Tékozló Homár

Szarrá dolgozzák magukat az ukrán-magyar határon

2007.08.02. 13:13 | jackyll | 152 komment
Néhány hónapja volt egy ukrán határátkelős sztorink, amiből született egy használati útmutató Ukrajnába tartó kezdő utazóknak. Viki leveléből most azt tudjuk meg, hogyan működik a rendszer visszafelé, azaz miért is kell 3-4-5 órát várakozniuk a cigarettacsempészeknek. Hűséges olvasóink már biztos sejtik, nem a szigorú ellenőrzés miatt:
Tegnap este betelt a pohár nálam, miközben várakoztam az ukrán-magyar záhonyi határon. Családi kapcsolataim miatt 1,5 -2 havonta megyek Ukrajnába. Az utam mindig Záhony-Csap határátkelőn visz keresztül. Magyarországról Ukrajnába szinte probléma nélkül, kisebb fennakadásokkal lehet eljutni, erre az irányra nem lehet panaszom. Ellenben Ukrajnából – Magyarországra (U-M) jutni kész pokol. De nem a szigorú határellenőrzés, vámvizsgálat miatt!

Leírom, hogyan is néz ki a határ U-M irányba, hogy későbbiekben érthető legyek:
Ukrán oldal:
1)      sorompó előtti rész
2)      sorompó utáni rész (ez a vámház lényegében, itt előbb vámvizsgálják a gépjárműveket, majd kezelik az útleveleket)
3)      kb 1 km a hídig
4)      A Tisza-híd (nem tudom pontosan mi a neve)
Magyar oldal:
5)      A Tisza-híd
6)      Sorompó előtti rész
7)      Sorompó utáni rész (ez a vámház lényegében, kezelik az útleveleket, majd vámvizsgálat)

Ukrajnából elindul az ember, beáll a sorompó előtti részhez(1) a sorba, de már itt aggódik, mert nagy a sor, van úgy hogy nagyon nagy De nincs gond, halad a sor, bejut a vámházba (2). Ekkor látja, hogy nagy a baj, a híd előtti 1 km-en (3) nagyon sok autó, még több sorban. Ekkor a tapasztalt ember már tudja, ukránok nem tudják kiengedni az embert az autójával, mert a magyar oldal nem fogad, hidat meg utóbbi időben nem szabad telepakolni autóval, de még az ember reménykedik, hátha beindul a sor. Ukrán oldalon 4-5 sorban megy a vizsgálat, ahol 4-5 útlevélkezelő, és 1-2 vámos dolgozik, nem kell több, mert így is hamarabb végeznek, mint magyar kollégáik.

Ukránok ügyesek, előre vámvizsgálnak, útlevelet kezelnek, s nincs más dolgunk csak várni. De azt jó sokat, a jó erős napsütésben. Ukránoknak sem kell megerőltetni magukat, mert a magyar oldal nem dolgozik, így ők is lassabb tempóban haladhatnak, de már így is rengeteg autót átvizsgáltak, és még 1-t sem engedhetnek a magyar oldalra. Kb. 2,5 -3 óra várakozás után elindul a sor, tolakodás, kürtszó, mindenki siet, mert tudja, időt nyerhet, jó sokat. Végre a hőn áhított magyar oldalon találjuk magunkat. Hogy hogyan jövünk rá erre? Sok kupacban sok ember lézeng és cigarettázik, szívják a jó kis ukrán cigit, és hangosan nyerítenek.

Itt is kb. 4 sorban fogadják az embert. Minden sorban van 1 útlevélkezelő. S minden útlevélkezelőt még szórakoztat 1-2 vámos, vagy útlevélkezelő. Minden sorra jut 1 vámos. Akiket arról lehet felismerni, hogy 1 kupacban vannak, nem kell azt hinni, hogy konzíliumot tartanak csupán a tegnapi meccset, vagy randit beszélik ki.

A következőképpen néz ki a munkamenet: Miután az ember beáll a magyar sorba(6), vár 2 órát, és eljut az útlevélkezelő bódéig(7). Ott ellenőrzik az útleveleket, lassú tempóban, szórakozva, van idő, a vámosok, úgyis lassabban dolgoznak. Ezután kerül az ember a vámosok keze alá.

ÉS most jöjjön a vámosok munkamódszere: 1 ember vizsgál 1 autót kb 15 percig, átkopogtatja alul- felül, kiszállít mindenkit, beszállít mindenkit, csomagba jól beletúr (fehérneműre különös tekintettel, nincs-e benne 1 mázsa cigaretta) , autót szétcsavaroz, össze már ritkábban. Megkérdezi a következőket: „NA, mit csempésznek?" vagy „Hát, mér vótak ott oszt hová mennek?" vagy „Nem túl tragacs ez a járgány? " vagy „De jó a verdád, mennyiér vetted?" Miközben ezt teszi, 4 társa szórakoztatja őt a tegnapi nap eseményeivel. (Legközelebb novellát írok a felvágós történeteikből.) Mikor végez az autóval, átmennek egy másik sorhoz, hogy kolléga, aki előbb szórakoztatott, az is tudjon vizsgálni 1 autót. És így megy ez 4 soron keresztül. Vándorol a kupac. Így ha kapkodják magukat 1 óra alatt akár 3-4 autót is átvizsgálnak. Megjegyzem, 1-szerre 1 ember dolgozik, a többi nézi.

Tegnap akkor szakadt el a cérna, amikor is már összesen már az 5. órát várakoztuk, és egy kedves határőr elsétált az autónk előtt és megjegyezte hangosan, és röhögve: „Szarrá dolgozom ma is magam!", és rágyújtott a 20. szál cigarettájára. (A 3 óra alatt, amíg a magyar oldalon álltam ennyit számoltam összem, biztos sokan halnak meg közülük tüdőrákban.) Az ukránok is és a magyarok is bunkók, de előbbiek végzik a dolgukat, még ha unottan is! Vagy nincs szükség ennyi határőrre, vagy venni kell nekik egy walkie-talkie–t, hogy azon keresztül csevegjenek. Kerüljétek ezt a határszakaszt, ha nem akartok 5-6 órát elpocsékolni az életetekből. Eddig én min 3 órát várakoztam, maximum 6-ot.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenton Delacruz 2007.08.02. 16:59:32

Kurva hosszú a cikk, nem is olvastam.

madeupname 2007.08.02. 17:03:21

"Egyetert-e On azzal, hogy tovabbra is lehessen magyar allampolgaroknak kulfoldon szavazni, csakhogy tovabbra is szidhassanak barkit, barmikor, barmilyen kommentben?"

