Tékozló Homár

Kéretlen csomagküldés reloaded - bruteforce dvdklub

2007.09.10. 15:59 | jackyll | komment

Mintha lett volna már kéretlen csomagküldős történet a Homáron, de amit Z talált, az se rossz. A Mester Kiadó a levél szerint "ingyenes" cédékkel/dévédékkel spammolja az embereket, majd kisbetűvel azt üzenik, ha 8 napon belül nem mondják le ezt az "előfizetést", akkor sorban küldik majd a 3000 forintos csomagokat, amiket aztán saját pénzen küldhet vissza a júzer:

Fel szeretném hívni a figyelmed a Mester Kiadó révén az országba beszivárgott disznóságra. A Mester Kiadó tipikusan gyerekeknek címzett csomagokat terít, amely csomagokban általában értéktelen ajándék CD vagy DVD található (eddig egy program demója és a mocsári tigrisek életéről szóló film, bár biztosan nem tudni), valamint egy sereg színes nyomtatvány, diszkrét ajánlatokkal további ajándékcsomagokra, amelyekért persze fizetni kell majd. Apró betűvel szerepel még valamelyik ilyen nyomtatvány alján, hogy ha nyolc napon belül nem válaszolok, akkor úgy veszik, hogy kérem a további csomagokat, amelyeket küldeni is fognak kb. 3000 Ft utánvéttel, de ha nem kérem, úgy saját költségen visszaküldhetem. Másik nyomtatványon apró betűvel beleegyezem, hogy ha nem fizetek, úgy Intrum Iustitia, ravatal, miegymás következik. (ez mintha csak aláírással lenne érvényes, de ki tudja...).

Természetesen a lemondás módját nem részletezik, van ugyan egy postacím és egy (nem ingyenes) telefonszám, de nincs e-mail vagy web-alapú lemondási lehetőség. Tovább bonyolítja a dolgot, hogy elvi okokból egyetlen huncut forintot sem akarok arra költeni, hogy jámbor legelésző állat módjára saját pénzen lemondjam az ajándékokat, ergo nem hívhatom fel őket vagy írhatok levelet - egyébként is, nem látom, miért ne tagadhatnák le, hogy valaha is szóltam nekik, mivel szerintem az üzleti modelljük nagyjából az, hogy megpróbálnak 3000 forintokat kizsarolni/zsaroltatni olyan emberektől, akik inkább fizetnek, mert jobban szeretik a békességet. Minden bizonnyal vérszemet kaptak a parkolótársaságok ezirányú parciális sikerétől.

Eddig két csomagot kaptunk, egyet az ötéves fiam, egyet pedig a tízéves lányom címére küldtek. Van bennük válaszboríték, de az tele van nyomtatva IGEN!!!AKAROM!!! jellegű szöveggel, úgyhogy előbb, a ráutaló magatartás látszatának elkerülése végett át kellene satíroznom őket- valsz. mégis ezt fogom tenni. Van valakinek jobb ötlete?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azzi 2007.09.10. 16:04:44

hajaj...ez rázós kör lesz.

váj mí 2007.09.10. 16:06:24

Postás bácsi hozza-e a csomikat átvételi elismervénnyel-e? Mer'ha igen, nem köll átvenni, s pont. Ha meg csak simán bedobják a ládába, utólag azt köll mondani, h q*** szomszéd kölkök beztos kilopták, mert 1 darab ilyen izét sem láttál, s megint pont.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2007.09.10. 16:08:00

Szia. Van.
Nem letezo cimre kiadvanyaik nagy reszet nagy tetelben megrendelni.Esetleg venni egy telefonkartyat, ha eppen validalni akarnak a vasarlast.
Aztan csak hagy kuldjek oda a szart.... a postakoltseget majd nekik kell allni.

Csak arra kell figyelni, nehogy elo cimet adjal meg. Esetleg egy ciganytelepen adj meg nekik egy Kolompart, vagy egy Sztojkát, mint címzett. Aztán oda menjenek behajtani a pénzüket. :)

Az ilyenek ellen kellene valami jó törvény, de gondolom ebből is valaki hasznot húz, ezért nem lesz.

Mellesleg ez egy ősi román szokás... és aki ilyet kifizet, sikeres ember nem lehet..

Esetleg fogyasztóvédelemnél feljelenthetnéd őket. Vagy megkérdezhetnéd, honnan szerezték meg a bizalmas adatokat, mint például a gyermekeid címét. Nálam az ilyen balfaszok, amikor ezek után érdeklődök, mindig lepattannak... egyből nem lesz sürgős és fontos eladni nekem az x terméket.

Ez magyarországon az adatvédelem..

eMM2 2007.09.10. 16:10:48

Pedig a mocsári tigris élete roppant érdekes.

punpa 2007.09.10. 16:18:27

Ezek a sz@rok persze megérkeznek a postán. De amikor a Dr. Batz Online Shop-ból rendelek, wirklich lenyúlják az aranyárú papucsomat!

Emiceha 2007.09.10. 16:19:21

Ha engem megtalálnak, válaszborítékban küldök nekik egy IGEN!!! AKAROM!!! feliratú levelet, amibe apró betűkkel odaírom, hogy ha egy napon belül nem érkezik meg a Pápa által szentesített, hiteles fordítással csatolt aláírási címpéldányuk tízezer példányban, akkor úgy veszem, hogy tartoznak háromszázötven millió forinttal.

Ó bassza meg hát kinek van ideje ezzel foglalkozni? Kuka...

., (törölt) 2007.09.10. 16:20:22

Szerintem le kell szarni. Ha a postaládába dobták be, akkor mivel én nem rendeltem semmit, nem kérhetik az árát.
Nehogymá!! Holnap kipostázom a roncs autómat 10 milláért neked?

SzigMa 2007.09.10. 16:20:40

Nem kell ide semmilyen törvény ellenük, hiszen eleve törvénytelen a dolog. Kb. olyan, mintha kiírnám az üzenőfalra a bölcsiben, hogy aki ma délig nem tiltakozik, annak az összes budai ingatlana az enyém. Nem kell vele foglalkozni és kész, ha mégis jönne valami fizetési felszólítás tőlük (erősen kétlem) el kell őket hajatni a búsba. Ha keménykednek (méginkább kétlem), akkor kell ügyvéd, az gondolom vígan leveri rajtuk a megbízási díját.

tundrazuzmo (törölt) 2007.09.10. 16:22:08

Nem szerződtél, nem kell lemondani semmit, nehogymá' megijedjél egy ilyen lúzertrükktől.

Ha valaki nekem küld valamit, akkor NEM VAGYOK KÖTELES kifizetni, HACSAK NEM igazolja, hogy megrendeltem.

Akinek van ellenvéleménye, arra kíváncsi vagyok.

2007.09.10. 16:23:08

Beérkezik a csomag, NEM küldöd vissza, hogy köszi nem kell, mivel a saját költségeden kéneezt megtenni, és te már azt sem kérted, hogy ilyet neked küldjenek. Innentől csomag kuka... Én is kaptam ilyet, csak az Beethoven (vagy Mozart volt?). Odaadtam valakinek, aki szereti (én történetesen nem).

Valami jogász-jellegű egyén elmondaná, hogy milyen módon tudnák rajtad behajtani a "tartozást"? Mert az én csökevényes jogi tudásom szerint egy szerződés ugyebár aláírva érvényes (vagy ilyesmi), kézbesítésről elismervény nincs, hogy átvettem (tehát 'ráutaló" magatartás tanúsítottam a küldemény kibontásával... na ez is megérne egy misét), innentől lehet menni a sóhivatalba. Ha meg behajtókat küldenek, vagy netalán levélben zaklatnak, AZONNAL ügyvéddel megfenyegetni őket, plusz fogyasztóvédelemnek másolat a levélből...

dr. _mmm_ 2007.09.10. 16:28:10

Poststol nem veszük át semmi ilyet.. ha bedibják az az ő baju. Te nem kaptad meg.
osztjónapot

Újlaki 2007.09.10. 16:30:32

Apró betűkkel az szerepel... Úgy veszik, hogy kérem...

Marhaság. Ez az ő egyoldalú próbálkozásuk, ez téged az égvilágon semmire sem kötelez. Nem kérted, nem állapodtak meg semmiben, nem írtál alá semmit. Nincs köztetek semmiféle jogviszony.

Ez nagyjából olyan, mintha felmennék a Gellérthegyre, lekiabálnék, hogy "aki öt percen belül nem nyilatkozik, az tartozik nekem ezer forinttal", és lesétálnék beszedni a kétmilliárd forintot.

