Tékozló Homár

Álomnyaralás az Aerovivával

2007.07.09. 11:47 | jackyll | 128 komment
Ez ugyan még nem egy nyári vakáció története, de a friss sérelmekre 1-2 hónapot még biztos várni kell, hagyni egy kis időt, amíg érlelődnek, úgyhogy addig melegítsünk SF videóval dokumentált üdülésével Mauritiuson a Les Cocotiers hotelben:
2006 októberében barátnőmmel elhatároztuk, hogy a következő év elején részt veszünk egy egzotikus nyaraláson. Utólagos sajnálatunkra egy az Aeroviva Utazási Iroda által szervezett két hetes utazás mellett döntöttünk. A katalógusuk alapján két hotelre szűkítettük a kört, amik közül nem tudtunk igazán választani. Gondoltuk majd személyesen az utazási iroda "szakembereinek" segítségével plusz infók alapján döntünk. A döntés sikerült, de sajnos rosszul, ugyanis mind a katalógus mind az iroda alkalmazottja által félre lettünk vezetve. Az Aeroviva egy három csillagos, nyugodt, közvetlen a fehérhomokos tengerparton fekvő szálloadát igért nekünk all inclusive ellátással. Emellett igéretet kaptunk arra is, hogy heti négyszer ingyen busszal átszállítanak minket egy magasabb kategóriás testvérszállodába, ahol felár nélkül jár az all inclusive ellátás és élvezhetjük a szélesebb körű tengerparti szolgáltatásokat.

Megérkezéskor egymás után értek minket a meglepetések, és lassan kezdtünk rájönni, hogy mennyire félre lettünk vezetve. A szálloda nem három csillagos volt, hanem csak kettő. A szobánk pici volt áporodott levegővel, a fürdőszobánk penészes és elhanyagolt. Az all inclusive ellátás siralmas volt, alig volt választék, és ha nem érkeztünk időben, előfordult, hogy szó szerint csak a csontok maradtak. Első este elhatároztuk, hogy lemegyünk sétálni egy kicsit a fehérhomokos tengerpartra, és ekkor ért minket a legnagyobb meglepetés, mivel a fehérhomokos tengerpart helyett egy maximum 100 méter hosszú koralldarabokkal, kövekkel, szeméttel, gumiabroncsokkal teleszórt csónakkikötőben találtuk magunkat. Még aznap este több utastársunkkal együtt eldöntöttük, hogy amint lehetőség nyílik rá, átköltözünk egy másik szállodába.
Másnap jött a kihelyezett idegenvezető, akit egyből elárasztottunk problémáinkkal. Kiderült, hogy mi csak 5 nap múlva tudunk átköltözni, persze csak felár ellenében. Ekkor derült ki az is, hogy nem jár nekünk az igért all inclusive ellátás a másik szállodában, ha az ingyen-buszos szolgáltatást igénybe vesszük; ha ott fogyasztunk, azért fizetni kell. (Persze mindenről jegyzőkönyv, majd ha hazaértünk utazási irodánál panasz benyújtása) Rövidre fogva a szót, 5 nap múlva sikerült átköltöznünk a másik szállodába, ami csodálatos volt, gyönyörű tengerparttal, tiszta szobákkal és finom ételekkel (Ez volt a másik hotel, amit a katalógus alapján kinéztünk, sokkal többet kellett ráfizetnünk 9 napért, mintha erre fizettünk volna be az elején).
Hazaérkezésünk után mind az utastársakkal együtt mind önállóan benyújtottuk a panaszainkat és kártérítési igényeinket az Aerovivánál, amit az utazási iroda lekezelő stílusban elutasított. Többen közülünk azóta pereskednek az irodával.

Mi egyelőre a peren kívüli megoldásokkal probálkoztunk, nem sok sikerrel. Először személyesen szerettük volna elmondani panaszainkat, bemutatni bizonyítékainkat. Az iroda vezetője utóbbiakat nem volt hajlandó megnézni, sőt még ki is oktatott minket, hogy a katalógusban a hotelek értékelésénél nem csillagokat, hanem napocskákat használnak, ami csak az Aeroviva véleményét tükrözi (erre semmiféle utalást nem találtam a katalógusban, de az ide vonatkozó jogszabályban egyértelműen le van írva, hogy a katalógusnak tartalmaznia kell a hotel helyi besorolását is, vagy legalább azt, hogy a napocskák pontosan mit jelentenek). Még azt is a fejünkhöz vágták,hogy az afrikai országokban nincs is hivatalos besorolás.

Azóta próbálkoztunk a fogyasztóvédelemnél, de ők ebben az ügyben nem tudtak segíteni, voltunk a Budapesti Békéltető Testület egyeztető tárgyalásán, ahol nekünk adtak igazat, de az utazási iroda nem jelent meg, sőt előre kijelentette, hogy nem fogja elfogadni a Testület határozatát. Ami eredményt sikerült elérni az az, hogy az Aeroviva felajánlott valamennyi árkedvezményt valamelyik nyári utazására, ami még ezzel a kedvezménnyel is nagyon drága. Meg amúgy is, mi alapján feltételezik, hogy ezek után mi még utaznánk velük? Hát nem vagyunk hajlandóak, inkább magunk szervezzük utazásainkat! Mindenkinek aki mégis az Aerovivát választja, azt tanácsoljuk, hogy nagyon óvatos legyen, nagyon nézzen utána a dolgoknak, minden igéretet, ami elhangzik, azt irasson le, ha "Ne adj Isten" később szükség lesz rá, meglegyen.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Momentum 2007.07.09. 13:02:01

Így jár az aki azt hiszi, hogy mindent meg lehet kapni ócsóért... már az elején a jobb szállodát kellett volna választani, és nem garasaskodni, mert spórolhatsz 30-80 ezer forintot, utólag könnyű hisztizni, hogy a szomszéd szálloda mennyivel jobb és szebb volt, vetted volna oda az utat...
Legközelebb horvátokhoz kell menni, ott aztán van luxus :)))

barceo 2007.07.09. 13:02:04

ha van ingyenpapucsod, nem is kell nyaralni menni!

C10H12O6 2007.07.09. 13:14:13

1. Aeroviva-t feketelistára kell rakni.

2. Ügyvezető igazgató körmeit letépni, miközben hangosan idézünk a megkötött szerződésből.

3. Ügyvezető igazgató gyerekeit orosz katonai büntetőszázaddal együtt kell közösen táboroztatni koedukált hálóteremmel, "all inclusive" ellátással :), óvszerautomatával.

4. Flegma android, öntudatos trendi ügyfélszolgálatos mellbimbóit vasalóval simítani.

Rend lenne azt hiszem az utazási iroda piacon is.

Laci70 2007.07.09. 13:16:48

Emberek!

Az Aeroviva már évek óta úgy pozicionálja magát, mint a luxuscélpontok fapados utazási irodája.
Nézzétek végig a netet, tele van hasonló bejegyzésekkel. Az is feltűnő, hogy nem igazán olvasni sikeres perről az esetükben. Márcsak ezért is fenntartással kell kezelni. Korrekt iroda is tévedhet olykor, de akkor illik korrekt módon kártalanítani. Az Aeroviva nem erről híres. Részemről felejtős.

zöldfoki 2007.07.09. 13:33:48

A sztori ismerős, tavaly augusztusban dettó ez történt velünk a zöldfoki szigeteken, a különbség csak az utazási irodában volt, mi a Chemol Travellel utaztunk. Végül fenyegetések, ügyvéd, stb hatására az 1 millióból visszakaptunk 350 ezret.
Több mint fél évünkbe telt....
...a zöldfokiról mindenesetre lebeszélnék mindenkit...


shadowboxer 2007.07.09. 13:36:01

hát, ez tényleg siralmas. El tudom képzelni, milyen érzés egy vagyon t kifizetve, fél világot átrepülve megérkezni egy ilyen fonnyadt 'Paradicsomba'..
Nem is értem az Aerovivát, meg úgy általában a régi, nagyobb utazási irodákat, miért jó nekik az, hogy ilyen fel nem térképezett, le nem csekkolt helyeket árusítanak. Ma már minden jóravaló utazási iroda meggyőződik egy study tour keretében arról, hogy milyen is a szálláshely, amire szerződést kötök. Szánalmas látni, hogy mit kap az ember a bizalomért, és nem kevés pénzért cserébe. Pfúj!

Tish 2007.07.09. 13:38:15

Döbbenet.
Főleg azért rossz, mert lehet, hogy éveken át spórolták össze a pénzüket erre az útra. Mert ez a hely szerepelt az álmaikban. Hatalmas csalódás lehetett a képeket, videót elnézve.
Javaslom legközelebb nézzék meg az interneten a szállodát, így nem éri őket kellemetlen meglepetés, vagy utazzanak KORREKT irodával, aki ad a hírnevére, és a szolgáltatás színvonalára.

Aaronka 2007.07.09. 13:49:12

Kitalátor

Te egy irígy féreg vagy. Te vagy az aki teljes mértékben kimeríti a tipkó magyar kategóriát. Irígy,kárörvendő,primitív parszt. Miért jó neked más nyomorán élvezkedni?

manes 2007.07.09. 13:54:06

Három éve a Korzika-Holiday Tourssal voltam Korzikán.Korrekt volt minden,azt kaptam amit vártam és ami a prospektusban volt.Soförök,idegenvezetö tök profi módon tették a dolgukat.Ilyen is van.

buttercup71 2007.07.09. 14:00:47

Nem bírtam ki, hogy ne kommentáljam ezt a felháborító Aerovivás esetet.
Nyilván Mauritius nem itt van a sarkon és 18 órás repülés után az ember joggal elvárja, hogy azt kapja amit igértek neki. Mi is az idén voltunk Mauritiuson Aerovia csarterrel, de csakis kizárólag repjegyet vettünk náluk. A szállást mi magunk intéztük és amint látom nagyon jól döntöttünk. Anyagilag is ezerszer jobban jártunk mivel a feléből sikerült kihozni a kis egzotikus utunkat.
Csoda, hogy az Aerovia még talpon van, szerintem a legagresszivabb és legrugalmatlanabb utazási iroda, ami csak létezik.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy felejtese el az utási irodákat. Ott van az internet minden info fent van a világhálón. Közvetlenül a szállodával lehet levelezni és senki nem egye meg az utazásik ajánlatát. Már vagy 10 éve csak repjegyet veszünk a többit mint magán úton intézzük.
Le az Aerovivaval!!!!!!!

andreasue (törölt) 2007.07.09. 14:05:39

Max. repjegyet veszek utazási irodától, aztán ott helyben szervezkedem. Vagy Lonely Planetből, vagy internetről, vagy spontán. Aki biztonságosabbra vágyik, annak is ott van pl. a www.octopustravel.hu. Nem dolgozom nekik :), csak példának mondom.
Nem "noname" utazási irodáról meg annyit, hogy egyszer Brazíliáról erdeklődtem a Neckermann-nál és Acapulco-t ajánlotta nekem a "szakember". :D Én már nem csodálkozom semmin.

