Tékozló Homár

Amikor a Volán-sofőr majdnem ellátja egy diák baját

2007.07.17. 00:10 | szily | 24 komment

Ha nagyon szigorúan nézzük, Laci kétségtelenül balfácánkodott egy kicsit, de Golgota-járást azért nem érdemelt volna, hacsak azért nem, hogy Volán-busszal akart utazni. Persze megkapta a magáét. Szaft és levél alant.

Kedves Homár!

Egy friss Volános történetet szeretnék megosztani veled. Budapest, Árpád-híd: 2007.07.15 17:00

Történt, hogy tegnap Nyergesújfaluba szerettem volna eljutni. Diák vagyok, megvettem az automatából az 50%-s jegyet. Felszállva a buszra a sofőr elszakította a jegyem, majd *utána* kérte a diákomat. Akkor vettem észre, hogy valószínűleg a másik táskámban hagytam. Sofőr anyázik, ő így nem enged fel.

Ok, gondoltam hazaszaladok a diákért, és megyek majd a következővel. Sejtettem, hogy a pénztár parázni fog az eltépett jegy miatt ha vissza akarom váltani, így szóltam a sofőrnek h ebből gond lesz és h majd neki kell tanúsítani ha problémáznak. Na itt jól kiakadt: "Hogy mit képzelek én? Azzal semmi baj sincs. Ne kötözködjek vele..."

Leszálltam, pénztár persze rögtön elhajtott, hogy ez már nem érvényes jegy. Visszamentem a sofőrhöz h hitelesítse. Erre ő agresszív fokozatba kapcsolt: "Mit képzelek? Miért hagyom otthona a diákom? Persze, mindig ezekkel van a baj. *Ne szóljak vissza neki, mert mindjárt ellátja a bajom!*". Mindezt csupán azért, mert megkértem h igazoljon a pénztárnál. Végül kicsörtetett a pénztárhoz. Persze őt is leszerelte a pénztáros, hogy "ez rendelet" náluk.

Summarum: senki sem felelős a kialakult helyzetért, és senkit sem érdekel a gondom. Pénztáros: "Különben is hagyjuk őt békén, ez nem az ő dolga". Hanem kire tartozik mégis? Mivel láttam, hogy így nem fogunk egyről a kettőre jutni, kértem a panaszkönyvet. Meg szeretném köszönni a forgalmi irodás szakszerű és példás magatartását. Ő nem akadékoskodott, udvarias volt, és tette a dolgát. Köszönöm! Megdöbbentőnek tartom, hogy a Volánnál ilyen arcátlanul próbálják lehúzni az embert (450 az 50%-s jegy). Valamint megértem, hogy meleg volt + műszak vége(?) - pénztáros, sofőr -, de én nem voltam agresszív, személyeskedő, akkor ők milyen alapon? Ez lenne az utasbarát politika?

Üdv, Laci

Ui: a panaszkönyvi bejegyzés száma, ha szükséges: BD 680983

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ccaca 2007.07.17. 00:11:27

Második elsö??? Yessss

2007.07.17. 05:40:31

Volt helyed a buszon? Mert a volán elővételnél megmondja a helyed számát is. De ha valaki már leült oda is(értsd: már az az egy hely se szabad), akkor csak széttárják a kezüket.

nyekk 2007.07.17. 07:24:14

A Volán nagy utasfingató hírében áll. Zuhog az eső, a busz ugyan bent áll már fél órája, de az utasok az indulás előtti percekig állhatnak egymás hegyén-hátán az ajtaja előtt.