Feketecsuklya 2007.09.10. 16:35:55

Egyrészt ott van, hogy utánvét, tehát nem veszed át, és nem fizeted ki, és mehet az anyjába, másrészt nincs köztetek semmilyen zerződéses jogviszony, így nincs mire próbálkoznia.
Évekkel ezelőtt egy Rubochem nevű prima kis csapat probálkozott nálunk ugyan ilyen típusú lehúzással,csak 130 ezerért, akkor felhívtam a Fogyasztó védőket, és rögtön mondták, hogy küldjem el őket a rákba. Meg is történt, igaz az ügyintéző hölgyike kicsit pityergett a \"beszélgetés\" végére....

Rák Attantam 2007.09.10. 16:39:12

Ilyet én is kaptam a kicsi nevemre postázva. Tényleg mocsári tigrincs.

DE:

Én veletek ellentétben nem csak átfutottam, hanem el is olvastam az általuk papírra vetett dolgokat. (És innentől máris ők tartoznak nekem 0,25 x 2400 Ft + ÁFA óradíjjal :)

Tehát:

"...Az Önnek szóló küldemény tartalmaz egy DVD-filmet és egy hozzá tartozó könyvet, amelyet ízelítőként INGYEN kap tőlünk..."

Azaz, az első levélbomba még ingyé' van, fizetni nem kell érte, vissza nem követelhetik, Intrum Justitia nem játszik stb.

"...A hiánytalanul kitöltött megrendelőszelvény VISSZAKÜLDÉSE UTÁN Ön megkapja tőlünk a XYZ című sorozat nagy bemutatócsomagját... Amennyiben a bemutatócsomag átvételét követő 8 munkanapon belül nem kapunk Öntől elutasító választ, három-négyhetente elküldjük a sorozat következő DVD-filmjét..."

Szóval akkor csesztetnek, ha ráutaló magatartásod egyértelmű jeleként visszaküldöd azt a rohadt válaszborítékot, átveszed a #2 csomagot ("nagy bemutatócsomag") és nem jár a szád 8 napon belül, hogy nem köll több!

Mi a megoldás tehát, ha nem kell a cucc?

NE KÜLDD VISSZA!

(Tök jó, hogy én még az átkosban tanultam meg olvasni és ezért tudok is... :P )

mustang70 2007.09.10. 16:42:27

Palkovicsné nevében rendelj tőlük 50 csomagot a már jól ismert veszprémi címre!

zsirgyik 2007.09.10. 16:47:15

Sajnos még mindig létezik a readers digest! Pedig már én is azt hittem , hogy becsődölt. Régen a húgommal \"leveleztek\". Azt hiszem kapott vmi Ricsárd Kléjderman kazettát, fehér zongora nem volt, ezért stílszerűen fehér kazettán. Aztán hoszú szünet és a nyár folyamán két vastag boritékot is kaptam, amiben a színes reklámfecniken kívűl volt egy full gagyi alumínium slusszkulcs, a jövendő autóm kulcsa, aminek a megnyerésére most hatalmas az esélyem mert beválasztottak a sikeres emberek közé...
Most várom a következő kis meglepit (hátha küldik az autót), hiszen nem mondtam le a saját költségemen és energiámon a további levelezgetést!
Ha te is sikeres akarsz lenni, akkor nagy izgalommal várod a következő boritékot, amit kidobsz és nevetsz rajta!:D

Elismert író 2007.09.10. 16:48:54

Re: Rák Attantam 2007.09.10. 16:39:12

Na ez az! Igy kell érteni a dolgot kéremszépen. Én is kaptam ilyen csomagot, és tényleg ez van benne. Erről van szó!

Mint ahogy eddig se, úgy ezt sem küldöm vissza, és kész. Egyébként az a tigrises film olyan, amiket nap mint nap nyomnak a nat.geo-n és a discovery-n. Tudod ki adna pénzt érte?!...

kalinka 2007.09.10. 16:55:35

Mióta köthet bármilyen jellegű szerződést egy öt és egy tízéves gyerek a szülője/gyámja/gondnoka beleegyezése, írásos nyilatkozata nélkül? Hehe, menjenek a sóhivatalba! És a RD él és virul. Megkaptam tőlük életem első levelét. Hogy ugye nyertem. Hehe. Azt írják: Az Ön adatainak forrása: BM Központi Hivatal. Van benne ilyen is: az adatkezeléshez való hozzájárulás önkéntes. Az adatkezelés jogalapja az Ön jelen dokumentum visszaküldésével való adatkezelési hozzájárulása. (De szép magyar mondat!) Persze lemondani csak írásban lehet. Valahogy ellentmondásos. Ha nem küldöm vissza, akkor elvileg nem zaklathatnak. De egyébként addig küldik, amíg írásban le nem mondom. Hogy is van ez? Hát küldözgessék csak a papírokat, legalább lesz mire pucolni a krumplit. :)

grigorij (törölt) 2007.09.10. 16:55:42

Én miért nem kapok ilyeneket????

Aran-ka · http://aran-ka.blog.hu 2007.09.10. 17:00:21

Nekem kb 6 autokulcsom van a RD-tol, amit minden evben kuldnek. Elkoltoztem. Ide is kuldik... Csak tudnam , honnan szerzik meg a cimem???

bumbuska 2007.09.10. 17:06:47

grigorij

Tudod, mert te nem vagy sikeres ember:) Vagy varjunk csak... lehet epp te vagy az?

eMM2 2007.09.10. 17:08:25

Majd akkor szóljatok a ha a mocsári tigris hozza a csomagot.Na AZ hír lenne nem ez.

zsirgyik 2007.09.10. 17:12:13


Ránéztem a MESTER oldalára:D
Ha valakinek a levélíróval ellentétes problémái vagy kérdései lennének, tehát fizetni szeretne, netán csomagot, akkor annak Adrien szívesen ad tanácsokat!
Néhány példa a feltehető kérdésekről:

Hogyan gyűjthetek?
Megrendeltem a gyűjteményt, de nem kaptam meg a bemutatócsomagot.
Hogyan kapom a számlákat?
Gyűjthetek gyorsabban?

...Még gyorsabban!!!!!...:D

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.09.10. 17:20:48

Nekem ez jön be (bár nem is baLy):

Exception: java.lang.NullPointerException
java.lang.NullPointerException
at com.seavus.xprocessor.XTemplate.parseRequest(XTemplate.java:249)
at com.seavus.xprocessor.XTemplate.run(XTemplate.java:144)
at jsp__au__jsp__public__general__csp_menu_left_2ejsp._jspService(jsp__au__jsp__public__general__csp_menu_left_2ejsp.java:120)
at org.gjt.jsp.HttpJspPageImpl.service(HttpJspPageImpl.java:88)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:311)
at org.gjt.jsp.JspServlet$Page.process(JspServlet.java:640)
at org.gjt.jsp.JspServlet.service(JspServlet.java:284)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:311)
at org.apache.jserv.JServConnection.processRequest(JServConnection.java:317)
at org.apache.jserv.JServConnection.run(JServConnection.java:188)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:536)

GNUJSP: Please report to Administrator. No JSP error page registered.

Károly bácsi 2007.09.10. 17:24:07

jegy nélkül is lehet utazni.
ha az ellenör kérdi miért nincs jegyed, meg kell neki mondani hogy te nem irtál alá semmilyen papirt hogy te jeggyel utazol.
az a baaaaj hogy olyat sem hogy te jegy nélkül utazol.
joghézag!
nem baj majd a forradalom rendet tesz.

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2007.09.10. 17:26:40

Engem is fenyegetett anno a Reader's Digest, hogy ha a hulladékot érő kiadványaikat (küldtek egy ingyenpéldányt ÖNKÉNYESEN, és mivel nem szóltam vissza, hogy nem kell amit nem is kértem, ezért elkezdték küldözgetni a szemetüket) nem fizetem ki, akkor bíróságra viszik az ügyet. Elolvastam, kuncogtam egyet magamban és a levelüket azzal a lendülettel téptem is össze. Azóta békén hagynak.

Rák Attantam 2007.09.10. 17:26:58

Ja, nekem is azonnal az jutott eszembe, hogy mi a sültrákér' kerüljek velük jogviszonyba, ha mocsári tigrincset meg erszényes rikkantó-cápamadarat láthatok a Nat.Geo-n is vagy az Anál...ööö Animál Planeten is?

Úgyhogy ezt az ingyenfilmet inkább kedves gesztusként kell felfogni, mintsem (tudatlanul) háborogni miatta. Ez egy ajánlat. Vagy élsz vele, vagy nem.

