva olvasgatják valami blogon a habzószájú magyar turistás sztorit, aki beszól a rendőrnek.

Andie 2007.07.05. 14:59:27

Tényleg kár velük kekeckedni. Én már mikor irtad, hogy elkezdtél reklamálni, akkor tudtam, hogy veszett ügy. Egyszerüen ki kell fizetni kussban és kész. Bármilyen megalázó és szemét dolog is. Eleve vesztett helyzetben vagy, mert nem beszéled a nyelvét, és túrpista vagy. Innentől kezdve tudja, hogy azt csinál veled, amit akar. Bevisz az örsre, ott tart 3 napot, aztán max elenged. Vállalod? Nyaralás kellős közepén/végén/elején? Megér 20 eurót? Naugye.
Teljesen mindegy, mivel fogott meg, ha nem a 63-as számot mutogatja, hanem csak tartja a markát és kész, akkoris fizetni kell. Ö a rendőr és vele van az erő.

2x jártunk busszal görögben, át jugón (tudom, má nincs), macedónián, stb. A buszosok eleve fel voltak készülve. Cigi, sör, kóla, kp. Átlag 200 km-enként megállitottak minket. Utaztak a turista buszokra. Copilot kiszállt, hányan vagytok? Fünf? nesze, 5 kóla, hüjegyerek, go tovább. Ennyi.
Egy helyen szivtuk meg, a jugó|macedón határnál. Épp őrségváltás volt, kicsit később értünk oda, mint terveztük. Úgyhogy a jól bejáratott szökepicsa, aki tán a Bomba energiaitalt szerette, már elment, helyette egy szőrös csicskaharavicska picsa ült a kutricában. Elvette az útleveleket, és elvonult. Fél óra múltán érdeklődtek a sofőrök, és elhajtotta őket. Kérdezték mit kiván? Semmit. Sőt, mingyár kipakoltatja a 100 embert, csomagokkal együtt, vámvizsgálat. FAsza. Hajnal 1-kor, kellemes.
Újabb félóra, újabb érdeklődés, mármár könyörgés, hogy mondja má meg a k..va annyát, mi a f..szt akar enni, inni, mire vágyik? Na kibökte, hogy csoki. Milka csoki. Neszebammeg. Azt nemhoztak. Honnan keritesz a senkiföldjén, hajnal 1kor milkacsokit? Végső elkeseredettségükben bemondták a buszon, hogy neme vane valakinek ilyenje. Hát mázlinkra volt egy csajszinak, kissé olvadt, de még egyben.
Megkapta, továbbengedett.
Kellemes nya(ra)lást!

feketeparduc 2007.07.05. 15:01:29

Ne menjünk a Balkánra, ott minket (magyarokat) nem szeretnek. Go West .

getinaf 2007.07.05. 15:01:47

Igen, Aranytoll-Díjas a sztori.
De mégiscsak az az igazság, hogy-külföldön legalábbis-a rendőrnek van igaza.Főleg déli országokban.
Jól van EU, de hát ugye próbálj meg a rendőrnek értetlenkedni, mondjuk az osztrákoknál, vagy a németeknek mondjuk Basel közelében, ahol eleve géppisztolyos támogatással vesznek ki a kocsiból.
Ugyanmár!picsábamán módszere az, ami működik.ez van.

SLAVE_ 2007.07.05. 15:03:58

Én évekig jártam Szlovéniába, soha nem találkoztam ilyesmivel, szerintem nem jellemző. Az emberek és a rendőrök velem mindig barátságosak voltak. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy van néhány ilyen rendőr is ott, mint ahogy mindenhol, itt is! Lásd október 23.-át......
Mondjuk, az osztrákok pökhendisége végül is meglehet bennük is...

(s)zabigyerek 2007.07.05. 15:05:11

20 euró? Olcsón megúsztad. Nálunk kevesebbért elvisznek agy belvárosi mellékutcába és csúnyán megszexuálnak. Ja és nálun 5-en vannak...

