Tékozló Homár

Rossz ebédhez beszól a pincér is

2007.08.28. 13:26 | jackyll | 144 komment
Maratoni étteremtesztet pöndörített Balázs az Öreghegy Fogadóban tapasztalt drámai állapotokról:
Amennyiben érdekel valakit, hogy mit főznek erdésznéből, hogy mi a különbség a bors és a paprika között, hogy miért "faszszopó geci" az, akinek nem felel meg a trappistából készült rántott camembert, és hogy miért szélhámos az, aki számlát merészel kérni étkezés után, illetve hogy miként is kell írni az "Öreghegy Fogadó" nevét, blogbejegyzésemben valamennyi kérdésre választ kap  -- kivéve a legutolsót.
A vágatlan élménybeszámoló a fenti linken olvasható, mi most csak a kedvenc részünket kopizzuk át, ahol a téves számlázás, majd számlanemadás után hőseink épp készültek beszállni a kocsiba, amikor...
...feldúltan jön ki utánunk egy középkorú házaspár, szemlátomást közel az agyvérzéshez. Megkérdeztük, mi bajuk. Elmondták dúlva-fúlva, hogy kértek két buborékmentes ásványvizet meg egy rántott camembert-t. A pincér kihozott nekik két pohárban (tehát nem üvegben!) valami vizet, ami leginkább csapvíz volt, azután vártak úgy félórát, amikor a pincér megint jött, és közölte, hogy camembert sajna nincs, jó lesz-e trappistából. Ezen a ponton fölpattantak, a pasi mondta a pincérnek, hogy "jól van, öcsi, akkor ezt az ásványvizet te fizetted", és kirobogtak. Mi ezen a ponton kapcsolódtunk be a történetbe. Beszálltak az autójukba (mi közben javasoltuk nekik, hogy ha ebédelni akarnak, menjenek Badacsonytomajra, a Borbarátokba). Ekkor a következő történt.

Az étteremből rohanva jön a pincér, és ordít a középkorú házaspárra, konkrétan a férfira:

– Te faszszopó kis geci, szállj ki a kurva kocsidból, mert leszedem a fejed, bazmeg, te rohadék! – Nyilvánvalóan nem volt számára megfelelő megoldás, hogy az állítólagos ásványvizet nem fizették ki. A férfi visszaordított a volán mögül a pincérnek, hogy „Köcsög!”, aztán beletaposott a gázba és elhúztak. Mi azt se tudtuk, köpjünk-e vagy nyeljünk: számos éttermi élményünk során nem sikerült még elsajátítanunk az adekvát viselkedést arra, amikor a pincér faszszopó kis gecinek titulálja a vendéget. Ezért inkább mielőbb el akartunk menekülni, mielőtt bajunk esik. Látjuk ám azonban, hogy a lépcső tetején megjelenik az atlétatrikós tulaj, mellette egy másik fickó, öltözete alapján minden bizonnyal szakács, és mondja jó hangosan a mi autónk rendszámát, meg azt, hogy na OK, akkor ezt felírjuk és feljelentjük...

...Ebben a helyzetben nem lehetett eljönni. Mi baja van ennek az őrültnek?! Odamegyünk hozzá, és kérdezzük: mi van, mit akar a rendszámunkkal?! Azt feleli, hogy ez üzletrontás, amit csináltunk, és hogy legyünk erősek, a kamera mindent rögzített, és feljelent, és... – Azt hittem, arra gondol, hogy ajánlottam a távozóknak egy másik éttermet, de nem: kiderült, hogy az az üzletrontás, hogy mi olyanokat kiabáltunk nekik, hogy faszszopó meg köcsög...

Úgy éreztem magam, mint Nyilas Misi, amikor a bizottság azzal vádolta meg, hogy ő ette meg a cipőkenőcsöt. Szerencsére a parkolóból odaérkező pincérben azért volt annyi jó érzés, hogy közölje a főnökével: nem mi kiabáltunk ilyesmit. (A jó érzés odáig nem terjedt, hogy megmondja: az inkriminált kifejezések az ő szájából származtak: simán rákente az eltávozott vendégekre.) A tulaj valójában csak az ordítozást hallotta, a hangot nem ismerte föl (meg aztán ha csak reggel 9 óta dolgozik ott a pincér, akkor még nem ismerhette annyira a hangját). Azonban ütötte tovább a vasat: ő akkor is feljelent, mert ez akkor is üzletrontás, és ezt nem tűri...

– De hát nem mi kiabáltunk, fogja fel! – próbálkoztam, de megvolt a válasz erre is:

– De szóba álltak velük!

[...]
A sztori eleje és vége tehát a maga rögvalóságában itt olvasható.
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kismacska (BELLA) 2007.08.28. 18:22:19

Gyerekek, elolvastam a teljes történetet és a következő ötletem támadt, amit szerintem el kellene terjeszteni a teljes népesség körében: amennyiben nem kapsz számlát, mondd azt, amit a cikk szerzője: rendben, ne adj számlát, haver, de akkor 20%-kal kevesebbet fizetek!

Tényleg elképesztő, hogy milyen összegeket adunk csak úgy át, ezek nem adóznak, és az őmiattuk kieső adóbevételt is velünk fizettetik meg. Kíváncsi lennék, mit tehetnének... vagy hogy reagálnának :)))))

S tényleg mi fizetjük meg az irdatlan hasznukat PLUSZ 20%-ot. (Tisztelet a rendesen adózó kivételnek.)

Hangsúlyozni szeretném: NEM vagyok kormánybérenc. De felháborít, hogy így kiakadnak, ha számlát kell adjanak.

Szóval mi, fogyasztók is tehetnénk többet azért, hogy kicsit jogszabálykövetőbb legyen ez a vállalkozói szféra (azzal együtt, hogy tudom: irdatlan terhük van nekik is, NO DE NEKÜNK IS!!!)

jesszumpepi (törölt) 2007.08.28. 18:51:49

Mit mondana erre Lituma tizedes?
"Aztakurvaannyukat!"