Közben olvasgatom, mit is tartalmat a Nááágy Bémutátócsomág:

Például egy filmet, aminek a címe: Cápák nyomában.
Tűnődöm kissé, hogy a cápa milyen nyomokat is hagy a vízben (az anyagcsere-folyamatának melléktermékein kívül), de nem vok biológus, szóval inkább beveszem, hogy lehetnek "nyomok". :)

Van még benne egy azonnal lelőtt "Meglepetés" is. Ja, merthogy elárulják, hogy a veszélyeztetett állatfajok életét bemutató kártyakollekció meg egy tartódoboz van benne. Szóval csak működtetik a jól bejáratott reklámfogásokat (pl. "használd a 'meglepetés'-szót, ha érdeklődést akarsz felkelteni")

Nomegaztán 2 állatkerti GYERMEKbelépőt is adnak.
Miért? Nálunk már minden felnőtt tudja, hogyan b*szik a galapagosi tarajos sül? A felnőttek miért nem kapnak gyegyet? Azonkívül, hogy az drágább lenne?... :P

Kapnánk még egy púpot is a hátunkra egy noname DVD-lejátszó "személyében", mely olyan kunsztokat tud, mint pl. a kameraállás választó. Gondolom, a kínált filmek egyikén sem lehet ezt a funkciót aktiválni, mivel szerencsétlen operatőr k*rvára örült annak is, hogy egyetlen kameraállásból élve megúszta az oroszlánok seggelyukának lencsevégre kapását. ;)

sihaya 2007.09.10. 17:28:16

buta buta postoló, rémhírt terjeszt, holott világosan le van írva, csak akkor küldenek feszt cuccot, ha kéred a bemutatócsomagot. ez meg nem az. buta buta postoló.
jól rám ijesztett, nekünk is most dobtak be ilyet.

andreiground (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2007.09.10. 17:35:31

Rák Attantam 2007.09.10. 17:26:58

:))))))))))))))))))))))))

The Good Boy 2007.09.10. 17:39:10

Halihó!

Vigyázat! Már terjed ezeknek a mocskoknak a 2.11.v. versionja is. Rutinból nem a postás hozza, hanem csomagküldő, no utánvételi dij, csak egy csekk a csomagban, amit 2 héten belül kell fizetni.
A játékszabályoknál (tudjátok az a kisbetűs rész) benne van, hogy csak bontatlan csomagot (persze saját költségedre) vesznek vissza, amennyiben a postai költség rendezve van... Ügyes.
Ja amúgy, mivel nem voltunk otthon, ezért csomagfutár boldogan megszabadult a csomagtól a szomszédnál, aki ugyancsak boldogan segitett és átvette, mivel költség úgysem volt, gondolta kárt sem szenvedünk. Szerencsére, mivel sikertelen ember vagyok és a lányom is az, pont az egyik nagy hobbijáról, a lovakról volt minden szép és jó benne, így most kár nem nagyon keletkezett (első csomag 1,500.- pénz volt).
Persze, azóta a telefonos ügyfélszolgálatukon a droiddal elbeszélgettem, hogy a következő véletlenül elküldött (már 5000 Ft.-os) csomagot, milyen irányból fogom a torkán ledugni. Remélem van benne életösztön, és törölt a potenciális, baccpapucsos, sikertelen emberek listájáról.

renugard 2007.09.10. 17:49:44

Mi már túl vagyunk a pubertáson, de mi is kaptunk egy csomagot a fent említett szarkupactól.
A mi megoldásunk a következő: szarunk az egészre, nem küldünk semmit, nem írunk alá semmit és nem veszünk át hivatalosan semmit ettől a cégtől és akkor bekaphatják
Bizonyítsák be, hogy rendeltem, illetve, hogy átvettem a kurva "ajándékukat".
Sihaja: valamit félreértettél: a csomagban teljesen érthető magyarsággal leírták, hogy, amennyiben nem küldjük vissza a lemondó válaszlevelet, úgy a megrendelést érvényesítettnek tekintik és küldik a csomagot...aztán az Intrumot.

sihaya 2007.09.10. 17:51:44

hát a kedvedért átböngészem újra, de szerintem az a világos, hogy ha megrendeled a bemutatócsomagot (ami nem ez) UTÁNA küldik automatikusan a többit. nem ez után.

renugard 2007.09.10. 17:52:21

Amúgy meg mindenki szíves figyelmébe ajánlom a Fogyasztóvédelmi Felügyelet által nyújtott előnyöket. Ha valami, az az egy jobb, mint a Homár.(ne üssetek!!!)

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2007.09.10. 17:52:40

Szerintem elszallt a sessionbol valami objektum, azert kaptad azt a nullpointert...

renugard 2007.09.10. 17:53:26

Úgy érzem, az értelmezéseddel egyenlőre egyedül maradtál sihaya:)

sihaya 2007.09.10. 17:55:06

Megrendelőszelvény
Megrendelem a natural killers című sorozat nagy bemutatócsomagját, valamint a további különálló küldeményeket. Amennyiben a bemutatócsomag átvételét követő 10 napon belül nem adok elutasító választ, 3-4 hetente megkapom blablabla.

ez a tigrises dévédés. kérdés? számomra ez egyértelmű. és nincs semmilyen lemondó levél.

renugard 2007.09.10. 17:58:36

Azért még egy adatvédelmi biztos véleménye is érdekelne az ügyről...

futó1 2007.09.10. 17:59:20

Szerintem nem kell izgulni rajta, postás bedobja, átveszed, kidobod a kukába, használod amit akarsz és ennyi. Fenyegetésre nem kell reagélni, nincs olyan bíróság hazánkban aki megitélne ezeknek valamit is. Viccből éppen most rendeltem meg neten az ismertető csomagjukat, aztán majd jól megírom mi lett az ügyből, no persze nem csak ide.Lehet foglalkozási ártalom , de kiváncsi vagyok mit kezedenek velem?:)))
A readers-sel már végeztem, hagy ne mondjam ki járt rosszul, a könyveik a polcomon a kések a fiókba, s nem fizettem egy vasat sem.
Van egy másik módszer is, több ezer megrendelést küldeni nekik, főleg olyan településekre ahol a roma lakoosság van túlsúlyban , na rajtuk hajtsák be:))

sihaya 2007.09.10. 18:01:48

esetleg még lásd Rák Attantam kommentjét hasonló véleménnyel, talán mégsem vagyok olyan egyedül.

renugard 2007.09.10. 18:02:29

Még egy lehetőség: többféle nyomtatványuk van... Én spec egy Mozart cd-t kaptam, pedig rühellem....legalább Dvorzak lenne...
Nem a megrendelő szelvényen van a buktás szöveg(!!!)...emlékeim szerint, ugyanis ezt 3 napja kaptam, és elolvasás után repült az iktatóba.

sihaya 2007.09.10. 18:06:26

renugard: átolvastam az összes lapot. értő olvasás még megy :) szerintem továbbra is baromság a poszt.

renugard 2007.09.10. 18:07:42

Fentartom magamnak a jogot, hogy tévedjek, de a szövegértelmezésemmel sosem volt problema.

subrimajoska 2007.09.10. 18:11:22

Akit nem érdekel a sivatagi szájbavacogós pingvin csudálatos élete az nem rendeli meg a kiadványt oszt kezitcsokoládé. De ide a rozsdás bökőt, hogy ez a cég kurvajól fog élni 5 évig. Mert megrendeli a sok zsírzombi...

Dr Net Elek (törölt) 2007.09.10. 18:11:23

A megrendelölapot féltéglával kibalanszirozva kell visszaküldeni az ablakukon keresztül. Akkó maj tuggyák, hogy te nem kérsz a cuccosból.

Asszem 2007.09.10. 18:16:01

Ámerikában ezt úgy nyomták annó, hogy kiküldték a csábító VHS kazikat, amiket ha kibontasz a csomagból, akkor ki kell, hogy fizesd, viszont ha simán benne hagyod a postaládádban, akkor másnap visszaviszi a postás. Már akkro is csodálkoztam, hogy ilyesmi lehetséges, de ott úgy tűnt, hogy igen.

Mindenesetre elég szenyó trükk.

molaris 2007.09.10. 18:18:01

Kéretik a küldeményt nem átvenni,ha nem vagy otthon ezt a postaládán jelezni.Amennyiben mégis piszkálnak,jelezni,hogy zaklatás címén polgárjogi vitát kezdeményezel kártérítési igénnyel/.Macerás,de győzelemre visz.Amennyiben folytatják,akkor a per útján,ha meg befejezik akkor emígyen.

oiduft 2007.09.10. 18:23:45

A Mester Kiadó nem mostanában kezdte ezt, évek óta szokása, hogy minden marhaságba beugrasztja a naiv ügyfelet. Vehetsz náluk receptkönyvet, aminek az első húsz cetlije és a tárolódoboz ingyenes, de utána tíz receptenként ezerötszáz forint, és így tovább. Én már eleve az apróbetűs résszel kezdem minden ilyen reklámmegkeresésben, mert azért az ingyenes vacakokat elküldhetik nekem. :-) Néha jót is ki tud fogni az embert; a fentebb említett tárolódobozt pl nagyon jól ki tudom használni. Lemondani egyébként mindent le lehet, a hatályos törvények értelmében biztosítani is kell erre a lehetőséget. Legalább egy cím meg egy telefonszám fel van valahol tüntetve kisbetűvel, csak meg kell keresni.A Mester Kiadónál telefonon is működik a dolog, legalábbis nekem olyan gondom még sosem volt velük, hogy valamit ne tudtam volna le- vagy visszamondani.