Pema 2007.08.02. 17:03:27

hulyemagyar
bobbyperu

szivemből szóltatok :)

rati_viki 2007.08.02. 17:28:23

bobbyperu:
Ha jól értem te itt élsz és dolgozol.
Szereztél egy másik állampolgárságot, de még mindig MO vagy....ezzel nem szüntél meg magyarnak lenni.
Különben is nem kevés magyar társunk él más állampolgárság színei alatt magyarként! NEm az állampolgárság számít. Én mindig ezt tanultam.

DonCiccio 2007.08.02. 17:43:49

Kedves Pema/Hulyemagyar/Bobbyperu és még néhányan, látom nem értitek amit a fenti idézettel mondani szerettem volna és ez nagyon nagy baj.
Az adóforintokat én is befizetem, talán nem is kevesebbet mint ti.
De ez nagyon kevés, ez csak arra jogosít, hogy megkövetelhessek bizonyos szolgáltatásokat.
Maradj itthon, mutass példát, szavazz megyőződésed szerint és ahányszor szabálytalansággal találkozol tedd szóvá.
Segíts ahol tudsz, hiszen ha nyugati a fizetésed, akkor valószínüleg nem aktakukac vagy valahol és tehetsz valamit.
Legyél polgár és hazafi a szó szoros értelmében. Te vagy az értelmiség, neked kell kiállni és gondolkodni, nem? Kényelmes dolog kritizálni de a változtatáshoz tenni kell, felemelni a hangod és kiharcolni, ami jár neked. Ez az oldal is rről szól, nem?
Tudom, most tovább borzolom a kedélyeket és idealistának vagy hülyének néznek sokan, de vállalom.
Én itthon maradtam, mert ez a szülőföldem és ennek az országnak a polgáraként kívánom elérni a sikereimet és ahol lehet tenni azért, hogy mindenkinek jobb legyen.
Számomra a haza szó élő és a Szózat hallatán valami mindig megcsavarodik a mellkasomban, pedig nem vagyok egy érzelmeskedő típus.
"Hass, alkoss, gyarapíts és a haza fényre derül".
Nekem ez az ars poeticám. Nektek van?
Senkit nem akarok megbántani és köszönöm, hogy elolvastátok.

DonCiccio 2007.08.02. 17:53:24

Kimaradt az utolsó előtti bekezdésben: és "ez az a hely" ahol.

Bocsánat

shindelHU 2007.08.02. 17:57:43

isti77:"Ez a három kérdés szólna minden idegenbeszakadt magyarfikázónak. Ha lehet, a magyarokat magyaroknak csak magyarok szidják."
Te mar megint nagyon okos vagy, csak azt nem ertem, neked miert mindig ezen kell lovagolni, csak nem IRIGY vagy rank? :D
Egyebkent szerintem mindenkinek szive joga, hogy eldontse szerencset probal-e kulfoldon, vagy nem! Az meg, hogy neha az ember szegyenli, hogy milyen magyarokkal talalkozik, akkor valna erthetove szamodra, ha kint elnel kicsit. En meg mindig magyarnak erzem magam es ez nem is fog valtozni..csak NEHA elkerulom, hogy megszolaljak magyarul.

kurcsatov 2007.08.02. 18:09:54

DonCiccio, na vegre...!
nekem meg ez volt szivbol szolo.
De hogy jon ez a magat szarra dolgozo hatarorhoz?:)

hulyemagyar 2007.08.02. 19:00:33

DonCiccio 2007.08.02. 17:43:49
"Az adóforintokat én is befizetem...
De ez nagyon kevés, ez csak arra jogosít, hogy megkövetelhessek bizonyos szolgáltatásokat..."
Nem most, nem itt, de ezen azért elvitatkoznék egy darabig.

ira 2007.08.02. 19:43:47

Én is szenvedő alanya vagyok ennek a jelenlegi M-U határon történő skandalumnak.Valaki már megjegyezte, hogy nem feltétlenűl a vámos Urak az okai,hanem a felső szintről érkező parancs.A vámosok parancsba kapták,hogy minden járművet 15 percig kell vizsgálni. Aki a parancsot megszegi, lapát. A felső szinten kormányszintet értek.Ezzel azt kívánják elérni,hogy növekedjen az itthon eladott üzemanyag utáni jövedéki adóbevétel.Csak azt felejtik el,hogy az itthon eladott benzint előbb a nemzetközi piacon meg kell venni.Összefoglalva ez kormánypolitika.Amíg ez akormány van hatalmon változásra nem számíthatunk.
Egyébként az egész kísértetiesen emlékeztet az "ákos"időkre.

Secnir 2007.08.02. 20:21:08

ira

én örömmel emléxem vissza az ákos időkre.


de azok még mindig vannak

VAGY NEM?

igaz, nekem a bonanzabanzájos idők is bejöttek.
mikor a pecsában csápoltunk a hátsó sorban

bújtunk

mert az előző hétvégén ossianon az elsőben voltunk, s mint tudjuk utolsókból lesznek az elsők. s fordítva.

jön még határőrre teherautó.

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2007.08.02. 20:47:04

oké viki, nem talált, vagyis már vagy másfél éve nem magyarországon élek. ettől még van véleményem a magyarokról, elvégre 29 évet meg ott töltöttem.
mai példa: egy szolgáltatónál ma találkoztam egy magyarral. szerettem volna megismerni (errefelé elég ritkán találkozol magyarral), de mielőtt megszólítottam volna, hirtelen elmenekültem. hogy miért? mert bazmeg finnországban sem képes levetni a "magyar vagyok nem turista" primitív pólóját.
ennyi az egész témához a hozzászólásom. ha egyesek nem is, én azért megengedem magamnak:)

ira 2007.08.02. 20:58:59

elnézést a hibáért, "átkost" akartam mondani

fospunpa 2007.08.02. 22:23:41

Nem-nem, "Ákos-idők"... Értjük mi. De szépek is voltak.

butter 2007.08.02. 22:41:06

történetesen nem érdekel ki hol él és ki mennyi adót fizet.de elküldöm a vpop-nak ezt a postot mindenestül, hátha azok tahó primitív kispöcsű f*szfejek a határokon ettől összeszedik magukat.minden alkalommal mikor elhagyom a határt vagy jövök vissza felrobbanok én is, mikor látom hogy élnek vissza azzal a kevéssel ami van..

malacful 2007.08.03. 00:19:53

a vilag legforgalmasabb hataratkeloje a San Diego-Tijuana atkelo. Honlapjuk van, amin allandoan szerepel az aktualis varakozasi ido. Neha 2 oras a sor, komoly a vamvizsgalat, neha 8-10 perc is autonkent, ha valami gyanus, atkuldenek egy masik sorba, ahol nem tartasz fel senkit. Sportosak joalakuak a hatarorok a sok mozgastol ugralastol, kocsi ala nezestol. Zsibbadjon a zahonyi tuloknak a sok dohanyzastol, erszukulettol.

malacful 2007.08.03. 00:21:16

Zsibbadjon a zahonyi tuloknak a LABA sok dohanyzastol, erszukulettol.

rincewind 2007.08.03. 02:35:34

"Márpedig igaza van!!!
A kormányt is csak az szidja, aki elment szavazni, a többinek kuss."

