Tékozló Homár

Ragadjon Dublinban karácsonyra a Malévvel!

2007.08.24. 14:38 | jackyll | komment
Megint tanulhatunk B. illetve ismerősei példájából, kiderült ugyanis, hogy ugyan a Malév árul jegyeket Dublin-Budapest járatára december 25.-re, a járatot tutifixen törölni fogják, mert a dublini reptér hagyományosan zárva tart karácsonykor. A Malévet ez nem zavarja, hiszen "őket még nem értesítették erről":
Történt, hogy repülőjegyet vettem Dublin-Bp-Dublin viszonylatra, hogy karácsonykor hazamehessek. December 25-ére vettem meg a hazajegyet a MALÉV internetes foglalási rendszerében, fizetés, visszaigazolás, stb, E-ticket a kezemben. Eddig minden szép és jó, általában a MALÉV-ot használom, eleddig nem volt velük probléma (az oldaluk bűn lassú és sokszor hibaüzenetet ad, de ezt most hagyjuk) Történt azonban a minap, hogy szóba került egy barátommal folytatott beszélgetés során, hogy mi 25-én megyünk haza, erre ők figyelmeztettek, hogy nézzük már meg, nyitva van-e a dublini reptér 25-én, mert tavaly ugyanígy jártak, nyáron megvették a jegyet, majd november (!!) közepén kaptak egy éretesítés a magy.... bocsánat orosz légitársaságtól, hogy járatukat törölték, mert aznap zárva a reptér. Ráadásul nem is tudtak nekik repjegyet adni egy olyan másik időpontra ami nekik is megfelelt volna (utána 2 napra, vagy előtte 10 napra kaptak ajánlatot). Venniük kellett egy retúrjegyet ismét (600€), mert azt sem lehet ám, hogy mondjuk csak visszafele jössz a MALÉV-val, mert ha az odajegyet nem használod fel, akkor törlik (!!) a visszajegyet. Kedves, nem? Ha nem mentél velük oda, más módon biztos nem tudtál eljutni a célállomásra, következésképpen vissza úgysem jössz már...

Szóval lényeg a lényeg, reptér hívása, kérdezés: Nyitva levés dec. 25? Válasz: No. Egyik évben se(!!), mondja az üf. szolgálatos. Kérdem: akkor hogyan lehet, hogy egy légitársaság jegyet ad el arra a napra? Ők nem tudják, de minden évben egy páran eljátsszák ezt, annak ellenére (és ez itt fontos lesz még később), hogy ők minden lt-ot kiértesítenek erről.

Nosza, épp hazajöttem egy pár nap múlva, Ferihegy 2A, irány a MALÉV pult:
Mondom a történetet a néninek, reptér zárva, kéne más napra jegy. Nézi a foglalást. Aztán megnézi a tavalyi járatot, hogy valóban törölve lett-e (megemlítettem ugyanis, hogy minden évben így van ez). Telefon feljebbvalónak, itt egy úr állítólag (!!) nincs nyitva a reptér, a tavalyi járat is törölve lett, mi legyen. Persze kaptam egy nappal előttre jegyet, de a lényeg most jön!

Nem azt ellenőrizték, hogy idén zárva lesz-e a reptér (kb. 2 perces telefon), hanem, hogy tavaly is törölték a járatot, akkor "biztos nem hazudok". Mondom, hogy jó lenne blokkolni azt a napot és szólni azoknak akik már vettek jegyet! Válasz: őket nem értesítette a dublini reptér, majd ha kapnak értesítést, akkor! Mondom: de addig még rengetegen fognak jegyet venni arra a napra. Válasz ugyanaz, úgyhogy inkább otthagytam őket. A hölgy persze közben gondosan ügyelt rá, nehogy véletlenül is elnézést kérjen a történtekért.

Kérdéseim (mintegy költőiek):
Ha tavaly (és előtte minden évben) zárva az a kurva reptér, akkor nem lehet valószínűsíteni, hogy idén is így lesz, és rákérdezni? Kinek a felelőssége ez? Ennek analógiájára: Ha én múzeumi belépőket értékesítek minden napra, így karácsony napjára is, a múzeum kötelessége értesíteni (mindenkit aki jegyet árul!), hogy aznap zárva vannak, vagy nekem kell megnézni a nyitvatratásukat?

Ha valahonnan (mindegy, hogy honnan) olyan infót kapnak, hogy zárva aznap a reptér, nem kéne legalább leellenőrizni és cselekedni?

Muszáj megvárni amíg a reptér szól (feltéve, ha ezt nem tették már meg mint ahogy azt a dublini nő mondta - ez utóbbi egy kicsit életszerűbb szerintem)? Ez olyan, mintha meg tudnék állni a kikanyarodó autó előtt, de nem teszem, mert nekem van elsőbbségem, inkább belemegyek. "Akkor is nekem van igazam!"

Lehet, hogy tudva tudván csinálja a MALÉV, gondolva arra, hogy majd ha novemberben felajánlanak cserejegyet, sokaknak már nem lesz megfelelő csereidőpont és veszni hagyják (kényszerűségből) a jegyet?

Az Aer Lingus (ír társaság) pl. miért tudja, hogy zárva vannak?

Természetesen még mindig lehet foglalni dec. 25-ére Dublin-Bp viszonylatra és odafele is. Most az jutott eszembe, hogy mi van, hogyha valaki aznap megy Dublinba Pestről, és mivel ugye a MALÉV "nem tud róla", repülnek szépen, és amikor odaérnek látják, hogy tök sötét a kifutópálya meg a terminál. Szalmabálát kerget a szél... "Itt a kapitány beszél. Zárva a reptér, megyünk vissza. Bocsesz. Elhoztuk Önöket Dublinba, de azt nem mondtuk, hogy ki is szállhatnak. További jó utat".

No ennyit az észak-balkáni viszonyokról, bocs, ha kicsit hosszú lett.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taurusz 2007.08.24. 14:45:26

A malév egy mocskos kapitalista banda, akit elsőnént fog falhoz állítani a forradalom!

Meklén és Tamara 2007.08.24. 14:47:19

hát ez tényleg érdekes. Kiváncsian várjuk a Malév reakcióját!

Taurusz 2007.08.24. 14:49:21

Na, ezért simán fel kéne nyomni őket valahol...

A leszállásal kapcsolatban azt javasolnám, ne adj tanácsokat, mert még megfogadják. (Vagy kérj jutalékot!)

Asudia 2007.08.24. 14:50:01

Ezt hívják úgy, hogy szívás?

Első vagyok amúgy, de inkább nem teszek erről megjegyzést :D

tundrazuzmo (törölt) 2007.08.24. 14:50:02

Aki M4LÉVvel utazik az nem sikeres ember. Dublinban karácsonyozni meg ősi kelta szokás.

szasa 2007.08.24. 14:50:27

Mi ebben a meglepő?
Madzsar módi...
Szállunk rendelkezésére, mi?:)

Taurusz 2007.08.24. 14:51:03



A blogmotort hol lehet lemodatni?