SzZ 2007.09.10. 18:57:16

Számomra az a megdöbbentő, hogy ezek a küldemények a gyerekek nevére érkeznek. Minimum jogosulatlan adatkezelés-gyanús a dolog, nem hiszem, hogy a csomagküldők leggyakrabban hivatkozott adatforrása (telefonkönyv) ebben az esetben is megállná a helyét...

Sanyi 2007.09.10. 18:58:42

Te Homár! Nem "sorba küldik", hanem sorban küldik - ha tetszik, sorban, egymás után - a lemezeket. Lécci-lécci. Index is tökig van helyesírási hibával, minek ezt még fokozni?

Coramonde · http://blog.coramonde.hu 2007.09.10. 19:12:05

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet - A távollévők között kötött szerződésekről

8. § (1) A gazdálkodó szervezet nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan árut értékesít illetve olyan szolgáltatást nyújt, amelyet korábban a fogyasztó nem rendelt meg.

(2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni a gazdálkodó szervezet ajánlatának - hallgatólagos - elfogadását.

Nnnah - ez innentől egyértelmű. Backup-hatják. :)

Persze, ha valaki olthatatlan vágyat érez a bimbózómimóza nemi életének megismerésére és visszaküldi a megrendelőszelvényüket, onnantól vessen magára féltéglát, tavaszi áporkát, batz papucsot - ízlés szerint.

Engem speciel jobban érdekel az, hogy törvényes-e vajh', hogy a _gyerekeim_ nevére érkeznek ezek a szemétkupacok. Merthogy a BM Közp. Adatnyilv. Hiv. eladja az állampolgárok adatait jó pízért (hacsak írásban - "annya neve hat példányban" nem nyilatkozol, hogy egyértelműen nem járulsz hozzá), aztat tudjuk.
Node legalább a kiskorú kölkeket nem védi ez ellen semmiféle törvény?

lionking 2007.09.10. 19:33:10

Ezt a dolgot a Chip magazin kezdte el annó vagy 10-12 éve, szintén, ha nem mondod le, akkor automatikusan előfizetővé válsz....
Ők erre nagyon sok millió forinttal fizettek rá, mivel az akkor még RENBEN MŰKÖDŐ FOGYASZTÓVÉDELEM szépen megbirságolta...

Amúgy meg nem rendelt árut szolgáltatást nem kell kifizetni, főleg, ha ajándéknak érkezik...

Taurusz 2007.09.10. 19:39:58

Ááá, én még emléxem a régi szép CoV időszakra. Amikor megszünt, jött Rucz Lajos úr (?) eléggé kapitalista módszere. A régi előfizetők nevére kiküldött minden szemetet, amit csak talált. Elsőnél nem voltam otthon, szüleim átvették. Nézem, mi ez... Nem tudom, nem kértem, nem kell. Másodiknál szerencsére pont otthon voltam. Ráírta a postás, hogy nem kérték. Én meg elkértem, és ráírtam a véleményem. Azután nem is kaptam semmit. (Pedig akkor homár még a tányéron sem volt...)

2007.09.10. 19:40:29

Azért ez a dolog sokkal szörnyűbb...gondoljátok már meg, miért éri meg ezen cégeknek ez a szar! Miért jön újra és újra más verzióban? Gondoljatok egy nyugdíjas nénire, aki megijed a sok leírt sületlenségtől, és elkezdi fizetni ezt a sok szart...
Kb., mint mikor Gyurcsók hülyíti szegény nyugdíjas rákbeteg nénit, hogy ha őt nézi a TV-ben, és hívja az emeltdíjas számot, persze többször, akkor meggyógyul... az ilyeneket be kéne zárni...

bahahaha 2007.09.10. 19:41:42

Nekem a Reader's Digest kuldozgetett ilyen "Igen, akarom!" valaszboritekos ("a kuldemeny dijat a cimzett fizeti") kuldemenyt. A boritekrol leszedtem a vonalkodot (mast nem lattam, ami alapjan hozzam lehetne kapcsolni), beleraktam egy - szinten a postaladamban talalt - Tesco katalogust, aztan visszakuldtem. Remelem, eleg nehez volt ahhoz, hogy extra postakoltseget kelljen fizetniuk.

MosoMasa 2007.09.10. 19:58:41

Coramonde
És ez nem húzható rá arra, hogy a hűségnyilatkozat meghosszabodik? Valami hasonló az is, nem - bár én nem kötöttem még hűségnyilatkozatot, nem tudom hogyan van megfogalmazva, stb.

csokiskeksz (törölt) 2007.09.10. 20:03:38

Nekem is küldtek több pakkot, egy idő után felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy nem kívánok fizetni, izibe töröljék a címemet. Izibe törölték, mit tudtak volna tenni...

Coramonde · http://blog.coramonde.hu 2007.09.10. 20:07:17

magampista 2007.09.10. 19:58:41

Az egész más. :) Ott valamikor valamit aláírtál.

Amúgy utánavakartam: a Közp. Adatnyilvántartó Hivatal a 3 HÓNAPOSNÁL fiatalabb állampolgárok adatait nem értékesítheti "piackutatás" céljából.

Valaki tépje mááán' le az ajtajukat!!!

Secnir 2007.09.10. 21:00:14

én csak a szegény szülőket sajnálom:
apuka hazajön este fáradtan a melóból. anyuka adja neki a friss sajtót, közben a két 3-5 éves gyerek (akinek jött a csomag) lóg a nyakán hogy:
-apuci jáccunk valamit!!!
mert a gyerek még este hatkor is hiperaktív, pláne ha ritkán látott szülője jön meg. Ezek után apuci (nyakán a két gyerekkel) felbontja a csomagot, benne oroszlános figurák, meg DVD meg ilyenek.
-apu rakd be dvdbe!!!
feltéve, ha a gyerek még nem tudja magától elindítni a dvdlejátszót. mert el tudja. meg kibontani a csomagot is tudja apu és anyu nélkül is.
ÉS utána hogy fog üvölteni, hogy ő még ilyneket akar nézni, tessék neki ilyet venni!!! (mert a gyerek nem hülye csak kicsi. ami más mint a micimackó meg a fülesmaci az őtet roppantul érdekli) és addig nyavjog, amíg a szülő (aki csak pihenni szeretne egy kicsit) fáradtan azt nem mondja:
-rendben fiam, veszek még ilyet neked...
mert ezzel le tudja ideiglenesen nyugtatni a gyereket. csak azt felejti el, hogy a gyerek NEM felejt, és naponta fogja követelni a sivatagi cápák nemi életét bemutató filmet.

na erre apellálnak ezek a kiadók...

jesszumpepi (törölt) 2007.09.10. 21:05:29

Mocsári tigrisest mi is kaptunk,a gyerekünk gondviselőjének címezve.Jé,hát ez én vagyok felkiáltással a levelet kidobtam,a DVD-t és a hozzá tartozó könyvecskét megtartottam a gyereknek.Örült neki.A levélről meg nem szóltam.Oszt jó napot.

renugard 2007.09.10. 21:32:58

Nem is Dvorzsák...:)

Casparia 2007.09.10. 21:56:40

Reader's Digest: amikor pár éve meguntam, hogy folyton tele a postaládám a borítékaikkal, akkor kihajítás előtt letéptem a levél aljáról a telszámot, ahol kiírathatom magam az adatbázisukból. Felhívtam őket, hölgyike kéri az ügyfélkódom. Megmondtam neki, hogy mivel nem vagyok az ügyfelük, nincs ügyfélkódom, nevem és címem van, az alapján tessék rákeresni, deletét megnyomni, kész. Válasz: rajta van a levélen. Azt ugye kidobtam. Akkor honnan tudom a számot? Mire ezt a saját telefonköltségemen elmagyaráztam, kisütötte, hogy kód nélkül nem tud törölni. Ezek után még egyszer közöltem vele, hogy köszönöm, de nem kérek a hülyeségeikből. Erre jött a frappáns riposzt: EZ NEM HÜLYESÉG, MERT MI EGY CÉG VAGYUNK. Ja jó. Amúgy vsz. mégis töröltek, mert azóta nem jött tőlük semmi.

andreasue (törölt) 2007.09.10. 22:01:46

LEszarni, nem BEszarni! Nincs az a bíróság, aki ilyet megítélne. Sőt! IRRTum Justiciáék meg elmehetnek a rákba. Nevetséges banda. Lófütyit se tudnak behajtani.