FlybyWire 2007.07.09. 14:18:32

1. Kölcsönből nem nyaralunk, ehhez teljesen hülyének kell lenni (remélem, a szerző sem!!!)

2. Utazást ÉS szállást is csak magunknak szervezni!
Repülőjegy: www.kayak.com www.momondo.com (remélem ez nem reklám:)
Szállást vagy helyszínen (olyan NINCS, hogy egy nyaralóhely betelt, soha! :) vagy interneten, direktben (pl. adriatica.net, idén használtuk és a szállás nagyon bíztatóan néz ki, amúgy meg Dubrovnik közepén van 15 percre az óvárostól, és még csak drága sem volt - 430 EUR 1 hét).

3. Aki spórolt pénzből nyaralt (mi nem tudunk spórolni szóval ez kizárt:), az NEM követhet el hibákat, ezért szervezzen mindent maga.
Német vagy angol nyelvtudás nélkül pedig ma már nem lehet/nem érdemes létezni amúgy sem.

4. Nagymamám mondta: szegény embernek tilos a legolcsóbbat vennie, bármiből. Aki érti, az érti, aki nem, annak megmagyarázom szívesen :)
Nyaralásra is igaz!

F.

vernarancs 2007.07.09. 14:20:00

Nem ertem hol itt a problema? Palmafak, tenger, napsutes. Minden megvan. En Nepalban meg Mongoliaban sokkal cifrabb helyen laktam es nem panaszkodtam, sot. Minden utat egyenileg kell szervezni kulonben leszednek es atkurnak ahol tudnak. Aki kispenzert luxuskorulmenyeket var az ne csodalkozzon, ha pofaraesik. Afrikaban azert nem a luxusszalloda a normalis. Azert meg kell fizetni a plusz zsetont.

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2007.07.09. 14:26:10

Sz*r ügy, soha nem utaztam irodával, és nem is fogok, pont ilyenekért.

Interneten mindent, aztán csak magamat okolhatom (még soha nem kellett).

De a legjobb,: "Az Aeroviva egy három csillagos, nyugodt, közvetlen a fehérhomokos tengerparton fekvő szálloadát igért nekünk all inclusive ellátással. Emellett igéretet kaptunk arra is, hogy heti négyszer ingyen busszal átszállítanak minket egy magasabb kategóriás testvérszállodába, ahol felár nélkül jár az all inclusive ellátás és élvezhetjük a szélesebb körű tengerparti szolgáltatásokat. "

Magyarra lefordítva: már előre megmondta, hogy a választott szálloda egy koszfészek, ahol nincs ólinkluzív, de még tengerparti szolgáltatás sincs.

Ez nem volt gyanús?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 14:31:37

Áronka! (2007.07.09. 13:49:12)
Akkor Te meg egy csupor lefosott túrós metélt vagy agyilag. Mi a fasz az a tipkó? A raccsoló melegfronti aktivisták így becézik manapság a trippert?
Mit magyarozol? Te mi vagy, Te rohadt nacionalista antimagyar? Egy rohadék hontalan burzsuj, akit magyarul is megtanítottak? Vagy itt élsz a magyarok vérén, Te pióca?
Tanuld már meg végre, hogy ha a paraszt nem szarik, se' az úr, se' a zsidó nem eszik!
Kurvára nyomorog az, aki odarepült, mi? Tudod Te mi az a nyomor??? Hányszor mondtad a gyerekeidnek, hogy arra most nincs pénz? Részed legyen benne!
Persze, nyomorogtak, bucira dagadt a lábuk, mint azoknak a barmoknak, akik megállás nélkül buszoznak Barcelonáig, hogy megspórolják az első éjszakát.
Mert pihenni mennek.
Ha hitelből mentek, akkor meg valóban szerencsétlen konzumidióták.

Ha az igényeim, álmaim összhangban vannak a pénztárcámmal, akkor jó. Akkor nem keresem a legolcsóbbat és nem választom a legdrágábbat, mert mindkettő átverés.
Ha igényeim, álmaim nem valósíthatók meg saját erőből, akkor meg redukálom az igényeimet, és pl. nyaralásnál szétnézek Kis- és Nagy-Magyarországon. De nem fogok hitelt felvenni előre arra, hogy pár napig jó messze szívassanak meg, de utána meg itthon rémísztgessem az ismerőseimet a felvételeimmel, hogy lássák, én is megtehettem.
És nem sanálom a Globexeseket, a Reálbankosokat, az ingatlanbefektetési jegyeseket és a matricásautósokat (stb.) sem.
(Szocreál. Mert megérdemlik.)
Mert mind átverte először magát, aztán ismerőseit.

buttercup71 2007.07.09. 14:32:48

A Les Cocotiers szállodát ismerem az Aerivovas magazinból és egyáltalán nem kértek keveset érte. Nem akarok fals infokat adni, inkább a szerzőt kérdezném, hogy mennyit gomboltak le az útért, de én úgy emlékszem, hogy caklipakli 350 ezer körül húzták le az embert/ koponya. Szóval nekem ne mondja senki, hogy ennyi pénzért ilyen szolgáltatásra futja.
Le az Aerovival!!

az igazi MPL melegebb éghajtra költözött. lö pá! ( 2007.07.09. 14:41:37

www.mauritius-seychelles.com/les-cocotiers-hotel-mauritius.html

ebből csak az derül ki, hogy kettő csillag, vagyis mégiscsak használják a nk-i jelölést.

a csónakok stimmelnek. medanszé sem volt?

risso 2007.07.09. 14:41:43

Aerovivával repültem 2000-ben Rómába, feleségemmel megünnepelni házassági évfordulónkat. Náluk foglaltam a szállasunkat is, amely akkor 4*-osnak tűnt. Mire megérkeztünk egy csillag már lekopott, a "hangulatos igazi olasz szálloda" Rómából kevezető forgalmas út mellett volt, szimpla ablakokkal. Márciusban még ott sincs meleg, és a zaj... A szobába amikor beléptünk a feleségem azonnal ki is fordult, mert csak oldalazva lehetett az ágy mellett a fürdőszobába jutni. Némi balhézás után adtak egy olyan szobát ahol nem kellett oldalvást közlekedni. Azóta persze feketelistások nálam.

andreasue (törölt) 2007.07.09. 14:42:27

Vernarancs, Nepál nem ugyanaz, mint Mauritius. Mauritius a világ egyik legszebb szigete, Nepál a világ egyik legérdekesebb országa. Nepálban azt mondja az ember, hogy tudom és vállalom az ottani körülményeket. Viszont arrafelé 10-20 dollárért jó szobát kapsz, Mauritius-on nem valószínű. Ott arra számít az ember, hogy szép, kényelmes szállodában lakik, jókat eszik, gyönyörűeket lát..

vernarancs 2007.07.09. 14:48:07

Kitalator: de miert jo Neked, ha a cikk szerzoje jelzaloghitelbol utazott? En ertem, hogy nem mindenki engedheti meg maganak, hogy 1 milkat kiperkaljon nyaralasra, meg nem kellemes dolog a gyereknek azt mondani, hogy erre most nincs lovetta. En is eltem ezt at. De attol meg nem lesz nekem jobb, ha a masiknak megszarabb.

shadowboxer 2007.07.09. 14:57:27

gyanítom, nem csak az Aeroviva utasait érhette ott meglepetés, körülnéztem a neten, hol miként hirdetik ezt a 'Paradicsomot':

www.utazas.kurzor.hu:

LES COCOTIERS HOTEL 3*

A béke (BÉKA?!) szigete egy trópusi paradicsomkertben.

Elhelyezkedés
A szálloda a Tombeau-öbölben fekszik, a sziget észak-nyugati partján, a repülőtértél 40 percre, Port Lousitól 10 percre, közvetlenül a fehérhomokos tengerparton.

Szálloda: 48 szobás kedélyes hangulatú, barátságos szálloda.

Szobák
A trópusi kertben fekvő, élénk színű, helyi stílusban berendezett, légkondicionált szobák teraszosak, telefonnal és televízióval (helyi csatornák) felszereltek.

Szolgáltatások
Az étterem az óceánra néző teraszon, míg a bár a medence mellett várja a vendégeket. Az aktív kikapcsolódást darts, teke, asztalitenisz, snorkelling, térítés ellenében biliárd szolgálja. Hetente négyszer ingyenes shuttle busz szállítja a vendégeket a La Plantation testvérszállodába, ahol csónakok, kenuk és üvegfenekű hajók térítésmentesen, motoros vizisportok, szörf, búvárkodás és fitnesz-terem térítés ellenében állnak rendelkezésre.


www.olivatravel.hu:

Kategória: középkategória (itt már realisztikusabb a megnevezés)

Fekvés: Mauritius északnyugati részén, a fővárostól, Port Louis-tól 15, a repülőtértől 45 percnyire. Bájos, családias légkörű kis szálloda trópusi környezetben, a Hotel La Plantation közelében

Sajnos a legtöbb irodának a honlapján ugyanaz a sablon duma van a hotelről..gondolom, lefordították a szállodától kapott csilivili prospektust... :-/

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 15:06:21

Azért jó nekem, ha a szerző jelzáloghitelből utazott, mert akkor várhatóan, valami más ügy kapcsán rövidesen Darwin-díjas* is lesz és nem torzítja tovább az emberiség mémkészletét. Kevésbé a pénz mennyiségével összegfüggő példa erre az értékrend-zavarra a lájtkóla csipsszel, vagy Mentos cukorral fogyasztva.
*Magyarán: aki hülye, haljon meg!
Ficerével ~ egyetértek, egy kis kiegészítés: Erdélyben nekem soha nem voltak nyelvi problémáim, pedig sajnos csak magyarul beszélek.

shadowboxer 2007.07.09. 15:13:01

1. Tény, hogy aki a cikket írta, lehetett volna némileg elővigyázatosabb is, mielőtt kifizet ennyi zsét.
2. Ettől függetlenül azt gondolom, egy utazási irodának meg kellene győződnie arról, hogy amit leír a katalógusában, az úgy is van.
3. Nem értelek Benneteket. Elképesztő, miket vágtok egymás fejéhez így, ismeretlenül. Feltételezem, mind felnőtt emberek vagytok, nyilván mindenkinek megvan a maga kis véleménye az esetről. Ezt le is lehet írni, de acsarkodni, bunkózni nem muszáj. Nőjetek fel, ez egy fórum, ahol normális hangvételben kellene megvitatni a dolgokat.
4. Undorító, mennyire irigy nép a magyar. Bármerre járok, szinte mindenütt ezt hallom, és sajnos magam is tapasztalom, nap mint nap. Nem az a kérdés, mennyit fizetett az emberünk, illetve hogy honnan volt rá pénze. A lényeg, hogy átverték, mert világos, hogy amit kapott, az nem egyezik meg azzal, ami a hazai vagy külföldi interneten illetve katalógusban látható.
Ami engem illet, sajnálom az illetőt, és remélem, az utazási irodával valamilyen egyezségre jut majd.