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.08.28. 19:05:30

Nem csak az ÁFÁt nyúlják be, de iparűzési adó, stb. sem kerül befizetésre...

Mike36 2007.08.28. 19:18:11

én csak szegény kölyköt sajnálom :)

utolsóelőttisenki 2007.08.28. 19:27:24

Kismac:
Te miért félsz attól, hogy kormánybérencnek tartanak?
A kormánynak (államnak) nincs pénze. Az mind közös, ők csak a megbízottak annak beosztására.
Aki a kormánytól lop, az mindenkitől lop.

Az embernek félni kell attól, ha az egész közösség érdekében hangoztatna, cselekedne valamit? pl: minden ilyen esetben feljelenteni a szabály- ill. törvényszegőt?

Átlagarcú 2007.08.28. 20:01:25

Tekintettel a cselekmény súlyára, társadalmi veszélyességére, a legszigorúbb büntetést vagyok kénytelen kiszabni: Palkovicsné muffjának meredt nézése egy órán keresztül. Jó magaviselet esetén a büntetés harmadolható:))))

gengula 2007.08.28. 20:46:26

Ritka büdös bánkók vannak aztán mindenütt. Egy apróság miatt azonban jó a post. Említi a borbarátokat Tomajban. Oda dobbantson be bárki, bármikor. Lassan 10 éve találtunk rá, de érdemes mindig meglátogatni...

bopat 2007.08.28. 21:14:24

Igen a Borbarátok egy nagyon jó hely. Ismerem a tulajdonosokat, és a finom borukat is. Mindenkinek ajánlom,ott nincsenek ilyen pincérek :)))

Blogpont Huba 2007.08.28. 21:33:59

A Borbarátok csak a tájékozatlanok és a hivatalos térkép szerint van Badacsonytomajon (mert Badacsony közigazgatásilag Tomajhoz van odacsapva). Aki kocsival, busszal, vonattal jár és rövid úton akar odajutni, álljon meg Badacsonyban, és ott keresse!

Egyébként kifogástalan hely.

Angéla 2007.08.28. 21:38:58

Balázs, szerintem se izgasd magad az esetleges beszólások miatt, ez egy ilyen hely :)
Amúgy meg, még ha ki is lenne némileg szinezve a sztori, akkor is durva. Nem egy ilyen hely és pincér van, tapasztalják hogy a legtöbb ember nem mer úgysem reklamálni, ezért nagyon pofátlanok.
Ja, és nemcsak haszon + 20%, hanem sokszor haszon+20%+borravaló amit kapnak.

váj mí 2007.08.28. 21:39:38

Vajon ez a Balázs meg a Tomi haverja nem a Szőlőnedvebarátok megbízásából dolgozik a Nyújork-telaviv tengelyen? :D

Rák Attantam 2007.08.28. 21:40:09

Nem értem, miért baj az ananászlé + babgulyás kombó?
Én pl. régebben tejet ittam a pörkölthöz. És még mindig élek! (Már ha élet az ilyen... :)

Egyébként meg szerveznék egy kellemes buszos kirándulást a szóbanforgó helyre, különféle felügyeleti szervek képviselőinek részvételével.
Kábé így nézne ki:

Kék BéKáVé busz. Csuklós. Harmonika ajtós.
Rajta csajával beszélgető buszsofőr (aki titokban egyébként mp3 lejátszót hallgat, nem a csaja hülyeségeit... :P )

Utasok: 3 db APEH ellenőr, 3 db ÁNTSZ ellenőr, 3 db fogyasztóvédelmis, 3 db tűzoltó, 3 db rendőr civilben, 3 db rendőr egyenruhában, 3 db BKV-ellenőr (naná, majd ingyé utazgatunk, mi?). Lenne még 1 db félig ajtóba szorult középkorú nő és 1 db félig leszállt öregasszony, akit Szentbékkálláig vonszol a kerekei alatt a busz.

A fogadóba való megérkezés után a szénnévonszolt öreg hölgy kivételével mindannyian beülnek és ananászlevest rendelnek babgulyáslével. Vagy fordítva, tökmindegy. Odabent úgyis összekeveredik. Aztán az APEH-osok kezdik a műsort a "számlát kérek" c. számmal. Közben az ÁNTSZ-esek elkóringyálhatnak wc-zni, konyha ablakon lopva bekukkantani stb. A fogyasztóvédők ugráltathatják kicsit a pincért (szalvétáért, borsért, lyukas hamutálért stb.). A tűzoltók titokban megnézhetik, hogy rendelkeznek-e a helyiségek megfelelő tűzvédelemmel. Közben különféle tűzveszélyes ételeket rendelhetnek (tudjátok, amiken meg kell gyújtani valamilyen alkoholos italt stb.) A civil rendőrök csak legyenek, rájuk a bunyónál lesz szükség. A 3 BéKáVé-ellenőr beállhat az ajtóba és minden utánuk érkező/távozó vendégtől jegyeket-bérleteket kérnek, amúgy üzletrontás képpen. Ha nem kapnak, jól lefasszopógecizik őket szolíd ütlegek közepette. Az ajtóba szorult hölgy vigyáz a buszra, míg a sofőr dolgozik a csaján. Az idős húsdarabot (a busz alól) esetleg meg lehet próbálni eladni a kóceráj tulajának, hátha feketén átveszi és ezért is rá lehet húzni az ásványvizes lepedőt. Ha ugrál, akkor kannibalizmusért is kaphat.

Na, milyen ütőképes kis csapatot hoztam össze?
Akkor mehet a busz! Vigyázzanak, az ajtók záródnak! :)

Starlark 2007.08.28. 21:41:10

Hmm
tulaj váltás volt?
Tavaly ettünk itt a kerékpártúránk alatt, korrekt volt minden az étel is finom.

Starlark 2007.08.28. 21:43:36

hmmm
Tulaj váltás volt talán?
Tavaly mi itt ebédeltünk a kerékpár túránk során.
Minden korrekt volt és a kaja is finom.

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.08.28. 21:44:26

Ezzel a sztorival kapcsolatban csak egy kérdés motoszkál a fejemben...