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.08.24. 14:51:17

Mi evvel a gáz? Tényleg zárva tart. Menjetek egy nappal késöbb vagy 18-al előbb. Slussz. És a batzot hagyjátok otthon. Aki a malévval meg az sikeres ember nem lehet. Utazzatok Ryanairrel, annak ott van az egyik központja Dublinban. Majd pont a malév miatt tartják nyitva a repteret? A malév ősi román cég.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.08.24. 14:52:06

Ugyanmá', ez csak a jó magyar optimizmus megnyilvánulása. Jó, rendben, hogy eddig minden évben zárva voltak, de idán hátha nem zárnak be...

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.08.24. 14:54:03

Na, jó. Nem optimizmus, hanem ostobaság. Csak helyezzük előtérbe a pozitív gondolatokat...

tundrazuzmo (törölt) 2007.08.24. 15:03:37

Egyébként a M4LÉV vezetői is magukon hordozzák azt a felsőbbrendűenarrogánsmonoplista engemnemérdekel morált, amit az összes volt állami monopolcég. Csókolomkezüket, konkurrencia is van! Fapadosék szépen elcsábítják az utasokat, főleg hogy ők aznapra nem indítanak járatot Dublinba (már a Skyeurope pl., mert a többi amúgy sem).

Tessék kérem felébredni!!!
Piacgazdaság van, a user hozza a pézt, nem illik átverni a fejét, ünnepek idején meg különösen nem, mert azt megjegyzi. És elmondja mindenkinek. És senki nem fog MAgyarLÉlekVesztőn utazni.

AreA51 2007.08.24. 15:08:06

Szerintem a Malév az egyik legjobb légitársaság, nagyon sokkal repültem már.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2007.08.24. 15:08:35

Én elkövettem azt a szarvashibát, hogy MALÉV-al repültem Budapest - London - JFK. Tényleg nem tudom, mi ütött belém, nem volt sikeres dolog, annyi szent. Utazás előtt pár héttel felhív az utazási iroda (nem ám a MALÉV), hogy a visszautamat törölték (indokot azóta sem kaptam, nem volt semmilyen ünnepnap egyik országban sem), és valami teljesen lehetetlen dátumokra ajánlottak visszautat. Nagy szervezkedések és extra szabadnapok kiharcolása után elfogadtam az egyik járatajánlatot, csak az volt gyanús, hogy a londoni átszállásra kiszabott idő rövidnek tűnt - jártam már a Heathrow-on, és nem egy gyors transzferreptér.

Egy darabig számoltam-számoltam az átszállási időn, aztán felhívtam malévot, mondtam, ez nem lesz jó, le fogom késni a csatlakozást Pestre. Válasz: nem nem nem, elég lesz az idő, nyugodjak meg. Hát, gondoltam mérhetetlen naivságomban, a MALÉV mégiscsak egy logisztikai cég, biztosan tudják, miről beszélnek - és elfogadtam a járatot.

Persze a csatlakozást úgy lekéstem, mint a sicc, ezáltal 6 órát vártam Heathrow-on, és kis viharfelhő volt a fejem felett hazaérkezéskor, a szemem villámot szórt (hogy a malév elkeverte a poggyászomat, már csak hab a tortán, vagy ahogy a svéd mondaná, hagyma a lazacon). A hosszú várakozás és a rosszhiszemű ügyintézés miatt panaszt tettem a MALÉV-nál - szerettem volna visszakapni a jegyár felét. Miutáén elhajtottak, a fogyvédhez fordultam, ők is a légitársaságnak adtak igazat.

Így megy ez.

marczipán · www.marczipan.blog.hu 2007.08.24. 15:12:59

hihi. Olyan sokan nem utazhatnak Dublinba 25-én, hogy ne tanulhatták volna már meg, hogy mikor van nyitva. Akkor röhögnék egy nagyot, ha egy nappal később meg sztájkolnának.

dr. _mmm_ 2007.08.24. 15:27:43

Malév monnyonle!

A post-ért gratu.. rég röhögtem akkorát mint az utolsó részen :DD

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.08.24. 15:29:17

A sztrájkoló dolgozók sikeres emberek nem lehetnek. Főleg nem a multikkal szemben.

EnZsolt / Paszuly Pista, a derék zöldbablegény 2007.08.24. 15:43:53

Ez itt nem a reklám helye,de utazz az AerLingus-szal, én is avval utazom majd egy hétre,rendkívüli akciót kifogva, illetékkel egyetemben oda-vissza 30300 HUF ennyit erről, marad pénz másra,akár karácsonyi ajándékra is :)

bldo 2007.08.24. 15:46:19

Le kell tépni a repülőgépek összes ajtaját.

bránermájszter 2007.08.24. 15:48:21

"A tavalyi évhez képest egy héttel korábban érkezett a Malév kétmilliomodik FIZETŐ utasa. A SZERENCSÉS utas Dublinból érkezett Budapestre."

ad 1. mivel itt világosan kiderül hogy vannak nem fizető (BKV szaknyelven bliccelőbüdösköcsög) utasok is, így nem csoda hogy valahol vissza kell szerezni a bevételkiesést. nehogymá szegény malév legyen a hibás.

ad 2. a leírt történet fényében a 2milliomodik utas valóban szerencsés volt hogy haza tudott jönni dublinból

ad 3. a malév reklámszlogenje a "szállunk rendelkezésére", leszállásról/átszállásról egy szó sem esik benne tehát nem tévesztik meg az utast.

minden légitársaság ősei román baccpapucsgyártók voltak.

Secnir 2007.08.24. 15:51:24

blackdogone:
tépd. menetközben kívülről.

Unio 2007.08.24. 15:56:14

tundrazuzmo:

"Aki M4LÉVvel utazik az nem sikeres ember. Dublinban karácsonyozni meg ősi kelta szokás."