Rák Attantam 2007.09.10. 22:06:00

Természetesen, mielőtt magát a DVD-t tartalmazó celofántot (ez is egy állat?) letéptük volna, átolvastam a kis tájékoztatót az apróbetűssel egyetemben, hiszen én is ilyesmi trükkre készültem, mint a "ha felbontotta, akkor hozzájárul stb.". De ez nem ilyen. Ha ilyennek akarták, akkor elbaxták. Az első csomagra (ERRE) azt írták, hogy ingyenes. Továbbit meg akkor kapok kérés nélkül, ha megrendelem a "nagy bemutatócsomagot". Tiszta sor. Nem rendelem meg. Nemtom, mit nem lehet ezen érteni?

Mospeg' megyek és álmélkodom a mocsári tigrincsek veszélyes világán! Juj, milyen izgi lesz! :8)

The Amazing Racoon 2007.09.10. 22:17:25

Engem egyszer felhívott egy fickó, kell e alsónadrág. Gondoltam, az mindig jól jön, küldje. Gatya mellé mellékeltek levelet, hogy ha nem mondom le, küldik a nadrágokat X időnként. Küldtek katalógust is, nem olyan olcsó cuccok vannak benne. Csekket befizettem (kemény 1000 Ft, ebből 390-re taksálták az alsót a többi a PK...), telefonon lemondtam a szolgáltatást. Az alsónadrág egyébként nem rossz, kényelmes, megérte a 1000 Ft-ot. Most kíváncsian várom, tényleg lemondtam e a többit...

herodes · http://www.gamblers.hu 2007.09.10. 22:29:13

mocsári tigrist mi is kaptunk, nemtom, hogy pont ezektől-e, de azóta engem senki nem baszogat. még hálás is vagyok érte, mert azóta a kislányom szinte falja a természetfilmeket :)

herodes · http://www.gamblers.hu 2007.09.10. 22:33:21

amúgy meg én nem vagyok jogász, de kötve hiszem, hogy a totális passzivitást bármelyik bíróság ráutaló magatartásként értékelné :) szóval az elsőt megnézed, ha jön második utánvéttel, azt nem köll átvenni.
ezzel csak a majmokat lehet átverni, ez kétségtelen, ahogy az is, hogy szöges baseballütőt dugnék az olyanok seggébe, akik tudatlan emberek hiszékenységét kihasználva nyerészkednek.

tuby smith · http://tuba-honlap.blog.hu/ 2007.09.10. 22:54:24

Amelyik cég spamot küld sikeres nem lehet, más címére rendelni meg ősi pogány szokás.
Akkor inkább ajtóletépés, és droid verbális inzultálása.

A csalással nyerészkedőket meg úgyis falhoz állítja a forradalom.

pocak 2007.09.10. 23:04:05

A gyerek imádja a tigrises filmet, olyan előadást tud már rittyenteni tigrisből, hogy ihaj. Ez azér csak nem ráutaló magatartás még.

bizonytalan  2007.09.10. 23:35:43

használjatok spamszűrőt!

Coramonde · http://blog.coramonde.hu 2007.09.11. 01:05:43

Igen Secnir - nagyjából ez lenne a műsor ... de sikeres ember úgy jár el, mint Jesszumpepi. :)

WOW - azért az nem semmi, hogy a gyerekem tökéletesen képben lesz a mocsári tigrincsekről. :D
Sosem lehessen aztat tudni, mikor lesz majd rája szüksége. :P

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2007.09.11. 02:30:01

Nagyon jo otletek vannak itt. Amugy azt hallottam hogy egyesek del amerikabol ugy rendelnek drogot hogy a szomszed cimre kerik :) ُُSzoval ha van egy szmoszedod akit nem szeretsz (es kinek nics?) akkor oda lehet rendelni..

Szumi 2007.09.11. 05:16:10

Na de HONNAN VETTÉK A 6 ÉVES LÁNYOM nevét és címét????
Én még akkor sem fizetném ki, ha Ő rendelte volna - bár még nehézkesen ír.
Ez az akció a szappanoperás, tisztább-szárazabb érzéses, fogorvosszövetség ajánlását figyelembe vevő IQ bajnokok zsebe ellen irányu, azok meg jól meg is szíjják, mint a TV-shopos retkekkel,lásd NASA által kifejlesztett csodakocka hősugárzó, zsír nélkül sütő csodaserpenyő, karóra, melynek kettős mutatója segítségével bármikor leolvasható az eltelt idő, stb

Raklaptalp 2007.09.11. 08:02:41

a fogyaszto vedelem egy kaki. veszel vmilyen konnyuipari cikket, pl cipot. visszaviszed 3 napon belul, amikor ugye barmilyen minosegi kifogas eseten cserelni vagy visszafizetni kell(ene), de nem. sajat koltsegeden kuld fel kermibe. ha ok azt mondjak, hogy igen igazad van es kapsz egy papirt hogy szar a cipo, mert szerencsetlen koreai 10 eves srac rosszul ragasztotta meg mert ehes, es meglobogtatod a vevobarat vallalkozo elott, akkor kirohog es azt mondja megyunk inkabb polgari peres utra. ezutan akkor konzultalsz a fogy. vedelemmel es kozlik veled, hogy ez van sajna. na. ez mi ez?

leslie 2007.09.11. 08:20:08

Mester Kiadó... hú...
Egyszer egy rövid időre (néhány évre) meggyűlt vele a bajunk. Távollétünkben ismerősünk (aláírva) átvett egy postás által hozott Mester-csomagot. Hazaértünk, megnéztük mi az, mondtuk tök jó, kösz, de a többi nem kell. Mesterék nem így gondolták, küldözgették tovább a csomagjaikat, meg persze a csekkeket (mi már nem vettünk át semmit). Aztán hosszú ideig csend, majd az Intrum Justitia is bejelentkezett nálunk, összesen kb. 10e Ft behajtására (2e Ft Mester, 8e Ft Intrum). (Jelzem, ez kb. 6-8 évvel ezelőtt történt, amikor még sem a Mester sem az Intrum nem volt ennyire közismert.)
Hosszú telefonbeszélgetések (=veszekedések) sora következett a Mester és az Intrum ügyfélszolgálataival, hogy mi nem írtunk alá semmit, nem rendeltünk meg semmit, bla-bla-bla. Végül még küldtek kb. 3 levelet (már rég el is költöztünk :), aztán elhalt a dolog.
Meg kell jegyeznem, irtó nagy bunkók voltak, főleg a Mesternél dolgozó ügyfélszolgálatosok (segítőkészség, problémamegoldó-készség=0).
--
A csomagküldözgetés adatvédelmi vonatkozásával kapcsolatban. Amíg a kerületi jegyzőnél vagy a Központi Nyilvántartóban, T-Com-nál, stb. nem tiltod le az adataid dm (direkt marketing) célokra történő kiadásának engedélyezését, addig az adataid pénzzé fogják tenni, azaz nagy valószínűséggel fogsz csomagokat/telefonhívásokat kapni.
A tiltásról:
www.ivetar.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=21
www.tudatosvasarlo.hu/cikkek/26
www.mkogy.hu/adatved_biztos/1997/105.htm

Villasfarku Fecske 2007.09.11. 08:24:25

Nem Dvorzak, Dvořák... Ha már a helyesírásnál tartunk.

VIC20 2007.09.11. 08:45:36

Szerintem is érdemes átböngészni a 17/1999 kormányrendeletet (összhangban a 97/7/EK európai prlamenti és tanácsi rendelettel):
szóval nem kell befosni, na!

Rák Attantam 2007.09.11. 09:06:47

Ha már Dvorzsák, ált.isk. korunkban mi is Bőrzsáknak mondtuk Cyrano de Bergerac úr nevét, irodalomtanárunk bosszantására. :D

Villasfarku Fecske 2007.09.11. 09:09:45

Aha, és az empiriokriticizmust meg Egymillió picic Krisztusnak...

tundrazuzmo (törölt) 2007.09.11. 09:39:13

Észrevettétek a RD borítékokon középen a perforációt? Mindig olyan szépen szakad középen a levelük... Le velük!

Amúgy a házban már van egy kuka a postaládák alatt, hogy mindenki könnyíthessen a mailboxán. Már csak azt a konstrukciót hiányolom, ahol a postás bedobja a ládámba a levelet, scanner leolvassa a feladót, és ha ha rajta van a spammer listán, akkor megy a kukába, egyébként hullik csak be az inboxba. Drága mulatság lenne, és abszolút nem hozza be a pénzt, és végülis azt az élvezetet is elvenné, amikor a RD levelek a szakítószilárdság próbán megbukva hasadás közben olyan szép sissssenő hangot adnak...:)))

tundrazuzmo (törölt) 2007.09.11. 09:44:33

Asszem · olahandras.blog.hu 2007.09.10. 18:16:01

"Ámerikában ezt úgy nyomták annó, hogy kiküldték a csábító VHS kazikat, amiket ha kibontasz a csomagból, akkor ki kell, hogy fizesd, viszont ha simán benne hagyod a postaládádban, akkor másnap visszaviszi a postás. Már akkro is csodálkoztam, hogy ilyesmi lehetséges, de ott úgy tűnt, hogy igen.
"
Ez az amerikai jogrendszer hibája. Kishazánkban ezt nem tehetik meg, a csomag kibontása nem minősül ráutaló magatartásnak - ahogyan pl. a BKV-re felszállás viszont igen - és Mo-on nincs is a postásnak visszaviteli joga, lehetősége, amennyiben valamit kézbesített, az kézbesítve van, oszt jónapot.