Andie 2007.07.17. 07:58:25

Hát ez a tipikus igy járás esete. Oké, hogy emberségből, meg jóindulatból, stb, tanúsithatná, hogy eltépte, de nem szálltál fel, csakház az iménti fogalmak ugye bkv, máv, és hasonló röviditéses cégeknél nem ismertek.
Node valljuk be, a diák ha utazik, igenis vigye magával a diákigazolványt. Ha tudod, hogy utazol, elindulás előtt csekkold meg, ott van e nálad. Ha meg úgy váltasz jegyet, és szállsz fel, kezded el a procedúrát (mellesleg ehhez automatice be kéne mutatni a diákot, tehát már felszállás előtt előkészitendő, azaz ott fel kellett volna tünjön), akkor egyértelmü, hogy át akartál slisszolni az ellenőrzésen, ez meg nem jött össze.
Együttérzek, de hüjeség ellen nincs orvosság :)

Nemmellesleg, 10 komment született eddig, és ebből nagyon nagy jóindulattal 2 nevezhető a témába illőnek. Én nemtom más hogy van vele, de egyrészt én azért olvaslak titeket, hogy az adott problémával kapcsolatos gondolataitokat megtudjam, nem pedig mindenféle iqbajnok böfögést; másrészt meg ezért lett annó a homárkommentezés szüneteltetve. Ha erre vágytok...

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.17. 09:09:24

Andie 2007.07.17. 07:58:25

te voltál az 5. kommentelő, így nem lehetett eddig 10 komment. és csak az elsőzés nem volt kapcsolatos (ez meg ugye minden blognál alap - el kell viselni)

nahogy énis ontopic legyek.
a sofőrök tojnak mindenre. őket nemérdekel semmi, csak az hogy ne rohadjon le a busza útközben. megoldást nem keresnek. ha ajánlasz, akkor áá az úgy nem jó.

tegnap rossz helyen jegyzetelt a közalk 50%-os A4-esen (mellesleg senki sem tudja hogy kéne azért használni, szerintem énse), szóltunk, és abbahagyta az írást a rossz rublikában. de azt a 4 betűt amit addig leírt otthagyta, a jó helyre meg nem írt semmit utána. egy jajbocs elnéztemmel el volt intézve hogy egy plusz 50%-os kedvezmény lehetőséget elnyomott nekünk...

Fedup Sári 2007.07.17. 09:09:43

Andie, rendkívül előrelátó és gondos gyerek lehetsz, biztosan még soha nem felejtettél otthon semmit. Ehhez csak gratulálni lehet. Bizony, megszívlelendőek tanácsaid, csak az a baj, hogy a helyzet most nem tanácsaidnak megfelelően alakult, ugyanis Laci -- milyen felelőtlenség -- otthon felejtette a diákigazolványát. Ennek figyelembe vételével kell kiutat találni a kellemetlen szituációból.

Azt hiszem, hogy te rossz irányból közelíted meg a problémát. Pedig ilyen egyszerű:

- Vissza lehet váltani a jegyet, ha nem utaztál vele?
- Igen.
- Utazott vele Laci?
- Nem utazott.
- Akkor vissza kell váltani, attól függetlenül, hogy eltépte a vezetőbácsi.

Ennyi. A többi csak duma, félrevezetés, pitiség, hazugság, szemétség s.í.t.

=============================

Hogy ne kelljen keresgélni, itt az "UTAZÁSI FELTÉTELEK A VOLÁN TÁRSASÁGOK MENETREND SZERINTI AUTÓBUSZJÁRATAINAK BELFÖLDI TÁVOLSÁGI (HELYKÖZI) FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ IGÉNYBEVÉTELÉRE" megfelelő része:

XI. Menetdíj visszatérítése

1. A VOLÁN az elővételben váltott menetjegy díját és a poggyászviteldíjat visszatéríti, ha az utas menetjegyét utazásra nem használta fel. A VOLÁN a visszatérítendő összegből kezelési költséget von le, amelynek mértékét a díjszabás tartalmazza.