Mikkor ezt a 2-t mondatot elolvastam majdnem lefordúltam a székröl.:D:D:D

tundrazuzmo te nagyon hülye vagy (Jó értelembe.) :D:D:D

no19 2007.08.24. 16:14:47

en meg anno a wizzair-rel jartam nagyon csunyan. tortent ugyanis, hogy milanoba repultem volna edesanyammal. hajnalban ki a repterre, nezem monitorokat, hogy megis hol van a check-in. nincs kiirva egy monitorra sem. oke, odasietek egy infopulthoz. 'jonapot kivanok, azt szeretnem kerdezni..' - 'pillanat es megnezem... hm. a jaratot toroltek.'
a holgy elmondasa alapjan egyebkent szoltak nekunk - anyam munkahelyere betelefonalt egy munkatarsuk, hogy a jarat nincs tobbe. persze nem kerestek addig, mig elertek volna ot szemelyesen, hanem inkabb csak szoltak valami kolleganak, hogy majd legyen szives es adja at az uzenetet. sem irasban, sem telefonon, sem emailben, sehogy sem ertesitett minket a wizzair arrol, hogy megszunt ez a jarat..
a sztorinak amugy jo vege lett, kiutaztunk kis kesessel a skyeurope-al, akikkel viszont teljesen meg voltunk elegedve.
lenyeg a lenyeg: aki wizzair-rel utazik, sikeres ember nem lehet!

nefürgyjéle 2007.08.24. 16:16:58

Ki az a majom aki dec 25.-én repülni akar? Biztos valami megrögzött idióta aki bolyong a világban és nem találja a helyét. Esetleg az fel sem merült a kis agyában KARÁCSONYvan? A másik egy évvel ezelőtt? CCCC eléggé, tróger ügy most írni.

no19 2007.08.24. 16:17:18

ja, egyebkent karpotolni azzal probaltak minket, hogy a jegyek aranak 20 (vagy 30 nem emlekszem) szazalekat levasarolhatjuk naluk amennyiben ujabb utat szeretnenk tervezni veluk. :)

anarch 2007.08.24. 16:17:43

Nekem mákom volt azzal, hogy ha oda-jegyet nem utazom le, akkor törlik a visszát is. Barom nagy vihar volt egyik télen, a repteret lezárták, így vonattal mentem (tömegnyomor, de legalább karácsony előtt hazaérkezés).

Visszaútnál mondják: nekem nincs foglalásom. Lobogtatom neki (papírjegy, akkor még nem volt elektronikus jegy, csak pár városba: ez fontos az extra mákhoz :)) "Dehát itt van a kezemben, dátum stimmel, én én vagyok, mi kell még?". Kis tapasztalatlan lányka volt, visszarakta. Mondjuk ez lenne a normális viselkedés...

Sajnos amióta a Malév extra drága a többiekhez képest, azóta mást választok pénztárca okokból.

Céadaoin (user ID 44540) 2007.08.24. 16:54:45

tundrazuzmo, tied a pont :-) ősi kelta szokás...

Egyébként meg sé do bheatha abhaile!

rtw 2007.08.24. 17:02:23

Sziasztok, reggeltol estig repjegyeket foglalok, ezert megneztem hatha repul-e mas is 25-en Dublinbol... Es lass csodat, ha nem is sokan, de van Lufthansa Frankfurtba, Swiss Zurichbe, Air France Parizsba, Iberia Madridba... Oket is siman lehet foglalni... De akkor ki szolt kinek? Nem a Malev vedelmeben...

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2007.08.24. 17:34:34

Rákerestem én is, valóban több légitársaságnál lehet foglalni Dublinból dec 25-re. Most akkor?

Egyébként nem hinném, hogy törlik a visszaúti jegyet, ha nem használtad fel az odaútit. Én sokszor repültem úgy, hogy két légitársaságnál vettem 1-1 db oda-vissza jegyet (mert meglepő módon előfordul, hogy nem csak időpontban, de árban is jobb így!) és soha semmilyen problémám nem volt abból, hogy az egyiknél csak az oda-, a másiknál pedig csak a visszutat használtam fel.

Rák Attantam 2007.08.24. 17:41:55

Mi tavay a Skyjurop charterrel voltunk Korfun. A beígért 19 órás indulás fél 11 lett, mert állítólag lerohadt a Velencei gépük (beköpte a gyertyát, vagy mi, nem értek hozzá) és a mi gépünkkel furikázták a zutasokat Velencébe meg vissza. Örültünk. Persze a Fletóhegyi váróban kopogósra légkondícionáltak minket, szóval akár egy kiadós tüdő gyulával is kezdődhetett volna a nyaralás. Szerencsére nem így volt.
Bezzeg a visszaúton! Minden klappolt, másodpercre pontosan katapultált a gép a világ tán második legrövidebb kifutópályájáról (gyorsultunk, mint Suhamér!). A fedélzeten mindenki egyszál baccpapucsba meg kisgatyába törölgette a verejtéket a hámlokáról. A pilótának esze ágában sem volt benyögni, hogy bocs, de az esti 34 fok Celsius utánn meglepi lesz a pesti 16 fok esőben... Mindegy, meglepi lett. A repüllő persze a prérin állt meg a rokkantparkolóban és kötelező volt leszállni a skandináv télbe. Mindenki ott állt szekszi mellbimbókkal, míg a reptéri busz méltóztatott megjelenni, hogy jé, ezzel utasok is jöttek?
Xar vót, nem kicsit, naon! :)

krtek24 2007.08.24. 17:54:13

Azért ezt nem kell nagyon túlragozni. Egyébként az Air Lingus helyzete kicsit más, nekik még szép hogy tudniuk kell a zárva tartó repülőtérről. Az ennek ellenkezője olyan lenne, mintha a Malév nem tudna Ferihegy zárva tartásáról.
Egyébként meg van egy-két légitársaság, amely nem tud a dublini reptérzárásról (pl. Lufthansa).
Sőt volt már olyan több napos reptérzár, amelyről lényegében senki nem tudott (az Austrian, a BA sem), de a Malévnál viszont kapásból mondták :)
Persze mindez nem menti a Malévot vagy az ügyfélszolgálatot, de azért emeljük ki a lényeget: nem magyar sajátosságról van szó.

krtek24 2007.08.24. 17:58:07

Szia Nelson Mandula!

Biztos vagy benne, hogy ebből nem volt gondod? Mert tudtommal a főszabály minden társaságnál az, hogy törlik az utat, ha egy foglaláson belül van a két szakasz. Az esetedben nem arról volt szó, hogy pl. BUD-MOW-BUD:
Vettél egy BUD-MOW-BUD retúrjegyet a Malévnél az odaútra + vettél egy MOW-BUD-MOW retúrt az Aeroflotnál visszaútra?