Verbalis Inkontinencia 2007.07.05. 15:12:29

Mi anno, egy rekesz szlovák sört vittünk magunkkal valuta gyanánt, h. a határnál minden simán menjen...rendőrökkel nem volt gondunk, csak míg a szlovák-magyar határnál már nem pecsételtek, addig a délebbi vámosok (magyar, horvát, de még az osztrák is egyszer) szívóztak gyakran, h. miért nincs pecsét, nem tudom, miért hiányzott ez nekik mondjuk 94-ben...de Zlaty Bazant megnyugtatta őket

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2007.07.05. 15:14:55

Háát.. kellemetlen lehetett, érdekes, h egyedül volt a rendőr, meg tényleg szép a leírás. Talán jogos volt, talán nem a dolog nem voltunk ott, hogy biztosan állítsunk bármit is.
Az azonban kitűnt, hogy nem éppen az együttműködésről volt szó... Ha nyilvánvalóan a lehúzásra megy a dolog, talán olcsóbban is megúszhattad volna ha nem hisztizel. Ha meg jogos, hát akkor ott ez a szokás.

Van ismerősöm akinek van egy apróval teli pénztárca a kesztyűtartóban vagy 2817 Ft-al... Már többször felajánlotta, hogy csak ennyi van nála, de odaadja a kínai karóráját is... eddig mindig elküldték a francba ha apróságot követett el.

Anonymus A27 2007.07.05. 15:16:23

Látom, itt sokan a volt Jugoszlávia többi tagállamához akarják hasonlítani Szlovéniát, amely országtól mind gazdaságilag, mind kulturálisan kb. 25 év választ el, ha nem több.

A lényeg: hülyék mindenhol vannak. Hol több, hol kevesebb. Szlvéniában szerintem egész kevesen, de Te kifogtál egyet. Pech! Nekem eddig csak pozitív tapasztalatom volt ebben az országban minden területen.

Verbalis Inkontinencia 2007.07.05. 15:16:25

Andie, én is hasonlót írtam az előbb, csak épp eltűnt...
ezek a vesztegetésre utaznak.

Énbiz' · http://nemcsalokadot.blogspot.com/ 2007.07.05. 15:17:42

(s)zabigyerek!
Oszt vendéghajad van-e?

(s)zabigyerek 2007.07.05. 15:19:48

picsábamán,
hagymával, vagy anélkül?

Andie 2007.07.05. 15:21:56

Verbalis : soxor nekem 10-15 perc után jelenik meg, amit ide beirtam. Valszleg a hosszúságától függ, hogy mennyi idő alatt moderálja át a rendszer. sztem a Te hozzászólásod is rögtön megjelenik...

disco diva 2007.07.05. 15:31:31

Dr Batz papucsban vagy anelkul az emiratusokban MINDIG a kulfoni a hibas meg akkor is mikor nem. Veszekedni sem erdemes. A papirt full arabul toltik ki. Ugyhogy szerintem meg a 20 Euroval jol is zarult az ugy.

Dr. Trebitsch 2007.07.05. 15:38:39

getinaf, Basel nem Svájcban van?

Neménvótam 2007.07.05. 15:39:09

Be kell kötni az övet és akkor nincs gond.

alix 2007.07.05. 15:47:25

Helo!

Velem ugyanez a tortenet esett meg Boszniaban, ugyanaz az orion urhajos kutyu csak nekem 60-as tablanal volt 83. Mi viccesebben zartunk, mert edesapammal voltam mindketten perfekten beszelunk nemetul meg angolul, es kb 15 perc alatt ugy lemostuk a ket rendort hoyg fizetes nelkul elengedtek:)Az elso 2-3 percben meg probalkoztak nemetul es angolul, de tudasuk eleg csekely volt, ezert tovabba papiron kommunikaltunk. En akkor kaptam vegleges rohogogorcsot amikor megmutatta a muszert a 83-mal es erre edesapam megkerdezte tole nemetul, hoyg miez ennyi vizilovad van? Mondtunk nekik mindent amit tudtunk, apam elkezdett veluk alkudozni a buntetesrol ami 25 eurorol indult es amikro 5 euronal tartottunk apam benyogte hoyg nincs nala euro(de volt),az lett a vege,hogy valoszinuleg valogatott bosnyak karomkodasok ozone kozott magunkba fojtott rohogessel beultunk a kocsiba es olyan gyorsan elmentunk ahoyg csak lehetett.