Andie 2007.07.17. 09:44:14

Sári néni, nyilván énis otthonhagytam má mindenfélét, a fejemtől kezdve a pénztárcámig. Ilyenek vagyunk, emberek, és feledékenyek. Csak én nem sirtam utánna, hanem elkönyveltem magamban, hogy hüje vagyok.
Az meg, hogy az eltépett jegy visszaváltható-e, erősen kérdéses. Nyilván az eltépés egyben a szolgáltatás megkezdését jelzi. Merhát ugye különben 25x lehetne utazni ugyanazzal a jeggyel. Jaaa, hogy maga még nem utazott? Ki látta? 1000 esetböl 999-ben az eltépett jegy azt jelenti, hogy megkezdték vele az utazást, a szolgáltatás megtörtént, kész.
Ugye moziba se úgy megyünk, hogy megvesszük a jegyet, eltépetjük, bemegyünk, aztán mielött leülnénk, eszünkbe jut, hogy nem etettük meg a pudlit, aztán visszafordulunk, és hát mivel nem kezdődött el a film, visszaköveteljük az árát, mindeféle eszközzel...

Mégeccer mondom, én Laci gyerek mellett állok, le a bkv-val, meg a hüje buszvezetőkkel, ellenőrökkel, miegymás. Csakhát az éremnek két oldala van, én meg szeretek itt hüjeségeket beszélni.

jesszumpepi (törölt) 2007.07.17. 09:55:14

Hurrá Torpedó


Több komment is volt,de a moderátor utólag közbelépett.

Rák Attantam 2007.07.17. 10:18:24

Andie kedves! Ha már poroszosan sarkosan igyexünk objectíve megérteni a probléma gyökérzetének csíráját, akkor a buszvezető a hülye. Ugyanis ELŐBB eltépte a jegyet (megkezdte a jegytulajdonos utaztatását), és UTÁNA akarta ellenőrizni a kedvezményes utazás egyik feltételét, a diákigazolványt.

Jóhogymánem bungee-jumpingolásnál -miután elhagyta a delikvens lába a hídkorlátot- jut eszébe a "szolgáltatónak", hogy jé, nem annyit fizetett a jumpingoló, amennyit kell, vágjuk el a kötelét!

Hát én kábé így látom.
Meg úgy, hogy mostmár én biztosan fogok egy vállalkozást alapítani erre. Márminthogy összegyűjtöm és kiadom a BKV/MÁV/VOLÁN/Parkolási társaságok/megajóégtuggyamik Általános Szerződési Feltételeit (ÁSZF) mondjuk félévente frissülő kis könyvecskében. Ezt a lelkes szolgáltatás-igénybevevő majd jól megveszi (előfizeti) és ha úgy érzi, hogy valami nem kóser a szolgáltatás igénybevétele közben, akkor fellapozza és a t. szolgáltató orra alá dörgöli.
Természetesen egy feltűnő, távolról is észrevehető színe lesz a kiadványnak (pl. fluoreszkáló rózsaszín), hogy a szolgáltató emberei már messziről lássák, ki az, akivel nem köll ujjat húzni. (Vagy éppen kivel kell... :)))

Denemám ellopni az ideát!

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.17. 10:41:01

ha volt közben moderáló, akkor a kommentszámos, meg on-off-os mondatot visszaszívtam :)

Kismókus 2007.07.17. 10:41:34

Logikusan vegiggondolva sem utazhatott a jeggyel. Azon rajta van, mikor nyomtattak. Na most, ha felhasznalta, azaz _utazott_ vele, akkor nem lehet ujra az indulas helyen par perccel, de meg fel oraval sem a jegy nyomtatasa utan!
A diakomat pedig nekem csak 10-bol 3-szor kerik, ezert nem veszem elo feleslegesen...

A Lyukastorkú Rézfaszú Bagó 2007.07.17. 10:54:49

Egyértelműen a sofőr hibája, mi a repedt lottyadlófaszér' tépi el a jegyet? Biztos előbb törölt valagat is, csak aztán kulázik...