Angéla 2007.08.24. 18:04:58

Én nagyon jól mulatok a hozzászólásokon :D Persze nem úgy, a nénikéjét minden balfék társaságnak, csak tetszik a stílus ahogy irjátok :)

De hogy mit vártok a Malévtól azt nemtom. Szegény szerencsétlen cégnek ilyen árrés mellett nem áll módjában dublinba telefonálni :P

Almaspite 2007.08.24. 18:16:26

Én - csekélyértelmű medvebocsként - azt nem értem, hogy hányszor kell hivatalos értesítést küldeni arról, ha SOHA nem üzemel egy reptér dec. 25-én? Nem elég egyszer, hogy valaki felfogja a Malévnál?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2007.08.24. 18:24:59

1ebS-t, meg nyissanak ki 25-en
nagyon elszaladt veluk a lo
most fogadok gepet, most nem
nahat

renugard 2007.08.24. 19:06:41

rtw, te mi a francról írtál? Olvasd el még egyszer tüzetesen, azt a cikket, amire kommentelsz. A DUBLINI REPTÉR VAN ZÁRVA!!!

kritikusolvaso 2007.08.24. 19:17:24

mi a francnak kell azzal a szar magyar ceggel repulni (malev). En egyszer mentem veluk es azt is megbantam. Hihetetlen bunkosag, es magyarkodas fogadott. Soha tobbet meg a kozelebe se megyek malev gepnek.

krtek24 2007.08.24. 19:24:16

Azt hiszem, a Malévnek is így lesz jobb, nemcsak Neked :)

krtek24 2007.08.24. 19:27:05

Miért Renugard, talán Rtw nem Dublint írta? Dehogynem, pontosan ehhez szólt hozzá...

Malla 2007.08.24. 19:57:55

Rák Attantam, ezzel a nyiffogással, amit előadsz, te magad vagy az ősi román szokás. Ha légkondi van, az a baj... :)

Andzsin 2007.08.24. 20:10:44

Én is utaztam Malévvel régebben és semmi bajom nem volt velük.A "majnemsógorom" ámerikából jött haza 2001.09.11.-én.Volt egy kis problem a reptéren(ósztin-nyunyork-frankfúrt),ahhoz képest ez semmi! De azért ez nem korrekt(mármint a jegyeladás)üzletpolitikajillag!

G. Lóci 2007.08.24. 20:22:19

Nelson Mandula 2007.08.24. 17:34:34

Azért matematikailag kifejthetnd, hgoy lehet olcsóbb 2 oda-vissza jegy, mint 1. A másik cég fizet neked, ha bemutatod az előbbinél vásárolt jegyet?
Mert máshogy nemigen jön ki.

Rák Attantam 2007.08.24. 20:24:26

Malla, neked is mindegy, csak így munkanap végén végre beleköthess valakibe. :)
Én azért még szeretlek, ne keseredj el! :)

Sylba 2007.08.24. 20:30:08

Sziasztok

igen ez genyóság a Malévtól és igaz a hir. Kedvenc barátainknek a kedves malév még a Corki járatát is törölte szoval ez több mint bunkóság nem is beszélve róla hogy Malévnál ugy műkszik a dolog hogy túlfoglalják magukat nem is kicsit...aztán pedig értesítik embereinket hogy ez van.

De a durva a dologban hogy barátném anyukája jóban van Malévosokkal és / megtörtént eset / szoval nekik el kellett menni Londonba és hát nem volt hely a gépen amire véletlenül csak egy jegyet foglaltak első körben / ugye ugy volt hogy egyedül megy barátnám / na és ezután történt ama gazság hogy barátnőm anyukája felfért a gépre és valaki lekerült róla...szoval néha jobb nem is tudni egy csomo mindent...meg a háttér dolgokat...

Dublinból most már a Ryanair is járni fog meg az Aer lingus is ami teljesen jó.

ezen felül a Dublin- Frankfurt/ Düsseldorf innen Pest kirándulás is jobb néha.

ui annak aki azt kérdezte hogy miért utaznak az emberek dec 25-án ? nos egyrészt mert haza szeretne jönni és valszeg dolgozik és nem tud hamarabb másrészt meg mi gáz van dec 25-ben??? szerintem semmi.

egyébként nagyon frappánsak a beirások...

jesszumpepi (törölt) 2007.08.24. 20:31:07

El a kezekkel Rák Attantamtól!
Ő az egyik leghumorosabb törzstag a Homáron,és klassz verseket ír a témákhoz.
Ez az írása is klassz volt.

Sylba 2007.08.24. 20:39:30

G. Lóci 2007.08.24. 20:22:19
Nelson Mandula 2007.08.24. 17:34:34

Azért matematikailag kifejthetnd, hgoy lehet olcsóbb 2 oda-vissza jegy, mint 1. A másik cég fizet neked, ha bemutatod az előbbinél vásárolt jegyet?
Mert máshogy nemigen jön ki.

NO A MEGOLDÁS PL GERMANWINGSNÉL HA JÖSSZ DUBLIN - KÖLN VAGY STUTTGART KB 6 EZER fT UTÁNA HA ELŐRE FOGLALSZ NÉMET REPTÉRRŐL ELJUTSZ HAZA 10 EZER
EZ VISSZA ÉS EZT ODA IS EL LEHET JÁTSZANI...IGY KIJÖN 32-BŐL
KB DE LUFTHANSA DETTO
PL ÉN MOST GERMANNAL JÖVÖK HAZA LONDONBOL KÖLNBE AZTÁN PEST ÉS 16-RA JÖTT KI MIG LEHET HOGY MALÉVVAL KB 25
BÁR NEKEM KINT DOLGOM IS VAN PERSZE :)

DE IGY ...HA SZÁMIT AZ ÖSSZEG ÉS UTÁNA JÁRSZ NAGYON KI LEHEG ÁTSZÁLLÁSSAL IS FOGNI DOLGOKAT
.)

dr. _mmm_ 2007.08.24. 20:57:12

Aki dec 25-én akar utazni az mennyen kocsival.
A légitársaság alkalmazottainak is karácsony van. Tessék figyelembe venni hogy Ők is emberek, nekik is van családjuk.

váj mí 2007.08.24. 21:22:35

Persze, meg az üzleti eladónak is, akihez dec 25-én még leszaladsz friss kenyérért. Meg a biztonsági őrnek is, aki az ipari parkot őrzi, ahol a céged van, meg a mentőorvosnak is, akit kihívsz, ha túl sokat fogyasztottál és a májad feladta, meg a rendőrnek is, akit akkopr hívsz ki, ha a szomszéd fogyasztott túl sokat, és ráragdt a csengődre, meg a .... Ne kezdjük már el osztani a szakmákat, plíz

MADcat 2007.08.24. 21:31:57

szerintetek a fotocellás ajtót le lehet tépni....

Rák Attantam 2007.08.24. 21:38:34

jesszumpepi 2007.08.24. 20:31:07
"El a kezekkel..."

Aztahúha! Nemáhogy rajongótáborom is van?
Oké, 1 fő, de akkor is! :D

soseleszekelső 2007.08.24. 22:16:53

Sylba,

Úgy lehet olcsóbb a kettő, mint az egy, hogy a retúr jegy ára függ attól, hogy mennyi idő múlva jössz vissza. Nem tudom, hogy ebben mi a logika, de ha ott töltesz néhány napot, akkor olcsóbb a jegy. Ha tehát hamar jönnél vissza, akkor működhet a két retúrjegy.