"Nálatok vannak-e állatok?"

Durva egy sztori. vajon mit főztek a balhé után érkezőknek? Tűzhelyretket köpetsalátával? Most tényleg. Ezektől kitelik.

Dózert az ne. Az épület az tetszik. Inkább patkányirtást kéne nekik rendelni.

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.08.28. 21:49:08

Rák komám :DDD Te aztán ráérsz. Beléd mennyi agyatlanság szorult. :DDD Azért kafa kis kiholmány. Jót röhögtem rajta. Kivéve a vonszolt nénin.

Két dolgot hiányoltam a történetből. Hármat. Négyet. A malév jegyet december 25-én, palkovicsnét, a baccpapucsot és perszeaz ősi román szokást. mert enélküla történet fospunepa :DDD

Rák Attantam 2007.08.28. 21:49:09

Ja, a három egyenruhás rendőrről megfeledkeztem. Ők kint maradnak az út mellett és az összes első rendszámtábla nélkül közlekedő angyalszemű hondást beterelik a fogadóba (halmazati büntetésként).

Angéla 2007.08.28. 22:13:01

Nem ismerem ugyan a balatoni árakat, de a honlapot nézve 6500 Ft-os szobaárhoz képest én nem találtam annyira szinvonalasnak a szobákat, a fürdőt meg pláne... de ez most úgyis mellékes.

ÁNTSZ meg konyhába bekukkolásról jut eszembe:
Szentendre, Fantázia pizzéria. Vasárnap voltunk ott, mi kint ültünk le, de gyerkőc miatt be kellett menni WC-re, akkor tűnt fel egy nagy utcára néző ablak. Mint kiderült a konyha volt ily módon nyitva az utca felé, bárki odaállhatott és bekukucskálhatott, nézhette hogyan készülnek az ételek. Amig a kajára vártunk mi is odamentünk a gyerekkel (3 éves) akinek rögtön hárman köszöntek, integettek a szakácsok, persze közben sürögtek-forogtak. Egyik odarobogott és egy nagy tepsi sültkrumpliból megkinálta a mi kis szemünkfényét, akit ezzel végképp lekenyereztek. Kint a pincérnő egy szó nélkül vette tudomásul hogy a gyerkőcnek csak egy kis sültkrumplit kértünk, meg persze még plusz tányért miegymást, és mivel pár másodperc gondolkodás után választottunk csak neki a tartás és a ketchup között, végül is hozta mindkettőt, sőt az almalébe szintén kérés nélkül szivószálat. Összességében nagyon kellemes élmény volt, és még a pizza is finom volt amit magunknak rendeltünk.

tulajdonos 2007.08.28. 22:35:58

ez egy nagy bunko hazugság., remélem hogy a tulajdonos megteszi a jogi lépéseket .,te firkász jancsi

VaReG4 · http://morbidia.blog.hu 2007.08.28. 22:37:22

Szerintem rajuk kellene kuldeni az index Zrt.ugyvedjet, az jol elintezne oket.

tulajdonos 2007.08.28. 22:41:01

szégyen ez a cik vagy mi a fene., hazugság az egész., remélem hogy a tulaj megteszi a jogi lépéseket.,

tulajdonos 2007.08.28. 22:48:40

Nem értelek benneteket bocsánat ., szerintem lekell menni és ki probálni azt a helyet ., a káli medencében .,én voltam ott és nagyon is kulturált a fogado ., de jo magam ügyvédként segiteni fogok a tulajdonosnak ., hogy jogiuton ezt a mocskot le szedesem .,ez egy mocskos hazug történet., borzalom hogy ezt egy ember csak ugy megteheti., ki vagy te firkász mester.,nem felsz hogy üzletrontásért felelni fogsz?????? mosst üzenem hogy 2 napot kapsz mert az index ügyvédeivel fogom a dolgot ki vizsgáltatni.,micsoda egy embertelen vagy.,

tulajdonos 2007.08.28. 22:52:39

Nem értelek benneteket bocsánat ., szerintem lekell menni és ki probálni azt a helyet ., a káli medencében .,én voltam ott és nagyon is kulturált a fogado ., de jo magam ügyvédként segiteni fogok a tulajdonosnak ., hogy jogiuton ezt a mocskot le szedesem .,ez egy mocskos hazug történet., borzalom hogy ezt egy ember csak ugy megteheti., ki vagy te firkász mester.,nem felsz hogy üzletrontásért felelni fogsz?????? mosst üzenem hogy 2 napot kapsz mert az index ügyvédeivel fogom a dolgot ki vizsgáltatni.,micsoda egy embertelen vagy.,

Rák Attantam 2007.08.28. 22:52:59

mese mese mátka, kérlek, igazold magad! Nem látom a neved az étlapon!
Nem-e a-e tulaj-e vagyol-e véletlen-e? E? :)

tulajdonos 2007.08.28. 22:55:12

hazugság minden itt amit ez az ember le mer irni., nagyon is kitünő az a fogado., mindenki probálja ki., és utánna mondjon véleményt.,ne egy jott ment ember mondja meg hogy mi az a jo.,

Rák Attantam 2007.08.28. 22:57:15

Ajjajjajjjaaaaaj!

Lassabban, mátka, ez így már k*rva átlácccóóó! :)

Egyébként meg ezért mondtam régen, hogy kamerázni-kamerázni-kamerázni! Már ha van mit.

E?

tulajdonos 2007.08.28. 22:57:30

képzeld nem a tulaj vagyok te szerencsétlen

Rák Attantam 2007.08.28. 22:59:37

De mérgesnek teccik lenni! Te szerencsés!

Akkó ki? A pincér?

tulajdonos 2007.08.28. 22:59:54

miért lennék a tulajdonos., te jo ember.,csak véleményt mondtam., ja csak a rossz a jo.,értelek.,talán valami bérence vagy a firkásznak???????