Vas A Ló 2007.07.05. 15:54:33

Van egy lehúzós sztorim, tanuljatok belöle:

Miután megnéztük a várat, áthajtottunk Vajdahunyadon.
Ahogy kiértünk a városból, túljutottunk egy kaptatón, a lejtö alján, az országút jobb padkáján sok kamion ácsorgott. Kilépett egy rendör, és leintett minket is. Állt ott egy rendörautó is.
Hárman, 3 motorral voltunk, illedelmesen leálltunk, egymás elé, szép sorban, pont a rendôrautó elé (ott volt hely).
A zsaru szólt, fáradjunk a kocsijukhoz. A rendörautóban ülö egyenruhás tört angol/németséggel elmagyarázta, hogy Vajdahunyad belterületén 58-cal bemértek minket, és mutatta a román Kresz-könyvet, hogy ott biza csak 50-nel szabad menni. Kissé megkönnyebbültünk, mert mi inkább 80-nal haladtunk, mert széles és üres volt a fôutca.
Vártuk a folytatást. (Közben hallottuk, ahogy a rádión valaki vakerál neki, ír is közben, biztos a városi trafipaxos kollega. A rendôr felolvasta a vétkes rendszámokat. Az elsô stimmelt, a másodikban téves volt az utolsó betû és szám, a harmadik teljesen fals volt... Ennek ellenére beismertük bününket, gyors alku, aztán húztunk tovább.

A követketô kiállásnál elgondolkodtunk (csak b-szta a csörünket a dolog), miért pont 58, miért hibáztak a rendszámok? És villámként jött a felismerés: nem volt semmilyen trafi a városban! Az ácsorgó rendôr leintett minden külföldi jármüvet (a sok kamiont), a kocsiban gubbasztó társa meg ott írta fel a rendszámokat, amikor azok leálltak elôtte (vagy mögötte - tükörböl).
Tudták, a széles és üres úton jó eséllyel mindenki megy legalább hatvannal. A külföldiek pláne. Nem reklamálnak és nem tudják a trükköt!
Mivel mi egymás elé álltunk a motorokkal, az autós zsaru csak az utolsó rendszámot látta jól, az elôtte lévôt kevésbé, és a legelsôt meg egyáltalán...
Mi meg még örültünk, hogy ennyivel mértek be. :)

Na, csak okosan külföldön!

getinaf 2007.07.05. 15:55:45

igazitrebitsch!
De igen.Tehát úgy azon a környéken, egész konkrétan Franciaországból visszafelé(nem emlékszem a határátkelőre egész pontosan, de nem is akarok utánanézni), nem is egyszer.No mondjuk az igaz, hogy ha ott paraszt a rendőr, azt 10-20-50-100 euróval nem oldom meg.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2007.07.05. 15:55:55

DonCicco, elárulom neked, hogy de, divat a lehúzás Szlovéniában is, de továbbmegyek, Horvátország, Szlovákia és majd mindenhol, ami közel van más államok határaihoz. Szlovákiából ne is gyere úgy haza, hogy nincs a trácádban egy kis maradék 2000 korona, a horvátok is erőteljesen mérnek minden városban/kis faluban pl. Plitvicétől visszafele, de még Ausztriában is beszedtünk a határ előtt egy remek kp-s büntit nemrég, mert ott volt valami korlátozott sebességű szakaszt jelző tábla, mi meg mentünk rendesen, mint előtte a pályán. Szlovákiában meg tök mindegy, mit csináltál, rádbizonyítja. A horvátoknál nem mindig szemetek, az osztrákok be is bizonyítják, egy szavad nem lehet.

a rekettyés 2007.07.05. 15:57:33

Pár éve ukrajnába kellett utaznom nem olyan messze a határtol. Visszafele egy benzinkuton megálltam kávézni és szendvicset tolni az arcomba. Mikor fizettem euroval /még itthon mondták jobban járok ha azzal fizetek mint grivnyával/ egy rendör ált melletem épp cigit vett és bámulta ahogy fizetek.
A benzinkuttol kb 10kilométerre megállit ugyanaz a rendör és ékes magyarsággal közli hogy ez az ut ahol megyek egyirányu. Mondom vigyorogva ne má' nincs is kint semilyen tábla és mind két irányban jönnek mennek az autok söt kamionok is. Ö csak fapofával mondja akkor is egyirányu... Utána kinyögte hogy 35euro a büntetés. Akkor esett le hogy a benzinkutnál kihesszelte mennyi pénz van nálam és pont annyira vágott meg. Mikor kifizettem csak annyit mondtam neki nyugodtan azt is mondhatta volna hogy adjam neki a pénzem mert különben bevisz vagy megver akármi.
Erre sértett arcot vágott és elviharzott.
Azota is szivembe zártam azt a gyönyörü és kedves országot.