Így van! 18 éves korodig ne gondolkodj fiam, apád majd jól politizál helyetted. Sőt a kormányt csak az szidja, aki a kormányra szavazott, mert csak az övé, nem a másik párté ám! Az á-sokat meg ne szidják a b-sek mert ők mindig bepisilnek! Persze azért románozni, cigányozni, zsidózni, buzizni, egyebeket lehet...

isti77 és társai meg magyarmérő pálcával mászkálnak valószínűleg, hogy eldöntsék ki a magyarabb. DonCiccio szerint az a magyar, aki példát mutat az itthoniaknak...most akkor isti77 milyen példát mutat azzal hogy hazafiaskodva csípőből tüzel, azt se tudja mi a helyzet összevissza vádaskodik...szánalom. A tökfőzeléket csak az utálhatja, akinek csak arra telik?

Megdobbent 2007.08.03. 06:34:25

Mindenki utalhat mindenkit, en aszondom. De a tetu hateroreinket aztan internacionalisan ruhelli mindenki, azt barki lefogadhatja. Hajra Magyarorszag, wehehe :PPP

Énbiz' · http://nemcsalokadot.blogspot.com/ 2007.08.03. 07:45:15

Szeretem, ahogy ütköznek érvek és ellenérvek. Lassan a homár is politikai fórummá válik sajnos. (akarom írni: salynos)
Ugyanakkor a demokráciában így lenne helyes. Elfér mindkét vélemény, sőt harmadik és negyedik is. Jól van ez így. Egészen addig, amíg képesek vagytok (vagyunk) szavakkal, érvekkel vitázni. Így tovább!
Offtopic:-)
A vámosok nem tudom miért ilyen lassúak, de mivel nem járok arra, véleményem sincs.

2007.08.03. 08:35:17

@bobbyperu

Tudom mirol beszelsz... (szinten Finnorszagban elek)

Eppen par hete volt, hogy ultem a villamoson es magyar beszedet hallottam. Eloszor nagyon megorultem neki es oda is akartam menni, hogy beszeljek veluk, de aztan ugy dontottem a "hallottak" alapjan, hogy jobb lesz elkerulni oket... Egyebkent Te Finnorszagban merre laksz?

Charlie Drop 2007.08.03. 08:45:34

szmétál a gúzsva 2007.08.02. 15:53:44

Najah. A szerbek húsvét után rájöttek, hogy milyen jó ha nincs káosz és irányítják a sort. Viszont nem feltétlenül értek egyet azzal, hogy csak az analfabéta vendégmunkások állnak EU sorba, beáll oda mindenki. Jah, még én is. :D Mielőtt leszólnál lenni tözsgyökeres magyar, de a nejemnek még nincs magyar útlevele. De 2 órás várakozás után már úgyis tele a hócipőm. A vámosokkal eddig nem volt bajom, kb. 1 perc alatt megvagyok. Sokszor látom azt, hogy egyszerre 2 sort is visznek és elég gyorsan, tempósan. Viszont haldunk Schengen felé, szigorodnak a vizsgálatok, és pont Ukrajna és Szerbia az a két ország aminek köze sincs az EUhoz szóval itt még rosszabb lesz a helyzet januártól...

nylaci 2007.08.03. 09:11:21

Egyszer, úgy tizenöt évvel ezelőtt a rábafüzesi határátkelőn nyaralásból hazajövet, kb. három óra várakozás után azt kívántam, hogy a vámosok és a határőrök egyszer veszítsék el a munkájukat, és egyszerűen ez a két szakma szűnjön meg.
És lám, már nem is kell már sokat várni, hogy ez megtörténjen! (Legalábbis a nyugati, északi és délnyugati oldalon).
Amikor erre gondolok, elmondhatatlan boldogság fog el, hogy azok, akik akkor még a koszos zoknijaim közt vígan túrkálva kutattak, hogy hoztam-e haza a nyaralásból "elvámolnivalót", sűrű kioaktatások közepette kajánul vigyorogtak ha találtak pár üveg bort, amit ajéndékba hoztam a családnak, mára már ezt nem tehetik meg.
Ebből a szempontból éljen az Únió. Mármint az Európai... :)
És egyszer úgyis eljön az az idő, amikor ez a keleti végeken is megtörténik, és ez a két, emberek szopatásán túl semmire nem használható állatfaj végleg kihal.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.03. 10:05:15

Mi ez a szemérmes hallgatás a határon minden ukrán egyenruhásnak fizetendő 200-200 Ft-ról?
Vettünk öten 25 kiló cukrot. Az ukrán vámos elkezdett szemétkedni, hogy fejenként csak egy kilót, stb. Barátom odanyomott egy kétszázast a zsebébe. Reakció:
"Nem látol, itt van a katona is. Neki is aggy!"
Utána jöhettünk. A magyar vámvizsgálat korrekt volt és gyors, kb. 5 perces és részletes. Persze nem is hoztunk semmi jogszabály-ellenes dolgot, és először jártunk Kárpátalján.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.03. 10:08:29

Tényfeltáró újságírónak néhány sörért pl. Berettyóújfaluban és Biharkeresztesen bármelyik helyi alkoholista megmutatja azokat a házakat, amiket főtörzsőrmesteri fizetésből építettek szegény határőrök, vámosok, hogy negyvenes nyugdíjasként legyen fedél a fejük felett.

pos 2007.08.03. 10:20:34

Magyarország fürgyéle!
Magyarország monnyonle!

don07 2007.08.03. 10:45:33

namivan? alszotok? vagy szabin van a brigád,

ÚJ CIKKET!!