Rák Attantam 2007.08.28. 23:01:39

Ja, én fogom a tollát. :D

tulajdonos 2007.08.28. 23:08:16

ki vagy te hogy neked be kell mutatkozni rák attantam., bérence vagy az ironak

Rák Attantam 2007.08.28. 23:15:16

Nem kell nekem bemutatkoznod. Dehogyis! Sőt, komolyan sem kell venned a "felszólításomat". Pl. azért, mert ott figyel az egész mögött a vigyori. Ez e: :)
Ami ugye azt jelenti, hogy mókázok, viccelődök, nem komolyan beszélek.

Te meg nekiállsz itt bérencezni. Pedig ez nem AZ a fórum.

Ha meg valami gáz van a fő-post körül, az úgyis kiderül, nem kell ezerháromszázkilencszer (vagy ezerháromszázhússzor) beírnod, hogy "hazugság". Mert ezzel pont azt éred el, hogy valaki megkérdi tőled félkomolyan, hogy tulaj-e vagy? Ha igen, akkor mondd a te verziódat.

Ha meg nem, akkor csak bérenc lehetsz... :P

gebines 2007.08.28. 23:18:18

Mese! Ügyvédként a fogalmazást, de a helyesírást minimum gyakorolni kellene még.

A történet szerintem is hiányos, egy leírás alapján nem szabad ilyen mélyre menő konzekvenciát levonni.
Engem is, mint szakmabelit, bántana, ha az üzletemről ilyet hallanék. Kicsit rágalom ízű. De ilyen sor baklövés szerintem burleszk filmbe való. Persze, hogy lehet a pincérnek rossz napja, meg a szakácsnak is, de ilyen sorozatban kizártnak tartom. Főleg azért, mert régóta üzemel. A mai lehetőségeket figyelembe véve az, aki a szakmát ilyen félvállról veszi, már régen kiszelektálódott volna.
És ilyenkor azért az ember belegondol, hogy bárki milyen kárt okozhat a másiknak egy rosszul irányzott post-tal. Szánalmas.

Dr.Batz 2007.08.29. 00:20:49

Szerintem ratyi vagy.

dezsöatya 2007.08.29. 06:41:14

benetekt, ki próbalni, jo magam, jogiuton, szedesem, ugy, mosst, ki vizsgáltatni... (kihagytam valamit?) meg az ékezetek és vesszők, pontok kezelése... mese mese Mátka! Ha te valóban ügyvéd vagy, akkor az ügyvédeket járatod le! Meg mégegy: nem azért kell igazolnod magad, mert Rák Attantam kéri, hanem olvasd el a posztot (és legyen humorérzéked!).
Béke veled!

getinaf 2007.08.29. 07:58:13

No, most már tényleg!Ha valaki arra jár, kérje meg a tulajt, hogy mondjon valamit.
Mátka polgártárs nem lehet a tulaj-ilyen fogalmazzással nem lehet étteremhez jutni, ez majdnem biztos.
Vagy legalább a pincér jelentkezzen, vagy valami...

borsika 2007.08.29. 08:30:58

Angéla - mondjuk ez lenne a természetes,
én az Alsótoldi Bableves Csárdában tettem egy megjegyzést, hogy ezt a bableves nem igazán kapkodják el -egy félóra után még finom voltam- meg is kaptam, hogy nem kell itt a problémát csinálni. Kéktúrázóknak ajánlom: csak a bélyegző miatt menjenek be, mi elkrüljük máskor

báró Csekonics 2007.08.29. 08:54:53

Feljelent a rendőrségen rendszám alapján - 'üzletrontásért'?
(Amúgy is hitelrontás legfeljebb, üzletrontás az, ha szétvered a boltot :-D)
Szerintem úgy körberöhögik, hogy na...
Kamera meg mit vett fel? Hogy beszélsz valakivel AKI (nem Te) lelép a közben kiszaladó pincér elől?
Ha kis esze van az öregnek, még azt is ráolvassa az étteremre (visszanyal a fagyi) hogy ő _menekült_ és nem elhúzott.
Mondjuk ilyenkor becsületeséknél azt csinálják, hogy a két ásvány v. csapvíz árát - IGEN, ami az itallapon van - kicsapják az asztalra és UTÁNA jönnek el. Mert azt már kihozták, akármilyen víz is.

Te meg sz@rj az étteremre magasról.

Helló Leó! 2007.08.29. 09:28:10

"Mondjuk ilyenkor becsületeséknél azt csinálják, hogy a két ásvány v. csapvíz árát - IGEN, ami az itallapon van - kicsapják az asztalra és UTÁNA jönnek el."

Na várjunk csak egy kicsit...
Ha a kért két ásványvíz helyett kihoznak két marinált ördöghal falatokat tabuleh salátával, akkor fizessék ki azt is???
Érted? Hol van a határ? Jaa, hogy a csapvíz hasonlít az ásványvízre? Kit érdekel? Amit nem kértek, azt nem fizetik ki.

kérdések órája 2007.08.29. 10:01:53

Nem argentin mezben volt a tulaj? Még jó hogy nem cimbinek szólított a pincér!

Kötött kisrobotos cikk mikor lesz?

parasztjoepa 2007.08.29. 10:07:49

Sokáig gondolkodtam, hogy írjak-e ide valamit.

tulajdonos 2007.08.29. 10:41:57

Huha . most mi lesz?? Ezt a sok hazugságot amit irtak türjem?? Nem nem. Aki akarja az igazat, az keresse fel a Fogadot.nem fogok győzködni senkit mert ez a forum nem az a hely.De a fogadóban szivesen látok minden kedves vendéget. igen ott az igazság!!Sárvári Csaba

tulajdonos 2007.08.29. 10:44:54

Huha . most mi lesz?? Ezt a sok hazugságot amit irtak türjem?? Nem nem. Aki akarja az igazat, az keresse fel a Fogadot.nem fogok győzködni senkit mert ez a forum nem az a hely.De a fogadóban szivesen látok minden kedves vendéget. igen ott az igazság!!Sárvári Csaba

Breki77 (törölt) 2007.08.29. 10:47:52

Ami a tulajdonos nick-el írt valaki, az nagyon átlátszó. Érdekes, hogy mindenki a blog írójával értett egyett, kivéve ez a "tulajdonos". Mellesleg, Én már írtam is fent nevezett étteremnek. Nyugodtan húzzák le magukat. Ha netán a tulajadonos írta volna valóban ezen megjegyzéseket és tényleg rágalom lenne az egész, akkor sem érdekelne az étterem, mert ilyen stílusú tulajdonossal megáldott étteremben, NEM akarok étkezni. Mellesleg, a blog által leírt éttermi stílus teljesen egyezik a "tulajdonos" által írt hozzászólások stílusaival!!!

kérdések órája 2007.08.29. 10:50:46

Magyarország : itthon otthon van!