Én nemrég Tallinban voltam, Bécsen keresztül. Gondoltam Bécsig kigurulok autóval, de kiderült, hogy a BP-Wien-Tallin jegy olcsóbb mint a Wien-Tallin. Ki érti ezt?

whizzzzkid 2007.08.24. 22:27:46

Malevval mentem Gorogorszagba, az USA-ba, minden csillagos otos volt!
Legalabb 20 alkalommal utaztam Dublin es Budapest kozott, egy genyosagon kivul minden popec volt eddig a Malevvel es amikor csak tehetem, veluk repulok. Es azokra a napokra amikor a Malevtol vettem jegyet, az Aer Lingus dragabb lett volna. Es az raadasul nagyon tre is, ellenben a Malevvel.

A Ryanair-rol ne is beszeljunk, az meg annyire fapados, hogy nemcsak az ulest nem lehet donteni, de meg az ablakot sem lehet letekerni! :) Naluk ugy mukodik a jegyfoglalas, hogy latod, iszonyat olcso a jegy, aztan jon a felaras helyvalasztas, ha csak kezipoggyaszod van +6 juro, ha mar folados tatyod is van, +12, aztan bankkartyahasznalati dij egy 5-os, stb. A vegen ugyanott vagy, hogy nem is olcsobb a tobbinel, es mint irtam, valoban ratyi. (A rajenernel mar csak a british airways a szarabb, inkabb megyek gyalog, de veluk soha tobbet!)

A Malevvel csak az a baj, hogy tulfoglalast csinal szandekosan, foleg Karikor. De legalabb csinosak az utaskisero holgyek, kedvesek is. Es akkor sem neznek rad hulyen, ha tobbszor kersz inni (az arban benne). Persze az AL jaratain vehetsz 3 juroer' ket deci bambit.

Visszaterve az eredeti temahoz, a Malev sem csinal tobb simlit, mint a tobbi, ettol fuggetlenul ez nagy szemetseg. Karacsonykor repkedni meg eleve szivas. Jan elejen is lehet ajandekozni es negyede annyi jegy.

Rák Attantam 2007.08.24. 22:36:09

whizzzzkid 2007.08.24. 22:27:46
"...annyire fapados, hogy nemcsak az ulest nem lehet donteni, de meg az ablakot sem lehet letekerni!..."

:DDDD

Ja, és annyira bizalmatlan egy banda, hogy csak a pilóták ülése elé szereltek kormányt! ;)

gebines 2007.08.24. 23:15:43

Nem lehet, hogy mégis nyitva lesz az a rohadt reptér? Megkérték a portást, ha már úgyis benn rohad karácsony másnapján, hogy ugyan gyújtsa már fel a kifutón a lámpákat? Elvégre a télapónak is fel kell valahogy szállnia, ha már az előző este leszállt.
Na!

jesszumpepi (törölt) 2007.08.24. 23:26:53

Rák Attantam!

Nono!Néhány hölgy elalélásról,meg szempillarebegtetésről írt a verseid elolvasása után.

B o r a t 2007.08.25. 01:56:31

A MALÉV ősi orosz cég. A románoktól lopták... Ők meg tőlünk....
Egyébként a computerek biztosan le tudnák rakni a gépet a sötét leszállópályára is :-) Csak aztán le kell tépni a gép ajtajait a kiszálláshoz. És különben is, aki karácsonykor utazik dublinba, az nem lehet sikeres ember.... Kivéve a bacc papucsot terítő ügynököket.

nyulambulam 2007.08.25. 06:45:20

Hihi, akkor megéri venni jegyet, ugyanis az új EU szabályzásnak megfelelően ilyenkor elég rendes kártérítést kell fizetnie a légitársaságnak + szállást szervezni + ???

s_marky 2007.08.25. 07:06:19

szerintem ez a történet photoshoppal készült,nekem gyanús

ARK-9 (törölt) 2007.08.25. 07:42:29

" Ha tavaly (és előtte minden évben) zárva az a kurva reptér, akkor nem lehet valószínűsíteni, hogy idén is így lesz, és rákérdezni?"

Más a valószínűsíthetőség és más valaminek a ténye. (Hány szobor állt évekig, évtizedekig a helyén, amiket most a Szoborparkban ver az eső, pedig sokan megesküdtek volna, hogy az örökkévalóságnak állították őket...:-))
Persze az orosz légitársaság azért megtehette volna, hogy az adott napra jegyet váltókat figyelmezteti: Az eddigi gyakorlat szerint aznap a Dublini reptér általában zárva tart.

mikkk 2007.08.25. 09:36:07

Szasztok, hadd védjem a Malév-ot. Szerencsére már több, mint 200 repülés van mögöttem és a Malév még a jobbak közé tartozik. Nekem a csúcs az a szovjet járat Hanoiba volt kigyúrt sztyuvi nénikkel, akik levertek a vietnámi uatsnak egy nagy maflást, mert nem kötötte be magát.
Na jó, a Malév nem egy Lauda Air vagy Emirates, de a bezzeg Quantas is szerintem gyíkabb. És ott is volt nekem kavar a foglalásokkal.

Rák Attantam 2007.08.25. 10:04:44

Jesszumpepi!
Néhány? Hölgy? Alél? El? Pillarebegve?
Ajaj! Alakul a kemény mag! :)≡)

kordasb 2007.08.25. 10:07:20

hát csak igazolni tudom a hirt ugyanis én is dublinabn élek.
velem kicsit más történt de szintén malév.
túlfoglalták a járatot mint mindig ezt később tudtam meg előirás nekik 110% menni mert ha valaki nem jön el lekési transzfert akkor is fullon legyen a gép. Na én sem fértem fel a gépre asszem aug 8 volt BUD-Dub visszafele járaton.
király kifogások voltak:
túl későn vettem meg a jegyet. Háá pe aug jegy husvet előtti foglalással ami történeetesen rajta van a jegyen ugyanis mastercardal fizettem.
2. hát ha nem későn vettem meg akkor későn csekkoltam be (mellesleg utánnam meg jó sokan becsekkoltak és volt egy fiatalabb srác aki szintén lemaradt és 2-3 órával szerintem elsőnek csekkolt...

Distans 2007.08.25. 10:55:48

Malévvel,Wizzair-rel utazók sikeresek nem lehetnek????? Ez marhaság; azért utazunk Wizzair-rel, Aer Lingussal, Skyeurope-pal és RyanAir-rel (na az egy szemét banda) mert OLCSÒ, nem mert nem vagyunk sikeresek!

alicecsodaorszagban 2007.08.25. 11:09:19

Rák Attantam!

Kettő! Én is jókat mulatok az írásaidon, ezé szeretem is olvasni őket, ezek szerint én is rajongótábor vagyok.
Hogy nehogy elbízd magad, még a Dúvadot is szeretem.
Általában egyezik a véleményünk, csak Ti sokkal jobban meg tudjátok fogalmazni.