BruceTheHoon 2007.09.11. 09:49:57

Az a gond, hogy nincs olyan definíciója a "bemutatócsomagnak", amibe ez az első kéretlen küldemény nem fér bele. Tehát írhatják ők egyik paragrafusban, hogy "a bemutatócsomagot" meg kell külön rendelni, és a másikban, hogy "a bemutatócsomag" átvétele után nyolc napon belül kell lemondani a folytatást, ha közben arra játszhatnak, hogy a két paragrafus között csak akkor van összefüggés, ha az értelmező olvasó úgy akarja. Ha a fogyasztóvédelem kettős tüzes nyelve leszáll fejökre, akkor a két bemutatócsomag egy és ugyanaz a fogalom, ők pedig ártatlanok, mint a maszületett vipera, viszont ha a gyerek viszonylag tájékozatlan gondviselője tombol a, khm, félreértés miatt kipostázott 3000 Ft-os következő küldemény miatt, akkor esetleg azt mondják neki, átvette "a bemutatócsomagot" (mármint az első küldeményt), nem mondta le, ezt a mostanit így már át kell venni pénzé', és csak a továbbiakat lehet lemondani. Ha elég tájékozatlan az illető, akkor beveszi. A szövegezés nagyon próbálja azt sugallni, hogy le kellett volna mondani az egészet mindjárt az első küldemény után. Arra is alapozhatnak, hogy az emberek nagyon sok ilyen sztorit hallottak már, és tartanak a komplikációktól, úgyhogy inkább fizetnek.

Engem a CHIP magazin, majd a behajtócégük több, mint egy évig üldözött anno az USA-ban (Texasból hívogatták a washingtoni számomat, csodálkoztam, hogy ez megéri nekik). A behajtócég már azzal fenyegetett, hogy beszennyezi a credit record-omat. Persze nem volt semmiféle credit record-om, mivel mint ideiglenes munkavállaló csak nagyon korlátozott mértékben léteztem Amerika földjén. Aztán leszoktak rólam. Legfeljebb ezután nem kapok majd elég jó feltételekkel kölcsönt amerikai bankoktól ...

Szombat! 2007.09.11. 09:52:52

Kijelentem, hogy recece!

tundrazuzmo (törölt) 2007.09.11. 09:57:08

leslie 2007.09.11. 08:20:08

"Meg kell jegyeznem, irtó nagy bunkók voltak, főleg a Mesternél dolgozó ügyfélszolgálatosok (segítőkészség, problémamegoldó-készség=0)"

Mit vársz egy olyan cégtől, akik éppenhogy magukon akarnak segíteni, és a problémát is inkább okozzák?

Lxxxx 2007.09.11. 10:01:29

A RD nekünk is rendszeresen küld kulcsokat. Mindíg nagyon örülök neki. Az a kellemes csend, és nyugalom, amíg a fiam a gyerekszobában a játékok között a hozzá való kisautót keresi... :)

Rák Attantam 2007.09.11. 10:27:35

BruceTheHoon, tök mindegy, hogy mi van a két paragrafus között: összefüggés, bűnös viszony, családi viszály vagy 5 perc szünet...

Ugyanis a küldemény normalice érkezett, ajánlatlanul, tértivevényesítetlenve, símánbedobva.
Most ugyan bizonyítsák már be, hogy megkaptam! Majd jönnek házat kutatni, mi? :)

Carti 2007.09.11. 10:48:07

Ezt a csomagot én is megkaptam úgy hogy Tibi bácsi pöttyös labdáját keressem meg a csomagban, mert ha benne van NYERTEM ajándékcsomagot! És volt benne pöttyös labda matrica...

tundrazuzmo (törölt) 2007.09.11. 11:31:57

Hehe, házkutatás, ez jó. Játszuk el:

Két bőrdzsekis kopasz úriember nyomja a csengőt, ajtó kinyit, cingár fickó mögött 6 éves kislány, éppen mocsári tigris DVD-t szorongat, amit a bácsik látványa miatt kiejt a kezéből.
- Jó napot kívánok, az Instrumentum Pusztícia adóságvisszaszármaztató cégtől jöttünk. Ön tartozik!
- Én ugyan nem, hacsak nem a kerületi környezetvédő klubhoz...
- Ahááááá! Most elárulta magát! Ez közvetett bizonyíték arra, hogy megkapta megbízónk, az Olvasót Emésztő Zrt. természetfilmjét díszcsomagolásban, 2300 Ft + ÁFA költségért.
- Dehát az volt ráírva, hogy ingyenes!
- Tehát tényleg megkapta, nagyszerű. Kedves uram, az márpedig hogy lehetne ingyenes, hiszen a mocsári tigrissel forgatni drága, az állatok közül neki a legmagasabb az óradíja, még nálunk is többet kér el...
- Márpedig én fizetni nem fogok.
- Dehogynem fog, hiszen megkapta a csomagot, ami viszont ráutaló magatartás, ezért behajtjuk.
- Már megbocsásson, de itt csak én fogok behajtani, méghozzá az ajtót, és úgy beperelem magukat, hogy a mocsári tigrisnél is magasabb óradíjú ügyvédre lesz ahhoz szükség, hogy megússzák a többmilliós bírságot, aviszontlátásra!
Ajtó becsap, kopaszok dolgavégezetlen elsomfordálnak. Kislány kérdez:
- Apuuuuu, ezek is ragadozók voltak ugye?
- Igen kislányom, azok. Jól megnézted őket? Ugyanis az utolsó példányok közül valók voltak, ez a fajzat hamarosan végleg eltűnik erről a kontinensről.

Kopaszok lent az utcán ősi román nyelven beszélgetnek:
- Ez se jött be, ma sem dőlt be senki a trükknek!
- Sebaj, majd legközelebb mással próbálkozunk. Nyitunk egy utazási irodát, vagy egy telefonszolgáltatót, vagy egy panziót, vagy egy parkolótársaságot, rengeteg a lehetőség. De ne dumájuk el az időt, villamosra fel, mindjárt indul a szolgálat a Zöld Pardonban...

BruceTheHoon 2007.09.11. 12:33:04

Rák Attantam: "BruceTheHoon, tök mindegy, hogy mi van a két paragrafus között: összefüggés, bűnös viszony, családi viszály vagy 5 perc szünet...

Ugyanis a küldemény normalice érkezett, ajánlatlanul, tértivevényesítetlenve, símánbedobva.
Most ugyan bizonyítsák már be, hogy megkaptam! Majd jönnek házat kutatni, mi? :)"

Ja, letagadás, az is jó. Házat nem kutatnak, mivel brutális pszichopata vagyok. Viszont el tudom képzelni, hogy idővel esti telefonhívások is műsorra kerülnek az Intrum Iustitia automatájának előadásában, na azt a fázist már szívesen elkerülném.

Le lesz itten tagadva a csillag az égről ...

NIQ 2007.09.11. 12:41:09

azért ha valaki megnézi a Mester Kft honlapját, azon a főnök arcképét, beláthatja: veri ezt a szegényt az isten. Csak megpróbálja visszaadni. MInden elküldött csomag után nagy adag káromkodás.

usernev 2007.09.11. 12:45:08

Nekem a gatyaküldés volt meg. Csak én felületesen olvastam el, hogy az első csomag amiért kifizetek 1k-t, utána már automatice küldenek mindig valamit. A másodikért már 4k-t kérnek. A gatya jó ugyan, de annyira azért nem. Meg egyébként is, a kutya se kérte. Ennek már egy hónapja, de még nem ugrálnak a pénzért. (Nem mintha volna értelme erősködni) Azért kíváncsi vagyok, mikor küld levelet valami ügyvéd.

A múlt héten a T-tásrsaság nevében is keresett egy ügyvéd, hogy bírósági eljárást idítanak, mert tartozom 4300(!) forinttal a fent említett cégnek. Én erre elküldtem nekik a fél évvel ezelőtt lemondott szolgáltatásra kapott igazolást, hogy a lemondáskor mindent kifezettem. Azóta csöndben vannak. Egyébként sem hiszem, hogy valaki képes a bíróságra menni ekkora összegért. Ha viszont a papírt nem őríztem volna meg, akkor valószínű nehezebb lenne elhajtani őket. Kíváncsi vagyok, ezzel a trükkel mennyi pénzt lehet beszedni...