Majmász Gedeon 2007.08.03. 10:53:26

nylaci:
túrkálva = turkálva
Únió = Unió

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.03. 11:17:43

Majmász Gedeon!
Ezt a debreceni Buka László festő- és életművész, tanár, stb. sokkal plasztikusabban jelenítette meg, amikor még a Vénkerti iskolában tanított. Ott is kiadtak üresen álló termeket, hogy a bérleti díjból tudjanak pl. takarítani. Egyszer olvassa Laci barátunk a kiírást: TÚRKÁLÓ. Nosza bemnt, felidéze maga előtt mindhárom diplomáját, és megkérdezte az eladótól:
- Tessék mondani, ez a túúrkáló?
-Igen tanár úr, ez. Tessék körülnézni!
- És itt lehet túúúrkálni?
- Igen, persze, nyugodtan.
- Jaj, de jó!
mondta, és szép hosszú mutatóúját egyenesen betolta, majd visszagörbítve körbeforgatta. Az orrában.

nylaci 2007.08.03. 11:27:07

Majmász Gedeon: frankóra igazad van! Úgy láccik, hanyatlik a hejesírásom. Pedig biza valaha jó vót!

Toleranciahiányos Szalagkorlát 2007.08.03. 11:50:29

Ukrán határátkelős magyar határőröket minden határra!

rincewind 2007.08.03. 13:11:44

"picsábamán" ott a pont...előbb ember vagyok és aztán magyar :/

xi00 2007.08.03. 13:12:07

az semmi, try mmoldáv ukrán határt

avagy tiraspol-moldáv, az még ütősebb

már ha átjutsz anélkül, hogy levegyenek, de nem

várni nem is kell sokat, de ez olyan, hogy belépés díjtalan, kilépés bizonytalan :) aztán lóvéval minden megy

báró Csekonics 2007.08.03. 13:12:44

Tapani_SF 2007.08.03. 08:35:17

Én Londonban jártam így a pályudvaron (Birminghambe mentem épp): állok a sorban péksütiért meg kávéért, hallom, hogy a kiszolgáló srác magyarul szól a kolléganőjéhez. Na, gondoltam mekkora poén lesz hogy egyszercsak a következő magyarul kér.
De mire sorrakerültem - szintén a hallottaktól - elment a kedvem tőle és inkább angolul kértem a sütimet...
(Szerencsére volt alkalmam a kiejtést eleget gyakorolni, hogy az amúgy elég alapszinten beszélő srácnak ne tűnjön fel a turpisság.)

Majmász Gedeon 2007.08.03. 13:14:55

Kitalátor feljegyzet:
Nahát, a vénkerti ált. iskola ismerős, oda jártam 6 éves koromban atlétikára, meg talán úszni is, amíg ott laktunk. Aztán 6 és fél éves koromban elköltöztünk a cívisvárosból. De mi köze ennek a poszthoz? Semmi? OK, be is kussolok.
(Amúgy a sztori baró.)

brutuska 2007.08.03. 13:26:02

xi00 2007.08.03. 13:12:07
"az semmi, try mmoldáv ukrán határt

avagy tiraspol-moldáv, az még ütősebb

már ha átjutsz anélkül, hogy levegyenek, de nem

várni nem is kell sokat, de ez olyan, hogy belépés díjtalan, kilépés bizonytalan :) aztán lóvéval minden megy"

Dnyeszter-menti Köztársaság-ukrajna határa, Tiraszpol felé... No igen, az ütött tavaly nyáron. Cimborámat símán lerángatták a buszról, mert fényképezett. Végül is akkor ott nem fizettünk, de beengedtek. Fizetni csak a köv. őrizetbevételkor kellett. Egy nem létező állam rendőrségének:DDD

tehenke 2007.08.04. 12:13:53

Minket a görög határom állíottak félre buszostul mer mér' ne alapon, hogy a román buszok mehessenek.

timket 2007.08.04. 18:21:02

Nem a határőröket kéne szidni hisz nem mindenért ők a felelősek. A vámosok miatt is őket szidják. az egyenruha nem minden. Az egyenruhában is emberek vannak. Ha viszont a határőr jót tesz az utassal akkor viszont felelőségre vonják és az állam részére sok pénzt fizet be. Ezért az utastol nem kap mást csak egy köszönömöt.
Az embercsempészeket és a hamisitásból élőket ki állitja meg ha nem a határőr?

Prophet 2007.08.05. 00:04:47

A vizen nem lett volna gyorsabb? Vagy alatta?

Rafiki 2007.08.05. 12:37:23

Nem lepődöm meg semmin.Én főiskolás(levelezős) lévén áprilisban résztvettem egy tanulmányi kiránduláson ,mely idén épp Ukrajnába irányult( szerkesztőségeket látogattunk,tehát nem bevásárlás volt).Az,h. odaúton fejenként 500 ft.-ot fizettünk zért h. beléhessünk(25-en voltunk) még hagyján,de az.h. visszafelé a buszok is abban a sorban álllnak,ahol a kocsik,felháborító! 4(!!) órát vártunk,miközben még pisilni sem tudtunk.Az egyik tanárunk(ismert és elismert újságíró,nálunk tanszékvezető) felhívta a Határőrség bp.-i központját,reklamálva,azt a választ kapta,h. még abban az esetben sem engedhetnének bennünket előre,ha lenne terhes anyuka köztünk..No comment!
A magyar vámos egyenként megnézte acsomagokt,végigkopogtatta a buszt.Gusztustalan az egész!!!

Alf (törölt) 2007.08.05. 19:49:56

huhuuu, a magyar hatarorokrol aztan tudnek meselni.

Mivel rokonunk szatmarnemetiben lakik, neha atnezunk, es a 90 es evekben rengeteg gyongyszemet begyujthettem, ami az elmenyeket illeti.

1.All a sor, 2 oraja semmi mozgas, kilometeres sorok mindket oldalon.

Bent a hatarorok nevetgelnek, kajalnak. valakinel elszakad a hur. Dudal egyet.

erre kirohan egy furge hataror, aki addig ki se dugta az orrat, es ezt mondja:

"Ki dudalt? ADDIG SENKI NEM MEGY EL, MIG MEG NEM MONDJAK, HOGY KI DUDALT."

Aki dudalt jelentkezett, felreallitottak, es visszmentek kajalni.

2. Busszal mentunk egyszer fiatalok. Visszafele egy db hataror mindenkit leszallit a buszrol, foldre minden csomagot, piaszagtol buzlik, es labbal kutatja at a csomagokat! Be volt baszva magyaran, mint az atom.

de a vegtelensegig tudnam folytatni. Legdurvabb arcok, de osztalytarsam is azert ment hatarornek, mert azokat jol lefizetik..