ÁMEN

Fekete Pákó 2007.07.09. 15:14:42

utaznátok inkább ti is a jó öreg Afrikába!

Sylba 2007.07.09. 15:16:25

Írtátok többen de az igazság ODAÁT van még hozzá az nincsen is messze. VAgy Bécsi indulás az kb olyan ár mint itthonról de tuti jól nyaralsz vagy a tuti. Vagyis szerintem az.
Az én receptem a következő: net foglalsz repcsijegy Némerorság bármely pontjára ahonnan tervezed az utazást. Németországba tartó fapadosok + Malév pontosak + nem drága és abból a városból kiindulási célhelyként megjelőlőd a kivánt országot várost pl Görögország lefoglal neten minden. Arra figyelni kell hogy azért a németbe/ ausztriába érkezés előtt hamarabb érj oda németországnál reggeli fapad érkezés esti indulás vagy egy nap kint/ottlétet lehet felszámolni nos ennyi a kellemetlenség vagy nem mert rögtön két osrszágban is nyaralsz egy biztos olcsobban jön ki a nyaralás HARMAD árra ha igy utazik valaki a nagyobb utazási irodákat megnézve.Persze szolgáltatás is van néha késik a gép dehát az elviselhető. kint nagyon keveset. DE megéri jó helyekre mehetsz el és hát a németek vajon miért is járnak évente több helyre nyaralni.

Egy rossz hir van ezen német és olcso utazási irodák magyar leányrabloi háromszor annyiért nyaraltatnak tehát olcsobb még igy is menni én igy csinálom és bejön megéri átszállásal is. Árban is és időben és mindenben is. egy kérdés akkor a magyar utazási irodáknak miért kerül ennyibe??? ezt magyarázza meg nekem egyszer valaki....

Sylba 2007.07.09. 15:19:58

KIegészitve a kommentemmet lehet szállodát és komplett nyaralást is lefoglalni de komplettet éri meg mert az kb 40000 Ft repcsi + szálloda reggelivel / nem nekikdolgozom :) csak ismerem őket / innen indul pl Mallorca szoval én ha nyaralás akkor német utazási irodák.

De mondjuk telelést is igy olcsobb megoldani. Az tuti.

andreasue (törölt) 2007.07.09. 15:34:32

www.restplatzboerse.at
Bécsben a Karls Platz-nál van irodájuk.

Aaronka 2007.07.09. 15:37:15

kitalátor
Nem szállok vitába veled mert nem vagy rá alkalmas. Szerinted aki megteheti és utatzik, az megérdemli ha rábaszik.
Az, hogy jelzálogból utazik vagy sem kurvára nem érdekes ebben a dologban. A tény: befizetett egy tengerparti nyaralást, és szart kapott érte. Számomra mellékes, hogy honnan volt rá pénze. Érted már?
Gondolom. ha rommá tört BMW-t látsz,annak is örülsz mert megérdemli a gazdag burzsuj. Irígy vagy ennyi. Lásd be!

RosehillResident 2007.07.09. 15:37:16

Jaj gyerekek!Utazni mindeképpen kell lehetőleg sokat jó messzire(magyar wellneshotelek tényleg jók de csak hétvégékre vagy azoknak az elmebetegeknek akik nem akarnak világot látni).Az ilyen összevissza helyeken mint mauritius vagy zöldfoki szigetek érdemes minimum 4+os szállodát foglalni de személy szerint inkább 5öst bookolok.Azért ezek nem curacao és társaik,most fejlődnek,kell még nekik 10-20 év
A tengerpartról tájékozódni kell,egyébként nem csak a fehér homok a tengerpart a világon vazze.
Szval egyéni szocproblem ha nem tetszett.
Nekem soha semmi hasonló problémám nem volt soha utazásaim során.Mindíg azt kaptam amire számítottam.

FlybyWire 2007.07.09. 15:46:14

Nos, mi Galwayben laktunk másfél évig, és a rokon beszervezett egy közös nyaralást Tenerifére. Mondtuk neki, hogy mi részünkről csak a szállást kérnénk az irodától, magunk pedig megoldanánk az odautat.
2 óra alatt találtam Galway-Luton, Gatwick-Tenerife viszonylatban röhejesen olcsó jegyeket. Az egész odavissza 500 EUR alatt volt 2 főre (!), igaz, Februárban. És ezek természetesen rendes, menetrendszerinti járatok (Aer Arann és British Airways).
A BA amúgy a létező legolcsóbb járatok egyike, igaz cserébe toronymagasan a legszarabb kaját is adják :) de annyi baj legyen.
A rokonoknak a tyúkszaros csarter Bp-Tenerife viszonylatban drágább volt csak a repjegy része, mint a miénk....

Magad, uram, ha nem akarsz megszivatódni :)

F.

DonCiccio 2007.07.09. 15:52:28

Mondjuk mi tavaly "last minute" utat vettünk "all inclusive" szolgáltatással Rodoszra és egy pici utazási irodánál fizettük be.
Nagyon jól sikerült a nyaralásunk.
Mellékesen 32 ajánlat volt akkor a piacon ebben a kategóriában.
A neten rákerestem a szállodára a guglival és mindjárt találtam 3 fogyasztói véleményeket tartalmazó oldalt. Így döntöttünk.
Javallom mindenkinek ezen költségkímélő és hatékony információszerzési lehetőséget.

FlybyWire 2007.07.09. 15:52:40

Aaronka te totálisan és tökéletesen félreértetted kitalátort.

1. Vagy van pénzem bármilyen nyaralásra, akkor 5 csillagosba megyek Honolulura (vagy mittomén).
2. Limitált pénzem van, ekkor megnézem hogy ebből hol lehet _jót_ nyaralni, _igényesen_, és megszervezem magamnak.
3. Nincs pénzem nyaralásra - NEM megyek, vagy sátras kemping a környező országokban.

Mindenki reálisan nézze, mire képes és mit nem fog megbánni, de MAGÁNAK intézze! Tudod, a takaró... ha rongyrázásból Seychelle-re akarok menni, de az ajánlatok közül csak a legótvarabbra van pénzem (tipik lasztminit), akkor inkább NEM megyek. Ha mégis megyek, és sz**t kapok, utána nem ugrálok. Ennyi.

F.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 15:53:27

Nem lenne itt akkora az irigység, ha a gazdasági "elit" csupa Rubikokból állna. Csakhogy amíg azt látjuk, hogy a gátlástalanság elengedhetetlen, a bunkóság meg hasznos feltétele a meggazdagodásnak, amíg azzal szembesülünk, hogy életünket azok akarják meghatározni, akik a régi jó katolikus dogmatika szerint égbekiáltó bűnökből* (és bűnökben) élnek, valahogy megmoccan sokmindenkiben az idealista igazságérzet. Mert hát ugyan "bűnösök vagyunk mindahányan, kik itt állunk ünneplő kabátban"**, de azér' szerintünk közel sem annyira, mint az elit, és mi azért élünk sokkal-sokkal rosszabbul, mert nem vettük el (annyira) a másét. Vagy legalábbis nem annyit, és nem olyan gátlástalanul. A presztízs-kiadásoknak meg a nagy része pusztán "a szegények megszégyenítése" (ami az őskeresztények szerint szintén égbekiáltó bűn volt) okán merül fel, mert valódi igénye az eredeti tőkefelhalmozó szabadrablóknak nincs is rájuk (az unokájuknak majd lesz, ha a másság közbe nem szól) igénye, de köreik és talpnyalóik elvárásainak meg kell felelniük. Pár éve elég volt "olaszbaa", "görögbee", "spanyolbaa" menni, de ma már "nem lehet sikeres ember", aki a vén kontinensen belül nyaral. Esetleg, ha Velence és Monte-Carlo...


*Égbekiáltó bűnök:
- szándékos gyilkosság
- természetellenes paráznaság
- özvegyek és árvák sanyargatása
- munkások bérének igazságtalan visszatartása

**Jobbágy Károly: Szentendrei sirató Vujicsics Tihamér emlékére

vernarancs 2007.07.09. 16:03:51

Kitalator: Nagyreszt igazad van, de szerencsere en tapasztalatbol ugy latom, hogy aki 5*-os szallodakba megy a legdragabb helyekre az semmit sem lat a vilagbol. Pihenni lehet a magyar wellness szallodakban is remekul, utazgatni meg olyan helyre kell menni ahol van mit latni es nem a tengerparton punnyad az ember napokig. Lhet barmilyen burzsuly es gazdag valaki, ha csak barnulni megy a vilag masik vegere akkor nem er semmit a penze.

Aaronka 2007.07.09. 16:06:24

Kedves Ficere

Én csak azt próbálom elmagyarázni, hogy ebben az esetben tökmind1, honnan volt rá a pénz (bár remélem nem jelzálog, mert az frankón gáz). A lényeg: befizetsz egy útra, és nem azt kapod amiről szó volt. Én nem akarok senki védője lenni, de fura, hogy a kommentek fele kárörvendeve azt mondja, megérdemli, miért nem nézett utána!!! Álljon már meg a menet! Én érezzem magam szarul, mert egy szemét iroda inkorrekt módon bánt velem?
OK, hogy gyanús a 150ezres Mauritiusra, de a cikkben ez sem szerepelt. Vagy ha 150ezer, akkor megmondom: Öcsém,így néz ki 150ért, kell, nem kell?
Szerintm az ügy nincs köszönőviszonyban az említett autómatricás üggyel.
Remélem érthető vagyok
üdv

Lesbőltámadószárítókötél 2007.07.09. 16:07:05

Nem értem, az emberek mi a fenének mennek olyan messze, és fizetnek ki egy raklap zsetont, mikor itthon annyi pénzből 1 hónapig jól érezhetnék magukat..
Ismerd meg hazádat! (és csak utána menj külföldre :)
Éljen a BALATON!

Aaronka 2007.07.09. 16:15:08

ja, és állítólag fehér homokot ígértek. Azt kaptak? nem. Még ha ingyen van, akkor is átvertek. nem az a lényeg mennyibe fájt, hanem , hogy indulés előtt nem mondták el a frankót. A tájékoztatás volt a bibi

blackthorne 2007.07.09. 16:19:39

Itt már senki sem kempingezik? Nem olyan ám, mint nálunk... Barcelona: árnyékolt sátorhely, tényleg a homokos tengerpart mellett, pöpec mosdó-tusoló, és ha kell valami, amolyan "tartsunk össze, turisták" módon bárki segít. Elképesztően hangulatos és nem kell hozzá 30 alatt lenni. És még az ára sem háromjegyű (euroban).