Rák Attantam 2007.09.11. 12:52:26

usernev, előtte kérték, hogy mutass bizonyítékot az ő állításuk ellenkezőjéről? Mármint, hogy már nem szolgáltatnak feléd?
Mert ha nem kérték, akkor kár volt elküldeni az igazolást. Meg kellett volna várnod a bírósági idézést és arra elmenni az igazolással és ellenkeresetet beadni, hogy épp ezekben a percekben esel el egy soktízmilliós üzlettől (mert pl. nem tudod eladni a házad, pedig mára lett megbeszélve stb.). Aztán fizetgessék neked azt. :)

weasel 2007.09.11. 13:12:02

"Ne ess pánikba!"

Van egy hasonló módszerekkel operáló cég (Direct Line, talán) akik "Miriale" márkanéven fehérneműket küldözgetnek, rendes postai küldeményként. Ez elsőt megveszed, akkor bekerülsz a mókuskerékbe, küldik a következőt.

Természetesen a mellékelt telefonszámon lemondtuk, de ez nem zavarta őket. Küldték tovább. Aztán fenyegetőztek (jogi osztály, behajtási csoport, stb.). Némi guglizás után sikerült megtalálni a céget, így fel is kerestem őket. 4 nő volt bezárva egy kis pinceszerű helységbe egy budai társasház alagsorában. Se jogi osztály, se behajtási csoport. Végül személyesen is nyomatékosítottam a lemondást. Egy darabig még jöttek fenyegetőzések, de (talán az 5. levél után) mostanra már felhagytak vele.

Szóval: rá se ránts: üres fenyegetőzés ez, nincsenek ilyesmire eszközeik és pénzük.

GyakB 2007.09.11. 13:13:01

Én angol nyelvleckét kaptam ettől a "remek" cégtől. Kezdőt. Amin jót nevettem, mert angol fordító vagyok.
A borítékra hatalmas betűkkel rá volt nyomtatva a nevem, sőt, kaptam még apró, a nevemmel és a címemmel ellátott matricákat is, mint ahogy írták, nagyon hasznos. (?)
Már ez is felidegesített, de az méginkább, hogy a Lakcímnyilvántartó volt megadva az adatok forrásának. Undorító, hogy így kiárulják az adatainkat.
Fel volt tüntetve a levélen, hogy ha írásban kérem, kitörlik az adataimat a nyilvántartásból. Remélem, hogy ez megtörtént, mert első felszólító e-mailemre értetlenkedő választ küldtek, majd miután részletesebben kifejtettem a véleményemet, már nem válaszoltak.

_wood_ 2007.09.11. 13:16:57

valamit nem értek:
aki annyira ostoba, hogy ilyennel le lehet vágni, az honnan szerez pízt, amit erre elszórhat?

más.
Secnir 2007.09.10. 21:00:14
most arról szól a posztod, hogy mekkora csúnyaság ez a kiadótól, vagy arról, hogy a gyerek a legmegveszekedettebb istencsapása, ami az embert érheti...?

kócos cápalány 2007.09.11. 13:19:22

Eleve kiskorú nevére bármit küldeni és válaszlevelet várni a szülő-gondviselő beleegyezése nélkül törvénytelen.

usernev 2007.09.11. 13:41:20

Rák Attantam: Gondoltam rá, de az elégtétel nem éri meg a sok macerát ami az egésszel jár. Azért a kíváncsiság bennem maradt, meddig mennének le, ha elengedem a fülem melett. Bár erre hagytak utalást a levélben:
"Az esetleges reakció hiánya nem akadálya a jogi eljárás lefolytatásának."

Az is egy vicc, hogy 3 napot adtak a befizetésre, mindenféle paragrafusszámot mellékelve és közben sima postával küldték a levelet az apám címére. Se tértivevény, se ajánlott küldemény, se semmi. Azért legalább erre veheték volna a fáradtságot, hamár fenyegetőznek. Meg azt sem tudom, az apám címét honnan szedték?

Mackie 2007.09.11. 13:43:36

Kedves Mindenki,

jogi háttér:

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet
a távollevők között kötött szerződésekről

8. § (1) Az értékesítő nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan árut értékesít, illetve olyan szolgáltatást nyújt, amelyet korábban a fogyasztó nem rendelt meg.
(2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni az értékesítő ajánlatának - hallgatólagos - elfogadását.

versenyjogi vonatkozások azonban csak 2007 december 12-től alkalmazandó:

Európai Parlament és a Tanács 2005/29/EK irányelve (2005. május 11.) a belső
piacon az üzleti vállalkozások fogyasztókkal szemben folytatott tisztességtelen
kereskedelmi gyakorlatairól:

I. MELLÉKLET
MINDEN KÖRÜLMÉNY KÖZÖTT TISZTESSÉGTELENNEK MINŐSÜLŐ
KERESKEDELMI GYAKORLATOK (feketelista)

21. A reklámanyagban számla vagy más hasonló, fizetési igényt megfogalmazó
dokumentum küldése, amely tévesen azt a benyomást kelti a fogyasztóban, hogy már
megrendelte a reklámozott terméket.

Ha valaki zaklatást kap, irány a fogyasztóvédelem + e-mail-es bejelentés a GVH-nak is mehet.

A lakcímnyilvántartót pedigkülön le kell tiltatni, hogy ne kapjon reklámlevelet a fogyasztó. Ez iylen opt-out rendszer, 3 Ft igazgatási szolgáltatási díj/ címért adnak adatot, de ez csak direkt marketingre alkalmazható.

Üdv

Dr Kangörény 2007.09.11. 13:55:28

Basszus én is kaptam ilyen levelet, de kiurvára nem olvastam el!

BiG 2007.09.11. 14:19:06

Néha én is kapok a RD-től ilyen szart... Már csak 2 milliméterre vagyok a nyeréstől, meg jól félrettették ám a nyereményt (költsék koszorúra), persze azért hogy netántántán nyerek, előtte jól vásároljak be.... Igaz, ezzel csak ők nyernének. Úgyhogy szemetesben végzi.
Javaslom az érintettnek, hogy írja rá a cetlire, hogy ez nem volt szép, féltéglára ráköt és papucsban súlyt lök.

Üdv!

2007.09.11. 15:00:41

Szösszenek egyet gyorsan (bocs, nem olvastam végig az összes kommentet).
BM tényleg simán kiad adatokat (és még hányan mások...).
Viszont van egy elmés furmány, amivel ez kivédhető.
Magyarorszag.hu-ről az A-Z felsorolásban valahol a B betűnél mutat egy link, talán pont egy BM-es szolgáltatásra, ahol lehet kérni a címed letiltását. Akkor elvileg nem adják ki ilyen fostos marketing célokra.
Nálam eddig bejött, bár csak 1 éve kértem az adataim kiadásának blokkolását, mikor új kecóba költöztem.

2007.09.11. 15:04:59

RD meg egy barom banda. Még anno 12 évesen előfizettem egy állatos újságra, vélhetően innen szopták a címem és elkezdtek molesztálni. Annyi más emberrel ellentétben, én még ingyenes karórát sem kaptam, pedig a '90-es években mindenki azzal rohangált.
Pár éve megint rámszálltak, röhögtem egyet a baromságaikon, felháborodtam, hogy még több, mint 10 évvel később is megvannak nekik az adataim és el is felejtettem.
Aztán utána mondták őseim, hogy később megint bepróbálkoztak, hogy miért nem küldöm már vissza a slusszkulcsot, vagy mi a nyavalyát, hát nem akarom megnyerni a fostos autójukat??!!

enyv 2007.09.11. 15:10:05

mi is kaptunk már 3 csomagot egy cégtől gyerekeknek szánt vackokkal + ezernéhányszáz forintos csekkel. az elsőnél asszonykám mondta ő nem rendelt, mit csináljon vele, mondtam kuka csekkel együtt. egyszer csak megunják.

B.Evetke 2007.09.11. 15:13:32

Mi a kicsi pici kaszás némi-nemi szervének fizetünk ki, az adónkból ún. fogyasztóvédelmi felügyelőséget, ha minden ilyen barom cég, mint ez is, el tud bújni törvények mögé, és meg tud ilyen fütyi kiadványokat jelentetni. Ezt a kiadványt valahol engedélyeztetni kellett az összes papírjával együtt, nem? Ezek a bizottságban véresre vakarják a valagukat, még a jól megtömött borítékokon keresztül is. Ez is csak Magyarhonban lehetséges.

Rák Attantam 2007.09.11. 15:30:01

Mi ma is kaptunk RD-s nyereményértesítőt, mely szerint a 357 88-as direktíva alapján gyorsított kifizetésre vagyunk jogosultak.
Ha....