Breki77 (törölt) 2007.08.29. 10:51:05

Amit a tulajdonos nick-el írt valaki, az nagyon átlátszó. Érdekes, hogy mindenki a blog írójával értett egyett, kivéve ez a "tulajdonos". Mellesleg, Én már írtam is fent nevezett étteremnek. Nyugodtan húzzák le magukat. Ha netán a tulajadonos írta volna valóban ezen megjegyzéseket és tényleg rágalom lenne az egész, akkor sem érdekelne az étterem, mert ilyen stílusú tulajdonossal megáldott étteremben, NEM akarok étkezni. Mellesleg, a blog által leírt éttermi stílus teljesen egyezik a "tulajdonos" által írt hozzászólások stílusaival!!!

vernarancs 2007.08.29. 11:03:00

Huuu, en most inkabb nem is mondok semmit mert en homofob vagyok.

májgeriberi 2007.08.29. 11:27:53

Én szeretném ha tulajdonos is elmondaná, hogy történt az ominózus eseméy!

májgeriberi 2007.08.29. 11:34:28

Egyébként nem tudom miért kell azon felháborodni, ha valakit letegeznek fiatal korára való tekintettel!
Ha bemegyek egy helyre és ott fiatalok vannak én nem kezdek el magázódni(mivel én is fiatal vagyok)!
De lehet, hogy csak átvettem egy ösi román szokást...baccpapucsban!

az okos 2007.08.29. 11:35:26

Tulajdonképpen én azt nem értem csak a történetben ami egyébként számomra hihető,hogy két felnőtt férfival ezt hogyan tudta megcsinálni különösebb balhé nélkül ez a két "vendéglátós" úr.Nekem ez döbbenetesebb volt, mint az hogy ez ma magyarországon megtörténhet.Jó volt a történet de máskor legyetek bátrabbak és kevésbé birkák,mert addig a pontig még akár úriembernek is feltűnhettetek volna amíg a szakács nem akart igazoltatni de aki ezt eltűri,hogy ezen események után egy szakács kijöjjön a konyhából és leigazoltasson az szerintem egy barom.Döntsd el hogy igaz-e a story,vagy barom,birka vagy! Tessék választani:))

báró Csekonics 2007.08.29. 11:38:25

Helló Leó! 2007.08.29. 09:28:10

Félreértettél (mert azt írtam becsületeséknél - igazából önérzeteséknél jobban passzolna): kicsapni az ásványvíz árát az asztalra azzal a felhanggal, hogy nesze, költsd gyógyszerre! - és eljönni. (Most honnan mondod meg egy bubimentesről hogy csapvíz vagy sem? Még képesek tényleg kitalálni, hogy fizetés nélkül elhúzott a papa.) Szóval én már csakazértis odavágnám (azt a gondolom marha nagy összeget).
Persze lehet, hogy előtte egy féltéglával kiegyensúlyoznám... :-D

májgeriberi 2007.08.29. 11:50:41

a történet itt-ott sántít sztem, de az ősi román ember ok nélkül nem talál ki ilyet!

VIC20 2007.08.29. 11:54:14

Hűha, ez súlyos.

Nem lehet, hogy a cikkíró mazochista egy kicsit? Kitartani egész a végéig, sőt azon is túl?

Érdekes ez a "tulajdonos" is. Előbb bizonygatja, hogy nem ő a tulajdonos (bár a neve az), aztán azt, hogy ügyvéd (na ezen jót röhögtem), aztán megint ő a tulajdonos. A stílus (már ha ezt annak lehet nevezni) persze minden beírásnál ugyanaz...

Egy szó, mint száz: ebbe az étterembe én aztán soha a büdös életben...

az okos 2007.08.29. 11:57:37

Csekonics! Onnan lehet megtudni,hogy a bubimentes á-vizet normális helyeken úgy hozzák ki,hogy üvegben és lényeges az is hogy előtted nyissa ki vagy tekerje le a tetejét.Én nem iszom meg azt a vizet sem amit nem előttem nyitnak ki vagy nem én nyitom ki ugyanis a legjobb vendéglátós okosság egyike az hogy kihozzák az eviános üvegben lévő hűtött csapvizet amit rengetegen elfogyasztanak 600 ért.Csak a tudás kedvéért,meg hogy leáldozzon a vendéglátós "okosság"! :))

májgeriberi 2007.08.29. 12:05:47

Aki odaadja a személyiét egy szakácsnak az sikeres ember nem lehet!

prince99 2007.08.29. 12:07:14

jajj ne már. nézzétek meg beküldő blogját. egy szerencsétlen lúzer, de a baromságait kettővel elosztva is nyilván ludas az étterem is. ha a sztori mégis igaz, akkor a srác megérdemli hogy ott maradt végig. mondjuk a leírása alapján tipikusan alig várta az újabb és újabb 'meglepetéseket' a helyen. ha valamiről látszik, hogy szar, akkor miért marad ott? miért akarja ezt folyton alátámasztani? ez sajnos igen rosszul értelmezett tudatos fogyasztói magatartás. szánalmas lúzer.

Rák Attantam 2007.08.29. 12:55:25

Nem szerencsétlen, nem lúzer.
Keresztény. Odatartja a másik orcáját is, csak friss puha kenyérrel dob vissza, először nem másban keresi a rosszat, hanem magában stb. stb.
Ennek fényében tessék megítélni a postot.

alicecsodaorszagban 2007.08.29. 13:02:13

Rák Attantam 2007.08.29. 12:55:25

Na ezt bírom benned!!!