Hattory Hanzo 2007.07.09. 16:20:56

Kitalátor, alias Savanarola

Egy luxusút bebukása kapcsán pontosan ki a faszt érdekel a Te teljesen stupid, demagóg dumád a társadalmi igazságtalanságokról? Továbbá kérdezném Tőled és Jobbály Károlytól, hogy milyen a természetes paráznaság?!

luxusmoszkvicsslusszkulcs 2007.07.09. 16:21:03

Kedves Szerző!

CSAK ÉS KIZÁRÓLAG német irodával menj, Németországból (esetleg Bécsből), nincs átb.szás, a honlapon megjelölt összeget fizeted, nincsenek "apróbetűs" díjak. És nincs sz.arakodás sem, izé, nem tudjuk, van-e hely, hááát, le kell kérni, fizesd be x hónappal előre...

Csak egy apró komment: münchen-i vagy frankfurti indulással 2 hét (!) Kuba 4*, all inclusive 200(!)e Ft körül kapható. Szerintem ennyiből még Horvátország sem jön ki, ezekkel a szolgáltatásokkal...

Más: utolsó-utolsó pillanat charter (változó kínálat), csak repjegy, oda-vissza, illetékkel(!): Barbados, netán Maldív-szigetek 30-50e Ft, németo-i indulással.

Érdekes módon, német igényeknek megfelelő görög út (repülővel!) pedig már 70-90e Ft-tól kapható, tokkal-vonóval. Prezentáld ugyanezt itthonról, ha tudod.

Nem csinálok senkinek sem reklámot, a német last minute utakat érdemes nézegetni. Korrekt leírás, fotók, árak, szolgáltatás.

Ennyi. Welcome to Hungary, aka "lehúzások földje", minden termékre/szolgáltatásra, minden tekintetben...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 16:23:46

Áronka!
Tyű, de telibe találtad!
"Gondolom. ha rommá tört BMW-t látsz,annak is örülsz mert megérdemli a gazdag burzsuj. Irígy vagy ennyi. Lásd be!"
Ismerek (távolról vagy 20 BMW-st, azok közül kettő (2) nem bűnöző a szó konkrét értelmében. Az egyik egy öreg, de még manapság is zseniális zsidó kereskedő, akinél NEM szokták megbánni a vevők, hogy bevásároltak, a másik meg egy jó családi indíttatással "jól nősült" jogász, aki politikai pályára tért. Évente számoltatják el az adórevizorok.
A többi az pénzbehajtó, drogkereskedő, félanalfabéta "kulturális vállalkozó", "rokkantnyugdíjas" rendőr/vámtiszt, hímringyó, strici, lánykereskedő, szemétimportőr...
Sajnos olyanokat nem ismerek, akik újításukból, megvalósult ház- vagy gépterveikből, jól sikerült termésből, az egész világon ismert IT-újításaikból (a Kürt RT tulajdonosait nem ismerem) vettek volna 10 millió fölötti autót. Őket sajnálnám, ha felcsavarodnának egy pillérre, de amikor egy drogdealer vágódik be a buszmegállóba, szarrá taposva gyereket, öreget, várandós asszonyt, akkor nem őt fogom sajnálni, pedig tudom, hogy ő is embernek született.
Ami a témát illeti, Ficere már dekódolta a gyengébbeknek a véleményemet.
És igen, kiröhögtem azokat is, akik "Lasztminitbe" utaztak úgy el nyaralni, hogy nyilvánvalóan látni lehetett, hogy annyi pénzből nem jön ki a visszaút.
Az más kérdés, hogy mit érdemel az az utazásszervező, amelyik átveri az utasait. Egy biztos: széleskörű nyilvánosságot.

buttercup71 2007.07.09. 16:27:14

Szégyen, hogy a magyarok többsége milyen egy velejéig rohadt irigy állat. Remélem, ha az ég újra teremti a földet a magyarokat kifelejti belőle.
Amúgy honnan jön ez az átlag irigység? Gének vagy mi a fene?

buttercup71 2007.07.09. 16:30:14

Majdnem elfelejtettem: egy jó kis link a világnyelven beszélőknek. www.tripadvisor.com
És soha többé nem fog meglepetés érni. Nem az utazásik szépen csillogó színes magazinjainak kell hinni, hanem az utazóknak.

Aaronka 2007.07.09. 16:36:44

Kedves Kitalátor
Valahogy azért csak kezdjük érteni egymást. A BMwvel nem csak drogdílerek járnak, akik a buszmegállókban gázolnak halálra gyerekeket.
Tájékoztatás! Ezt próbálom elmagyarázni. Ha ez a kisfilm , vagy ilyen képek vannak a katalógusban, akkor ok. De ezt nem tartom valószínűnek. Ezért ezt hívhatjuk félrevezetésnek, hiányos tájékoztatásnak, ahogy tetszik.
Mondom neked mégegyszer.: Nem az a lényeg, honnan volt rá a pénz!!! Ha az étlapról lazacot rendelek akoor ne hozzanak ki nekem keszeget azzal a dumával, hogy ennyiért ez jár. Mondja meg hogy keszeg és akkor ok.
Lehet hülye példa, de a lényeg benne van

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 16:40:50

Hattory Hanzo!
Szegény költőt, aki Jobbágy (és nem Jobbály) Károly ne keverd bele a katekizmusba. Bocsánatot kérek, ha szíven találtalak meggazdagodásod kapcsán, egyben szeretném kifejezni abbéli örömömet, hogy Te legalább a betűket ismered. Tudom, persze, a gyermekmunkára hivatkozás is csak sportellenesség, és a gyermekprostitúció igénybevétele céljából utazó szexturisták is csak támogatni akarják azokat a családokat, akik úgyis ilyen célra adnának el a gyereküket.
Paráznasági továbbképzés: természetellanes paráznaság keresztény szemmel az azonos nemű emberrel és a bármilyen nemű álattal folytatott szexuális aktus. Természetes paráznaság a más nemű emberrel, a házasságon, illetőleg annak természetjogi keretein (pl. élettársi kapcsolat) kívül, valamint nagyszámú partnerrel, netán cserélgetéssel végrehajtott közösülés és az önkielégítés. Nem ismerem az egyház álláspontját, de a dolgok belső logikája szerint az emberpótló műszaki segédeszközökkel folytatott önkielégítés viszont ismét csak a természetellenes paráznaság körébe tartozhat.
Kielégítő volt a válasz?
Jó nyaralást!

FlybyWire 2007.07.09. 16:57:18

Kutyagumi,

Valóban jól hangzik, amit írsz, de sajnos a dolgozó emberek elég kicsi százaléka tud 1-2 heteket csúsztatgatni, variálni a nyaralása időpontján :( Bár ne így lenne!
Dolgoztam már olyan helyen is, ahol Március 31-ig meg kellett mondani, mikor tervezed egész nyárra a szabidat, és amit akkor megadtál attól utána eltérni nem lehetett. Ilyen esetekben kizártak ezek a jó kis lehetőségek :(

Mondjuk én nem panaszkodom, idénre nem is terveztünk nyaralás, erre mégis beesett 1 hét dél-Dalmácia - ami mellesleg felveszi a versenyt sok trópusi üdülőhellyel, de pl. Tenerifével tuti.

F.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 16:57:52

Áronka!
Pont az a lényeg, hogy NEM volt rá annyi pénze, tehát elment jó messzire "spórolni".
Oszt' nem sikerült.
Ha spórolni akar valaki, menjen pl. a Rakacai-tóhoz. De előtte informálódjon!
Ja: a lazac az ma már általában lazac, csak ami piacon van, az tenyésztett, és nem az oxigéndús vízben való viharos ragadozástól piros a húsa, hanem a CIBA által Svájcban gyártott speciális szintetikus takarmány-adaléktól; zsírsav-összetétele meg attól függ, milyen állati hullákból gyártják nekik a tápot.
Jó nyaralást, jó étvágyat!

FlybyWire 2007.07.09. 17:17:43

Az Aerovivás kollega levelére hogyhogy senki nem reagált? Nyilván ők sem ártatlanok (na persze, ha mindent tökéletesen leírnának előre, senki nem menne a "fapados" álomútra :), de végülis nagyjából korrekt a szöveg.
Minden reklám/prosidumát el kell osztani hárommal, és még akkor is rosszabbra lehet számítani.
Tisztelet a kivételnek!
Jómagam továbbra is csak akkor veszek majd MAXIMUM repülőjegyet hasonló cégektől, ha semelyik kedvenc keresőoldalamon sem találok jobbat...

F.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 17:41:44

Hattory Hanzo!
Ugye rajta vagy valamelyik videón?
href.hu/x/32co
Uticél Thaiföld? Vagy csak Hajdúhadház?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 18:18:15

Azt tudja valaki, hogy kik azok, akiknek szitokszó a magyar?
Remélem hamar kifolyik belőlük a magyar vér.
Trágyának az övék is jó.

2007.07.09. 18:48:00

Szerintem a Kitalátor csavarodjon föl a fára az ősmagyar szittya szekerével, amit az ő magyar vére hajt, a pudvás anyja meg húzza. Öcsém, te vagy a nagy magyar "rohadjatok meg, mert nekem szar". A kersztény dumádért dupla halál jár. Pöcsköszörű.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 18:52:56

Végre egy Szilvásyklón beírás. Hurrá!
Emberek!
Hogy ítéli meg az iszlám és a zsidó vallás a természetellenes szexualitást?
Meglepne, ha javasolná a két ábrahamita világegyház.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 19:00:21

Majd' el felejtettem: Ki mondta neked, te kis acsarkodó dülledtszemű kínai levesecsésze, hogy nekem szar? Lehet, hogy okozott számomra annyi örömet egy-egy családommal együtt töltött nyaralás Erdélyben, vagy akár a feleségemmel és barátaimmal Moldvában, mint nektek egy vazelinparty Honoluluban. Vagy Kamcsatkán jártál, azért vagy morc?

lionking 2007.07.09. 19:25:07

Kitalátor!


De Ő legalább kap hitelt...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 19:27:59

Azt én is kapnék, ha kéne, a múltkor is jött a bankomtól egy kétmilliós személyi kölcsön VIP-hitel-ajánlat, de valahogy nem akaródzik ezen dübörgő gazdaság közepette vagy háromszáz évig fizetni a tényleg kis részleteket.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 19:40:50

(Most akkor leragadt, vagy én Gyúrtam el?)
Tehát: Hitelt az mindenki kaphat, még én is, a bankom a múltkor is küldött egy 2 milliós személyi kölcsönre vonatkozó VIP-hitel ajánlatot, kedvező részletekkel, csak nincs kedvem vagy 300 évig fizetni, miközben itt így dübörög a gazdaság.

r92i12 (törölt) 2007.07.09. 20:39:27

lassan felnőhetnél kitalátor

ElChe · http://bigblue.reblog.hu/ 2007.07.09. 20:45:43

Szerintem mindenkinek tiszta magánügye, hol akar nyaralni és hol érzi jól magát. Vicces Dél-Dalmáciát Teneriféhez hasonlítgatni. Norvégia meg jobb, mint Stájerország??? Én a Kanári-szigeteket szeretem, ott voltam többször, slussz.