motor1 2007.07.05. 16:20:45

Ugy ket eve Berlinbol jottunk haza apa ladaszamarajaval, fullosan megpakolva, mert koltoztettem haza a baratnomet.
Szerencsesen megjartuk az utat, mar budapesten voltunk, tul ezerparszaz kilometeren, s volt mar ugy ejfel, a reakcioidom pedig mint egy eticsiganak.
a nagykoruton haladtunk, kulso savban egy Keleti kamion, belso savban egy suzuki swift koztuk meg mi.
Egyszercsak Sargara valtott a lampa, elkezdek fekezni, azonban a ket masik versenyzo inkabb beletapos a gazba.
Persze mind piroson mentunk at, de a mi farunk volt a legutolso.
Megallit ket fakabat 2 keresztezodes mulva, hogy ez bizony feljelentes, meg 25 buntetopont, meg fujam meg a szondat.
Mivel termeszetesen nem ittam, igy egy kicsit megenyhultek, elkezdtek kerdezoskodni, honnan hova, miert, meg mi ez a sok cucc? ( a lada orra egnek allt, mitha eppen felszallasra keszulodne.
Mikor kiderult, hogy Berlinbol jovunk hazakoltozni, ra is tertek, hogy bizony megoldhatjuk a problemat mashogy is.
En orultem, hogy egyben vagyunk, nem tevedtunk el, nem robbantunk le, mind megvagyunk. Mar teljesen beletorodtem a dologba, hiszen a buntetoponton kivul, na meg persze a 30 ezres birsagon kivul nagyobb szivas is erhetett volna.
Nem akartammegerteni a dolgot, hatha csak be akarnak palizni, aztan meg majd feljelentenek mindennek a tetejebe.
Dehat a rendorok csak szajkoztak, hogy mas megoldas is van, hat mondtam, hogy a hataron az utolso forintunkat is eltankoltuk, kizarolag euronk van.
Nahat ennek ugy megorultek, hogy meg se neztek, mit adok a kezukbe.
Szepen osszehajtogatott 20 eurost csusztattam at, osztozkodjatok vazzegh.

ikarus 2007.07.05. 16:54:25

hát mi most jöttünk haza hétvégén Horvátországból, ilyen kézi remek trafipaxxal kaptak le minket is...

ráadásul még nyugodt is voltam, láttam a rendőrt, szépen 90-nel mentem, mondom városon kívül vagyok... hát nem voltam, pedig már kilometerek óta max fák és bokrok voltak az út mellett... szóval mutatja ezt a kézi ketyerét...

nézem 91, mi a probléma? (tudott elég szépen angolul) aszondja 50 m múlva ottan a város vége tábla a bokor után...

remek, 500 kuna, vagy 70 euro...
ki köllött pengetni, nem kötekedtem, persze ott is felmerülhetett volna, hogy az az érték tényleg a mi kocsinkra vonatkozott-e, mert egy szép horvátokból álló csapatban autókáztam és pont előtte mentek el mellettem, de én lettem megállítva, ez van...

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.07.05. 16:59:32

A rendőrsztorira akkor én inkább nem mondok semmit. A magyar yardok sem jobbak.

oooyee 2007.07.05. 17:09:22

állcsúcson vágni, nem rugdosni, nem köpdösni. DNS!

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.07.05. 17:15:41

Tavalyelőtt Horvátországban nekem dettó ugyanez. 60-as tábla, jobbkanyar, sziklafal, a kanyar után azonnal ott a rendőrautó, gyakorlatilag észrevehetetlenül. Mivel hazafelé jöttünk már, pénzem meg fogytán, DIREKT nagyon figyeltem a sebességre, meg amúgy is lassítottam volna a kanyar miatt.