A kis kommandót, amit összeállítottál, jó sok emberre, meg helyre rá kéne küldeni!

báró Csekonics 2007.08.29. 13:03:46

az okos 2007.08.29. 11:57:37

Ezt eddig is tudtam, nem ez volt a lényeg... Hanem hogy ne hagyj támadási felületet: Te mindent amit kihoztak kifizettél, aztán balra el.

parasztjoepa 2007.08.29. 13:09:43

"lágy mozdulat
Ctrl N
és vár a kvázi-végtelen"

akkor inkább a:
"Batz papucs orra,
AIDS-re jó és tumorra."

Dr Net Elek (törölt) 2007.08.29. 13:17:01

A mese mese mátka nevü tulajdonos ügyvéd szakács monnyonle.

gebines 2007.08.29. 13:22:48

Engedelmetekkel, elküldtem a bejegyzés címet a fogadó honlapjára, hátha a tényleges tulaj reagál rá valamit. Engem kimondottan bosszant, hogy úgy írtok véleményt a cikkről, meg a helyről, hogy a tulaj még csak nem is tud védekezni, mivel szerintem nem tud róla.

Az pedig tény, hogy ásványvizet csak a vendég előtt szabad felbontani. Én azt hittem, hogy ez mindenhol így van. De ezek szerint vannak még próbálkozók...
Na őmiattuk kerülnek fel ilyen cikkek a Homárra.

gebines 2007.08.29. 13:29:46

Eh... ilyen e-mail cím nincs. Szóval ha csak fel nem hívom a tulajt, nem tudjuk meg a "igazság" másik oldalát.

Rák Attantam 2007.08.29. 14:19:16

Nahát, még az email címük se valódi?
Se a víz, se a gulyás, se a cím...
(se a szakács, se a pincér, se a tulaj)

Sea Food ? ;)

vernarancs 2007.08.29. 14:28:00

"Az pedig tény, hogy ásványvizet csak a vendég előtt szabad felbontani. Én azt hittem, hogy ez mindenhol így van. De ezek szerint vannak még próbálkozók...
Na őmiattuk kerülnek fel ilyen cikkek a Homárra."

Engem kifejezetten bosszant, hogy ilyet irsz a vendeglorol a tulaj meg nincs itt, hogy megvedje magat.

A bableveshez ananaszlet inni osi roman szokas.

2007.08.29. 15:10:17

mit vergődtök már ezen a témán, hogy a tulaj nincs itt. Naná, hogy letagad mindent. Csak az érintettek voltak a helyszinen és csak ők tudják valójában mi történt.
Igazságos Mátyást akartok játszani, hogy ti majd eldöntitek kinek volt igaza ?
Ez itt egy szórakoztató rovat nem bíróság.

A Harmadik Oldal 2007.08.29. 15:19:42

oreghegy@vazsonykom.hu

azért bizti ami bizti itt a fogado mailcíme,ha netán valaki meg szeretné kérdezni a tulajt a helyzet miképpen voltjából kifolyólag

nekemmindegy 2007.08.29. 15:26:52

A keresztanyáméknak van egy házuk Szentbékkállán, ezért már én is voltam ebben a fogadóban. Nyár legelején voltunk itt idén, ezért egy vendég sem volt rajtunk kívül. Camembert helyett nekem is trapistát ajánlottak és alig volt valami, de a legjobb a helyben az volt, h a takarítónő vette fel a rendelésünket amikor bementünk :D

gebines 2007.08.29. 15:51:08

vernarancs!
"Engem kifejezetten bosszant, hogy ilyet irsz a vendeglorol a tulaj meg nincs itt, hogy megvedje magat."

Olvasd végig a kommenteket! ...

én a "az okos 2007.08.29. 11:57:37" kommentre válaszoltam.

kettosugynok 2007.08.29. 15:19:42
Három kommenttel fentebb írtam ugyanezt :-(

Eh. Az bosszantó, hogy esztergáljuk a fingot. Ez tényleg egy szórakoztató oldal, felesleges vérre menni.
De ha már valaki ír ide valamit, legalább elolvasná az előtte írókat. Végigolvasva az egész sort rájössz, hogy bődületes baromság az egész.
Tegyen igazságot nektek a Luke Skywalker!

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2007.08.29. 16:38:40

Na , tegnap végre elmentünk a Bőrbarátok étterembe Alacsonytomajra, amit itten többen ajánlottak és ami közigazgatásilag voltaképpen Balmazújvároshoz tartozik. Amikor beléptünk egy ügyvédnek látszó takarítónő fogadott minket a "szép jónapot f@sszopó gecik" köszöntéssel. Később - amikor alsóneműben hozta ki a rendelést - persze rögtön rájöttünk, hogy ő a tulajdonos. Az étteremben rajtunk és egy nyugdíjas házaspáron kívül senki nem volt. Ők egy árnyas aztalnál ültek, előttük pohárban csapvíz, benne jetskisek kőröztek. Itt már gyanút kellett volna fognunk, de egyrészt otthon felejtettük a bacc papucsunkat másrészt Palkovicsnét sem tudtuk elérni mobilon és egyébként is a december 25-i Dublin-Bp foglalást intéztük a Malév honlapján a 10 millás laptopunkkal. Így talán érthető, hogy azonnal rendeltem egy 100 %-os bablevet jéggel. A végén 16 db számlát kaptunk különböző összegekkel, de azt mondták csak a 16,5 %-os nyereményadót kell kifizetnünk. Ennek hatására kifelé menet minden átmenet nélkül térdre estem, sírni és anyázni kezdtem.
Azonnal világossá vált előttem, hogy Elvis él!

Rák Attantam 2007.08.29. 18:06:07

:DDDD

Nelson Mandula 2007.08.29. 16:38:40
"...Azonnal világossá vált előttem, hogy Elvis él!"

...mivel az étlapon (mely személyi okmány is egyben) a főszakács "Elvis Prézli"-ként volt feltüntetve.