Strex 2007.08.06. 10:49:03

Több mint 11 éve rendszeresen ingázok az ukrán-magyar határon,láttam már egy-két dolgot. A csúcs mégis a tiszabecsi magyar vámosok alakítása volt a madárinfluenza-őrületkor. Mer' az haggyán, hogy a rántotthúsos-szendvicset is kidobáltatták, mondván, hogy biztos fertőzött, de az összes tejtermék (sajt,túró, tejföl) is a kukában landolt, mert...mert csak. Na ja. A csirketej tényleg veszélyes dolog.

Tinyó 2007.08.06. 12:38:37

Válasszátok a kishatárátkelőket.
Röszke nyári és ünnepközlei hétvégén 4-6 óra. Tiszaszigetnél 15 perc.

Tinyó 2007.08.06. 12:51:21

Hajrá kis határátkelők.

Nem tudom Záhony helyett mi az alternatíva, de a röszkei 4-6 óra nyugodtan felváltható negyed órányo várakozással Tiszaszigeten.

Tinyó 2007.08.06. 14:06:29

Kedves Homár!

Miért nem mennek el a kommentek rögvest küldés után?

iBen 2007.08.06. 14:49:28

Mi néhány hete mentünk Horvátországba és a navigációs program kisebb hülyeségének köszönhetően nem Letenyénél, hanem Berzencénél mentük kifelé. Tulajdonképpen nem bántuk meg, mert teljesen egyedül voltunk az átkelőnél, így gyorsan ment az eljárás. A kedves határőrök megkérdezték, hogy ráérünk-e 5 percre. Ilyenkor persze először megáll az ember szíve és elképzeli, hogy teljes kipakolás, motozás, zárka, stb. Majd sietve hozzátették, hogy egy KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS-t szeretnének kitöltetni velünk. A határőrök, a be- és kiléptetés gyorsasága, szakszerűsége, udavriassága körül forogtak a kérdések. Tekintettel arra, hogy ez volt életem legkellemesebb átkelése elég jó pontszámok születtek.
Kérdésem az lenne, hogy máshol találkoztatok-e már ilyen kérdőívvel, pl. az inkriminált Záhonynál, avagy a határőrség okosan csak a kis családias hangulatú átkelőkön kérdezi, hogy a tisztelt állampolgár elégedett-e a határőrök munkájával?

HandG 2007.08.06. 17:02:18

Szerintem, ha egyszer itthon is megszűnne a szopás, meg a szopatás, észre sem vennénk!:)
Vagy ha észrevennénk azon akadnánk ki, hogy nem jó ez így.
Sokat utazom autóval a környező országokba és azt veszem észre, hogy máshol változnak a dolgok csak itt nem. Ha meglepetésre persze nem kellemesre kell felkészülnie az embernek, hát az itthon van mindig!

Egy kis külső marketing!:)
Mi azt tuggyuk, hogy szart kennek itthon a palacsintákba, ha tudjuk elkerüljük, elég tapasztaltak vagyunk, azonban a szerencsétlenek, akik általában egyszeri vendégek minálunk (nincs kedvük soha többé errefelé jönni) sokkal szarabb bizonyítványt igazolnak le rólunk.

Vótam szavazni, szarrá ment az X-em, mint mindig, pedig már kombinációban tőtöttem!:)

marcel 2007.08.06. 19:10:48

hogy miért? mert bazmeg finnországban sem képes levetni a "magyar vagyok nem turista" primitív pólóját.

bobbyperu, ez jó, megörültél neki, hogy magyar, de amikor láttad, hogy nem komcsi a szemét állatja, elmenekültél. no comment.

timket 2007.08.06. 21:17:16

Kimerültetek a határőrök szidalmazásából végre? Hurá!!!

Remélem a pozítivumokat is megírjátok?
Vagy csak síránkozni tud a magyar utazóközönség?

laci81 2007.08.06. 21:18:00

Remélem, hogy ma is a sorban álltál a kilépő irányban!!
Ja és az Ukrán Határőrök és vámosok tényleg jól végzik a dolgukat, szedik a lóvét a kedves utasoktól!!!

timket 2007.08.06. 21:20:16

Ha a határátkelőkön megfordítanánk az ellenörzést akkor is a határőr lenne a hibás?

csigasfiu 2007.08.07. 08:19:11

Talán ha kedves honfitársaink nem csempésznének annyi cigarettát és benzint az ukrán határon keresztül, akkor nem kellene a határőröknek és a vámosoknak olyan alaposan megvizsgálnia minden autót, és haladhatna a sor.

Tudom, 2-3 sorban töltött óra után zavaró mosolygó határőröket és vámosokat látni, de inkább nézzétek a jó oldalát. Mosolyogva végzik a munkájukat. Ott szívják a benzingőzt a napi 12 órában, végzik a dolgukat - aminek a menetére előírások vannak, mint általában mindenhol - és emellett még egyes tahó, köcsög módon köcsög utasokat is el kell viselniük.

Hát igen. Nehéz a rendőrök, vámosok, határőrök, bkv ellenőrök élete.. vagyis minden olyan emberé, aki azért van, hogy - persze alapból becsületes - honfitársainkkal betartassák a szabályokat, amelyeket egyesek oly lelkesen lépnek át.

Az ilyen embert csak utálni lehet.
Bár, talán nem ők a hibásak, hanem ez, akik miatt ezt a munkát kell végezniük.

Levi 2007.08.07. 10:14:11

Az a szomorú, hogy ezt is gecigyurcsány-ukáz miatt csinálják... Mióta kiadta a geci, hogy adóprés! azóta gyakorlatilag adminisztratívan (cigipapírozva) akadályozzák az átkelést. Mióta bevezették a hivatali szivatást, ötszörösére; megismétlem: ÖTSZÖRÖSÉRE emelkedett a SZSZB megyei benzinkutak forgalma... De hát kell az ÁFA, meg a jövedéki... Az hogy 20-30.000 ember élt a munkalehetőség nélküli környéken csempészetből? Kit érdekel?

A55ho1e 2007.08.07. 19:49:12

lefebvre 2007.08.06. 19:10:48

Te ilyen pólóban mászkálsz külföldön is, bizonyítandó "igaz magyarságodat"? Nem lehetne, hogy inkább ki se mozdulsz az odudból, heh? Jót tennél az országimázsnak.
Köszi!