Leintett egy kb. 25 éves srác, mutatja a mérőpisztolyt, hogy 78. Ha 68-at mutat talán nem vitatom, de teljességgel kizárt, hogy 78-cal mentem. Mondom neki angolul, hogy kellene vmi fotográfia is, mert ez így elég gyenge. Ő meg csak azt hajtogatta, hogy 600 kuna. Vagy 100 euro. Vagy 100 dollár. No ezen a ponton kezdtem kicsit ideges lenni, mert teljesen egyértelművé vált, hogy saját zsebre dolgozik. Mondtam neki, hogy lófaszt se fogok fizetni nem 100 eurót, tőlem be is vihet. Meg mondtam neki azt is, hogy amíg itt cirkuszol velem, egymás után húznak el az autók ténylegesen legalább 80-as tempóban. A végén ő unta meg, szó nélkül levágta a motorháztetőre az irataim, beszállt a rendőrkocsiba, és úgy be..szta az ajtaját, hogy azt hittem kiesik a helyéről.

Mint itthon később megtudtam, járhattam volna rosszabbul is... De akkor is a kurva anyját az ilyennek.

dark future · http://www.andocsek.hu 2007.07.05. 17:33:26

Ja, még egy jótanács: csak annyira kell tudni beszélni külföldiül, mint a zsernyák. Ha nekimész normális angolsággal/németséggel, azt egyrészt valószínűleg nem érti meg, másrészt frusztrálja és irritálja. Érdemes tehát bézik angolsággal próbálkozni, mint pl. "if no photo then no money", "it is not my speed", "no money, i go back to Hungary now"
ezeket lehet felváltva ismételgetni :-)

chimie · http://addict.blog.hu/tags/brief 2007.07.05. 18:18:27

khm. mintha itthon is ugyanilyen k*cs*g*k lennének a rendőrök.

BiG_ 2007.07.05. 18:40:24

Asszem megoldás lehetne egy hitelesített tachográfot szerelni az autóba, azzal vitatkozzon a baromja. Ja, persze, ez azt is jelenti, hogy tényleg be kell tartani a sebességkorlátozást, mert azt is mutatja a kütyü, ha 20 km-rel arrébb épp átléptük a hangsebességet...

Üdv!

RollingBoxer 2007.07.05. 20:22:51

feketeparduc 2007.07.05. 15:01:29
Minket Magyarokat itthon sem szeretnek.
Hova menjünk nyaralni? A Holdra?

SkyWalker a texas-i lotyó 2007.07.05. 21:05:13

A stílusért (mármint az írásodért) tényleg le a kalappal!
De...
Nem ér többet Neked a családod békéje, a nyugodt utazásotok annál a pár koszos fillérnél?
Itthon is megtanulhattad volna már, a közeg, az közeg. Ő mond x-et, te x mínusz 2-t, aztán kiegyeztek x plusz 1-ben. Ilyen eccerű, oszt jó utat!

kopaszfeketemercis 2007.07.05. 21:16:20

Ezek köcsögök,az összes románnak-szerbel-meg a többi balkáni néppel 1üt!Csak görögbe menjetek nyaralni,ott szeretnek minket!

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2007.07.05. 21:22:48

engem boszniában akartak megállítani. ember bokor mögött lőtt ezzel az orionos-radarpisztollyal, a spanja meg utána ötven méterrel kiugrott az útra szintén a susnyásból és tekert a tárcsájával. baszki, alig tudtam kikerülni és nyomni a gázt... :)

SkyWalker a texas-i lotyó 2007.07.05. 21:28:12

Nem annyira sikerült a link.

De ha a "Postcode,City, area" mezőbe beírjátok , hogy Athen, akkor működik.

Fasz vagyok.

De te is.

SkyWalker a texas-i lotyó 2007.07.05. 21:30:34

Bocs, Mergás!

Lehet, h. departure=Olaszliszka?

Akkor még nagyobb fasz vagyok.

De te is!!!

cookac (törölt) 2007.07.05. 21:50:11

aki van olyan hülye, hogy a balkánra megy pénzt költeni, az meg is érdemli, hogy szopassák; mellesleg 20 euróért ennyit vergölődni... öcsém, te nagy lúzer lehetsz

., (törölt) 2007.07.05. 21:54:23

Horváthország mióta Balkán?
Először is: Horváthország ősi Magyar föld.
Másodszor.
Szlovénia is. Meg akkor legyen Olaszország is. Legalább az Isonzóig

csuf (törölt) 2007.07.05. 22:17:25

egyszer makedóniában , mikor már semmibe nem tudott belekötni az intézkedő közeg , az addig "inaktív" kollégája egyszer csak elsomfordált a busz hátuljához , majd kisvártatva visszajött , hátrahívott és mutogatni kezdte , hogy hiányzik a "H" betű. képes volt a parasztja lekaparni , csak hogy neve legyen a gyereknek , legyen miért beszedni azt a 20 eurót.