De végülis nem mi vagyunk a barmok? Ha most nem gáz oxidálódna a kazánban, hanem vegyestüzelés, akkor már rég fűthetnénk ezzel az isteni ingyenes tüzelőanyaggal, kétheti rendszerességgel! De egy f*szok vagyunk! :(

májgeriberi 2007.09.11. 15:35:16

Egyszer emlékszem egy egyiptomi hajóutat lehetett nyerni.
Azt persze nem írták, hogy az oda-visszautat meg a szállást és a kaját neked kell fizetni!
De azért megnyerheted a hajóutat ha megrendelsz ezt+azt!

renugard 2007.09.11. 16:35:47

Tudjátok mit? Akkor legyen Wagner... jól írtam?:)))

Angéla 2007.09.11. 22:28:08

A posthoz: én is úgy értelmezem, hogy nem kell semmit sem irásban lemondani. Nem rendeltél semmit, nincs mit lemondani.

RD: hurrá, hurrá, én is kaptam kulcsot, végre. Már azt hittem csak nekem nem lesz.
Sőt én az előző címemre is kaptam egy ugyanilyet(anyósomék laknak ott), most irigykedhettek, mert én akár duplán is rendelhetek és nyerhetek. Anyósék kérdezték mi legyen vele, mondtam hogy kuka. Sajnos elhibáztam, utólag jöttem rá hogy kisfiamnak jó lenne a kulcs játszani, pl. a műanyag kismotorjára már kellett fúrni egy lukat mert látta hogy apa is igy inditja az autót. De a régi kulcsnak valahogy nyoma veszett, most tök jól jönne egy másik. Sajnos ami ide jött azt is kivágtam, hiába, kezdő vagyok még.

Grg76 2007.09.12. 10:14:43

Hmm...azt hiszem ezekután extra jutalomfalatot fogok adni szüleim kuytájának. Történt ugyanis, hogy nagymamám hív pár napja, hogy valami levél jött nekem, valami mocsári tigrises cd-van benne, de nem tudja a feladót, mert a kutya(8 hónapos) hamarabb megtalálta, és amikor észrevette, hogy lebukott, a küldeénnyel együtt elfutott, igy csak darabokban lett meg. :)))
Aztán mondtam, hogy nem gond, én nem rendeltem semmit ilyet, főleg nem a szüleim címére...

bakfittyműhelyponthu 2007.09.12. 12:29:10

Üdv Mindenkinek!


Az én fiam részére is küldtek ilyen mocsáritigrises-tibibácsis csomagot.
Én felhívtam őket a megadott (igen, nem ingyenes)telefonszámon, ahol egy nagyon kedves hölggyel beszéltem. Megkérdeztem, hogy ez a csomag jár-e valamiféle kötelezettséggel, s azt felelte, hogy ez nem. Ez úgy működik,hogy:
ha megrendelem az első csomagot, amit az első, ajándék csomagban kínálnak, akkor azt már ki kell fizetni. Ha utána nem mondom le 8 napon belül, akkor küldik a továbbiakat, és azokat is ki kell majd fizetni.

Tehát, ha nem küldöd vissza a megrendelő szelvényt, akkor nem kell fizetned semmit.

Az adatra is rákérdeztem, hogy honnan van meg nekik a 7 éves fiam neve-címe, azt felelte, hogy a Központi Nyilvántartóban hozzáférhető bárkinek bármilyen cím-név, ha nincs titkosítva. A titkosítást persze csak személyesen lehet elintézni a Kp.-i nyilvántartóban.

Pá.

Kifordított kacagány 2007.09.12. 19:46:09

Carti: nem mondod, volt benne pöttyös labda? akkor te egy nagyon szerencsés ember vagy:)

mufuvecske 2007.09.12. 23:19:08

Ezek a mocskok nem öt évig hanem még tovább fognak élni.Barátnőm már kb 10 éve is kapott tőlük hasonló szarságot, néhány éve a nagyobbik gyereke fantasztikus autóskártyagyűjteményt, fantasztikus gyűjtődobozban, most a kicsit a tigrises dvds csomagot.
Hah én is kaptam, de csak az elsőt fizettem ki (490 ft volt),mert ragasztópisztolyt, meg hullámosollót adtak ajándékba. Futár hozta gondoltam jóvanakkor.Aztán mivel lusta voltam lemondani a többit, elkezdték küldeni a hülye lapokat, persze mindig drágább volt. Eccer küldtek vmi levelet, hogy be fogják hajtani ha nem fizetem ki, én meg voltam olyan pofátlan hogy azt mondtam én aztán semmit nem kaptam.Elhitték, azóta nem is hallottam róluk.Nem egy sikeres cég.:P

ittazaki 2007.09.13. 01:15:50

Kiváncsi vagyok a folytatásokra,ugyanis én is kaptam "Tibibácsielintézte" alias mesterkiadómocsáritigrisdvd...csoda levelet.Mondjuk már rég tul vagyok a gyerekkoron,de lehet hogy még náluk kölyök vagyok.Ja,egyébként könnyeztem a pöttyös labdára.Sohasem kaptam még ilyen fantasztikus ajándékot...:)))
(Kivéve az autókulcsos akció boritékokat)

sóskatáska 2007.09.13. 23:37:14

RD ingyenes válaszboritékát mindig megtömöm annyira amennyire lehet, szoktam beletenni még 2mm vaslemezt is és hüségesen visszaküldöm nekik
Baráti köröm is ki van már oktatva a trükkre

Sam8888 2007.09.14. 12:04:57

Velem is történt hasonló, kb 10 évvel ezelőtt, mikoris folyamatosan spammoltak minket ilyen hülyeségekkel és ráadásul rosszul írták rá a nevünket minden egyes alkalommal. Én akkor (12 évesen) ráírtam a válaszborítékra a "bélyeg helye" felirat alá, hogy a címzett fizeti, a borítékba pedig beletettem egy papírt amire rávolt írva a nevem helyesen, valamint hozzá volt téve, hogy ne spammoljanak engem ilyen baromságokkal, mert úgysem veszek semmit. Azóta nemkaptam ilyesféle ingyen ajűndékos papírt...

(és minderre képes voltam kb 12éves koromban, szal valszeg a cikk írójának sem esik nehezére...)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2007.09.14. 15:51:15

babyloveyou 2007.09.12. 23:19:08
"csak az elsőt fizettem ki (490 ft volt),mert ragasztópisztolyt, meg hullámosollót adtak ajándékba"

Zdmeg, hát nem hullamosót olvastam ?! :)))

Amúgy a tuti tipp ilyen esetekre már régen fellelhető itt a Homáron:
Az ingyenes borítékban szépen igényesen ezt írod: még egy ilyen kéretlen reklám anyag és megbacom anyádat a ravatalon !!!

Na jó: tegyél mellé egy közepes méretű kovács üllőt, el ne fújja a postást a szél...

rembrant · http://www.zavodjenje.com/ 2007.09.17. 16:59:38

egyszerű. vissza kell nekik küldeni az igen borítékot (aminek a postaköltségét ugyebár ők álják) egy nagy NEM felirattal.

rembrant · http://www.zavodjenje.com/ 2007.09.17. 17:02:40

egyszerü. vissza kell nekik küldeni az igen borítékot (aminek a postaköltségét ugyebár ők fizetik) egy nagy NEM TÖRÖLJETEK felirattal.

B.B. / Bifidusz Effendi és Alelnök 2008.01.03. 15:18:14

Az ilyen küldeményeket egyből a kukába kell dobni, válaszra se kell őket méltatni.Röhejes kis piti próbálkozók.

Válaszolni az Intrumnak, meg Rádi Péter BKV-ügyvédnek szoktam. Ők is röhejesek,de legalább van címük ahová lehet írni nekik pár kedves szót.

Tony Almeida 2008.01.03. 15:32:19

Idézek:

> A bemutatócsomag tartalmát - annak
> kifizetése után - minden esetben
> megtarthatja. Ismerkedjék hát meg
> KERTÉSZKEDÉS TÉLEN-NYÁRON című
> kiadványunkkal minden kötelezettség
> nélkül!

Mivanwaze?
Mégjóhogy megtarthatom, ha kifizetem...:)
Asszem rendelek párat ellenségeimnek, hadd fogyjon a MK péze.

JerrycoCane 2008.08.11. 21:52:47

Utálom az ilyen RD és egyéb lehetőséges reklám szarokat. Nagyon szerencsés lehetek, de eddig mindegyik, amelyikben volt kaparós játék, azon a maximumot értem el (négy ász, arany kártya, mosolygó lovacska, borotvált szeméremajak)...
Meg a szomszéd. Meg a másik ismerős...
Van olyan, aki visszaküldi a levelet, a hatalmas, nem a HATALMAS nyereményért?

szbszig 2012.02.28. 15:05:20

Azért látszik, hogy 2012-t írunk, és válság van. Most már a bemutatócsomagért (ami egyébként ugyanazt a mocsári tigrises dvd-t tartalmazza, mint öt évvel ezelőtt) is 990 Ft-ot kell fizetni, azt sem vágják hozzád ingyen. :D
süti beállítások módosítása