Futómadár · http://madareteto.blog.hu 2007.08.08. 13:35:53

Ezt a ""magyar vagyok nem turista" primitív pólóját" dolgot valaki kifejthetné bővebben hogy mit jelent mert lehet hogy én vagyok túl egyszrű de nem értem igazán.
Nagyon kiváncsi lennék hogy ti miket hallotok ilyenkor amikor nem mentek oda váltani pár szót. Magam is külföldön tengetem napjaimat immárom második éve de tényleg fogalmam sincs mi a fenéről beszéltek.

Blogpont Huba 2007.08.08. 19:23:44

Ez a pólóértelmezés engem is érdekelne!

timket 2007.08.08. 20:45:13

csigasfiunak!
jól kiálltál az egyenruha mellett.

Az a határon utazó becsületes utazóközönség nem tud mást csinálni csak az egyenruhásokat kerestlen szavakkal illetni. de azt nem látják hogy az ök értük van az egész.

J.Hard 2007.08.09. 01:54:20

Mi a különbseg Isten es a vamos közt?
a vamos azt hiszi ö az isten de isten tudja hogy ö nem vamos

-SÜTI- 2007.08.11. 21:35:07

Szervusztok kispajtások! Vikinek üzenem, aki feltette ezt a cikket! Viki! Neked annyi eszed van, mint egy marék lepkének! Matematikából nem lehetsz egy ész! Az Ukrán és a Magyar határ közötti távolság nincs 1 kilométer! Azt, hogy a Határör 3 óra alatt 20 szál cigit kent el az matematikailag lehetetlen. A Határört nem láthattad 3 órán keresztül dohányozni. Szerintem azt sem, hogy Ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát sziv. Neked sem lehet könnyü!!!

-SÜTI- 2007.08.11. 21:45:19

A buta, tudatlan embereknek üzenem: A Határör ugyanazokkal a jogokkal van felruházva, mint a Rendör! Tehát figyelmeztethet, birságolhat, feljelenthet! Azért van ott, hogy a munkáját végezze! Én úgy gondolom, hogy ha valaki elmegy dolgozni, akkor azt teszi, amit meghatároznak neki! Nem háborogni kell, hanem örülni, hogy védik a Hazát!!! Remélem elég eszet adtam a tudatlanoknak!

euphrosyne 2007.08.11. 23:39:51

Na! Az első értelmes hozzá szólás!!! :)
Aki járt ott, az tudja, h a határőr kb 2-3 perc alatt elvégzi a dolgát kocsinként (normál esetben) és utána nem a ....-át lógatja, de ha a vámos nem dolgozik, akkor mit csináljon még szerencsétlen?

euphrosyne 2007.08.12. 00:33:13

A baj ott kezdődik, h a legtöbb embernek fogalma síncs arról, h mi is a feladata a határőrnek és csak dobálóznak itt a szavakkal ész nélkül. Ez könnyű! Itt az egész arról szól, h minnél jobban csesztessük a másikat és az a fasza kommentező, aki a legjobban tudja szapulni az embereket! Röhely az egész!!! SÜTI!!! Neked legalább van rálátásod a dolgokra!

anarch 2007.08.12. 00:37:17

Nos, ezért van az hogy pl. suránynál az élelmesebbek kivitetik magukat a határhoz taxival (magyarul mindenki beszél és forintovot elfogadnak :)), szépen átsétál széles mosollyal a határon a várakozó autósor mellett, útlevelet mutat, csomagtúr, majd a határ másik oldalán már várja a másik berendelt szállító munkásember a járművével. Onnan meg vonat vagy busz, nyíregyről pedig van IC. Lehet, hogy lassúnak tűnik, de gyorsabb mint a határon várakozni, kipróbálva.

OP666 2007.08.12. 09:39:10

Strex 2007.08.06. 10:49:03

A határon ki van írva, hogy sem tejterméket, sem hústerméket, ill. állati eredetű romlandó dolgot nem hozhatsz át.
Ha kimentél a határon, akkor ott is olvasnod kellett volna, vagy kérdezz meg valakit!!!!
Ha nem vagy tisztában a határ átlépéssel kapcsolatos szabályokkal, informálódj előtte!!! Időt és energiát spórolsz mindenkinek!!!!!!!!

OP666 2007.08.12. 09:41:21

ira 2007.08.02. 19:43:47

Valóban, a parancs mindig fenntről érkezik, és mindig azokat szidják, akik végrehajtják őket...
De ahhoz hogy ezt valaki megértse intelligencia is szükségeltetik!

OP666 2007.08.12. 09:43:25

butter 2007.08.02. 22:41:06

Ha jobban áttekintjük a hozzászólásod, ki is a "tahó"????
Intelligens, kultúrált módon nem lehet reagálni????
Gratulálok!!!

OP666 2007.08.12. 09:45:34

xi00 2007.08.03. 13:12:07

Hát igen, így is lehet...

OP666 2007.08.12. 10:01:16

timket 2007.08.04. 18:21:02

Sajnálom timket, de ez oda-vissza alapon játszik! A vámosokat pedig a határőrök miatt is szidják.
Nem egyszer volt szerencsém, hogy a határőrök miatt állt a sor és nem a vámosok miatt. Ez nem panasz és nem vád! Nem piszkálódásnak szántam, csak jeleztem a tényeket.
Egyébként jobb helyeken a két szerv normálisan együtt tud működni.
És igen, Kedves Hölgyeim és Uraim!!!! Ilyen is létezik!!!
Igaz hogy létezik kollegalitás!!!! És igen, nem cáfolandó, hogy az egyenruhások összetartanak!!! Hogy miért???
Erre igen egyszerű a válasz. A kedves civil polgárok mindig rajtuk akarják elverni a port. Bezzeg ha bajban vannak, akkor kihez fordulnak???????
Ha kirabolnak, megvernek??? Irány a rendőrség!
Ha áramlik be a cigi, a pia, és tönkre megy a kis faluban, a kisebb városkákban a boltjuk, kihez rohannak??? A vámosokhoz!
Ha jönnek a feketemunkások akik elveszik azt a kevés munkalehetőséget is, kihez fordulhat??? A határőrökhöz!
Drogozik a gyerek???? Hol jöhetett be az áru? Hamis cuccok vannak a piacon, senki nem megy be a tisztességes polgár üzletébe, mert olcsóbban meg lehet venni mindent? Jééé, a vámosok nem dolgoznak, micsoda felháborító dolog!!! No de ha dolgoznak, akkor is szidják őket!!! Akkor mit csináljanak???
Meghurcolnak mindenkit, és az itt fórumozók nagy lelkesedéssel és kétes intelligenciával oltják egymást.
Ehhez tényleg csak gratulálni lehet!!!!
Egyébként nyugodt szívvel be lehet állni a másik oldalra, hiszen nekik annnyira jó dolguk van!!!:DDD Menj el rendőrnek, határőrnek, vámosnak!!!
Állj ki a placcra és élvezd a "kedves" utasok kultúrált stílusát!!! Szívd a benzin gőzt, napi 12-13 órában, és közben légy kedves, udvarias, holott az imént még éppen testi épségedet fenyegette egy jól megtermett kisebbségi "úriember".
Állj oda úgy a határra, hogy jogaid igen kevés, kötelezettséged annál több. Fogd el a csempészt, az illegális határátkelőt és közben élvezd a kedves beszólásokat!!! Igaz, hogy megfenyegették a családod, veszélyezteted a testi épséged, mindezt miért????? Hogy Magyarország polgárai biztonságban legyenek!!! Erre tették fel az életük sokan, és erre esküdtek fel az egyenruha viselői!
Sajnálom, ha ezt olyan nehéz megérteni! És igen szomorú....