2007.07.05. 22:20:28

Tanulsag: kulfoldon ugyanolyan kocsogok a rendorok, mint nalunk. Volt rajta azonosito? es kulonbenis: orulj, hogy nem eroszakolt meg!
JohnZero 2007.07.05. 14:04:09 : szerintem te ott voltal osszel a tunteteseknel es lotted az engedely nelkuli puskaddal a melosokat...

monyilló 2007.07.05. 22:41:32

szoptál rendesen cimbora!!!

naponta 3x 2007.07.05. 22:48:10

én még csak a balkánon találkoztam ehhez hasonló tapló rendőrökkel. valami elementáris utálat vesz körül minket a rendszám és az utlevél láttán. akár büszkék is lehetnénk rá, hogy az amugy nyilván intelligens és halál korrekt balkáni rendörtipusból mindig kihozzuk a vadállatot. én azt mondom, ha kiteszed a lábad valamelyik szláv országba, kösd fel a gatyát, szedd elő az apró eurót, és próbálj meg a haladásra koncentrálni, az idő pénz!

BöszmeBivaly 2007.07.05. 23:29:28

Nem tudom, mit kell úgy kiakadni a radarpisztolyon, a híres Ámérikában a sheriff mindenféle eszköz nélkül is simán megállít, ha ő úgy _érzi_, hogy gyorsan mentél. Aztán velük meg fokozottan nem jó okoskodni..

Kenseth 2007.07.06. 00:03:31

A szerb rendőrökről: egyszer ejszaka a Belgrád-Nis autópályán meg akartunk állni, de nem találtunk benzinkutat, úgyhogy végül is megálltunk egy sima kivilágítatlan parkolóban (csak WC+kaja volt a program, nem kellett semmi más). Két percen belül ott volt mellettünk egy lepukkant Zastavában két rendőr. ők nem tudtak magyarul, angolul, németül, mi nem tudtunk szerbül, de megkérdezték, hogy "Problem?", mi ráztuk a fejünket, mutattuk a szendvicseket, ők elköszöntek és elhajtottak. csak kiszúrták, hogy kivilágítatlan parkolóban állunk, és azt hitték, elkél a segítség.
visszafele megállít, mondott valamit (saját nyelvén, gondolom útlevelet kért), felmutattam neki négy útlevelet, meg se nézte, csak intett, hogy mehetek. még szerencse, két kocsival mentünk összesen nyolcan, a két kocsi közti embercseréket az útlevelek nem nagyon követték, úgyhogy a kocsiban ülő négy emberből kettőnek vagy háromnak nem is volt ott az útlevele :) (persze ha kötözködik, megállt a másik autó is kb. 100 méterrel arrébb, úgyhogy meg tudtuk volna mutatni a valódi útleveleket is - de nem kellett).
Úgyhogy a szerbekkel nekem eddig semmi bajom, sőt.

Megdobbent 2007.07.06. 05:45:32

Hujemagyar ilferos auton mennyen csak a horvatokhoz. Feleszu idiotak. Nem reszletezem, de a szembeparton europa talalhato csaknem feleannyiert... na mindegy, csak mennyetek dogivel horvatba, merazjo :PPP

Egyszer volt szerencsem tankolni atmenni romaniaba, az is jofejseg volt:

Ahany rendor megallitott (azon a 300 meteren az elso kutig a hatartol) annyiszor egy kerek magyar szazas a tarfia, csak mert csak.