A lényeg az, hogy ha valami le van írva egy francos katalógusban, hellyel-közzel legyen már igaz. Volt már olyan élményem, hogy tengerpart 300 méter. Légvonalban- a hatalmas szintkülönbség miatt sokat kellett volna hozzá sétálni. A nyomott árú lastminute utak mellé olyan arcátlan illetéket, szerviz-, kerozindíjat, kötelező baksist írnak, hogy csak pislog az ember. Legjobb poén az az ajánlat volt, ahol Balit kb. 180 rugóra tartották. Mellé a szokásos plusz lóvék, végül "a kötelezően választandó félpanzió 5000 HUF/fő/nap", vagy valami ilyesmi. Hasonló jó lehúzás a gyanúsan olcsó utak mellé árult háromszoros árú fakultatív program.

Szóval a lényeg az, hogy egyrészt az irodának korrektnek kellene lenni (az utat eladónak meg tájékozottnak! felolvasni a katalógust én is képes vagyok!!!), az utazónak meg valóban nyitott szemmel kell nézelődni. Ha valaki extrát akar, extra költségre kell számítani. Nem létezik luxusút Hawaiira egy siófoki faház költségén. De erre illenék figyelmeztetni a balekot az irodának is. Ám annál jobb megoldás nincs, mint hogy magad tarts kézben mindent. Meglepetés így is érhet, de maximum magadat szithatod. És az mégis más.

The Amazing Racoon 2007.07.09. 20:57:39

"...csipkeszegélyes ágyneművel..." Ilyet a Pallasz Hotelben is láthatsz ;D

aorta 2007.07.09. 21:56:15

Tisztelt Aeroviva munkatárs!

Érdekes, hogy most milyen gyors reakciót sikerült kiváltani magukból. A panaszleveleink esetében volt, hogy hónapokat is vártunk a válaszukra, ha egyáltalán kaptunk választ.

Szerintem ez a Puntós példa abszolút nem illik ide. Mi azért választottuk a Les Cocotiers-t, mert mint azt a levélben is írtam, az Aeroviva és az ön kollégája által félre lettünk vezetve (Egy utazási irodának egyik legfontosabb feladata a korrekt tájékoztatás lenne, maguknál ezt sajnos nem kaptuk meg!). Ha az ön "hozzáértő" kollégája tájékoztat minket a tényekről, amik a Les Cocotiersben várnak, egyértelműen a másik szállodát választjuk! Pontosan az ár-érték aránnyal volt gondunk, mivel a két szálloda között a különbség értékben ég és föld, árban viszont csak 10% volt.
Az "álomutazás"-sal kapcsolatban csak annyit, hogy ez nekünk az lett volna.
A Fogyasztóvédelem a Békéltető Testülethez irányított minket, akik nekünk adtak igazat. Önök vajon miért nem jelentek meg a tárgyaláson??? Ott elmondhatták volna az érveiket!
Végül még annyi, hogy ha maguk nem követtek el semmi hibát, akkor miért ajánlottak fel nekünk fejenként 50000Ft utazási kedvezményt???

Üdv
SF

luxusmoszkvicsslusszkulcs 2007.07.09. 22:08:56

Ficere, párom és én is nagy cégnél dolgozunk (és nem felsővezetői pozícióban), szintén (jóval) előre meg kell adni a szabit.

Tapasztalatból beszélek, életünk egyik LEGJOBB nyaralása volt; szóval, előre jelzed a főnökségnek, mikor akarsz szabin lenni, ráhagysz 3-4 napot, a tervezett indulás előtt kb. 1 héttel elkezded nézegteni a szájtot, foglalsz, fizetsz (bankkártya), minden doksi pdf-ben.

Profi szervezés, a transzfer ára is benne van az árban, a late checkout is.
Ja, és nem charterrel mentünk, hanem az Emirates járatával...

Érdekes módon, láttunk (messze nem ) a német felső tízezerhez tartozó embereket a 4+ -os szállodánkban. EZ a KÜLÖNBSÉG KELET és NYUGAT között. Keleti bér, és sokkal-sokkal drágább ár, ugyanis kint jóval több az utazó = nagyobb mennyiség, olcsóbb árak.

Ez van.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.09. 22:19:23

r92i12 2007.07.09. 20:39:27
lassan felnőhetnél kitalátor
?
Kihez, hozzád?

Sanyi 2007.07.09. 23:27:54

Miert kell beszolni azoknak akik ugyis rosszul jartak? IQ=nuku...

Szerintem a leirt eset a dokumentacioval tuti pernyeres. Fogadjatok jo draga ugyvedetet, Aeroviva fizeti a perkoltseget is a jogeros itelet utan.

Plusz egy tipp, az Afrikai csillagokbol mindig egyet vagy inkabb kettot le kell vonni, akkor kapjatok meg az europai/eszak amerikai szinvonal megfelelojet. Negy csillag ala menni halal, igazabol az ot mar ugy altalaban oke.
Ez persze nem valtoztat azon, hogy a tengerpart nem latszott szep feher homokosnak, fizetni kellett felarat buszozas utan, stb. Az a felrevezetes kategoria amiert meg kell porkolni az utazasszervezo feneket.

Aaronka 2007.07.10. 07:17:18

Sanyi, ElChe gratulálok

Látom a végére azért csak megértette valaki mi a lényeg. Ezt pofázom már mióta.
Az ajánlat nem volt egyenlő a szolgáltatással. POnt. Lényegtelen mennyibe került, és honnan van rá a pénz.
Az aerovisás úrnak üzenem, akkor lett volna a védekezése helyes, ha a kisfilmben szereplő tengerpart szerepel a katalógusban, és elmondják mi a frenk a szállodával. Ha fehér homokot ígért, uram, akkor az legyen fehér! Ne szemétdomb.

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2007.07.10. 09:19:45

Kérdezném öntől, kedves Aerovivás "Hülyének nézek mindenkit" László, hogy az racionális-é ön szerint, hogy több százezerért a világ másik felére utazó kikapcsolódni vágyó egy gettóban kössön ki?

Lehet itt dobálózni bármiféle frázisokkal, ez igenis luxusutazás az átlag magyarnak, hacsak a cégük nem foglalkozik "katasztrófa-turizmussal".

El tudom képzelni, hogy esetleg önök is megszopták, bőnyállal tövig, mert leszerződtek a putriszállóval látatlanban, a általuk küldött képeken meg nem ez volt, ilyenkor meg kell követni magukat és elismerni, hogy lusták voltuk megnézni a kecót, ez van, átb@sztak minket is, kártérítést fizetünk, mivel mi egy sok százezer embert utaztató, kedves cég vagyunk.
De azt is el tudom képzelni, hogy önök velejükig hernyók, ismervén a realitást, mégis megvezetik a "szegény" utazni vágyót.
A hőbörgős válaszleveléből az utóbbi látszik valószínűbbnek, továbbá az is ezt a verziót támasztja alá, hogy a görényszálló még mindig a prospektusukban virít.

Ha egyszer úgy alakul, hogy bármi miatt is utazási irodával szeretnék lebonyolítani egy üdülést, biztos, hogy nem az önök cégét választom, akkor inkább már a Gergényi-tours, mert sajnos az önök ősi román cége sem jött még rá arra, hogy önök vannak értünk és nem fordítva, és a fogyasztó burkolt lehülyézése nem fest túl jó képet az ön és cége mentalitásáról.
Remélhetőleg minél előbb a piacon az önöket megillető helyre kerülnek, láttunk már hőbörgő, az utasokat átverő utazási irdodát csúnyán elbukni.


Még valami.
Kedves Kitalátor, te egy az élet által szexuálisan molesztált, megkeseredett emberke lehetsz. A kommentjeidből az irigység süt, a savazáson kívül máshoz sem értesz, ha úgy gondolod, hogy mindeki hülye rajtad kívül, akkor miért jársz közéjük?
Továbbá a hozzád hasonló "dögöljön meg a szomszéd lova" alkatok voltak azok az Átkosban, akik első disznóvinnyogásra feljelentették az elvtársaknak a "feketevágót".
Hánynom kell a saját egzisztenciáját megteremteni képtelen, és sikertelenségének okát minduntalan másokban kereső, habzó szájjal, két kézzel mutogató szerencsétlenektől, pláne hogyha ez még egy torz ideológiával is társul (beleolvastam a blogodba).
Az ilyenek miatt csúszunk egyre délebbre a "balkánon", centiről-centire, ahogy az idő halad.

Aaronka 2007.07.10. 09:24:27

csaba
Király volt.

Zsike8 2007.07.10. 10:07:05

Aaronka! abszolút 1et értek Veled! Borzasztó még csak olvasni is az ilyen "tehénke", "kitalátor" és trsainak az irígykedő, rosszindulatú, a történet lényegét nem megérteni akaró megkeseredett, ostoba emberek véleményét.. .

Aaronka 2007.07.10. 11:40:54

zsike

akkor már asszem 4en vagyunk:(

SAITYX 2007.07.10. 12:12:02

na holnap veszek egy fiat puntót és elkezdem törleszteni...
... és elmegyek vele görögbe'. És kocsiban alszok. És jó lesz.

kim.bauer 2007.07.10. 12:16:35

kitalátortól idézet:
"Tudod Te mi az a nyomor??? Hányszor mondtad a gyerekeidnek, hogy arra most nincs pénz? "

az átlagembereknek abból van pénzük, hogy DOLGOZNAK. nem a homáron kommenteznek fél délutánokat; azért nem fizetnek. szval dolgozz szerintem, és ne sajnáltsd magad lszi.
aaronkával és csabával értek egyet maximálisan.

rju 2007.07.10. 12:55:02

jól szájba kell csűrni az aeroviva vezetőjét, amúgy is egy arrogáns @!

aki akarja várja meg egy árnyas kapualjban :P

Gyarmati Ferenc - iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=9267392

muhhahhahhhhhahhh

renugard 2007.07.10. 15:34:47

Átbasztak egy csapat sznobot...naés?

buttercup71 2007.07.10. 15:41:31

Az Aeroviva egy arcátlan iroda, nem is értem, hogy nem jutott el a hírük mindenkihez.
Gusztustalanul viselkedtek a tsunami idején a Phuketre induló utasaikkal. Elvárták, hogy a körülményektől függetlenül nyaraljon a jónép a katasztófa súlytotta térségben. Az volt a duma, hogy az ő szállodájukat nem érte kár. Inkább hagytuk elbukni a repjegyet, minthogy hullahalászokká váljunk. Azóta az Aeroviva környékét is elkerülöm. Inkább a Vista hamár kell választani repjegy ügyben. Ja és korántsem az Aeronak vannak a legjobb repjegy áraik.
Amúgy még nem találkoztam egyetlen egy elégedett Aerovivás utassal sem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.10. 16:10:34