BrigiésLeon 2007.08.29. 18:31:44

Jó napot kívánok!
Tessen mondani, punepázni lehet-e már?
Csak úgy kérdem.

kutya vacsorája 2007.08.29. 20:26:22

jártam ott vagy 2 éve, inkább az eszter panziót javasolnám annak, aki nem gerjed a mikrózott mirelitre. viszont helyes volt a kis házioltár, amit o.viktor látogatásának szenteltek...

Vladimir Harkonnen 2007.08.29. 20:43:48

Birtalan Balázs:
A pönszért Balázsnak hívták, és ti tulajdonképpen a Mónika show forgatására estetek be!

olyan szép színe van kendnek 2007.08.29. 20:46:23

Mit csinál az aki punepázik?:)
Lemaradtam vmiről?

Vladimir Harkonnen 2007.08.29. 20:52:12

Jut eszembe:
Ha valahol engem feltűnő korkülömbség ellenére valaki folyamatosan tegez (főként, ha én magázódok) akkor én következetesen Mónikának, vagy Balázsnak szólítom (a műsorok után szabadon, ahol kötelező tegeződni) attól függően, hogy nő vagy férfi az illető!
Általában már a másodikra le szokott esni nekik!

Átlagarcú 2007.08.29. 21:40:08

A "punepázás" ősi román népszokás.

BrigiésLeon 2007.08.29. 22:53:58


"viszont helyes volt a kis házioltár, amit o.viktor látogatásának szenteltek..."

Azér, régebben egy ilyen szöveg után szinte felrobbant a Homár. Merhogy ugye, most ez milyen értelemben, ugye.
Liberálisan viccelődik a beíró kollega, vagy népnemzetien komolyan gondolja-é?
Nagy ziccr lrtt volna ez, mondjuk egy ével ezelőtt.
De most csak a nagy csend.
Konszolidált,fogyasztóvédelmi izé lettél, Homár. Olyan, mint régen a Nagyító c. újság.
Kár.

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2007.08.30. 08:29:30

Ez így, ebben a formában kabaré.

Atlétatrikós tulaj, hejessiró ügyvédbojtár, anyázó pincér, igazoló szakács, hithű keresztyény, menekülő házaspár. Ez a sztori biza megfilmesítésért kiált, Uwe Boll rendezhetné, és a szereplők fizetnének a részvételért.

Ettől már csak akkor lett volna durvább a történet, ha az ananászlé/bableves kombós gyerek lecifrafossa az ojjektum padlóját a nagy perpatvar közepette.

váj mí 2007.08.30. 09:16:40

Kár, h nem rendeltek a fiúk valami deszertet is. Biztosan, egy jó kis férges-csokis müzliszeletet kaptak volna, aminek az árára rádobja az argentin atlétás, bacc papucsos tulaj a 16,5% nyereményadót a plusz fehérjebombáért :P
A szakács meg sztem másodállásban a falu rendőre lehetett, és előjöttek az intézkedő hatósági reflexek :)

A Harmadik Oldal 2007.08.30. 10:02:08

gebines 2007.08.29. 15:51:08

van mailcímük,működik is
sőt,tovább mentem egy kicsikét és megkérdeztem tőlük az ő véleményüket,amit most vágatlanul bemásolok ide,utólagos engedelmükkel

Balázs,neked meg a kurvanyádat te kis foskeverő kekec buzi!

tehát a mail:
Feladó: Öreghegy Fogadó (Hozzáadás a címjegyzékhez)
Címzett: hckr
Tárgy: Re: nincstárgy
Érkezett: 2007.08.29 16:51


Üdvözlöm!

Nem igazán szeretnénk hogy egy olyan ember hazugságait közöljék mint az Birtalan Balázs!! Nagyon szomoru hogy egy ember ilyesmit megtehett a mai világban. Nyivánosan rágalmazon embereket stb mert rossz napja volt ökelmének., Ö saját maga mondta hogy finom volt az étel meg stb. De van megoldás erre is nyilvános rágalmazásért perelve lesz. 15 éve foglalkozom vendéglátásal hibák mindenhol vannak!! De ez nagyon durva amit ez az ember firkált az üzltről csak azért hogy jo kis sztorija legyen! szégyen hogy miket irkálnak vissza az embernek mocskolnak minket vannak személyiségi jogok is !! És ügyvéd tanácsára meg is teszem a lépéseket. Sajnos ez már nem vélemény nyilvánitás itt már durva szavakat vagdosnak a személyem ellen.,pl., vastagon szopok meg mosogatok., stb. Kérdem miért nem szürik meg mi az igaz és mi nem. Miért kell egy embert tönkre tenni miért?? JA azért hogy jo kis sztori legyen az urnak a blogjában ., ennyit szeretnék közölni., A mi üzletünk nem olyan mint a hogyan megjelent a kedves Balázs urnak a firkászásábol., Sár cs

acarc 2007.08.30. 10:26:33

na neeeee

már megint itt a ., !

:DD

Total_KO 2007.08.30. 11:28:40

Na ne kettosugynok :) az hogy helyesírás problémák vannak még elnézhető lenne, de ez a "vastagon szopok meg mosogatok" leírás ősi román homár szokásra utal. Ejnye-bejnye, kamuszagot vélek felfedezni a sorok között terjengve...

szkeptikuss 2007.08.30. 11:35:12

Régen ismerem a honlapodat. Felületesen.
Ha megdobnak kenyérrel, ne dobj vissza kővel, meg aztán ki kardot fog villa által vész el. Arról most ne is beszéljünk, hogy ne ítélj, hogy ne ítéltessél.
Ha a alapodnak akarsz forgalmat, írj inkább sok-sok pinát.

Reo 2007.08.30. 11:51:40

Naívnak lenni ősi homár szokás... azt hinni hogy valaki nem lehet se inkorrekt se bunkó (pl a személyzetből vki), csak azért mert ismeri a tulajt, vagy volt már ott, az meg főleg... Egy ilyen helyzetben 2 perc alatt simán eljuthat a szitu egymás batzpapuccsal való kergetéséig, onnan meg már bármi megtörténhet... Egy valamit viszont meg kéne tanulni: Ha a pénzét otthagyja valaki, akkor respektálják, még akkor is, ha ugráltatja a pincért, vagy bármi ilyesmi. Minden szitut meg lehet oldani normálisan, csak hajlani kell rá.