Visszafele mar kishazankban hatar utan leint vamtiszt: na akkor o most beszall es elvisszuk a kovetkezo varosig, mert miert ne? Wehe kabszerkereso kutyaval :>>> Kozben az ulsesek alja meg kitomve cigivel :PPP Utaaaalom :)

bobolysza 2007.07.06. 07:58:23

1990-es évek végefelé irány Görögország. Repülővel Bulgáriába, onnan a kaland kedvéért (na az lett) busszal Görögország tengerpartjára. Repülő Budapestről 1 órával korábban indult, melyről hogy-hogy nem, elfelejtették értesíteni az utazáson résztvevők összességét. Aki korábban kinnt volt, ment, aki nem, az itthon maradt. Bulgáriában - National Airport - mosdo az nincs. Volt valami koszos lyukféle, ahol a még koszosabb WC-s néni 5 DM-et kért egy pisilésér. Mivel volt nálam bolgár nemzeti valuta, és beszélem nyelvüket, mondtam, hogy azzal fizetek. Nem, nem, német márka és 5. SOS volt a dolog, adtam neki egy 10 DM-est, mert annyi volt nálam a legkisebb. Rendesen vissza is adott jó kemény magyar forintban (itt elég érdekesen néztem) mintegy 30 DM-nyi összegből. Természetesen az illemhelyet használni nem lehetett, az ott fellelhető állapotok miatt. - milyen naív gondolat: wc-re menni Bulgáriában :o)
No, majd a buszon, gondoltam. A sofőr közölte - görög srác volt, amúgy rendes a szentem -, hogy bocs, de nem hozta el a WC kulcsát. Kínvigyor/vicsor: hát majd később. De a bolgár-görög határig azonban nem álltunk meg. Ott ki sem szállhattunk a buszból, ám az összes csomagot kipakoltatták a bolgár vámosok, majd miután a busz állt kb: 3 órát a napon, és a hőmérséklet kezdett a buszbam 50 fok fölé menni (Celsius-ban), elkezdték nyitogatni a táskákat, és szó szerint kidobálni a ruhákat-holmikat a földre, úgy vegyesen (ki-ki vadássza le később a magáét). Anyukám tanácsára hallgatva, az utazótáskám zippzáras részére pici lakatot tettem, mely akkoriban kezdett divatba jönni. Lakat persze lezárva volt. Vámos rángatta a zárat jobbra-balra, semerre sem nyílt a táska; kérdeztem az idegenvezetőt, hogy vigyem-e a kulcsot, mire mondta, hogy ne, majd ha kérik, különben kapirgálhatom én is a cuccom a koszos flaszterról. Mázlim volt, mert visszadobták a busz csomagtartójába oly erővel, hogy a túlsó oldalon a falának csapódott. Csak ruha volt benn, nem volt gáz. Az már igen, hogy utána leóbégattak mindenkit a buszról, hogy csináljunk rendet abban a disznóólban, amit ők, a vámtisztek a busz körül találtak. Mindenki lement segített a többieknek. Volt velünk egy kisgyerekes család is, a picinek szintén kellett volna a toalett. Az nincs a vámirodán - mondták az illetékesek, csak kb: 50 m-el arrébb, egy bokros résznél. (3 fa bódé volt) Elindult volna a gyerkőc, de visszarángatták, hogy amíg az útlevelek ellenőrzése folyik, senki nem megy sehová. Újabb 3 órát álltunk a busz mellett a napon, néha megbújva egy beálló kamion árnyékába, mikor kijött egy több dekort viselő egyenruhás, és néhány szót váltott a sofőrrel, meg az idegenvezetővel. 5 karton Marlboro + 5 üveg whisky átadása után 10 perc elteltével indulhattunk. Szegény gyerkőc vágyakozva nézett a toalettnek kinevezett 3 fabódé felé, de nem engedtek senkit sem oda, hogy használhattuk volna. Mivel akkoriban még a benzinkutaknál nem volt divat a nyilvános illemhely, ezért a célállomásig nem volt több alkalom arra, hogy bárki elintézze sürgős dolgait. A helyi közlekedési stílus életveszélyessé tette azt, hogy a busz az út szélére leálljon, és parkoló sem volt. Este 11-re értünk le a szállásra. Szerintem a csoport által elfoglalt szobákban mindenki a WC-ért versengett azon az estén.
Tanulság: soha többet busszal arrafelé, csak repülővel. Ha meg nem lesz pénzem repjegyre - hát inkább itthon maradok, bár lehet, hogy azóta változtak kicsit a dolgok.

kopaszfeketemercis 2007.07.06. 08:26:42

Skywalker,te lotyo!Gyere át hozzánk,itt vannak a haverjaim is,csinálunk egy jo kis Gag-bang-Bukakke partyt! ui:Remélem birod az anált:-)

tehenke 2007.07.06. 09:53:34

Ezt a jelenséget úgy hívják, hogy baksis. E rendőr azt akart tőled. Ez kicsiny hazánkban is megvan, csak itt már állami szinten elvárják, és minden kiskirály, hivatali szarka beszedi. Attól hogy itthon számlát ad róla, vagy nyugtát, attól az még baksis marad. Ők úgy szedik, mi így.

fruktózmütyür 2007.07.06. 09:59:34

A történet felháborító, az erőltetett poénkodás meg idegesítő. Kár.