Kedves pina_csaba!
Szövegértési zavaraiddal jó lenne hamar szakemberhez fordulnod, mert miattad és a hozzád hasomlók miatt zúgunk lefelé a kultúra képzavarokkal szegélyezett lejtőjén. Kivetíted magad (-1)-el megszorotva? "az élet által szexuálisan molesztált," az akár igaz is lehet, abban az értelemnben, hogy eddigi életem, különösen az ifiúságom nem volt ingerszegény... A "megkeseredett emberke" jelződön jót röhögnek ismerőseim. Tudod, nekem még nem kell kender ahhoz, hogy vidám és laza legyek. Emberkének meg utoljára kb. 3.-4. általánosban tartottak nagyképű felkapaszkodott rokonok. Az "aki hülye, haljon meg!" alapigzsága azokra is vonatkozik, akik irigységnek nézik a kiröhögést. Egyébként ismerem az irigység érzését, pár éve egyszer át is éltem, amikor egy vén holland gigerli megállt a 600-as Mercedeszével a fizető zóna határán kívül (eddig nem érdekelt volna a dolog)és előkapott valami furcsa szerkezetet a csomagtartóból, amiből pár mozdulattal egy sárvédős- csomagtartós- láncvédős "city-bike"-ot varázsolt.
Kitalátor, te egy lehetsz.
Hogy miért járok ide?
Mert szeretem a hülyéket. Meg a jobbat, többet érdemlő embereket is, és szeretek tanítani, de tanulmi is, amit időnként a legelvetemültebbektől, a leghülyébbektől is lehet. Téged is szeretlek.
Vannak közeli ismerőseim, sőt barátaim a mammonita világkép szerint is az elitbe tartozó emberek között is, ők örülnek a gyermekeim fejlődésének, mén meg örülök az ő gazdasági előrejutásuknak, és jókat tudunk beszélgetni.
Vannak a szellemi elitbe tartozó barátaim is, tőlük rengeteget tanulok.
Te mindent csak félre tudsz érteni, úgy látszik. Olyan Déri Tibor által leírt kancsalsággal látsz. Pontosan a nagyzolók, a kivagyiskodók, az úrhatnámok szokása nemzedékeken át a feljelentgetés. Azoké, akik mindig többet akarnak mutatni, mint amire képesek. Dédnagyapámat a padlását lesöprő útkaparó jelentette fel, közellátás veszélyeztetéséért,úgy, hogy ő vette el tőlük a vetőmagot. Apámék úgy tudtak disznót vágni, bent a házban, hogy meg sem nyikkanhatott este, perzselés helyett forrázták, reggelre ki is meszeltek, úgyhogy hiába jött a zsírszagot szimatolva a szomszéd párttitkár, csak egy kis sülő tepertőt látott. Fel én sem jelentettem senkit, bár egyszer egy politikai rendőrség által is figyelt fórumon leírtam, hogy az egyik drogdealer hogy néz ki és hol szokott árulni, és valahogy pár nap múlva eltünt...
A következő mondat magadról szól? "Hánynom kell a saját egzisztenciáját megteremteni képtelen, és sikertelenségének okát minduntalan másokban kereső, habzó szájjal, két kézzel mutogató szerencsétlenektől, pláne hogyha ez még egy torz ideológiával is társul"
Milyen az a torz ideológiád? Anarcho-liberális vagy csegevarás?
Merthogy én köszönöm szépen, az abba a nemzetfenntartó alsó középosztályba tartozom, amelyet ugyan leginkább fenyegetnek a mammonita kormányzat intézkedései, de még megvagyunk.
Remélem a létbiztonság és derű tekintetében sokat csúszunk rövidesen "egyre délebbre a "balkánon", centiről-centire, ahogy az idő halad" és eljutunk legalább a görög színvonalra. Bár a jelenlegi folyamatok inkább azt mutatják, hogy rövidesen alulról szagolhatjuk az összes szomszédos ország életszínvonalát. Persze nem mindenki, ebben óriási szerepe van a világon szinte már, de Európában mindenképpen egyedülálló jövedelem-különbségnek a legszegényebbek és leggazdagabbak között.
kim.bauer! (a "körmös" családból?)
Hallotál már olyanról, hogy nyár, pihenés, szórakozás? Hidd el, nemcsak bértollnokként lehet kommentelni. Amiről írtam, az az az érzés, amit azért kap jutalmul a magyar, mert nem azonos nemű, vagy gumiból készült társa van, és elfogadja, nem a veszélyeshulladékos kukába dobja a szerelem kitépett gyümölcseit, és több gyereket próbál tisztességesen felnevelni, munka mellett. Ha eldobnak egy gyereket, az havonta százezreket ér a társadalomnak, ha munka helyett csinálják és tartják, már alig 40-50 ezret, de ha saját, dolgozó szülei nevelik, akkor meg összesen tizenegynehányezret. De nem is azért csináltuk...
Egyébként nem tudom, mit is agyalunk egy halmozott sikertörténeten?
A kedves panaszos be akarta magát csapni, spórolós luxusutazással, sikerült neki. Az utazásszervező be akarta csapni az ügyfeleit, sikerült. Az ügyvédek össze akarnak kaparni egy csomó pénzt, hogy jövőre is utazhassanak, sikerülni is fog nekik.
De lehet, hogy még az Aeroviva vezetőjének a fogorvosa is eltölt ezen ügy kapcsán valahol egy egzotikus szigeten pár napot...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.10. 19:48:13

Hogy miért nem a TESCO szervezi az ilyen gazdaságos luxusutazásokat?
Nem mellesleg napi 7800Ft-ból a Rakacai-tónál császár lehetsz, de azért ki lehet jönni naponta 4229Ft-ból is, ha nem iszol túl sokat. És még a bennszülöttek is olyan szép barnák...

csabcika 2007.07.10. 19:52:18

Mit gondoltál, mi van Afrikában egy 2-3 csillagos szállóban? Nem Bruneibe mentél Te szerencsétlen, ahol a türülközőtartó aranyból van.
Nyaral inkább a Járda-szigeteken, vagy otthon a panelban

luxusmoszkvicsslusszkulcs 2007.07.10. 20:04:12

Íme:

mauritius-hotelguide.com/hotels/Mauritius/Pointe%20Aux%20Piments/factSheet.php?hotelID=6459

Félpanzióval a fenti hotel két személyre 104 USD (kb. 9 e Ft/fő) és még nincs benne csoportkedvezmény, ugye.

Netán ott van a szintén a remek 2(!)*-os Villa Paul & Virginie, 93USD-ért. (változatlan paraméterek).

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.10. 20:46:57

Hattory Hanzo!
paranoir!
Hogy tanuljatok:

2007-07-10 18:48
Halálra köveztek egy férfit paráznaságért

Öt év óta ez az első ilyen hivatalosan is megerősített kivégzés. 2002-ben az iszlám köztársaság legfőbb bírója e gyakorlat felfüggesztését rendelte el.

A megkövezést úgy hajtják végre, hogy az elítéltet derékig földbe ássák, majd az összegyűlt emberek addig dobálják kövekkel, amíg meg nem hal. A hivatalos, utólagos bejelentés szerint a megkövezéses ítéletet jóváhagyta az iráni legfelső bíróság, amelynek minden halálos ítéletet meg kell erősítenie.

A férfit 11 éve tartóztatták le, mert egy férjes asszonnyal élt együtt, miközben ő maga is nős volt. Az élettársát szintén megkövezés általi halálra ítélték, de azt az ítéletet még nem hajtották végre.

A megkövezés ellen tiltakoztak különböző emberjogi szervezetek. Az ENSZ emberjogi főbiztosa, Louise Arbour asszony felszólította az iráni hatóságokat, hogy kíméljék meg az asszony életét. Egyúttal magyarázatot kért arra, hogyan hajthatták végre megkövezést a moratórium ellenére.

(FH)

Semmi kereszténység...

aorta 2007.07.10. 22:02:44

Egy utolsó reakció az Aeroviva bejegyzésére itt a Homáron:

- A prágai ajándékútról BEFIZETÉS UTÁN értesültünk, ezt utólag nem kéne belekalkulálni az árba.
- A törölközőtartó a legkisebb volt a sok probléma közül, nem erre kéne fektetni a hangsúlyt.
- A legolcsóbb szállodát a maguk HAMIS IGÉRETEI miatt választottuk.
- Mi a szállodaváltoztatás mellett döntöttünk, a szoba változtatás nem orvosolta volna a problémáinkat.

A fő probléma pedig az (bár már ezerszer leírtam és mások is itt), hogy nem azt kaptuk, amit Önök igértek nekünk befizetéskor, FÉLRE LETTÜNK VEZETVE! Ezt kéne maguknak elismerni és korrektül kezelni!

SF

Aeroviva Utazasi Iroda 2007.07.11. 10:20:45

idézet levelezésből:
EREDETI ÜZENET:
----- Original Message -----
From: F S
To: Aeroviva Travel
Sent: Tuesday, July 10, 2007 10:49 PM
Subject: Re: válasz


Tisztelt Aeroviva,

szerintem hagyjuk ezt a Homáron keresztüli üzengetést, elég komolytalannak
tűnik.

Amint előző levelemben már említettem, Én csak a rossz tapasztalataimat
szerettem volna megosztani másokkal. Önök félrevezettek minket és ez tény,
csak nem hajlandóak elismerni. A Homár egy olyan hely, ahol a fogyasztók
leírhatják sérelmeiket, Én ezt megtettem, remélem lesz hatása és még
kevesebb elégedetlen utasuk lesz!

Egy-két észrevételem lenne a Homárra küldött utolsó válaszukkal
kapcsolatban:

- A prágai ajándékútról BEFIZETÉS UTÁN értesültünk, ezt utólag nem kéne
belekalkulálni az árba.
- A törölközőtartó a legkisebb volt a sok probléma közül, nem erre kéne
fektetni a hangsúlyt.
- A legolcsóbb szállodát a maguk HAMIS IGÉRETEI miatt választottuk, de ezt
már leírtam párszor.
- A maguk által javasolt kultúrált megoldásra pedig csak annyit reagálnék,
bár már ezt is ezerszer leírtam, hogy Mi megérkezésünk másnapján előadtuk
panaszaninkat (nem csak a törölközőtartóról van itt szó) a kihelyezett
idegenvezetőnek és a felajánlott lehetőségek közül a szállodaváltoztatás
mellett döntöttünk. Úgy látszik ez maguknak a kultúrálatlan út!
- Az, hogy mi, mint utasok mennyire vagyunk fontosak a maguk számára, nem
igazán derült ki a panaszleveleinkre adott válaszaikból és személyes
látogatásunkkori hozzáállásukból sem.

Egyébként Les Cocotiers-beli utastársaink több, mint fele már pereskedik
magukkal. Úgy látszik, nekünk is csak ez a megoldás maradt, hogy megkapjuk
jogos követeléseinket.

