Tékozló Homár

Rákoscsabán zselés közegben haladnak előre a postások

2007.07.17. 00:05 | szily | 22 komment
"Rákoscsabán lakom" - kezdi érzelmes-babitsos levelét Petteri, de lesz ez ennél rosszabb is. Szegény ördög előfizetett a Time magazinra, amit évekig a megjelenési idő előtt megkapott. Nyilván bünhődnie kellett. Durván, kegyetlenül. Ahhoz képest szerintünk jól megúszta. Akinek semmi se jó, az költözzön Szlovákiába, ott olcsóbb a posta és megbízhatóbb + vannak normális hegyek is.
Rákoscsabán lakom. Ennek nincs különösebb jelentõsége, ha csak az nem, hogy a postai küldeményt, amit 10 nap alatt kaptam meg, szintén Rákoscsabáról küldték. Elõfizetek a Time magazinra, ami évekig a borítón feltüntetett megjelenési dátum elõtt néhány nappal érkezett címemre. Akkoriban valamelyik Benelux országban adták postára. A Time néhány hónappal ezelõtt a címlapdátumhoz képest még néhány nappal elõrehozta a valóságos megjelenést, viszont a terjesztésbe bekapcsolt egy magyar céget, amely egy csomagban kapja meg az összes magyarországi elõfizetõ számára postázandó lapot, õk pedig kereken 10 nappal a hivatalos megjelenési dátum elõtt Rákoscsabai székhelyükrõl elviszik a Rákoskeresztúri postára, ahol annak rendje és módja szerint a feladási dátumot rábélyegzik a küldeményre. A címzetthez – Rákoscsabára – általában 6-7 nap alatt jut el, de az utóbbi idõben már másodszor fordul elõ, hogy tíz napig utaztatják, amíg a kézbesítõ begyömöszöli a postaládába. Ugyanígy késve érkeznek a számlák, a biztosító igazolása a kötelezõ befizetésérõl és minden egyéb, amire a feladó nem fizeti ki az elsõbbségi levél különdíját. Az elsõ alkalommal e-mailt írtam a Magyar Posta Logisztikai üzletágának (kézbesítõ hivatalnak már nem merik hívni), de válasz nem jött. Talán a Homárnak elárulják, mi tart ennyi ideig. Petteri
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ccaca 2007.07.17. 00:10:09

Ááhhhh.... Elsö....

2007.07.17. 01:40:01

a postás nem tud angolul, emiatt el kell vinnie az újságot egy ismerőséhez téténybe. miután kiolvasták, egy másikhoz kerül, aki a munkahelyén szentendrén újból le tudja fóliázni. ahoz képest még gyorsak is : )

További magyar hang 2007.07.17. 02:46:26

olyan piros meg zöld zselében amit az amcsi teen moviekban kajálnak a menzán :)

moderátor 2007.07.17. 07:11:25

Nem tudom mit csodálkozol, ha timébe kerül, míg megjön a time...

ducas 2007.07.17. 07:18:07

Mijafasznak nagyképűsködöl itten a külföldi ujságoddal? Rákosbizbaszon ráadásul...Ebbe a melegbe/hidegbe/közepesbe...A póstás meg mászkálhat hozzád abban a rettentő sárban...Olvassál blikket...

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2007.07.17. 07:22:25

1. Le kell tépni a posta ajtaját...
2. A Magyar Posta mocskos kapitalista banda, a forradalom az elsők között fogja falhoz állítani...
3. Monnyon le...
4. Aki Rákoscsabán Time magazint fizet elő, sikeres ember nem lehet...
5. Batz papucsot Petterinek!
6. Az MPL ősi román üzletág...

Kihagytam valamit?

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.07.17. 08:28:48

Olvass Spiegelt!
Hány napja írtad azt az emailt? Csak mert nem kell ám türelmetlenkedni, lehet még nem ért oda...

mch 2007.07.17. 09:09:59

chicken:
Persze, hogy kihagytál valamit!

Árkádban van ingyen Time?
Brigi előfizet a Time-ra?
A Time-nál lehet mínuszba menni!
Gasztonyi Ádám előfizet a Time-ra?
stb.

Rav Antal 2007.07.17. 09:16:09

Chicken:

Kihagytad a ravatalon megbaszós részt... Kb. így hangzana:

Namármost. Mikor az e-mailre sem jött válasz, akkor küldtem egy SMS-t a Posta vezérigazgatójának, hogy megbaszom anyátokat ravatalon, ha nem jön meg időben a Time.

Mindjárt jött is a válasz SMS: Ön sikeresen leíratkozott hírlevelünkről.

Azóta mindig a megjelenés előtt két hónappal jön az újság.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2007.07.17. 09:16:36

költözz ki londonba, és ott fizzes elő népszabira!

ha a megjelenés előtt egy-két nappal megjön akkor a reklamációd jogos, és nem európai szintű a magyar posta. ha ott is késnek, akkor szokj hozzá, hogy teljesen rendben van ez így..

ui: ja népszabi nem jó péda, mert napilap, helyettesítsd valami más magyar lappal

Rák Attantam 2007.07.17. 09:55:24

Ilyenkor nem a postásoknak kell írni, te buta, hanem magának a Time magazinnak! És NEM emailt, hanem igazi levelet! Lássák, hogy TE nem sajnálod az időt és a pénzt a problémád megoldása érdekében. Hidd el, ők sem fogják.
Egyébként gyilkosság esetén sem a pisztolygolyót ítélik el, hanem az embert, aki úgy döntött, hogy kilövi. Na!