2007.07.06. 10:31:43

Menjél a BALATONRA nyaralni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Charlie Drop 2007.07.06. 10:49:53

Kenseth-szel egyetértek...
mostanában a szerbek nem lehúzósak, amikor engem megvágtak csak kicsit volt igazságtalan...

instant vízpor 2007.07.06. 11:28:32

Hát igen... A baksis ősi magyar szokás. A tisztelt országgyűlési képviselőm mesélte pár hónapja, hogy ha ő megy Pestre, akkor a csomagtartóban ott figyel minimum 10-20 liter pálesz, mert attól könnyebben megnyílnak előtte az ajtók, ha megy ügyintézni.
Az meg külön poén volt, hogy egyszer beleszaladt egy razziába, és a fakabátok országgyűlési képviselős igazolványostul megvágták egy tizesre, mert nem volt származási igazolása a páleszhez. :D

Imi60 2007.07.06. 12:47:37

Valahogy így jártunk 2 éve mi is Szlovéniában, Bovecnél. A végén kiderült, hogy a tag kicsit beszélt magyarul. (Hogy mi minden hangzott el, és arcizma sem rezdült.....)
Vasárnap büntetett bennünket 5000 tolárra(akkor még az volt) az eurót a testvére kocsmájában, hihetetlen (nekünk rossz) árfolyamon váltatta át. Hiába, Szlovénia sem Európa !

Melankólika 2007.07.06. 14:08:10

ÉÉÉÉs igen, a szaros helyzetet egy várandós nő oldja meg! Tuti tipp külföldi száguldozáshoz. Az lett volna igazán cifra, ha szegény nő ott kezd el kamu vajúdni.

baki1234 2007.07.06. 14:50:09

Velünk ez Bulgáriában történt meg. Ugyanez a kézi sebességmérő 72-öt mutatott 50 euro lett volna a büntetés amit egy helyi bankban kellett volna befizetni, és mikor megkérdeztük, hogy nem tudnánk-e helyben elintézni akkor már csak 25 euro volt a "bírság" és mér az 50-esből is visszaadtak!
Tipp: Délen le kell kapcsolni a fényszórót (azokban az országokban ahol nem kötelező) mert ha föl van kapcsolva akkor a rendőr már távolról látja, hogy külföldi autó.

SkyWalker a texas-i lotyó 2007.07.06. 16:03:53

Merdzsós!

Tudathasadt személyiségem Walker részével bármikor meg tudom védeni magam körbepörgő rúgással.

Úgyhogy csak óvatosan!

at 2007.07.07. 15:53:35

Belvárosi étterem, angol vendégek, 2 kávé,számla 40000ft!Ja,fontban,gondolom "középárfolyamon". Azért jó hogy a rendőröket nem ezek a pincérek tanítják a lehúzásra itthon?!Nyugatrol erre nézve ez keletnek tünik.

2007.07.08. 02:18:27

Megdobbent 2007.07.06. 05:45:32 : nehogy mar hasba akassz, hogy az olaszok olcsobbaka horvatoknal...

risso 2007.07.09. 14:51:20

90-es évek közepe, Bulgária. Szófiában béreltünk autót, és irány Rusze. Visszafelé jövet rendőr leint 60-as tábla után, a műszer 93-at mutatott (csoda, hogy csak annyit) rövid megbeszélés után amikor a 10 és dollár elhagyta a számat, heves helyeslésbe kezdett. Hasonló helyzetben 2 hét múlva Prágából jövet 130 helyett 160-nál a bünti 40 dollár volt. Kitűnik az életszinvonal különbsége...

grongo 2007.07.12. 11:08:25

A sztori népszerű lett az eccerűbb emberek körében is: www.vicc.hu/index.php?tz=9727,9729-3

(avagy a véletlen műve...)
süti beállítások módosítása