Üdvözlettel,
SF
---------------------------------------


Tisztelt SF úr, Önt senki nem vezette félre. Azt nyújtottuk, amit a
prospektusunkban ígértünk, s ráadásul rendkívül kedvező áron, tetejébe még
egy értékes ajándékot, egy komplett prágai utazást adtunk Önnek, majd
panaszait egy további 50,000 Ft kompenzációval igyekeztünk enyhíteni. Ennél
többet nem tudunk tenni, kérjük, hogy fejezze be a fröcsögést és a
pocskondiázást. Üdvözlettel, Aeroviva.

Aaronka 2007.07.11. 10:45:09

SF

Ha per lesz, értesítsd a Homárt az eredményről!

PioDVD 2007.07.11. 12:44:39

off
Boldog vagyok, hogy nem ez a Kf nevű barom a tipikus magyar. Félelmetes...
on

A lényeg: tök mindegy, miből, milyet fizetek be. A legolcsóbbhoz is tartozik egy szolgáltatási szint, amit a szálloda nem teljesít. Innentől édesmindegy, hogy a sziget legolcsóbb szállodája, a szálloda és itt a szervező, az utazási iroda a hunyó. Aki ilyen esetben nem az átbaszott ügyfél mellé áll, az tényleg egy kötsög, akinek valami baja van az élettel - vagy az agyával. Kf-nek láthatóan az utóbbival biztosan.

"Elsőként hadd éljek egy másik szakmabeli hasonlattal, ha az ember megvesz
egy Fiat Puntot, ne várja el tőle, hogy 240-nel repüljön az autópályán."
Akkor megpróbálom okos úrnak elmagyarázni, hogy az ügyfél azért vett Puntot, mert azt mondták neki a szalonban, megy 170-nel, az meg neki elég. Most sem a 240-et reklamálja, hanem azt, hogy az ígért 170 helyett 130 a végsebesség. Ahogy joggal reklamál, ha a 3 csillagos szálloda 2 csillagos mire odaér, a tengerre néző szobából csak a tenger nem látszik, ha a homokos tengerpart köves szeméttelep, ha az ellátás kevesebb, mint ígérték. Érti, drága uram?

Másrészt az se igaz, hogy a csillag mindenekfelett, menjen 4 (vagy 5) csillagosba, aki biztosra megy. Mi Tunéziában 3 csillagosban voltunk, 3 napig nem túl jó, 3 napig jó szobában, de a kaja bőséges volt és saját tengerpart volt. Túra során elmentünk egy 4 csillagos szállodához felvenni utasokat (néztük mi is a prospektusban), az arra írt "a tengerparttól 50 m-re" az azt jelentette, hogy a fürdőcuccal egy igen forgalmas országúton kellett ármenniük (zebra, lámpa semmi). Ha most kellene választani a 2 szálloda közül, bizony most is a 3 csillagosat választanánk.

rju 2007.07.11. 14:39:13

ujjujjjj

most már csak "Üdvözlettel, Aeroviva" van!

hova tünt "Tiboldi László, Aeroviva Utazási Iroda"???

szeretném elolvasni Gyarmati Ferenc Aeroviva-vezér hozzászólását is!

LÉCCCILÉCCCCILÉCCCCIII!!!

csipkerek 2007.07.11. 19:49:19

Na, eddig bírtam. Senkinek ne legyen illúziója, az Aeroviva pontosan tudta, hogy milyen minőségű az ominózus szálloda. Őket nem vezették meg, telepített idegenvezetőik dolgoznak a szigeten, akik minden turnusban felveszik a jegyzőkönyveket a Cocotiers hotel lakóitól, és intézik az átjelentkezéseket...
Egy, az Aeroviva korrektségére oly jellemző történet: mielőtt Tanzániába indultunk (jöhetnek a kövek)olvastuk a korábbi utasok internetes bejegyzéseiben, hogy az ország elhagyásakor illetéket kell fizetni, de ezt az iroda katalógusa "elfelejtette" közölni. Nem akartunk kellemetlen helyzetbe kerülni, úgyhogy felhívtuk Aeroviváékat, hogy valóban így van-e. Mondták, dehogy, csak beutazáskor. Kifelé semmit sem kell fizetni. Kérdeztük, egészen biztos? Igen, egészen biztos. Persze, Tanzániában az iroda telepített idegenvezetője azzal kezdte, hogy ne feledkezzünk meg a kilépéskor fizetendő illetékről. Kérdeztük, hogy ezt miért tagadják le Budapesten, esetleg nem tudnak róla? Idegenvezető: "természetesen tudnak róla, de ránk hagyják, hogy helyben közöljük az utasokkal."

Ennek mi értelme? Tényleg azt gondolják, hogy aki hajlandó több százezer forintot kifizetni egy nyaralásért, azt végül az 50 dolcsis illeték téríti el a szándékától?

Isten bizony nem szóltam volna közbe, ha nem olvasom Tiboldi úr végtelenül lekezelő, kekk írását. Ja, és még azért írtam, hogy véletlenül se "egyoldalúan legyen megvilágítva az ügy".

quador 2007.07.12. 00:58:53

Az Aerovivás csóka az Egyiptomban lévő "Cairo"-ról írt vajon? 250 egyiptomi fontért fejenként ifjúsági szálló? He?

Vajon miért tartják fontosnak a világ előtt kiteregetni, hogy fogalmuk sincs a saját "desztinációikról"?

TheDaveID 2007.07.12. 11:12:00

"Valaki 'noname utazási irodának' nevezett minket, amit évi 8 milliárd Ft-os
bevétel mellett én hadd fogalmazzak át úgy, hogy 'az ország egyik
legjelentősebb utazási irodája'."

Nem azért, de ilyen esetekben ki a f*szt érdekel, hogy mennyi milliárd Ft-os bevétele van az egyébként az ügyfeleit korrektül félrevezető, majd ebből busásan meggazdagodó utazási irodának??? Hát nem értik, hogy ők vannak az Ügyfélért és nem az ügyfelek a cégért? Ők szolgáltatást nyújtanak, amit pénzért igénybe vesznek emberek egészen addig, amíg le nem járatják magukat ilyen lekezelő, magasröptű, vállalati hangnemben írodott válaszlevelekkel... Különben is, miből van a 8 milliárd? Nem az ügyfelek pénzéből?

pepsy 2007.07.12. 11:42:10

Én rengeteget utazok a feleségemmel mindenfelé a világba. Egyetlen alapszabály van és az nagyon egyszerű: Minden egzotikus helyen van ismert szálodalácoknak szálodája. Ezekből is érdemes minimum 4*-osat választani ott nagy valószínűséggel neméri az embert meglepetés. Töbszörösen odafigyelés az arab országoknál! És komoly utazási iroda ez a lényeg ez nagyon fontos. Aki ezt nem tudja kifizetni az ne menjen ilyen helyekre mert csak bosszankodni fog és teljesen felesleges pénzkidobás. Ezt nem bántásképpen mondom hanem tapasztalatból.

hondas 2007.07.12. 13:32:58

Évek óta járunk párommal nyaralni, hol külföldre, hol belföldre!
Ha belföldre megyünk, egyértelmű, hogy saját úton próbálunk meg szállást foglalni, ez a legegyszerűbb (internet)!
Ha külföldre megyünk, főként a legnagyobb utazási irodákat keressük meg!
Fontos tudni, hogy a legtöbb utazást egy-egy nagy iroda kínálja, csak a sok kis iroda is közvetíti saját útjaként!
Így javaslom a kis irodák helyett inkább a nagyokhoz forduljatok, mert ott még ha nem is biztos, de nagyobb a valószínűsége, hogy azt kapjátok amire számítotok. Az elmúlt 5évben külföldön mindíg a Neckermannal voltunk, soha nem volt semmi probléma és ami előny, náluk lehet foglalni a külföldi (osztrák) magazinjukból is, ahol lényegesen nagyobb a kínálat is!!! Ja, és a legutóbbi utazásunk olcsóbb volt a Neckermannál mintha közvetlenül a szállodánál foglaljuk le a helyet! Hát ilyen is van!
Egyébként mindíg megnézzük mi is az utazási szerződés aláírása előtt a neten a kinézett szállást, fórumokat róla(szóval lekáderezzük), hogy megéri-e... Most már eljutottunk oda, hogy kedvezményt kapunk a repülőjegyből, ingyenes utasbiztosítást kapunk és kedvezményeket a fakultatív programokból, mivel 5éve hűséges utasok vagyunk...
Azért rossz élmény is volt dögivel!
Pár éve létezett még egy Cooptourist nevű cég, ott jól átvertek, kifizettük a szállást 4hónapra előre, megkaptuk a visszaigazolást, és mikor odaértünk a szállásra(olaszország) közölték az ottaniak, hogy a Cooptourist nem fizetett nekik, ezért kiadták másnak az apartmant. Nagy huzavona, de hála az olasz mentalitásnak, felajánlottak egy közel sem olyan színvonalú, de még hazai viszonylatban is elég jól szituált szállást szinte pár utcával odébb, méghozzá ingyen és bérmentve, hogy ne rájuk haragudjunk, amiért a Hazai iroda jól átvert minket! Tehát ilyen is van!
A korzika-Holidays-hoz is volt szerencsénk, szerencsére elmenekültünk mielőtt lefoglaltuk vona a szállást, mivel a hozzáértés legkisebb jelét sem mutatták(lehet hogy bennünk volt a hiba, vagy az aktuális ügyintéző volt elég gyér tudású) Korzikára és Szardíniára ugyebár komp-pal lehet átjutni(autóval mentünk, így a repülőgép kizárva), de milyen iroda az, aki kimondottan eme két szigettle foglalkozik, és nem tud foglalni kompjegyet, sőt még felvilágosítást sem tud adni róla???!!! A Neckermannál foglaltuk le végül Korzikára a szállást (természetesen az osztrák magazinból) és elintézték nekünk a komp jegyeket is szó nélkül.Igyen az ügyfélközpontú ügyintézés!
Voltunk még az Express travellel, a Tolna tours-al, a Vista-val és Tensi Holidays-el is nyaralni/síelni, jó élmény ott is volt dögivel, de eddíg a legteljesebb tájékoztatást mindíg a NECKERMANN-nál kaptuk.Eme írásomat nem reklámnak szánom, de náluk még sohasem kellett csalódnunk, pedig legalább 10x utaztunk már velük! Ha külfölre megyek valószínűleg ezentúl is náluk fogok szállást foglalni!
De a legfontosabb, akármelyik irodával is utaztok, mindíg tájékozódjatok előzetesen az interneten a szállásról, kell hogy legyen a hotelnek honlapja. Ha nincs, eleve felejtsétek el!
Jó utazást mindenkinek, üdv: hondas

Y.Jefferson 2007.07.12. 16:53:02

HEY!
Szevasztok skacok!
lerövidíteném a beszélgetést:
mindenki üzeni mindenkinek, hogy fasz.
utána kétfelé oszlik a csapat, és az egyik csapat faszozza a másikat.
És ez tök jó!
Elolvastam elejétől a végéig mindent! Tetszett! Izgalmas, tele nyelvi fordulatokkal meg minden :) Jót szórakoztam! Írjatok MÉG!
Üdv
Yorick

Y.Jefferson 2007.07.12. 16:59:56

én nászutas kedvezménnyel mentem Portulgáliába egy hotelbe, ergo tudták h. többek közt dugni fogunk, de olyan szobát kaptunk, hogy KÉT ágy volt, köztük a FALRA SZERELVE egy éjjeliszekrény. Tehát esélyed sincs összetolni a két ágyat.
Mondjuk fogtam lecsavaroztam a svájcibicskámmal 3perc alatt a kisszekrényt, és 9napig úgy éreztük magunkat, mint Marci. Hevesen!
Élni tudni kell, nem?