Amúgy meg inkább a hozzászólások miatt olvasom a Homárt.De ez a poszt jól sikerült, annnyi gagyi van.

csókacsalád

Rák Attantam 2007.08.25. 11:35:13

Nofene! Alice megjelenik keménymagot erősíteni és közben azt mondja, hogy nehogy elbízzam magam. :) Ajjaj, lassan, de biztosan hasad a tudatom...

Egyébként nyugi, az elbízás helyett mostanában az elhízás fenyeget jobban. Erre még rátesz egy lapáttal az egy hét múlva esedékes nyaralásocskafélécske időtöltésecskénk is. Hogy ezt a tavalyi, minden anyagiakat felemésztő REPÜLŐS (hogy ontopic is legyek) utunk után hogy hoztuk össze az előttem is titok.
Mondjuk már régóta vallom, hogy érdemes átnézni a rég nem használt ruhadarabjaink zsebét, mert csörgő-zizegő meglepetések lehetnek benne! (Ja, pénz.)

( Mondjuk túlzásokba nem kell esni, a nagyon-nagyon régi ruhadarabokat átnézés nélkül kell kidobni! Ugyanis tavaly előtt egy régi nadrágomban találtam egy barnásvöröses régi ötezrest. Neeem, nem kicsit voltam pipppa! >:O )

alicecsodaorszagban 2007.08.25. 11:42:18

Jesszumpepi!
Alakítsunk fanklubbot, menjünk el RáAttantam házához fényképeszkedni, meg kérjünk autógrammot :) Na jó...

Nem kapcsolódik szorosan a témához, de jót derültem, mikor eszembe jutott:
Úgy 15 évvel ezelőtt, mikor még VilágIfjúságát, és Ifjúsági Magazint olvastunk, kitaláltam, hogy alakítok egy Pierrot fanclubbot, és majd jól meggazdagszom a tagdíjakból. (Nem tudom, miért pont Pierrot, mikor világ életemben a rokkzenét szerettem, és a csávótól még tán egy kazettám sem volt.)
Kaptam hét levelet, aztán felhagytam a klubbszervezéssel....

bocs, ha valakit fárasztottam

kordasb 2007.08.25. 12:54:20

... hossszabban akartam kommentelni de valahogy nem jött össze na itt vége ha valakit érdekel még: szóval lemaradtam azt tanácsolták hogy másnap reggel jöjjek vissza mert akkor van a legkorábbi gép és kértalanitanak. legjobb az volt hogy nem tudtak rola vagy nem akartak hogy 1.5h val később megy az airlingus gép ugyan oda. de legjobb az volt hogy először nem akartak kifizetni hanem majd csak utolag. na szummázva késtem 2h meg adtak 200€-t.

alicecsodaorszagban 2007.08.25. 13:23:12

Bocs, már el is írtam a Nevedet!

Csak azért mondom, hogy ne bízd el magad, mert azt sosem szabad.

Biztosan hiányozni fogsz a nyaralás alatt.
Több szépet nem írok, nehogy aztán mégis elbízd magad. :)

alicecsodaorszagban 2007.08.25. 13:31:10

Olyan eszmefuttathatnékom van...

Toleranciahiányos Szalagkorlát 2007.08.25. 13:34:41

A repülőgép ősi román találmány....

Rák Attantam 2007.08.25. 13:42:52

A sugárhajtómű viszont tényleg román találmány. Viszont nem ősi... :D


Neeem, fan klub nem kell! Nem szerénységből nem kell, hanem mert szerintem többen lennének, akik fújolnának, mint akik fankodnának. :)
Úgyhogy maradok alkalmi koca/zug/szösszenetfaragó, tisztelettel, szerényen, nem oly serényen. :)

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.08.25. 14:12:57

Érdekes, hogy DUB-BUD járat. Biztosan viccnek szánták a tükörben írt reptér rövidítéseket, tehát ilyen járart nem is létezik. december 25-én abszolút nem. A BUD-DUB járat sem létezik. Ezeket Óz a nagy parázsló találta ki Merlinnel karöltve. Ezek a varászigék megfordultak a Gyűrű-Kurvában is. Senkinek nem tünt fel? Aki Dublinban él sikeres ember lehet, de szerencsétlen :-)

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.08.25. 14:15:20

A sugárhajtómű román? Sugárhajtómű 1928, Fonó Albert találmánya. Az Ő nevéhez fűződik a szállítógépek és vasúti járművek önműködő fék és menetszabályozójának a szabadalma, amelyet 1924-ben a Siemens vásárolt meg.

Rák Attantam 2007.08.25. 14:28:36

andreiground, ezt googlizd ki: Henri Coanda, 1910
Bár lehet, hogy Konda Henrik székely feltalálóról van szó és akkor mégiscsak magyar találmány. :)

alicecsodaorszagban 2007.08.25. 14:29:38

Amikor az a barna ötezres volt, még az volt a legnagyobb pénz nem?
Tedd el szép emléknek.

A sugárhajtóműhöz nem tudok hozzászólni.
Én csak a flukszuskondenzátort ismerem...

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.08.25. 14:31:07

Rák Attantam: Fónó csak légi-torpedóba építette elsőként csak akkor még nem tulajdonítottak neki nagy jelentőséget. Szkúúúúúza. Konda? Nemá :-)))))))

Rák Attantam 2007.08.25. 15:04:11

Na jó, a "Konda" csak tipp volt. :D
A Coanda név viszont tuti. Meg az is, hogy román származású.

A fluxuskondenzátort 1955-ben találta fel egy Dr. Emmett Brown nevű amerikai ember, de csak 1985-re érett használhatóvá. Vagy mégiscsak 55-ben? Nem tudjuk, hiszen az első 85-ös próbaúton visszamentek 55-be, ahol a 85-ös fluxuskondenzátor ihlette az 55-ös találmányt, hogy aztán 85-ben használható készülék lehessen belőle, amivel viszont visszamentek 55-be, hogy ennek alapján feltaláhassa a..... az..... az időparadoxont! Na!

dr. _mmm_ 2007.08.25. 16:33:42

Árminka:
Erős tévedésban vagy.
Rendőrtség, mentők, tűzoltók, stb közfeladatot ellátó intézmények. Nekik törvény irja elő hogy 365 nap napi 24 órán keresztül üzemelni kell.
A reptér NEM közfeladatot ellátó intézmény, hanem 1 szolgáltatás.
AZ ilyen eberek mint te höbörögnek, hogy miért nincs nyiva a sarki közért dec 24-én este 8kor, mert kéne 1db zsömle.

mikimaus (törölt) 2007.08.25. 18:58:55

Egyetlen megjegyzés: érdekes,hogy a túlkönyvelésnél hogyan is lehetne többet becsekkolni, mint ahányan a gépre felférnek? Akkro a kinti földi személyzet k..a nagyot hibázott: a csekkolás lényege, hogy annak (!) alapján készül a terhelési táblázat, hiszen előre a kutya se tudja megjósolni, emnnyi feladott és mennyi kézi poggyász lesz és valójában hány utas a turistán és a business-en. Ennek alapján tankkolnak, ennek alapján határozzák meg a V1, Vr sebességeket, ennek alapján határozzák meg a megközelítési és leszállási sebességpontokat! Sőt: ennek alapján készül az utaslista is (no persze abban már a kapuunál való visszaszámolás ad valós képet, mert ha pl. valaki nem száll fel miközben becsekkolt, épp 2001 óta a gép el sem indulhat!).