OP666 2007.08.12. 10:04:01

csigasfiu 2007.08.07. 08:19:11

Köszönöm szépen! Erről beszélek!:)

OP666 2007.08.12. 10:07:20

Levi 2007.08.07. 10:14:11
Valóban, azonban az állam bevétele, az ország bevétele.
Nagyon sajnálatos, hogy ekkora a munkanélküliség, és ez hozta létre ezt az üzlet ágat, de ha engeded hogy működjön és nem állítod le, saját magad károsítod meg vele.

OP666 2007.08.12. 10:08:27

-SÜTI- 2007.08.11. 21:45:19

Szép volt!:))

OP666 2007.08.12. 10:10:28

euphrosyne 2007.08.11. 23:39:51
Nem dolgozik a vámos???:)) Próbáld ki azt a melót is!:)

-SÜTI- 2007.08.12. 11:24:38

OP666! Köszi, hogy mellettem állsz. A sok önsajnáló ember csak az ö oldaláról látja ezt a dolgot. Ha segitségre szorul, akkor olyan kedves tud lenni, hogy közben csorog a nyála! Ha valakinek nem tetszik a véleményem az ha bajban van, csak magára számoljon és majd megtudja hogy mi a pálya! Amúgy mindig az vergödik, aki tudatlan. Ha valakinek nem tetszik a Határörök, Vámosok munkája a záhonyi harárnál, az menjen repülövel! Ott nem kell ilyen sokat várakozni!!!Ja, ott nincs anyag???

OP666 2007.08.12. 12:19:14

Szívesen, bár csak a tényeket vázoltam. Kíváncsi lennék, hogy hányan csinálnák azt amit a határon dolgozók!
Csak egy-két hónapot adnék és rohannának vissza sírva, vinnyogva a civil életbe... Hogy mennyi ilyen újoncot láttam már!:DD Nagyképűen, tele önteltséggel szereltek fel, és két-három hónap múlva pedig adták be a leszerelési kérelmet..:))
Nem egyszerű hóban, fagyban, szélben, esőben, vagy éppen 40 fokban kint a határon dolgozni! No és ennyi pénzért..
A legtöbben akik fegyveres testületnél dolgoznak, azért teszik mert hisznek abban amit csinálnak és szeretik a munkájukat! És legyen ez vámos, határőr, vagy rendőr! A pénzért biztos nem!!!! Nevetséges összegeket keresnek... :DDD
Hogy idézzek egy ismerősöm mondta, "Ennyi pénzért fel sem kelne reggel!" No comment!

euphrosyne 2007.08.12. 12:56:47

OP666!
Én nem általánosítani akartam, én konkrétan erről az esetről beszéltem ami mozgatja az egész beszélgetést! Van szerencsém napi 12 órában végignézni amit a vámosok művelnek és mikor a határőrnek ki van adva, hogy 4 sávon dolgozzanak, de 2en vannak az egész belépő oldalon, de mégsem a határőrre vár a kedves utas.. Volt szerencsém figyelni a röszkei vámos munkavégzését (ott valamivel nagyobb létszámmal jelentkeznek átlépésre az utasok), de ott mégis gördülékenyebben megy az egész!!! És amikor a vámparancsnok olyan kijelentést tesz, h őt a személysáv nem érdekli, csak a kamion és a busz menjen, akkor szerintem nincs miről beszélni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-SÜTI- 2007.08.12. 13:31:33

euphrosyne! Ne huzd fel magad az ilyen jelentéktelen senkiken, akik blamálják a Határörök, Vámosok munkályát. Akinek nem tetszik, válasszon más Határátkelöhelyet, vagy a vonatot. Ott nincs ilyen nagy várakozás, igaz , nincs hová eldugni a motyót!!!

OP666 2007.08.12. 18:05:03

euphrosyne!
Én ezt készséggel elhiszem, azonban én meg láttam határőröket napi 13 órában és vártam rájuk igen sokat. Ez nem gond, hiszen ők is a munkájukat végzik és a vámosok is azt teszik, /sőt érthető, hogy mindenki védi a mundér becsületét/ de valóban nem kell általánosítani. Nem minden vámos lusta és lassú. Van aki esetleg csak a munkáját szeretné minél precízebben ellátni. Természetesen mivel én nem láttam a Záhonyi vámosok munkáját, készséggel elhiszem amit mondasz. Én csak saját tapasztalatból tudok kiindulni.

OP666 2007.08.12. 18:07:08

Hmm, nem jeleníti meg a kommentet...
Talán később.

OP666 2007.08.12. 18:09:20

Kedves -SÜTI-!

Hogy a vonaton nincs hova eldugni a motyót?:) Hmm, erről egyszer szívesen elbeszélgetnék Veled privátban.:DDD
Egyébként valóban, a vonaton nincs akkora várakozás.

OP666 2007.08.12. 18:10:38

euphrosyne!
Egyébként tényleg ne húzd fel magad.:) Ennyit nem ér meg!:))

-SÜTI- 2007.08.14. 16:33:34

OP666! Mikor és hol akarsz velem dumálni? Én vágom az ilyen témát. Vikinek üzenem, aki felrakta ezt a hazugsággal teljes cikket, hogy ezzel a okossággal amit ide felraktál, soha nem leszel domináns tényezö a világban! Még annyit,ha vicnek szántad: a férfi számára nem akkor leszel humoros ha vicceket mesélsz neki, hanem ha nevetsz a viccein! Észlény!