2007.07.17. 13:27:25

Torpedó öcsém! Abból az A4-es papirosból annyit nyomtatsz, amennyi jólesik, persze kell hozzá a munkahelyről a pecsét, de az nagyon genyó melóhely, amelyik nem ad, csak egyet évente. Nekem már el van téve öt darab, és ha még kell, hát kapok. Persze, hogy ez csúnya dolog, de nem fogok Esztergomba (53 km) 1800 huf-ért, meg Győrbe 4040 hufért utazgatni, a szennyes, mocskos, dzsippós vonaton. Mondjuk 5X12-őt egész évben nem utazom, de ha mégis, hát legyen.

marcangoló 2007.07.17. 14:21:22

Mngyuk én is kaptam, de még nem mertem vele élni, mert nem tudnám kiokosítani a sofőrt, hogyan töltse ki, abban meg nem bízom, hogy egyedül is megy neki. Tudom, hgoy az sok péz, de esetleg nem-e lehetett- e volna- e olyan formátumot kitalálni, ami kicsit kevésbé hamiísítóbarát? Vagy csak csóváljam a farkam csendben?

Ábelesz-kobelesz 2007.07.17. 14:32:53

Andie barátunknak teljes mértékben igaza van. Ostoba, tipikus magyar hozzáállás, hogy én hibázok. de rögtön megyek a másikhoz pattogni, hogy háá mégis hogy van ez??? Veszel a boltban egy üveg sört, aztán felbontva visszaviszed, hogy vegyék vissza, nem ittál bele, inkább kólát vinnél?

Mellesleg, ha úgy kezdett volna, hogy az 50%-os jegyre kifizeti az egész jegy különbözetét, szerintem simán elintézték volna. De nem.
Aki 450 Ft miatt ekkora patáliát csap, az meg is érdemli.
És most senki ne jöjjön azzal, hogy "van akinek 450Ft nagy pénz", mert ha így lenne, biztos 3x megnéztem volna, hogy nállam van-e a diákom.

Pannon Puma 2007.07.17. 16:40:38

szerintem egy normális országban normális emberek között tök egyértelmű, hogy ha a sofőr (mint megannyi társa) nem egy zsírbunkó jancsi, akkor ebből eccerűen nem lett volna ügy, hanem az úriember viszaslattyog a péntárba a sofőr aláírásával a jegyen, vagy a sofőrrel az oldalán, és azt mondja hogy Pirike drága, elcsesztem a srác jegyét, váltsd neki vissza lécci.

persze a mondat elején mondhattam volna, hogy ilyen úgysincs. én mondjuk ezek után biztos bicajjal mentem volna, egy sprével a kezemben, és minden tetü sofőr lehúzott ablakába nyomtam volna egy adag peros festéket. azokat vitte volna el éjjel a zördög, vagy hogy is volt a történet az ajtófélfákkal.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.17. 17:16:04

Járjál inkább biciklivel. Csak kerüld a fogaskerekűt.

csuf (törölt) 2007.07.17. 18:30:32

sofőrbácsi a hunyó! azért volt nagy a pofája mert ezzel akarta leplezni a hibáját. gyakorlat hogy eltépéssel érvénytelenítik a jegyet de előtte meg kell győződni róla , hogy fennállnak-e a jegyen szereplő kedvezmény igénybevételére jogosító körülmények/feltételek! és ez a buszosbácsik kis kék "autóbuszvezetőkkézikönyve" feliratú szabálygyüjteményben benne van ám!

BöszmeBivaly 2007.07.17. 20:25:51

Meleg volt a pénztáros vagy mi van ?

renugard 2007.07.17. 20:27:06

OFF Andie te sem vagy valami túlképzett...olvasásóráról biztos lógtál, ha nem veszed észre, hogy ez nem BKV-s topic!!!
Amúgy utánaszámoltam és tényleg az ötödik voltál. Hol volt előtte 10 komment?

ON: 2007 Magyarország, Budapest, VOLÁNBUSZ

Ábelesz-kobelesz 2007.07.17. 22:18:00

renugard! Én a te helyedben sem villognék az eszemmel! Olvass már vissza kispajtás, leírták, hogy a moderátor pár hsz.-t törölt.

Ha még most sem érted, akkor kérj segítséget!

w00t 2007.07.21. 03:38:55

A Volánbusz vesztett egy szavazót! Eddig sem utaztam Volánnal de mostmár nem is fogok. Köszönöm
süti beállítások módosítása