Robi

Inen kezdve az, hogy valaki "nem fért fel a gépre a tranzitbó" erősen hibaszagú és nem a túlkönyvelés volt a hiba.

mikimaus (törölt) 2007.08.25. 19:04:29

"letoltes13 2007.08.25. 16:33:42 [..] A reptér NEM közfeladatot ellátó intézmény, hanem 1 szolgáltatás."

Háát - ez azért nem annyira egyszerű: a légiforgalom esetében olyan, hoyg egy reptér ügyelet nélkül zárna be: nem létezik! A repülőtér mint vészleszállásra alkalmas terület minden pillanatban müködőképes kell legyen, vagy riadóztatásra működőképessé kell váljon. Ez nem "Budaörs kisreptér" kategória, hanem nemzetközi reptér kategória - ICAO besorolásokkal és ehhez nmáért kötelezettségekkel.

Tehát nem tennék olyan hatalmas különbséget a (mellesleg akár magáncégként is mükdtethető!) mentők és tűzoltók és a repterek között.

A közfeladatot ellátó BKV pedig igencsak magáncég jogilag, mégis kihagytad - ennek ellenére a BKV például nem jogszabály hanem helyi rendelet alapján köteles szállítani!

Üdv!
Robi

_pierre_ 2007.08.25. 19:32:05

Te NORMÁLIS vagy?! Ha a Malévvel utazol, meg is érdemled... Közismerten le se sz@rnak semmit... Válassz más lt-t. jobban jársz. Sztem anyagilag is.

Tamasssss 2007.08.26. 06:25:14

Ez az egész annyira tipikus.
A Malév még mindig nem fogta fel, hogy más idők járnak. Lehet nyomni ezt a már korábban jól megfogalmazott "felsőbbrendűenarrogánsmonoplista engemnemérdekel morált", de szépen lassan az is fapadossal fog menni aki eddig hajlandó volt többet adni a Malév márkanévért. Valahogy, jobban megkéne válogatni, hogy kit engednek utasokkal beszélni és kit repülőt takarítani. Valahogy nem esik le nekik, hogy az "igen úram máris úram hívom Dublint úram, köszönöm, hogy szólt úram, elnézést úram" lenne a hozzállás ahhoz az árhoz amit van bátorságuk kitenni az igencsak szánalmas foglalási rendszerükre. Ha ezen az úton mennek tovább elég közel a csőd...
T.

Kenton Delacruz 2007.08.26. 09:32:03

Dublinból soha nem jönnék vissza. A Malévnak van igaza, nem kell itt repkedni össze-vissza! Kocsog

massziv 2007.08.26. 11:50:47

Én most foglaltam Moszkvába jegyet.Budapest-Moszkva Malév-al 70e ft.
Budapest-Frankfurt-Moszkva Lufthansával 66e ft.Most akkor mi van?Valaki mondja már meg,hogy ez hogyan lehetséges.

Dinkainka 2007.08.26. 12:57:19

Tudom, hogy az Index ősi román cég, de akkor az oldalán miért nincs magyar-román szótár?Ha lesz forradalom, őket kell elsőként falhoz állítani, és ingyen Batz papucsot osztogatni a sikeres embereknek!

oooyee 2007.08.26. 13:21:05

nem vagyok sikeres ember, de azt tudom, hogy a forradalom ősi román szokás szerint az ilyen Batz papucsos, Árkádba szarni járó, Malévvel utazgató embereket fogja először falhoz állítani, mert még annyit sem bírnak modani, hogy HÍVJA IDE A FELETTESÉT!!!

tulpon 2007.08.26. 19:09:57

mjumm 2007.08.24. 15:08:35, te szerencsétlen, a Malévnek csak közvetlen járata van JFK-ra, ha londoni átszállással mentél, akkor az utazási iroda valszínűleg egy British Airways jegyárat adott ki neked, nem Malévot. (Merthogy a Malév gép Londonig éppen elmegy, de azon a British is vesz helyeket ugye, viszont egy nyamvadt Malév gép nem megy Londontól New Yorkig.) Ergó szerintem azért szívtad meg, és azé nem kaptál egy vasat se...

pacagánycsök 2007.08.26. 19:10:27

ocsisajt!

jol elcseszted, kovetelni kellettt volna, h ha mar toroltek a jaratot, hozzanak haza ahogy tudnak! ha mas nincs, bizniszen, londonon keresztul! uzletszabalyzat alapjan ehhez jogod van!

mjumm te meg hulye vagy, leulhetsz.

malevval londonon at usaba, mi? biztos, h kek volt az orra a LON-JFK-nak? szeinted malev ad el BUD-LON-JFK jegyet ha van kozvetlen jarata is?
jahogy utazasi irodanal vetted_? akkor miert nem oket basztattad ha lekested? istenbarma, teee...

tulpon 2007.08.26. 19:13:09

Na énis ezt mondtam :)

tulpon 2007.08.26. 19:31:28

massziv 2007.08.26. 11:50:47, a Malévnek egy csomó jegyára van, amit hely függvényében adnak ki, mint ahogy a többi légitársaságnál általában. Lehet, hogy eccerűen nem volt már olcsóbb hely arra a gépre... Attól még persze lehet, hogy ez a legeslegolcsóbb moszkvai áruk, nemtom, mert ott nem voltam még, mert ahhoz sikeresebbnek kéne lenni. De az is lehet, hogy amíg pl. a Malévnál a legolcsóbb londoni egyirányú jegy az 20k, Lufthansánál az drágább.

nefürgyjéle 2007.08.27. 08:39:25

Kiccsóka !

Ne csak nézz hanem láss is! Az hogy lehet hogy a többi repülőtársaságnál is lehet jegyet venni dec 25.-ére? ÓÓÓÓ! most egy kicsit bevág a tanga nem? Nem szeretem azokat az embereket akik tájékozatlanok és előbb jár a szájuk minthogy egy kicsit gondolkodnának, és utánna néznének a dolgoknak.