Amúgy meg fizess elő egy neves japán magazinra. Ha nem jön meg időben (a magazin), akkor írj egy mérsékelten felháborodott levelet angolul a japán szerkesztőségbe. Garantált a két személyre szóló ingyenes Japán körutazás meg a sokezer dolláros vígaszdíj. Viszont a lap főszerkesztőjével és terjesztési igazgatójával már nem fogsz találkozni. A harakiri nem egy japán néptánc...

Kozika · http://www.k-1.hu 2007.07.17. 10:19:49

Chicken: és hol marad a pfoschpunepa?

Taurusz 2007.07.17. 10:23:14

chicken:
Persze, hogy kihagytál valamit!

Az europai kommunikációt:
Ird rá egy papirra, hogy ez nem volt szép dolog, keresd meg a posta vezérének a házát, és egy féltéglához kötözve, szigoruan amiatt, hogy el ne vigye a szél, meg nehezék miatt be kell dobni az ablakán... :D

mzoty 2007.07.17. 10:24:32

ducas.... te egy tahó vagy...

Yasashi Tanuki 2007.07.17. 10:41:37

A `90-es években a mozgópostán dolgoztam. Akkor még az volt a rendszer aznap feladott küldeményeket a postán szétválogatták helyben maradókra, amit a kézbesitő másnap kivitt, vidékre menőkre amik éjfélig eljutottak a postavagonokba és menetközben feldolgozták őket ezekkel a postások másnap már csöngettek az ajtóknál. Akkor is a Pestre menő levelekkel volt a legnagyobb gond mert bekerültek az akkori logisztikai központba - a levélfeldolgozó üzembe ahol 2-3 napig álltak. A mozgóposta néhány éve megszűnt helyette autókkal szállitják a küldeményeket, hogy kimeljék a környezetet. Mivel nem tudják feldolgozni menet közben mert az utat is kell figyelni az összes küldeményt beömlesztik a logisztikai központba amit már az összes régi hozzáértő postás elhagyott mert áthelyezték a Keletitől Budaörsre. Ott két-három napig áll a küldemény.
SZVSZ direkt visszatartják a normál küldeményeket, mert különben ki lenne olyan hülye, hogy külön fizessen a sürgősségi szolgáltatásért?
A hatékonyság javitásáért vissza kellene állitani a régi mozgópostás rendszert, hiszen a külemények mennyisége amúgy is csökkent mert megjelent egy rakás futárszolgálat. Emlitésre méltó még a svájci példa ahol a postaszállitó járműként buszokat használnak amik helyközi járatként is működnek - és napi kétszeri kézbesités van.

Nagyvakond 2007.07.17. 13:08:14

Na igen, de Svájc az nem Európaúnó...
Harmadik világ...

Uff!

marcangoló 2007.07.17. 14:32:07

Ó, nem köll ahhoz Timenak és Magyar Postának lenni. Én csak úgy kapom meg az ithon előfizetett magazinom, ha minden alkalommal reklamálok a kiadónál. Mindig elmondják, hogy mióta az új lapterjesztő cég dolgozik nekik, állandóak a problémák, mivel a cég "folyamatos adatvesztésben van". A meg mégis mi lehet? (És vajon akkor miért is álnak még velük szerződésben?!) Minden hónapban újra megkapják a kiadótól az adataim, aztán juszt is elhagyják? Így a megjelenés után kb. két héttel kapom meg az újságot, mert a megjelenést követő 3 munkanapon még nem lehet reklamálni. Isteni. Jelzem, mielőtt ott tartanánk, hogy az is marha, aki újságra előfizet Mo-on, hogy ajándékba kaptam az előfizetést. A legjobb viszont, hogy a kézbesítő cég nem is kézbesít, nekem a rendes postásunk hozza ki a lapot. Állítólag júliustól már lettek volna saját embereik, de csak decembertől lesznek. Most akkor mi van? Van egy cég, aki vállalja a kézbesítést nekem, ami azt jelenti, hogy postára adják?! ÁÁÁÁ!

japanautos 2007.07.17. 20:09:04

Rák Attantam: jaja, japánban igen jól mennek a dógok

BöszmeBivaly 2007.07.17. 20:22:43

Yasashi Tanuki: mindenben mélységesen egyetértek veled!
OLK-tól ments meg Uram minket !

MPL Ügyfélszolgálat 2007.07.20. 09:03:11

Tisztelt Fórumozók,

Engedjék meg, hogy hozzászólásaikra az MPL ügyfélszolgálati munkatársaként röviden reagáljak:
A Magyar Posta Logisztikai üzletága elsősorban futár, expressz és csomagszállítással foglalkozik. A Hírlap Igazgatósággal történő egyeztetés után megállapítottuk, hogy postai adatbázisban nem tartunk nyilván olyan előfizetőt, aki Rákoscsabán a Time magazinra a Postán fizetett volna elő.

Több kézbesítő cég is működhet az adott területen: amennyiben a lap kiadója vállalkozóval szerződött, akkor az adott vállalkozó kézbesíthet vagy
- ahogy marcangoló nevű hozzászóló is említette - az sem kizárt, hogy levélpostai úton adták fel a lapot az előfizetőnek.

Mivel az ügy részletes kivizsgálásához szükséges adatok nem szerepelnek a hozzászólásban, a promléma megoldása érdekében kérjük vegyék fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal illetve a lap kiadójával.

Üdvözlettel:
customer.service@posta.hu

w00t 2007.07.21. 03:28:16

Vesztett egy szavazót a Magyar Posta! Eddig sem leveleztem velük, de nem is fogok. Köszönöm.
süti beállítások módosítása