Y.Jefferson 2007.07.12. 17:14:30

Cipruson meg úgy hozták be a reggelit kopogás nélkül a szobába, hogy ott aludtunk még egy szál pendelyben. Najó, két szál pendelyben, mert asszony is meg én is. Közvetlenek az emberek. Ott is baromi jól éreztük magunkat.

Zaturek Manfred 2007.07.16. 15:21:22

Egyéni szervezés:

Thaiföld. Bangkokig repül, reptéren megbeszél a 200 kioszk egyikében (üzemeltető thai idegenforgalmi hivatal), fotón kiválaszt, árat egyeztet, nő odatelefonál, 1.5 óra múlva sziget, bungalóhotel vár, olyan, mint a fotón, annyi, amennyit mondtak, de ha nem, 50000 másik közül választ. 2 hétig szórakoz, pihen, nyaral, nem akar hazajönni.

Madeira. Bp, Andrássy út, nagy utazási iroda. Hotel mutat, repjegy kiszámol. Otthon internet, ugyanaz a repjegy 10 ezerrel olcsóbban megvesz, ugyanaz a hotel külföldi online foglalással 50 ezerrel kevesebb két főre. Odautaz, szórakoz, nyaral, pihen, jól érzi magát, sajnálja, hogy hazajön.

Ettől még nagyon szar érzés, ha az ember nem azt kapja, amire számít és amit ígértek neki. Tehát érdemes egyénileg szervezkedni, de legalább tájékozódni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.07.16. 18:43:28

Yorick!
Írták már itt neked, hogy fasz vagy?
Bár Te nem ezek szerint még nem akartál Akciós Downhill Stílusú Acélvázas Tesco Gazdaságos Kerékpárral legurulni a Kilimandzsáróról...
Különben is, ha mindenki így indulna nyaralni, miből élnének (jól) a szélhámosok?

Y.Jefferson 2007.07.19. 13:52:10

Kitalátor béna, mert nem ÉN vagyok fasz, hanem ITT mindenki. Vagy nem? Persze hogy fasz vagyok. Én is, Kitalátor is. Mondom, emiatt vagyok itt, jót faszozni. Az egyik legnagyobb fasz azonban pont te vagy, ezért megtisztel, hogy pont te faszoztál le engem. Ezen kívül Kitalátor beletalált: olcsó bicajjal downhillezni mulatságos. Olcsó hotelben filmezni is az, szerintem. Ti magyarok olyanok vagytok, hogy mindent lefikáztok, de amúgy a seggetek kilóg a gatyátokból. Szar a kínai, de a kínaipiac mégis tömve van veletek. Szar a gagyitermék, mégis rengeteg Daewoo-t vesztek. Meg Suzukit. Tyű annak még le is sötétítitek az ablakait, attól lesztek vagányfaszok! Az Aerovivával meg már nekem is volt dolgom, mondjuk én csak repülőjegyet vettem náluk haza. Úgy láttam jó nagy irodájuk van, biztos nagyon jól megélnek abból, hogy szar hoteleket foglalnak nektek, de ti ezt boldogan megveszitek, hiszen ha nem így lenne, az Aeroviva rég tönkrement volna. Ezért vagytok faszok. Viszont ez nektek így tökéletes, hiszen a magyar imád fikázni, és ha szart veszel, akkor azt igencsak lehet utána fikázni. Hajrá faszok, előre! Rendületlenül! Engem is fikázzatok nyugodtan, 14 éve itt élek az országotokban, jó a fizetésem és normális autóból nézem a Daewookat, és ha nyaralok, akkor normális hotelekbe járok, és nem fogjátok elhinni, milyen jól tudom érezni magam ott! Mondjuk kezdőkoromban Portugáliában olcsóbb kategóriás hotelben voltam, de egy valamirevaló angol feltalálja magát és megoldja a problémát. Kevés pénzzel a pofája se lehet akkora az embernek, csak ezt ti nem látjátok be. És ti nem megoldást kerestek, hanem csak szerettek rinyálni. Ettől tart ott az országotok, ahol tart. Tyű de jól esett ezeket leírni. Ja, és faszok vagytok, mondtam már? Kitalátor a legnagyobb fasz.

mármegintén 2007.07.28. 18:40:52

Éljen Lenti és a Hotel Zeta :D Ócsó, finom + fürdő és strand belépő / horgászós napijegy / bicikli ingyé a szálláshoz

Tibke 2007.08.13. 20:27:10

Jefferson?
Szép név! Miért élsz itt? Amugy most te fikázod a magyarokat, és nem ők téged. Gondolom erről is van véleményed. Valamirevaló angol? Ismerek pár angolt, pár amerikait, pár oroszt, és sorolhatnám. Én egy ember vagyok, és te? Ja, te angol vagy! Értem. Idejöttél, mert életcélod, utálni a magyarokat. Sok sikert!
Én sajnállak, de azt se viszem túlzásba.

Egyiptom 2008.01.08. 10:25:27

King Tours-os történet, eldöndheted, hogy feketelista, vagy bevállalod...
Van egy utazási szerződésed amiben jól láthatóan szerepel a szolgáltatás. 5*, all inclusive ellátás. (A számítógép ördöge miatt került oda az a szám a PTK hatálya alá tartozó szerződésre, legalábbis erre hivatkoznak.)
Helyette egy 4*-os szállodát kapsz Hurghadán, amit más 3*-osként árul, de kicsire nem adunk.
Aztán hajnalban továbbállsz a nílusi hajóútra.
Ott egy kedves, jólelkű, ámde a magyar nyelvvel igencsak hadilábon álló fiatalember fogad (sem idegenvezetői engedéllyel nem rendelkezik sem a magyar nyelv nem megy, sem történelmi tudása sincs), és mondani, hogy ő lenni vezetni körbe téged idegent.
Én lenni érthető?
Azért ez az volt, szerintem.
Viszont ami Egyiptomban elhangzott az nem annyira. Pár percet mesélt egy-egy nevezetességnél (értsd: például a megnézendő templom bejáratánál mondott egy-két mondatot az egész templomról) és utána mondani, hogy találkozni lenni majd fél óra múlva, addig nézegess. Amúgy arra a helyre "csak a fáráó és a nágypapa" mehetett be, Egy hetünkbe telt, de megfejtettük: a nágypapa, nem nagypapa, hanem a nagypap, azaz a FŐPAP! Tehát oda csak a fáraó és a főpap mehetett ahova mi is benéztünk. Ugye mennyire máskép hangzik így? És ez így ment végig egy teljes 4 napos hajóúton.
Aztán megnézel mindent, ami egyébként csodaszép és tényleg ott van Egyiptomban függetlenül az utazási irodától.

Aztán visszaérsz a hajóútról némi fanyar ízzel a szádban, hogy mennyi mindenről is lemaradtál az idegenvezetés hiánya miatt, de majd legfeljebb pihensz egy kicsit a tengerparton, hiszen mész Hurghadára.

Erre visszavisznek ugyanabba a szállóba ahol kezdted az utat. De nem baj, elviseled, hiszen másnap már a hosszabbításra lefoglalt és ezer forrásból letesztelt szállodában leszel.
Gondolod te...
De nem, reggel kiderül, hogy maradsz ahol voltál, mert hiába fizettél és igazolták vissza, nincs hely.
Oké, akkor viszont szeretnénk egy legalább olyan szállodát amit kinéztünk. Az sincs. Így mivel nem akartunk hajléktalanok lenni, maradtunk.
Volna...
Végül is maradtunk, bár délben kizártak minket a szobánkból (mindenünk odabennt), mivel valahogy elkeveredett állítólag az utazási iroda foglalása. Így délután 1/2 4-kor már ott tartottunk, hogy nagyon kezdtünk örülni, amikor megkaptuk az all inclusive karszalagot és végre bemehettünk a szobánkba
Ehhez kellett némi fenyegetőzés a magyar konzulátusra hivatkozással, és az idegenvezető odarendelése. (Arabul mi nem beszélni sajnos.)
Bár elment egy napod veszekedéssel és a nyaralás helyett a nap kérdése a hogyan is juthatnék be a cuccaimhoz a szobába lett.
Így ott maradtunk Hurghada szélén. Ebben annyi jó volt, hogy megismertük a reptéri menetrendet, mivel a szállodánk a kifutópálya végében volt. Azt azért meg kellett állapítani, hogy a leszálló repülőket meg lehet szokni, viszont a felszállókat nehéz, mert akkor remeg az ablak egy kicsit.
Aztán még annyit szeretnék elmesélni, hogy ott a helyszínen vetettünk fel jegyzőkönyvet a hiányosságokról, nehogy azt találják mondani, hogy itthon találtunk ki mindent.

Konklúzió:

Az utazási szerződést kidobhatod, mert abban hiába vannak olyanok, hogy ilyen esetben legalább olyan, vagy jobb szállodát kell biztosítani mint a lefoglalt, ezt próbáld meg érvényesíteni odakinnt, legalábbis a King Tours utazási irodánál.

A panaszlevélre válaszul számon kérnek, hogy mit mászkálsz napra, ha nem szabad, és miért reklamálsz, hogy nincs magyar idegenvezető, amikor van, mert tud magyarul is köszönni? Az nem elég? Micsoda igényes utas...

Meg különben is, el lett rontva a szerződés és ők ezt nem vették észre, de egyébként is az utas dolga.

A vége? Ennyi. A KING TOURS utazási irodától óvok mindenki.

Egyiptomról pedig annyit szeretnék írni, hogy érdekes ország, nagyon szép és izgalmas látnivalókkal.
Ha eljutsz oda csoda-dolgokat láthatsz, de jól válassz utazási irodát!

ezüstös 2008.01.18. 20:58:22

"2006 októberében barátnőmmel elhatároztuk, hogy a következő év elején részt veszünk egy egzotikus nyaraláson."
"A döntés sikerült, de sajnos rosszul."

Talán nem azt a barátnődet kellett volna elvinni!
süti beállítások módosítása