OftF 2007.08.27. 10:12:57

Lufthansát tessenek fogyasztani.
Ferihegyre kiérkezés, gépbe hitelkártya behelyezés, beszállókártya kinyomtatás várás, húszkilóméteres sornak integetés, bőrönd leadás (eddig 10 perc), majd gépen hátradőlés, warsteiner kortyolgatás.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2007.08.27. 11:24:42

krtek24, G.Lóci, meg akit érdekel:

Mondom, többször utaztam úgy (olcsóbban!), hogy 2 db oda-vissza jegyem volt és nem volt gondom ezzel soha. Úgy működik a dolog, hogy a légitársaságok valamiért azt preferálják, ha az utas a szombat éjszakát a célhelyen tölti. Azok az olcsóbb rep.jegyek, amiben egy szombat éjszaka benne van. Ha az ember üzleti útra megy, előfordulhat, hogy hétfőn kell indulnia és mondjuk szerdán vissza. Ezek a rep.jegyek nagyon drágák, sok esetben kétszer-háromszor annyiba kerülnek, mint egy pénteki oda-vasárnapi visszaútra szóló jegy. Ilyenkor érdemes utánanézni, hogy milyen lehetőségek vannak még és ad abszurdum előfordulhat (nem is ritkán), hogy 2 db jeggyel tízezreket lehet spórolni. Nézzünk egy példát:
Mondjuk Dublinban :) van dolgom szept. 12-én (kedd), tehát hétfőn megyek és szerdán jövök vissza, mert akkor már itthon kell lennem.
Egy ilyen jegy, nem fapados légitársaságnál általában 100 e. Ft körül vagy fölötte van. Na most, ilyenkor ha az embernek van ideje, energiája keresgélni akkor adott esetben találhat 2 olyan (oda-vissza)járatot, amelyekben benne van egy szombat éjszaka, neadj' isten akciós is valamelyik, és így együtt is olcsóbbak, mintha egy db jegyet vennék.

Pl: X légitársaság:
2007.09.11. :) Bp-Dublin
2007.09.13. Dublin -Bp
100.000 Ft

Helyette:
1. Y légitársaság
2007.09.11 :) Bp-Dublin
2007.09.21 Dublin-Bp
40.000 Ft
(itt csak az odaúti jegyet használom)

2. Z légitársaság
2007.09.05 Bp-Dublin
2007.09.13 Dublin-Bp
45.000 Ft
(itt csak a visszútit használom)


Így működik. Persze nem mindig, de velem már többször előfordult, hogy ezzel a módszerrel több tízezret spóroltam. Ja és persze ez csak a normál légitársaságoknál érvényes, fapadosnál nem.

shibuya 2007.08.27. 11:55:00

A Malév igazából Rolév lenne.ősi román, bla bla bla.
én is utaztam veluk.sokszor.
igazabol nekem van jo is rossz is toluk.
magaval a geppel sosem volt bajom (nemugy mint a traktorhangu skyeurope-pal, rettentoszar es budos alitaliaval, a littöl bit kántri Deltaval es a flegma air-france-szal), meg a szemelyzet is rendben van, bar ez a reggelis dobozuk eleg ciki amit kiosztanak, mindig rohogok rajta.
nekem egy szingapuri utam alkalmaval, hazafele jovet, kicsit szetbarmoltak a cuccomat, es kombinalt jegy volt a Qatar Airways-zel, ezert az ugyfelszolgalatis neni eleg bunko volt, de csak pislogott, mert en mar ezekben szakavatott vagyok.Sokszor torten.
de vegulis tejeltek, normalisan.
nem ugy mint a szarhazi air france.
egy par egyedi john varvatos cipoert egy rahedli kabelert stb stb fizettek 300 eurot.hatakurvaannyukat.
megoldas: FinnAir.eddigi legjobb europai lt, egyebkent meg Qatar Airways vagy Fly Emirates.

tapeta 2007.08.27. 12:38:40

megoldás: BKV a Keletiig, aztán MÁV.
ez való nekünk. se több, se kevesebb.

cezi 2007.08.27. 13:20:40

ryanair: ket hete voltam dublinban. gatwickrol indult a gepem, 20:45-kor.volt masik ryanair-os gep, 21:15-kor.

modszer: osszegyujtottek a ket gep utasait, majd mondtak, hogy lehet beszallni. senki nem mondta, hogy melyik gep melyik indulasi idohoz tartozik (akkor az enyem mar lazan kesett 20 perce), a nagy tomeg elindult ahhoz, amihez a foldrol lehet beszallni. mire odaertem, addigra majdnem meg is telt az a gep, ugyhogy a stewardess eliranyitott a folyosos beszallasu gephez.

mivel nem volt foglalt ules (mindenki oda ul, ahova akar), nem volt gond, a ket gep kvazi egyszerre elindult 21:30-kor.

viszont en a malevet nagyon szeretem.

váj mí 2007.08.27. 14:21:35

letoltes13 2007.08.25. 16:33:42
Erős tévedésben vagy.
Az általad felsorolt közszolgálati jellegű szakmák (kivéve a rendőrség) végezhetőek magánkereteken belül is, Hadd tegyek hozzá még , pölö közterületfenntartás, közvilágítás biztosítása.
Különben a kertévék ünnepnapokon sugárzott műsorai sem közfeladatokat látnak el, hanem szolgáltatások.
És mégis, az ilyen emberek, mint te hőbörögnek, hogy miért nincs közvilágítás az utcán vagy műsor a zajládában dec 24-én este 8kor, mert nem látják hova lépnek, és nem tudják lekötni magukat semmi értelmessel csak a TV-vel...

krtek24 2007.08.27. 16:09:14

Masszív:

Szerintem ebben semmi különös nincs, csak azt mutatja, hogy a Lufi kénytelen alacsony áron utast toborozni, a Malév meg már értékesítette ezeket a jegyeket. Malévnek a legolcsóbb moszkvai jegyei (ez egyébként 60.000-be kerülnek, pontosan annyiba, mint a Lufi legolcsóbb moszkvai jegyei. Amúgy jó nagy hülye lehet az, aki elrepül a másik irányba, ott átszáll - mindezt 4 ezer Forint megspórolása érdekében. Ráadásul ne feledd, hogy a Lufi olcsó moszkvai jegye egy átvágás, mert csak a legrosszabb menetrendi fekvésű járatokra tudsz helyet szerezni (érkezés 23-kor, indulás reggel 6-kor)...

krtek24 2007.08.27. 16:10:15

A második mondat: A Malév legolcsóbb moszkvai jegyei 60.000,-be...

Navarone 2017.11.27. 14:31:48

Dublinnak ilyen kicsi a forgalma, hogy a nemzetközi reptér zárva tart? Azt hittem, nagyváros, de ezek szerint csak egy háromutcás falu lehet.....
süti beállítások módosítása