Ha valaki meg holtbunkó, vagy elfogadhatatlan dolgokat csinál akkor ki kell dobni... és akkor az egyetlen amit leírhat, hogy kitiltották egy étteremből...
Aki nem tudja kezelni az embereket, sikeres vendéglátós nem lehet.

"Ö saját maga mondta hogy finom volt az étel meg stb." ilyet már én is mondtam, nem mindíg kell ám komolyan venni :DDD

Rák Attantam 2007.08.30. 12:00:59

Oké, akkor most van két lehetőség. Tehát:

1. Balázs ott járt a fogadóban és minden, amit ír, igaz. Ha így van, akkor miután a pincér a fasszopózást bátran a távozó vendégek "számlájára írta", már ne is csodálkozzunk azon, hogy a tulaj is mindent fordítva lát. Meg még neki is áll feljebb...

2. Balázs ott járt a fogadóban és egy szó sem igaz a kis koholmányából. Az a fogadó tiszta, rendes meg még szép is. Minden vendég a hely szelleméhez illő ünneplő baccpapucsban, ősi román népviseletben jelenik meg és úri kiszolgálásban van része még a kutyájuknak is, hiszen letépett ajtón szolgálják fel neki a babgulyás melléktermékeként keletkező csontot. Minden szabályos. Még a vécéhasználat után is ÁFA-s számlát téphet a kedves vendég papír helyett.
Ha ez így van, akkor Balázs egy beteges hazudozó, meg még magamutogató is, hiszen feltette az egészet a saját blogjára. No meg ide.

Most akkor tessék eldönteni, hogy melyiknek van igaza? A fasszopózó pincért foglalkoztató trikósnak vagy a magamutogató hominak?

Kérjük, szavazataikat a 06 99 123 456-os számra adják le SMS-ben. Az SMS tartalma vagy TRIKO vagy HOMI legyen. Az SMS ára 1309 forint.
Vagy 1320.

Reo 2007.08.30. 12:20:53

Szopni vagy nem szopni, ez itt a kérdés.
Amúgy meg ez is egy ősi szokás,, kár hogy akkor még nem volt ajtó, meg baczpapucs :)

oncogito 2007.08.30. 15:05:54

"Amelyik pincér nem tud mosolyogni, jobban tette volna, ha vendégnek születik." (Gundel Károly)

szkeptikuss 2007.08.30. 23:03:34

Felebarátom az Úrban. S vajh meg tudsz-é bocsájtani eme bűnös halandónak, vagy az idők végeztéig üldözended őt, gyerekeit és gyermekeinek gyermekeit hetvenhetediziglen ?

Hogy legyen látogatottságod: kezd már lelki bajhoz hasonlítani amit ebből a szerencsétlen ügyből elefánttá fúvandasz, lett légyen volt az eredetileg bolha sem.

Ostoba, te ne mondd, hogy hívő vagy.

2007.08.31. 09:14:29

szkeptikus: te fújod fel a dolgot. Balázs egyszer leírta és kész. A többiek agyalnak rajta már napok óta.
Leostobázni a másikat ősi bunkó szokás.

szkeptikuss 2007.08.31. 12:30:10

Kulics, neszójjábe, olvasd el a honlapját, egy hete ezen görcsöl.

Családfádat tartsd meg magadnak.

Klini 2007.08.31. 18:46:21

Sziasztok, új vagyok. És nagyon kíváncsi, mi lesz a történet vége. A hétvégén nem jár arra valaki? Az a levél a tulajtól, bocs kettosugynok, de nem hihető. A stílus és helyesírás kb. mint "tulajdonos"é. Szóval...nem-e lehetne e hogy mennyenel valaki, aki mondjuk szereti a rántott trappistát (az úgy látszik mindig van) és amúgy meg arrafelé van nyaralója.

Kisgenyó 2007.08.31. 19:59:54

Balézs, hol-e vagy ijenkor?

Zsoó 2007.08.31. 20:14:01

Ha most Mo-on lennék, lenéznék abba a fogadóba, hogy mi igaz ebből a történetből. Nekem ott sántít, hogy a srácnak az életrajza hát...nem egy normális emberére vall (3x-i öngyilkossági kísérlet, stb.) Meg a történetben szerepel, hogy a srác jogi dolgokkal tisztában van, partnere közgazdász, stb., de az életrajzából semmi nem utal arra, hogy valaha jogi dolgokkal foglalkozott volna...(a partnere persze lehet fiú is).

Zsoó 2007.08.31. 20:15:33

Ha most Mo-on lennék, lenéznék abba a fogadóba, hogy mi igaz ebből a történetből. Nekem ott sántít, hogy a srácnak az életrajza hát...nem egy normális emberére vall (3x-i öngyilkossági kísérlet, stb.) Meg a történetben szerepel, hogy a srác jogi dolgokkal tisztában van, partnere közgazdász, stb., de az életrajzából semmi nem utal arra, hogy valaha jogi dolgokkal foglalkozott volna...(a partnere persze lehet fiú is).

gazsi 2007.09.05. 23:16:37

1,Én egyszer kenyeret bátorkodtam kérni a babgulyásom mellé,mire a 20 éves pincérlány azt mondta:mit gondol,loptam én a lábaimat!2,Másik alkalommal osztrák rendszámú autómmal teraszos vendéglő előtt parkoltam,teraszon ettem,kaját kihozza a főúr(halászlé) 10perc múlva arrajár,én csak ülök,odaböki:Ménem eszöl labanc bazmeg? Én meg vissza: Mert nem hoztál kanalat a halászléhez,bazmeg!

Kandisz Nórika 2015.10.20. 10:56:29

@tulajdonos: Nyomorult fasz :)

a ".," használata mindent elárul. Az eredeti blog-ban és itt is. A sok áll "média ügyvéd" meg minden más (IP cim lenyomozása stb.).
süti beállítások módosítása