BDGaben 2007.08.15. 10:22:35

Jó lenne végre ha a kedves utasok meg tudnák különböztetni egymástól a határőrt és a vámost!Egyébként nem tudom hogy a kommentek írói közül hányan jártak mostanában a záhonyi átkelőn,de arról lehetne beszélni hányszor kell várakozni a határőr és hányszor a vámos vizsgálódása miatt.De azt hiszem azok tudnák a választ, akiket ez követlenül érint, a többiek pedig először tájékozódjanak és csak azután írják meg elmés hozzászólásaikat!Köszönöm

-SÜTI- 2007.08.15. 19:21:15

BDGGaben! Ez igy van! Szerintem Viki, aki felrakta ezt a hazugsággal teli cikket, tuti, hogy szed valamit!

-SÜTI- 2007.08.15. 20:29:41

Amúgy jó lenne már lezárni ezt a témát, amit egy juhfej felrakott! Szerintem ha Ö beleesne a tengerbe a cápák rászoknának a lucernára! Aki blamálja a határon dolgozok munkáját az menjen oda dolgozni és türje el a sok kulturálatlan, mosdatlan embert, aki olyan paraszt, hogy hullik a vetömag a zsebéböl! Én befejesztem ezt a témát. Akinek nem tetszik, keressen meg és majd adok Én eszet neki személyesen is! Na csákány!

Kaksi 2007.08.15. 22:34:24

Ez a UKRViki valószínű szintén "motyós" ezzel a hazugsággal akarja terelni a figyelmet. Milyen az a családi kapcsolat ahol 1,; 1,2 havonta Ukrajnát kell járni biztos a kinti rokonok küldi vele haza a "motyót". Az is érdekes, hogy rajta kívül biztosan járnak még a határon nagyon sokan és abból a több ezer emberből csak neki meg még 4-5 parasztnak van kinja. És már előttem is leirták lehet vállasztani ezen határátkelőn kívül több másikat is ami Ukrajnába vezet. Szerintem ezek az emberek csupán azért mocskolódnak mert talán sok jövedéki birságot kellet már fizetniük, aki meg nem köti be magát (hülyemagyar) nyelje le a feljelentést, biztos arogáns borsodi paraszt. Ez a kedves UKR Viki miét nem meri vállalni a nevét ha illyen vádakat tesz, és ennyire magabiztos.(megnézném ő hogyan végzi a munkáját)

OP666 2007.08.16. 09:48:25

-SÜTI-!:)
Elvileg írtam Neked privát üzit, remélem megkapod. Azon a mail címen elérsz egy jó beszélgetésre.:)

-SÜTI- 2007.08.16. 20:42:42

OPP66! Vettem az adást! Viki! Fedd fel a kiléted! Kiváncsi lennék milyen fejszerkezzettel rendelkezel. Ha csúnya vagy, ne szégyeld magad, majd Én foglak!! Kaksi! Szerintem az volt a baja Vikinek, hogy a Határört akit látott,dohányzik! Biztos ráakart ugrani, mint tücsök a tökre!

Kaksi 2007.08.19. 03:50:53

Szia süti! (EL)?
Tuti az lehetett, de nem is mer már irni sem, ugy elszégyelte magát a PARASZT UKRViki nem meri válalni az irományát mert nagy hazugság az egész.
Ugygondolom mi is nyisunk fórumot UKRViki fikázók témával.
Na ez van a többi paraszt is kusba lett.

Kaksi 2007.08.19. 03:51:01

Szia süti! (EL)?
Tuti az lehetett, de nem is mer már irni sem, ugy elszégyelte magát a PARASZT UKRViki nem meri válalni az irományát mert nagy hazugság az egész.
Ugygondolom mi is nyisunk fórumot UKRViki fikázók témával.
Na ez van a többi paraszt is kusba lett.

Kaksi 2007.08.19. 03:51:09

Szia süti! (EL)?
Tuti az lehetett, de nem is mer már irni sem, ugy elszégyelte magát a PARASZT UKRViki nem meri válalni az irományát mert nagy hazugság az egész.
Ugygondolom mi is nyisunk fórumot UKRViki fikázók témával.
Na ez van a többi paraszt is kusba lett.

Kaksi 2007.08.19. 03:51:11

Szia süti! (EL)?
Tuti az lehetett, de nem is mer már irni sem, ugy elszégyelte magát a PARASZT UKRViki nem meri válalni az irományát mert nagy hazugság az egész.
Ugygondolom mi is nyisunk fórumot UKRViki fikázók témával.
Na ez van a többi paraszt is kusba lett.

Kaksi 2007.08.19. 03:51:12

Szia süti! (EL)?
Tuti az lehetett, de nem is mer már irni sem, ugy elszégyelte magát a PARASZT UKRViki nem meri válalni az irományát mert nagy hazugság az egész.
Ugygondolom mi is nyisunk fórumot UKRViki fikázók témával.
Na ez van a többi paraszt is kusba lett.

Kaksi 2007.08.19. 03:52:48

na ezt elküldtem egy párszor várom süti a hozzászólásod!

-SÜTI- 2007.08.20. 08:47:54

Csá Kaksi! Részemröl ennyi volt a hozzászólás. Viki eltünt, mint Gogen.

timket 2007.08.22. 15:15:55

Csá skacok!
Jól kiosztottátok vikit! Szerintem már ugy elszégyelte magát hogy az internetet is kiköttette. Aki a cikket felrakta annak meg üzenem hogy nem kéne minden hülyeségnek bedölni.
Viki hozzászólására én is kiváncsi lennék!!

-SÜTI- 2007.09.01. 08:38:14

Na úgy látom, hogy a sok juhfej lekoccolt az oldalról! Pedig még adtam volna eszet nekik! u.i: Viki! Ha valakin bosszút akarsz állni, mindjárt áss meg két sirt, egyet magadnak is!

liven 2008.05.14. 11:30:05

2 dolog:
1. Suránynál ha fizetsz, mehetsz!
2. Ált.isk-i osztálytársam határőrként 2 éve nyugdíjas, nekem meg még legalább 22 év van nyugdíjig. (meg sem érem!)

bergmann 2009.11.23. 17:59:39

Ami a cikben le van írva az kurvára igaz,csak még annyi hiányzik belőlle, hogy aki tényleg mindennap kartonszámra hordja a cigit azt még csak meg se nézik rendesen, aki meg csak látogatóba megy annak még az autóját is szét akarják szedni ezek a lusta gecik.
süti beállítások módosítása